» »

Postavitev spletne tv, video hosting

Postavitev spletne tv, video hosting

quarx ::

Zivjo,

sem najprej pobrskal po forumu, pa nisem nikjer nasel podobnega posta. Torej, zanima me, kaj vse bi potreboval in koliko priblizno bi stala postavitev lastnega web tvja. Nekaj podobnega kot je vest.si (torej ne v zivo), le bolj profesionalno, in da bi imel svoj lasten video hosting (na zastonjskih reklame znotraj videov niso dovoljeno, zato to odpade). Torej v tehnicnem smislu nekaj podobnega kot so video flash vsebine na 24ur.com, delo.si ali playboy.si (adriamedia).

A mogoce obstajajo kaksne odprtokodne resitve za kaj takega?

Ce je kdo zainteresiran za sodelovanje in ima potrebna tehnicna znanja (serverji, flash, webdizajn, itd) naj se oglasi!

Hvala za odgovore ze vnaprej!
LP
Quarx

Atos ::

Načeloma je vse dokaj enostavno. Potrebuješ navaden strežnik z dovolj veliko prostora za videe. Vendar, kot praviš želiš bolj profesionalno. V tem primeru bo pa malce bolj težko, saj profesionalne TV strani praktično ni brez streaming strežnika. SW za streaming strežnike pa ni preveč poceni. Obstaja sicer open source zastonjska rešitev za streaming flv videov - Red5, ampak kako deluje pa nebi vedel povedati. Ostale rešitve so pa komercialne in drage (od Adobe do nevem koga vse še...). Lahko pa tudi kje najameš streaming strežnik samo za to, da boš gor mel videe in jih boš streamal s primarne strani.

Ampak streaming strežnik je že nekaj, kar boš operativno vključil komaj na koncu. Najprej potrebuješ privlačen dizajn, nek dober player, in administracijo, preko katere boš upravljal vse tole. Če bi vse to začel iz nule potem imaš kr nekaj dela samo s tem, da ne govorim o marketingu.

quarx ::

hvala za odgovor. vem ja, adobejev encoder bi bil vredu varianta, ni predrag. Gre za zacetne investicije, ki potem ostanejo se za nekaj let.. Kar se marketinga tice ni problema, sam se s tem ukvarjam, za to imam ze ljudi. Problem je "samo" se tehnicna stran (torej vse zgoraj opisano)..

user4683 ::

Možnost je tudi najem streming kapacitet. Ponavadi plačaš nekaj centov (~0.15-0.20eur) na GB prostora ali prenosa na mesec, za prostor, bandwidth, zanesljivost, hitrost ipd.

Za več info me lahko kontaktiraš po zasebnih sporočilih (tudi glede dizajna in programiranja strani).

boss-tech ::

Jaz sem se ukvarjal s streamom vsebin iz lokalnega računalnika na web in potem v second life, ogledal si pa ga lahko tudi preko quick time playerja. Vse je potekalo v živo, dodajal si videe, slike, zvok, poljuben tekst. Če te zanima kaj takega mi piši.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

YouTube Red brez oglasov za 10 dolarjev (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
10341098 (34669) R1710
»

Mozilla in Xiph predstavila nov audio kodek Opus (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
5217470 (14740) Icematxyz
»

YouTube še naprej podpira Flash (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
7224859 (23263) Icematxyz
»

YouTube

Oddelek: Loža
51247 (1092) Morfejus1
»

BBC razvija odprtokodni video-kodek

Oddelek: Novice / Ostale najave
353373 (3373) minmax

Več podobnih tem