» »

[WINDOWS 7] Vprašanja in težave

[WINDOWS 7] Vprašanja in težave

Temo vidijo: vsi
««
62 / 79
»»

medenko ::

bravo to je bilo, preko teamwieverja pa vse ok...jaz pa že panika :P

axee ::

ali pa na desktopu alt+f4, je za remote še najlažje :D

mihaelcifer ::

lep pozdrav!

js pa imam eno vprašanje in sicer pri namestitvi windowsov 7 z usb ključka (ki je pripravljen kot treba :))mi v biosu najde usb pa vse sam mi noče zagnat inštalacije...poskuso sem na drugem računalniku pa je šlo na mojem pa nikakor ne gre.. mam pa asus k52d, star pa je 2 leti, in me zanima ali treba še kaj v biosih uredit al pa pač ne bo šlo ker je že prestar..nisem sicer nek strokovnjak za računalništvo tak da se že v naprej opravičujem če sem kaj narobe napiso:)

lopov ::

Preveri vrstni red zaganjanja naprav -- USB je zaznan, nastavi da je tudi prva naprava za zagon. Po namestitvi prestavi nazaj na disk.

Nekateri računalniki omogočajo s pritiskom na ustrezno funkcijsko tipko prikaz "boot menu", kjer le za tisto sejo izbereš napravo, s katere želiš zagnati. Poskusi s tipko "Esc(ape)", F10, F11 ali F12. Kot rečeno, različno od proizvajalca + lahko da moraš tudi to omogočiti v biosu.

krneki0001 ::

Ko sem sam hotel inštalirat iz ključka (8GB) sem moral nastavit v biosu usb hdd.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

BRBR ::

Uspel sem zajebat prikazovnje pomanjšanih oken medtem ko se z miško premikam po taskbaru.
Zdaj mi prikazuje samo okvirčke z imeni programov & odprtih datotek.
Kvačkal pa sem po personalize/themes. Theme je še kar aerotheme/windows 7.

Kako naj to spravim nazaj ?

MrStein ::

Tule
http://www.sevenforums.com/tutorials/52...
ali tule poglej
http://www.mydigitallife.info/disable-a...

Če ni dovolj pa guglaj za "turn off/on taskbar preview"
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MrStein ()

BRBR ::

Torej:
1.dal sem si dol program (7 taskbar tweaker) s tvojega prvega linka, tam ima par opcij za Howering.
Vse delujejo takoj ko jih izbereš, razen moje problematične (show thumbnail preview (default)). Tu ostane efektivno na 'list'.
2. Ko sem parkrat prebral restar sem res restartal, ni pomagalo nič (tudi ne ponovno igranje s tweakerjem ne)
3. Po restartu ponovno desni klik na personalize/ ponovni izbor aerothemes/windos 7 in dela.

Hvala za namig.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: BRBR ()

teh-mo ::

aljaz33 je izjavil:

Povej nam model prenosnika, pa ti bomo lažje pomagali..

Asus K53SM SX037

@Teo0: kako si pa ugotovil da je RAM uničen?

mitkos ::

Lahko kako uporabim serijsko od WIN 8 PRO (nov prenosnik) za WIN 7 Pro?

Ne.

Junfr ::

Kako vklopiti prikaz vseh procesov? Winsi so sveže nameščeni z edinim, med inštalacijo kreiranim uporabniškim računom, ki ima, jasno, administratorske pravice.

Klik na gumb "Show processes from all users" je to kar naredim jaz.
Motiti se je človeško.

KruceFix ::

Pozdravljeni!

Imam naslednji problem.

Ob zagonu prenosnika mi vse deluje do log on screena! Ko se hočem logirati pa se mi pojavi samo črn ekran! Kaj bi bilo narobe?
"Bomo videli" so rekli slepi gluhim ...

Rotaidal ::

V varnem načinu ti dela?

