» »

[WINDOWS 7] Vprašanja in težave

[WINDOWS 7] Vprašanja in težave

Temo vidijo: vsi
««
63 / 79
»»

axee ::

Desni klik, odpri z.. (open with), privzeti program..

Robi :P ::

zero_max je izjavil:

Robi :P je izjavil:

greš v nadzorno ploščo in klikneš na windows image ... in daš nastavi kot privzeti program nato ti bo slike odpiralo s tistim defaultim windowsovim in ne s tem sranjem..

bold: v slovenščini je to kaj? videz in prilagajanje?

to je program natančneje pregledovalnik fotografij Windows neki takega bi bil prevod?
Greš pa takole Nadzorna-->Privezti programi--> Nastavitev pri. prog. in klikneš pregledovalnik fotografij Windows in das nastavi kot privzeti program... (mislim da je na 7ki isto kot na 8ki :D)

zero_max ::

HVALA!

Trocki ::

Trudim se namestit Win 7 na nov disk WD 1TB black. Uporabljam isti CD, s katerim sem že namestil okna na prejšnjem disku.
Po končani inštalaciji se računalnik sam ponovno zažene, dobim pa tole obvestilo.

Windows failed to start. A recent hardware or software change might be the case. To fix the problem:
1. Insert your Windows installation disk and restart your computer.
2. Choose your language setting, and then click "Next."
3. Click "Repair your computer."
If you do not have the disc, contact your system administrator or computer manufacturer for assistance.
File: \Windows\system32\ntkrnlpa.exe
Status: 0xc000007b
Info: Windows failed to load because the kernel is missing or corrupt.

Kdo ve v čem je fora? Sedaj bom probal še enkrat namestit preko USB ključa eno drugo verzijo oken, pa da vidimo.

Hvala, LP

lukamarti ::

Pozdravljeni,

imam težavo z nastavljanjem uporabniških računov. Pri kreiranje uporabnikov in določanju vidnih oz javnih programov za vse uporabnike oz posamezne uprabnike ni problem. Zatakne se, ko pri standardnem uprabniku želim namestiti kakšen program...

Zanima me kako oziroma kje nastaviti, da bi imel tudi standardni uporabnik pravico nameščanja programov. Pač računalnik je dostopen več osebam oziroma skupinam, kjer je zaželjeno, da podatki določenih uprabnikov niso vidni vsem(to je določeno že s samim ustvarjanjem novega standardnega uporabnika), vsi pa potrebujejo tudi kakšne svoje programe, ki naj bi jih nameščali po potrebi. Bi bilo potrebno pri nastavitvah za nadzor uporabniškega računa spremeniti zahtevo o obveščanju ali kaj drugega?

Lep pozdrav in hvala za odgovor

MrStein ::

Včasih je pravico nameščanja programov imela skupina "Power Users".

Lahko sicer namestijo programe "samo zase", ampak to le redki programi podpirajo. Na primer Google Chrome je ena taka izjema, ki to ne le podpira, ampak celo forsira...
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

lukamarti ::

Da, vem da se je to dalo oz verjetno se da tudi sedaj zanima pa me kako.

Aja, windowsi so home premium.

Probaj v Control Panel : User Accounts / Chage Account type
Potem pa Properties od izbranega userja.

(to se spreminja od verzije in izvedbe Windows do naslednje, tako da ni nujno, da je čisto tako kot sem napisal, če ne gre poguglaj "how to add user to group" in dodal še točno verzijo Windows zraven v iskalni niz)

Sicer po web-u piše, da so to skupino kao ukinili z Visto, čeprav na mojem Windows 7 Pro je še vedno na spisku.
Motiti se je človeško.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MrStein ()

frenkii ::

IMAM ENO VPRAŠANJE

Disk imam razdeljen na dve particiji
Na eni particiji imam naložene windowse, ki jih moram izbrisati in ponovno namestiti
Ali lahko izbrišem samo ta del in ostalo ostane vse naloženo na računalniku ali je treba izbrisati kompleten disk

bluefish ::

Ja, lahko brez težav brišeš le particijo s sistemom.

