» »

Vistine igre ne delajo

Vistine igre ne delajo

borut2121 ::

Kolegu je nekdo namestil Windows Visto Home Premium (slovensko verzijo) in sedaj preprosto ne delajo več vgrajene igre (minolovec, šah, karte, ipd.). Če odprem katero .exe datoteko od iger (preko raziskovalca ali Windows media centra), se ne zgodi nič. Tudi če jo zaženem iz CMD, ne javi nobene napake. Poleg tega niti ne najde mape z igrami, če jih hočem odpreti preko start -> igre (žal sem že pozabil, katero napako točno javi).
Igre sem poizkusil že parkrat na novo namestiti preko nadzorne plošče (Windows komponente), ampak nič ne pomaga, še vedno isti problem.

Ima kdo idejo, kaj bi še lahko poizkusil? Da bi na novo nalagal Windowse, se mi ne zdi ravno smiselno, idej mi je pa res zmanjkalo.

lp,
Borut

Pinzl ::

Najbolje da pogledaš za katero napako točno gre pa ti bomo zmožni bolj pomagati.
Drugače pa samo reinstall Windowsa.

Problem je, ker igre ob zagonu ne javijo nobene napake. Če odprem "Igre" preko orodne vrstice Start pa mislim, da napiše, da ne najde ciljne mape.

k4vz0024 ::

Nekaj podobnega sem doživel. In glej, men je to povzročil virus!8-)

Povzročil? Kako si pa rešil problem? Na tistem računalniku sicer dvomim, da bi bil virus gor, ker je bil že prednameščen Bitdefender. Za vsak slučaj sem dal gor Aviro, ampak ni nič našla (no, vsaj v ozadju ni bil zagnan noben virus).

BitDefender res ni kako priznan antivirusnik.

Avira pa je dobra.

S kasperskym sem odpravil golazen.

Najzaneslivejše je, če je to sistem v "gradnji" ponovni install, ker bodo lahko kasneje lahko še vedno težave.

Jaz sm rešil tako da sem, šel kar v direktorij, kjer je igra in naredil Shortcut. pol je pa delal.

Vem, da je Avira najboljša, zato sem jo pa dal gor :). Torej si naredil bližnjico kar na .exe datoteko od igre? Če si zagnal direktno .exe ni delalo?

mislim, da je. To je že 1 leto nazaj8-)

OK, bom poizkusil, če bo šlo.

tomaz- ::

BitDefender res ni kako priznan antivirusnik.

od kje ti pa ta podatek?

54321 ::

bom raje izrbisal!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: 54321 ()

bluefish ::

Ta mnenja o kakovosti so res smešna, če pa jih že daš jih vsaj podkrepi z dejstvi, ne pa kar si slišal, kar se ti zdi, in ker je najboljši ta, ki ga imaš ti, ostale pa še probal nisi, oziroma niti videl kako izgledajo!

AV programi se poleg tega, kaj imajo vključenega v paket in kako hitro pregledajo računalnik, razlikujejo tudi v požrešnosti do sistema med delovanjem in ob čepenju v ozadju, sprotnosti posodabljanja definicij v centralni bazi, učinkovitosti odkrivanja virusov in ravnanju z njimi ob odkritju,...
Torej da, nekateri so boljši, nekateri slabši.

Če so igre med Windows Features prisotne in označene kot nameščene, potem so tudi na računalniku. Lahko pa poskusiš in jih od tam odstraniš in nato še enkrat namestiš.

Lahko uporabiš tudi Repair funkcijo sistema, če bo kaj bolje.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bluefish ()

Igre so nameščene, tudi v "C:\program files\Microsoft games" so, ampak preprosto ne delajo.
"Lahko pa poskusiš in jih od tam odstraniš in nato še enkrat namestiš." iz kod to misliš? Preko Windows components v nadzorni plošči sem jih že parkrat na novo namestil, ampak nič ne pomaga. Verjetno je slovenski prevod uničil povezave med datotekami in jih zato noče zagnati. Bom probal še z upgrade install, če bo kaj pomagalo.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Anti-virus programi (strani: 1 2 3 447 48 49 50 )

Oddelek: Informacijska varnost
2496647665 (5202) Domini tm
»

Boljša alternativa AVG Free antivirusnem programu (strani: 1 2 )

Oddelek: Programska oprema
6516119 (14504) opeter
»

Bitdefender AV

202851 (2370) bambam20
»

Najboljši plačljivi antivirus (2011)?

306019 (5123) krneki0001
»

AVG-jev tretji lažni preplah