Sprobaj tole:
http://windows.microsoft.com/en-US/wind...

lp

urosz ::

prenosnik toshiba, i3-330m, 4gb ram, hd 5650, 7200rpm trdi disk

a ve kdo, kaj bi bil lahko razlog za slow boot? sistem drugače kar "čist" - delovanje cpu na 3%, ram 33%, swap 20%. disk defregmentiran, sistem brez virusov, počiščen s ccleaner. programov ob startupu nič.

sistem se vseeno dolgo boota. da odprem prvo spletno stran v chromu rabim 2-3 min. potem pa teče vse gladko kot je treba.

krneki0001 ::

servisi. Preglej kateri laufajo in potem na tole stran:

http://www.blackviper.com/service-confi...

In izklopi vse nepotrebne servise.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

Koliko je priporočena minimalna količina prostega prostora na primarnem disku, kjer laufajo Winsi? Sem googlal pa mi meče ven edino zahteve za inštalacijo, mene pa zanima, koliko GB-jev je fajn met frej, da se Winsi in disk zdravo obnašajo?

Sicer pod My Computer se bar iz modrega obarva na rdeče, če zasedenost particije/diska, kjer so inštalirani Winsi, preseže 90%. Tega sicer nisem nikjer prebral, govorim iz lastnih opažanj.

Torej koliko, 5, 10, 15 GB, ali pač teh 10%?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Junfr ()

Newholland ::

NUJNO NUJNO!

Živjo imam veliko težavo, na srečo mi je vseeno uspelo zagnati brskalnik... Namreč instaliral sem program 360amigo , nato pa nekaj z njim urejal, vendar kjer je pisalo kaj od microsofta nisem tikal, ko sem računalnik ugasnil, in potem ponovno prižgal, pa ne morem zagnati večino programov. Ko hočem kaj zagnati mi napiše:

lokacija programa, sporočilo pa:

This file does not have a program associated with it for performing this action. Please install a program or, if one is already installed, create an association in the Default Programs control panel.

Lepo prosim za pomoč, ker računalnik nujno potrebujem za delo.

Lp

Mogoče sem pa kak virus fasal :S

Zgodovina sprememb…

system restore... res srcno upam, da mas vklopljenega

Junfr je izjavil:

system restore... res srcno upam, da mas vklopljenega

tu jaz sem upal :(

buneech ::

Evo ti tle, v registru je treba vnose popravt (metoda 2), vrjetn ti je amigo brisal stvari ven. Pa ne teh superjadajada speedup programov uporabljat.

http://jaredheinrichs.com/how-to-fix-th...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: buneech ()

buneech je izjavil:

Evo ti tle, v registru je treba vnose popravt (metoda 2), vrjetn ti je amigo brisal stvari ven. Pa ne teh superjadajada speedup programov uporabljat.

http://jaredheinrichs.com/how-to-fix-th...

Dober vodič, vendar pa datoteke txt ne morem downloadat, ker je ni več gor, če bi mi lahko jo kdo pomagal najti.

LP

buneech ::

Probej magar metodo 5 sprobat, če ti msi zalaufa. Al pa kšno drugo.

Drgač pa prepiš iz slike v notepad in shrani v nekaj.reg.

prepisujem že lep čas :)

samo fora je ker mi notepad ne odpre, ampak bom tudi to rešil :)

Zgodovina sprememb…

Beležnico sem prepisal in jo shranil v .reg, vendar ko poženem ukaz v cmd, ne deluje, ali morda na sliki ni vsega kar bi moral vsebovati .reg, ali pa ker tisto kar piše na odebeljenem delu besedila ne vem kaj narediti. Torej kaj pomeni odebeljeni del?

3. Open command prompt and type the following command REG IMPORT vista-7-fixexe.reg. Make sure you've already CD to the directory where the .reg file is. (If you have problems getting this to work, try step

Da se premakneš na lokacijo, kjer imaš datoteko:

cd C:\pot\do\mape\z\datoteko

imam jo na namizju, kaj naj napišem v cmd, pot do namizja je:

C:\Users\uporabnik\Desktop

sem ugotovil

Sedaj mi napiše:

ERROR: The specified file is not a registry file. You can import only registry files.

Zgodovina sprememb…

Ugibam -- tvoj fajl ima končnico .txt ker si delal z Notepad in si ohranil privzeto končnico.

Naredi CD na desktop in vtipkaj "dir", da preveriš imena.

