» »

ALI Philips 42pfl7603h ALI 42pfl7403d

ALI Philips 42pfl7603h ALI 42pfl7403d

b4g3r ::

Pozdravljeni, sem v majhni dilemi kaj se tiče mojega bodočega televizorja, odločam se med tema dvema:
42pfl7603h
42pfl7403d

Kaj dejansko je najpomembnejše, kaj mora sodobni TV meti?

Iz ene strani sem slišal, da je pač fajn, da je Full HD in da naj bo 100HZ, saj bi naj bilo to zelo pomembno zaradi refresha... te navedene stvari mi nudi 42pfl7403d.

Po drugi strani pa bi naj bilo tudi pomembno, da ima MPEG-4 (DVB-C), ki ga nudi 42pfl7603h pa kot bonus še lahko tu rečem ambi light :)

Torej katerega bi mi svetovali, kaj je bolj važno da ima?
TV pa se bi uporabljal za igranje xboxa in pač gledanje digitalne kabeleske televizije.

...in ali mogoče obstaja kakšna boljša alternativa tema dvema aparatoma, ki bi mogoče ustrezala vsem zgoraj navedenim kriterijem, za približno isto ceno?

LP in hvala za nasvete...

Okapi ::

Najpomembnejša je seveda slika. Sprejemnik DVB-C lahko vedno kupiš posebej, oziroma dobiš ob naročnini na digitalno kabelsko tv.

Poglej ponudbo od Sonyja. Imajo 100 Hz FullHD z DVB-C.

O.

_b4g3r_ ::

Aha torej če potem tako ali tako lahko dobim DVB-C pri ponudnikou potem bo pa te res najboljše poseči po zmoglivejši "d" različici.

Kar se pa Sony-a tice pa sem tudi gledal, vendar pa se mi cene zdijo pretirane, razen če je res taka razlika v klvaliteti... nasploh bi me pa tudi zanimalo kakšne mate kaj izkušnje kateri bi naj bili najboljši LCD TV-ji?

LP
Ni nam lahko... :D

damjan1980 ::

prvo moraš vedet na kakšni razdalji boš gledal tv. če 42 diagonalo gledaš na več kot 2,5m, 1080p resolucija nima smisla, ker več ne ločiš detajlov v primerjavi z 720p. Razen tega tv programi še zelo lep čas ne bodo v 1080p. Pride v poštev samo za blue ray.
dvb-c tuner je super če je vgrajen, ker od operaterja dobiš take nagravžne škatlice, ki imajo seveda svoj daljinec in tisti originalni odpade.
Aja ambilight pa je zakon. ko se enkrat navadiš, težko živiš brez tega ;)

Infinity ::

in zakaj ne kupiš 42pfl7403h? tega imam jaz in sem super zadovoljen (dvb-c(mpeg4), 100hz). Opozorim pa te da se govori da imajo phillipsi rahle težave z conax kartico(žal ti nevem povedat ali drži ali ne).

P.S.: še link

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Infinity ()

_b4g3r_ ::

@ damjan1980
razdalja gledanja bi naj bila od 2 do 2,5m...
aha torej pomeni, da če ima vgrajen tale dvb-c potem mi operater ne rabi dat tiste škatle in jaz kar direkt prek tv-ja rihtam kanale...
pa še to; naročeni smo na digitalno televizijo, mamo pa trenutno samo v dnevni sobi to škatlo za digitalno, a potem če bi jaz v svoji sobi mel TV z vgrajenim dvb-c tuner, bi potem lahko jaz kar sprejemal te kanale al je to še kakšen poseben preklop polek običnega vtiča za kabelsko?

@ Infinity
hmmm dobro vprašanje, vendar pa nimam odgovoro nanj :) bom še vsekakor upošteval tale predlog :)
kakšna pa je sploh razlika med philipsovo 7603 in 7403 serijo? ker jaz namreč ne vidim nobene...
kaj so pa te conax kartice sploh?

LP
Ni nam lahko... :D

Okapi ::

potem mi operater ne rabi dat tiste škatle in jaz kar direkt prek tv-ja rihtam kanale...

Tako je. Tudi ni treba nobene naročnine spreminjati oziroma se naročati na digitalno kabelsko, ker boš takoj videl vse nezaklenjene digitalne programe. Malo se zaplete le, če boš hotel gledati programe, za katere je treba doplačati, oziroma če so mogoče sploh vsi programi zaklenjeni. Potem potrebuješ operaterjevo kartico (to je ta conax kartica, ki jo omenja Infinity) in en modul, ki ti bo omogočil, da boš to kartico vstavil v televizor.

O.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

damjan1980 ::

serija 9 že ima vgrajeno režo za conax kartico postrani, možno da ta tudi

Okapi ::

Nima reže za conax kartico, ampak samo režo, ki je uporabna za marsikaj. Vanjo moraš vtaknit conax modul in vanj kartico.

O.