Zakaj bi brisal?
Ali instaliraš novi windows "zraven" starega.
Ali formatiraš particijo med instalacijo.
(razen če misliš "brisanje"="formatiranje")
Motiti se je človeško.

Malajlo ::

No, kar je "naloženo", najbrž ne misliš na programe, ki si jih nameščal na drugo particijo? Ker ti (v glavnem) programi ne bodo delovali in jih boš moral vsaj reinstalirati.

Free Bird ::

Imam eno težavo in bi prosil za pomoč. Sestri sem na novo s CD-ja naložil WIN7 na računalnik (piratska verzija), sedaj pa me zanima kako spremenim tip računa na admina, če je na računalniku samo en račun pa še ta je standardni uporabnik? Mogoče obstaja še kak skrit star račun, do kaerega bi lahko dostopal in to izvedel? Prosim za pomoč, saj sam nisem ravno nek grožen računalniški strokovnjak.
LP

startaš v safe modeu, pa se potem brez gesla kot administrator logiraš (mogoče moraš dvakrat CAD stisnit)

Hvala ti! Bom zdaj poizkusil.

Odlično mi je uspelo, najlepša ti hvala! Eno vprašanje še, kako vspostavim WiFi povezavo, zdi se mi, da niti driverjev ni...

Ce ni gonilnikov, tezko. USB kljucek, pa na eni drugi mašini zvleci z neta. Potem pa prepusti windows updateu, da naredi svoje.

Tero ::

Kot nekateri veste windows 7 ko ga instaliras na prazen trdi disk naredi na začetu diska eno 100MB veliko particijo ki "mora" biti. Zakaj je to sploh? Recimo imel sem en zunanji trdi disk na katerega sem sformatiral samo na nfts(se pravi samo ena particija)ga vzel ven iz ohisja in ga priklopil na pc in na njega lepo instaliral windows7. Setup se nič ni "bunil" da te 100mb partcije ni.(nisem ga na novo sformatiral v setupu, pravzaprav sem pustil nekatere datoteke gor) Windows 7 tudi zdaj ko je instaliran deluje normalno.
Torej v čem je boljše če je tista 100mb particija in kaj se zgodi če je ni?

EDIT: Sem že malo poguglal kaj ta particija sploh je... Zgleda da je res ne rabim :)
Give a man a fish, he'll be fed for a day.
Teach a man to fish and he'll drown himself.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tero ()

To je boot particija (Microsoft ga imenuje "sistemska").
Tam so zagonski fajli (BOOTMGR in ostalo).

Prej je tak način bila "moda" na Linuxu.

Lahko je sicer vse to tudi na sistemski particiji (Microsoft temu pravi "boot particija" ;)), kjer je ves Windows.

Točnega razloga zakaj so to uvedli se zdaj ne spomnim. Na Linux je to bilo zato, ker pri velikih diskih včasih BIOS ni znal brati s poljubne lokacije, zato so te boot fajle dali na eno malo particijo čisto na "začetku" diska, kjer BIOS-i niso imeli toliko težav. (sicer je zaštekalo pri zagonu)
Motiti se je človeško.

Cold1 ::

Tista mini zagonska particija je namenjena temu da lahko šifriraš sistemsko particijo, (kar bi sicer onemogočilo zagon, ker pač ne bi bilo mogoče prebrati - šifriranega - zaganjalnika).

Če ne potrebuješ šifriranja (sistemske particije) je povsem odveč.

lopov ::

+ v včasih jo rabiš če uporabljaš vgrajeni Windows Backup; med postopkom tja spravlja določene fajle.

human2321 ::

Spoštovani!

Imam naslednjo težavo:

Kolega je imel naložen windows 7, ki je zdržal nekje pol leta. Nato pa se mu je sredi belega dneva naenkrat pojavil black screen, brez kakršnega koli napisa... Potem pa sva probavala.. nikakor se ni dalo priti nazaj v windows, razen preko safe mode... Po večih poskusih je uspelo, vendar se je namizje nalagalo nekje 15 - 20 minut... Preveril sem, če je računalnik okužen s kakim virusom, a ni bil... Nato sva windows / na novo naložila, čista namestitev, in je zadeva zdržala tekoče, brez kakršnega koli štekanja, vse super, približno 2 - 3 tedne, danes pa se je zadeva ponovila. Opet black screen, brez možnosti normalnega delovanja.