Ime spremeniš z "move originalni_fajl.txt nov_fajl.reg" < --- ne pozabi dodati končnice reg.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lopov ()

ni txt, je .reg, preveril tudi z dir

Pol pa nimaš prave vsebine. Prilepi prve 3 vrstice

Vprašanje -- zakaj ne snameš MS fixit popravka, je že @buneech vprašal?

Si spregledal -- http://go.microsoft.com/?linkid=9662689?

Ali pa tole: http://www.thewindowsclub.com/file-asso...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lopov ()

to kar ste svotovali sem vse izprobal, vendar nič ni delovalo, žal, potem mi je uspelo regedit zagnat, tudi ročno sem po enem tutorialu delal pa ni bilo učinka.

Evo, še kaj imam v beležnici, prosim če ni vse ali je kaj narobe, da mi popravite. Hvala.

Shranjeno v .reg:

windows registry editor version 5.00 download

[-HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\FileExts\.exe]
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\FileExts\.exe]
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\FileExts\.exe\OpenWithList]
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\FileExts\.exe\OpenWithProgids]

"exefile"=hex(0):

No spet mi je iz mojega računalnika uspelo zagnati brskalnik... Če zaženem kot administrator, katerikoli program, mi ga po opozorilu odpre.

Malajlo ::

Kot admin naredi novega uporabnika. Očitno ti je hkcu podrekalo in drugi normalno delajo.
Tisto iz notepada pa ja lahko vneseś tudi ročno v register...

Če tisto iz notepada vnesem ročno, a bo to pomagalo k rešitvi?

Kako pa vnesem ročno?

Malajlo ::

Glede na tvoja vprašanja, predlagam da narediš novega uporabnika in preveriš, če se programi odpirajo kot morajo.

Sicer pa tisto v registru ni nič drugega kot "preklic", da naj .exe odpira z nečim, kar ne obstaja.
http://support.microsoft.com/kb/950505 potegni dol (kot admin ti itak dela browser, ane) in popravi.

GeForce ::

Eno vprašanje o aktivaciji Win 7. Imam laptop star 2,5 let, ki je imel original naložen Windows 7 Home Premium, ampak čez nekaj časa sem inštaliral Ubuntu in formatiral vse vključno z Recovery Particijo. Sedaj bi spet želel imeti Windows 7 in imam serijsko (na nalepki na spodnji strani laptopa), ampak mi ne deluje na Windows 7 Home Premium iz MSDN, za to da mi naložijo OEM Windows 7 od Asusa pa na servisu želijo 40€. Sedaj me pa zanima ali lahko jaz aktiviram preko Windows Loaderja z opcijo Custom Seial in vpišem svoj serijsko? Je to legalna rešitev? Imam seveda nameščene isto različico kot ob nakupu 64bit Windows 7 Home Premium SLO.

Nekateri proizvajalci ti zastonj recovery DVD dajo. Vsaj HP je pred časom.
Stane te nekaj centov, da vprašaš.
Motiti se je človeško.

GeForce ::

Saj pravim da hočejo 40€ za ponovno namestitev, imajo pa seveda tudi ISO slike, ampak samo za interno rabo.

Tu piše, da lahko s tem ISO instaliraš tudi OEM verzije: http://www.sevenforums.com/tutorials/85...

Oziroma kot piše tudi tu: http://www.sevenforums.com/tutorials/21...

Ta drugi link vsebuje tudi navodila, čeprav je preprosto:
- instaliraš enako edicijo, kot si imel prvotno (Home...)
- uporabiš kodo z nalepke
Motiti se je človeško.

BorutO ::

Mam vprašanje. Meni na prenosniku internetni brskalniki zelo štekajo, zato mam vsega dovolj in sem se odloču, da bom na novo windows 8 gor naložil. Zaj me pa ena stvar zanima, predno kaj všpičim ...
Polek prenosnika nisem dobil nobenega CDja za gonilnike. Kako je kaj s tem takoj po namestitvi?
Na namiznem imam namreč takšen problem: Po ponovni namestitvi windowsa ne morem iti na internet, dokler si s CDja ne nainštaliram gonilnike, ki "odprejo" mrežno kartico.