Infinity ::

med serijo 7603 in 7403 je razlika le ambilight (luči v ozadju TVja ki svetijo v barvah na ekranu). Ome imata CI slot ki se uporabi za vgradnjo conax modula ki ga boš potrboval če boš vzel razširjeni paket kanalov, kateri so kodirani.

_b4g3r_ ::

Dejansko se zdaj trenutno najbolj nagibam k nakupu 42pfl7403h saj mi ponuja praktično vse...

Bi pa še prosil za info o tej stvari: digitalna kabelska ima verjtno tako ali tako vse programe kaj jih ima navadna kabelska pa še več, a potem ko imaš vgrajen dvb-c tuner lahko preklaplaš med obično kabelsko in digitalno, domnevam da je to rešeno prek izbire sourca ali kako je s tem?

Kako pa je s montažo na steno pri teh philipsih, a še morem nabavit poseben nosilec ali ima TV to že porihtano na zadnji strani?

LP
Ni nam lahko... :D

damjan1980 ::

kupit moraš nosilec, tv ima samo stojalo

G36c ::

- 7603h ima ambilight, serija 7403h ima 100Hz. Oboje skupaj ima serija 9... Jaz sem si za isti lcd ( 7403h ) kupil nosilec priznane firme Vogel's ki je kompatibilen z večim proizvajalcem. Če ne rabiš naklona gor dol, levo , desno, kupi model VFW 040 ( cca. 65 eur ). Vijaki priloženi za v steno in v tv. Vse se ujema, nimaš kaj zraven dodajati.
- kabelska lovi vse odkodirane programe, slika je boljša kot preko siola. Največja razlika se opazi na POP TV- ju

OldSkul ::

med serijo 7603 in 7403 je razlika le ambilight (luči v ozadju TVja ki svetijo v barvah na ekranu). Ome imata CI slot ki se uporabi za vgradnjo conax modula ki ga boš potrboval če boš vzel razširjeni paket kanalov, kateri so kodirani.


ne drži. Ni samo razlika v ambilightu. 7403 ima še 100hz, če to sploh kaj koristi. CI slot pa v philpsu ni koristen, saj ti CAM kartica ne bo delala. Menda je problem napajanje.

_b4g3r_ ::

Odločil sem se za model 7403H in morem reči da sem zadovoljen.
Me pa zanima ena stvar; doma imamo kabelsko in digitalno kabelsko. Priklopil sem kabel in mi kabelsko normalno vleče, digitalnih kanalov pa nikjer... kako je sedaj s tem, a zdaj še morem nabavit CAM kartico da bom lahko sprejemal digitalno ali kako je s temi trditvami da je težava s tem slotom? A morem potem vseeno še en dekoder pri ponudniku vzet?

P.S.: še to bi me zanimalo: kako lahko prideš do največ digitalnih kanalov? Zasledil sem da če nastaviš na Francijo, da jih dobiš nekaj na voljo... ali je še potrebo kaj drugega nastavit?

LP
Ni nam lahko... :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: _b4g3r_ ()

Infinity ::

državo nastavi na finsko ali švedsko in bo lepo najdlo vse digitalne kanale (okoli 100).

_b4g3r_ ::

Odlično hvala!
Našlo 103 kanale pa okrog 50 radijskih postaj...
Zelo qll se mi zdi National Geographic HD, ki res izgleda fantastično!

LP
Ni nam lahko... :D

_b4g3r_ ::

Imel bi eno vprašanje:

a je že kdo updejtal firmware na dotičnem TV-ju (pfl7403h)?

Naletel sem namreč na sledečo težavo, nikjer na netu oz. na uradni strani Philipsa ni ne duha ne sluha o pfl7403h, povsod je naveden samo pfl7403d... a bi bilo kaj narobe če pfl7403h updejtam s firmware-om od slednjega, ali kaj mi svetujete?

aja pa še to: a sploh kaj pridobim s firmware updejtom?

LP
Ni nam lahko... :D

Okapi ::

a sploh kaj pridobim s firmware updejtom?
Ponavadi piše na spletni strani, kakšne so novosti, praviloma pa ni nič posebno novega, samo kakšen bug odpravijo in kakšno nepomembno malenkost spremenijo ali dodajo.

O.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup Sharp LC42DH77E iz .si ali .co.uk , Kako prejeti paket (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
628284 (6324) Keyser Soze
»

kateri lcd tv mpeg4 sprejemnik kupiti?

Oddelek: Zvok in slika
163298 (2720) vinetu
»

Philips 42pfl7403h ni zvoka, dobil bom popizdi

Oddelek: Zvok in slika
144467 (3785) Faust_nine
»

PHILIPS 47PFL7603 DVB-T problem

Oddelek: Zvok in slika
224866 (3890) billzkid
»

LCD TV SONY ali PHILIPS

Oddelek: Kaj kupiti
133284 (2993) Calligula

Več podobnih tem