Kje bi lahko bil problem? Dokler je problem v windowsih še se nekak znajdem, ampak to verjetno več niso windowsi?

Hvala za vašo pomoč.

Milan

P.s., jaz uporabljam isti namestitveni ISO, kakor tudi moja sestrična, in zadeva deluje tekoče.

Zgodovina sprememb…

Teo0 ::

Kakšne komponente imaš v računalniku?
Včasih pomaga menjati trdi disk. Ker je pa stvar draga si raje sposodi in poskusi?

krneki0001 ::

To je kak čuden program ki se ga naloži na računalnik, ne pa windows.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

tjaz051 ::

zivijo mam problem,ko sem posodobil iz windows xp moj računalnik mi sedaj noče instalirati igro cod mw 4, kar ustavi se na sredi nastavitve.

pa igre zelo štekajo,da jih ni mogoče igrati,prej tega ni bilo na w xp

voofoo ::

pozdrav. danes sem v svoj računalnik(i7, 8GB, itel plata, W7-64...) vstavil še grafično kartico geforce 460gtx. Vse lepo in prav, ampak ko pridem nazaj v windows mi miška ne dela. probal sem dve drugi miški, ki delata normalno na drugem compu in ne potrebujeta nobenega driverja za delovanje. na mojem mi napiše da ne najde gonilnika.
Poskusil sem že svašta stvari kar se prebral po netu in nič ne deluje.
Nekak dvomim da je kriva grafična kartica. Aja, poskusil sem kao popraviti winse pa mi ob zagonu ne da te opcije, ampak samo novo inštalacijo, ampak zanimivo, med nalaganjem windowsov je pa miška delala. V safe mode tudi ne dela, probal vse USB porte...ne vem kaj še naj nardim.
Res se mi ne da formatirat zarad ene bedne miške.

dolar ::

Sem že rešil kar sem iskal :D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dolar ()

Volta ::

Pozdravljeni.

Jaz pa imam sledeč (velik) problem. Imel sem dual boot ubuntuja in Windows 7 in po nekaj updatih in spremembah na ubuntuju (nič v povezavi z bootom) mi ni hotelo več bootat v Windows 7. Dobil sem samo črn enkran in čakanje v nedogled. Seveda sem poskusil popravit Grub v Linuxu ampak neuspešno. Povrh vsega mi je uspelo, da particije kjer sem imel windows 7 sploh ne kaže več (prej sem jo videl normalno z vsemi podatki). Možno je da sem inštaliral Grub na to particijo in od takrat naprej je ne vidim več. Preko linuxa sem poskusil popraviti particijo in jo dodati, vendar neuspešno.

Poskusil sem popravit boot in inštalacijo tudi z originalnim windows CD-jem, vendar nikakor ne pridem do tistega okna za Repair windows in potem do konzole.

Mislite da je še možno, da dobim particijo kakorkoli nazaj? Vsaj podatke, če že boota verjetno ne bo šlo usposobiti.

Vsaka pomoč in nasvet toplo zaželena, ker imam na disku pomembne podatke, ki jih po neki neumnosti nisem backupal + na mašini sta projekta 2 zmiksanih komadov, ki jih moram kmalu oddat.

Hvala že vnaprej, Dani

O reševanju podatkov je res že milijon tem odprtih.
Recuva ali kaki podoben program.
Motiti se je človeško.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MrStein ()

Nisem govoril primarno o reševanju podatkov ampak o reševanju celotnega windowsa (boota) oz. particije z inštalacijo. Drugače pa hvala.

To je najpreprosteje na novo instalirat (pa potem backupirane oziroma rešene podatke restavrirat).

V bistvu karkoli narediš, ti priporočam kot prvo reševanje podatkov z Recuva (ali photorec ali karkoli pač).

Dobro bi bilo tudi image od particije ali kar celotnega diska narediti, da lahko kadarkoli greš nazaj na prejšnje stanje. (če preveč kirurgije greš, lahko komot še večjo škodo narediš, ko si imel, tako da ta možnost potem prav pride).
Motiti se je človeško.

