Forum » Pomoč in nasveti » Kako do brezžičnega omrežja?
Kako do brezžičnega omrežja?
OVID ::
Caw!
Doma imam siol adsl, pač navaden modem in utp do kompa. Ker imam tudi laptopa, bi si rad naredo brezžično omrežje. Zanima me kaj rabim, ker sem malo zmeden, ker zdaj ne vem ali brezžični router pomeni samo da je brezžični ali da senda wireless, da bi se lahko povezal z laptopom??? Pač kateri router priporočate, da ga bom povezal z utp do modema in bo pol sendo brezžično omrežje????
Hvala, brez zamere.
Doma imam siol adsl, pač navaden modem in utp do kompa. Ker imam tudi laptopa, bi si rad naredo brezžično omrežje. Zanima me kaj rabim, ker sem malo zmeden, ker zdaj ne vem ali brezžični router pomeni samo da je brezžični ali da senda wireless, da bi se lahko povezal z laptopom??? Pač kateri router priporočate, da ga bom povezal z utp do modema in bo pol sendo brezžično omrežje????
Hvala, brez zamere.
nejck ::
praktično vsak brezžični router bo v redu...
V praksi pa se najbolje obnese Linksys (WRT 54 GL) ali asus (500g).
Lp,
Nejc
V praksi pa se najbolje obnese Linksys (WRT 54 GL) ali asus (500g).
Lp,
Nejc
Wox ::
Hmm... To sta že precej stara primerka. Tudi sam uporabljam WRT54GL s Tomato firmwareom že kakšni dve leti brez problema. Pa res ni nič novega tudi boljšega v tem cenovnem segmentu usmerjevalnikov?
Commodore 64
OVID ::
hvala za odgovore, zanima me še samo ali ma kaj veze internetni ponudnik ali je to vseeno in bo delalo ne glede na ponudnika? Racimo, da bi zamenjal obstoječ modem (siol) z novim, ki ga kupim ali morem pod nujno router priključit na stari modem??
jan01 ::
Buffalova modela whr-g125 in whr-hp-g54 sta boljša(prvi je zelo poceni, drugi pa ima še vgrajen ojačevalec. Dober tudi asus wl-520gU(z usbjem)
Okapi ::
pod nujno router priključit na stari modem??
Po želji. Lahko kupiš router in ga priključiš na to, kar imaš, ali pa zamenjaš adsl modem za brezžičnega in potem drugega ne potrebuješ.
Vprašaj na Siol, katere brezžične modeme ponujajo.
Poznavalci ti bodo verjetno svetovali, da raje kupi tistega Linksysa od zgoraj. Mimogrede, tega imam tudi jaz, priključenega na optični "modem" od siola, in dela OK.
O.
mte ::
Še en glas za Linksys WRT54GL (pazi da ima na koncu L) ali pa kaj od Buffalo. Pred tem linksysom sem imel enega od Asusov in je bil neprimerno manj stabilen, kljub boljšim firmware-om.
lp
lp
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 4 … 33 34 35 36 )Oddelek: Omrežja in internet | 573764 (633) | A_A |
» | brezžični router vs. acces pointOddelek: Omrežja in internet | 4836 (2751) | JohanP |
» | Kako narediti 2 ločeni povezavi?Oddelek: Omrežja in internet | 2205 (1884) | rzidar1 |
» | Internet + IPTV preko WLAN omrežjaOddelek: Omrežja in internet | 23037 (13864) | umexteacher |
» | WLAN in routerjiOddelek: Omrežja in internet | 3369 (2644) | Spajky |