Samo to me zanima: je možno, da bom imel na prenosniku isti problem? Ker če ga bom imel, potem sem naj..., kako se bom potem povezal s spletom, da pridem do gonilnikov, če mi mrežna ne bo delala?

Od viste naprej ma vsak os ful gonilnikov, ce pa slucajno ne najde ustreznega, pa si ga predhodno snemi iz neta na klucek, an

Pa backup celega diska prej naredit. (bi že itak moral vsak)
Motiti se je človeško.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MrStein ()

borootb ::

Živjo,

imam en "zanimiv" problem na windows 7.
V domači mreži imamo povezana 2 računalnika. Če je drugi računalnik ugasnjen (se pravi ni povezan na mrežo), deluje vse ok.
Če je povezan drugi računalnik, jaz na prvem računalniku ne morem uporabljati nič, kar zahteva odprtje explorer okna:

file - open, file - save as v katerikoli aplikaciji
    attach file na gmailu v kateremkoli browserju (IE, FF, chrome)
    upload oziroma prebrskaj (shrani.si oziroma podobno)

upam, da je to razumljivo, torej ob vsaki taki akciji mi sistem javi napako in dotična aplikacija se zapre.

Sklepam, da je kaj narobe z nastavitvami omrežja, vendar se mi sanja ne, kaj bi lahko povzročilo to težavo.

upam, da sem napisal dovolj jasno
hvala in lp

borootb je izjavil:

torej ob vsaki taki akciji mi sistem javi napako

Kako napako?

Kaka mreža je? Kabel potegnjen od enega PC do drugega? Čez switch? Ruter? Modem?
Motiti se je človeško.

borootb ::

mreža je prek routerja. napaka pa taka, da se tista aplikacija ustavi (word se je ustavil, oops google chrome se je sesul in podobno) nobenih številk pač.

mihl ::

krneki0001 je izjavil:

realvnc dela, openVNC pa samo verzija 2.0.9, 2.1.5RC pa še ne dela. Jo bodo pa poštimal.

Sem pa opazil, da po enem tednu mašina vedno počasneje deluje, medtem ko je recimo vista delala po parih dneh (ko se je vse poindeksiralo in ko je predpripravila vse) hitreje kot prvi dan. Na splošno opažam pa da je 64bitna vista hitrejša od windows 7 in to kr dosti - že na oko opazno.

Men tud Win 7 dela po cca 2 mesecih krepko počasneje kot na začetku, čeprav nisem ničesar dodatno instaliral v tem času. No Vista pa je bila katastrofa, to je hujše kot Win 3.14

zero_max ::

Vedno, ko želim kliknit na fotko v mapi (=odpret fotko) mi odpre naslednje:

Kako se popolnoma znebit te šare od win live essential (tj. da se mi ne odpira več)...na googlu mi ne vrže ven nič pametnega.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: zero_max ()

Robi :P ::

zero_max je izjavil:

Vedno, ko želim kliknit na fotko v mapi (=odpret fotko) mi odpre naslednje:

Kako se popolnoma znebit te šare od win live essential (tj. da se mi ne odpira več)...na googlu mi ne vrže ven nič pametnega.

greš v nadzorno ploščo in klikneš na windows image ... in daš nastavi kot privzeti program nato ti bo slike odpiralo s tistim defaultim windowsovim in ne s tem sranjem..

zero_max ::

Robi :P je izjavil:

greš v nadzorno ploščo in klikneš na windows image ... in daš nastavi kot privzeti program nato ti bo slike odpiralo s tistim defaultim windowsovim in ne s tem sranjem..

bold: v slovenščini je to kaj? videz in prilagajanje?
««
62 / 79
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

[WINDOWS 8] Vprašanja in težave (strani: 1 2 3 427 28 29 30 )

Oddelek: Operacijski sistemi
1490465811 (31492) jedateruk
»

Nadgradnja Windows 10 (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
8728751 (23871) R1710
»

Zmešnjava z gonilniki - W7 in XP - ter dual boot problem

Oddelek: Operacijski sistemi
376635 (6240) solatko
»

Windows 7 najuspešnejši Microsoftov operacijski sistem (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
8727323 (24078) Jst
»

Windows 7 se prodaja odlično (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
9918274 (15668) jest10

Več podobnih tem