» »

Vračilo denarja - FMC

Vračilo denarja - FMC

Fr33man ::

LP. Upam da vsaj en malo ta tema spada sem. U glavnem pri FMC-ju sem kupil nek artikel, ki me je rahlo razočaral, zatorej bi ga rad vrnil dokler je še čas. Embalažo imam še vso,... v glavnem ni nič narobe. Zdej zanima me, koliko časa bi utegnili rabit da denar ki sem ga namenil za napravo nakažejo nazaj na moj račun? Sej bi jim pisal,... Sam že vem da bo odgovor "v najkrajšem možnem času", potem bom pa čakal en mesec. Skratka je že kdo imel opravka s FMC-jem in njihovim vračilom denarja??

Aljosa.k ::

Da bi od njih zahteval vračilo denarja, to še nisem. Sem pa leta 2007 kupil Dell-ov prenosnik plus še nekaj ostalih stvari in sem zadovoljen še zmeraj. Najboljše, da res pokličeš tja in poveš kakšna je situacija. Ker tukaj po forumu spraševati in ugibati je malo "čudno". Najboljše, da ti oni sami povejo.

kixs ::

Za kaksen znesek pa gre (vsaj okvirno). Sam sem edino pri Enaa parkrat vrnil izdelek, ki mi ni ustrezal in trajalo je nekje teden dni, da so mi nakazali denar. Slo je pa za manjse zneske pod 100€. Mislim, da ne bi smelo biti problema.

lp

Gre se za nekje 400€. Mislm k velikrat je bla že pritožba čez kako podjetje da je slabo s tem vračilom denarja. Valda če njih pokličem ne vem če lahko računam na iskren odgovor.

kixs ::

Kakor sem imel opravka s FMC-jem, mislim, da je to korektno podjetje in ne verjamem, da bodo kaksne tezave.

Ce pa bodo, pa tule napisi, da si popravim mnenje o njih (downgrade).

lp

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kixs ()

Povejte še, ali se v 8-dnevni rok (čas za vračilo artikla) štejejo vsi dnevi ali samo delavniki? Ker jutri je ravno 8 dan in če pošljem zjutraj po pošti potem oni zadevo dobijo šele 9. dan?!

bluefish ::

pa pošlji priporočeno, ko se verjetno šteje dan odpreme pošiljke.
Seveda pa se za 400€ lahko tudi zapelješ do njih.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bluefish ()

Okapi ::

8-dnevni rok

Kakšen 8-dnevni rok imaš v mislih? Ker AFAIK nič takega ne obstaja.

O.

FMC in AGT pa najbrš še kdo ima 8 dnevni rok da lahko nekaj vrneš če ni to to kar si prčakoval. Pri AGT so mi recimo takoj dal keš na roko, šlo je za mal več kot 200€.

A si kupil v spletni trgovini?

O.

Ja, nekak tko bi to tretiral =)

No, potem te z 8-dnevnim rokom nategujejo. Ker v resnici imaš 15 dni časa, da jih obvestiš, da ti kupljeno ne ustreza, potem pa imaš še 15 dni časa, da jim robo tudi vrneš. Po zakonu.

O.

Potem pa imajo oni po zakonu kolk časa da ti nakažejo na TR denar? Je v ta rok všet tudi vikend in prazniki?

15 (+15) dni so vsi dnevi, ne samo delovni. Za vrnitev denarja nisem 100%, ampak se mi zdi, da je 30 dni.

O.

kmetek ::

Si preko spleta? Torej 15 dni da obvestiš + 15 dni da vrneš, če zamudiš vračilo ti plačilo ne priprada, v 30 dneh morajo dobiti, pomoje 30dan?

Samo pazi, AFAIK se začne 15 dni za dejansko vračilo šteti od takrat, ko si jih obvestil, da boš vrnil. Se pravi, če jih obvestiš, da boš vrnil, po 5 dneh, je vse skupaj 20 dni.

O.

Če prav razumem, jutri jim bom poslal mejl in obvestil da bom zadevo vrnil, še isti dan jo bom poslal in potem imajo oni od jutri do cca. 22.2.09 čas da mi denar vrnejo?

Tako nekako. S tem, da se rok za vračilo verjetno začne šteti od takrat, ko robo dejansko dobijo vrnjeno.

O.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Big bang vračilo blaga

Oddelek: Pomoč in nasveti
4014619 (7720) Zheegec
»

Vrniti blago v 8 dneh nakupa? Pravice kupca? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5323419 (14801) RejZoR
»

kupljeno blago ne ustreza opisu, kaj storiti

264773 (3861) kmetek
»

Kaksne pravice ima kupec, ce z izdelkom v 8 dneh ni zadovoljen? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
537767 (5891) Nutcracker
»

Vračilo ali zamenjava izdelka brez napake (strani: 1 2 )

5817453 (15573) >>><<<

Več podobnih tem