Jah disk boš moral dati v PC z delujočimi Okni 7 in v Upravljanju Računalnika, v odseku Upravljanje Diskov, pogledati ali ti na disku Okna zaznajo kako okensko (NTFS, FAT) particijo.

Če jo zaznajo, ji dodeli črko in v Raziskovalcu skopiraj pomembne podatke na varno.

Če je ne, ali pa na njej ni podatkov, bo potrebno pregledati celoten disk in zgolj upaš lahko da bo možno poiskati in obnoviti podatke.

Za pregled lahko uporabiš kak EasyRecovery Professional
http://www.softpedia.com/get/System/Bac...

Opomba: preizkusna verzija ne omogoča obnovitve najdenih datotek.

Nikakor pa na ta disk ne dodajaj novih particij ter se, dokler ne obnoviš podatkov, ne igraj z orodji, ki jih ne poznaš (kar si, očitno, počel sedaj).

Hvala lepa obema za pomoč, bom poiskusil in poročam kako je šlo. Občutek imam, da je particija ok, le dostopa ne dobim nikakor. Zgleda da bo res treba najprej naložit sistem na novo, pa potem dalje ker nikakor ne pridem do Repair gumba pri windows inštalaciji. Zgleda da se tisto okno odpre samo, ko poženeš novo inštalacijo v že obstoječem Windowsu.

Kam pa boš namestil sistem? Boš povozil Ubuntu? Kako veš, da pri nameščanju ne boš uničil podatkov, ki jih želiš rešiti?

Daj ta disk v delujoč sistem in najprej obnovi/kopiraj podatke na nek drug disk, šele nato se lotevaj ponovnega nameščanja.

Najprej bom seveda dal disk v drug računalnik in poskusil dobit nazaj particijo. Če mi to z vsemi temi programi ne bo uspelo (našel sem še GetDataBack in Ultimate Boot CD, poiskusil bom tudi z Win7 cd-jem), potem mi pa kaj drugega kot inštalacija (na seveda neko drugo particijo) ne preostane. V sistemu imam 3 diske in dovolj praznih particij brez sistema, tako da nebi smelo biti težav. Tudi če uničim linux grub, ga lahko pozneje brez problema obnovim, tako da se glede tega ne bojim. Zaželite mi srečo :)

Nekdo zgoraj me mora očitno imeti vsaj malo rad, kajti po nekem čudežu (ki se mu reče testdisk in dosti branja forumov) mi je uspelo spraviti skoraj gotovo izgubljeno particijo nazaj v normalno stanje!! :) Vsi podatki so nedotaknjeni in tam kjer morajo bit, particija pa vidna v Linuxu. Zdaj moram le še spravit boot sektor k sebi. Kakšna ideja? Poskusil sem že mnogo stvari in programov, z vsemi pridem do tega da mi pri bootu pokaže izbiro (sicer linuxov boot ki vsebuje tudi Win7), vendar ko kliknem na Windowse stvar obstane in se ne premakne dalje. Ne piše nobenih napak ali česa podobnega, enostavno se ne premakne naprej in čaka.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Volta ()

Uporabil sem drug windows 7 install disk, ki je imel repair opcijo ob inštalaciji, pognal command prompt, uporabil oba ukaza za popravilo boota in HEUREKA - VSE DELUJE TAKO KOT MORA! :D Ko se ob pol 7 zjutraj po celonočnem ubadanju napol mrtev začneš kot mali otrok dret po bajti - neprecenljivo! Skratka, če bo imel kdo podobne probleme, mu z veseljem priskočim na pomoč, zdaj vem kako se rešit iz podobnih zagat :)

novak-t ::

imam windows 7 ultimate x64. Že nekaj časa se mi pojavla modri ekran, recimo 1x na mesec. Včeraj mi je pa pokazal dvakrat v razmiku cca 30 min.

krneki0001 ::

Spusti memtest čez ram. Verjetno je kaj narobe z ramom.

Je pa še ena možnost. Imaš premalo rama (2GB recimo) in virtualnega rama nič (pagefile je premajhen) in ko zasedeš ves ram, ne more nič narest in krešne.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

novak-t je izjavil:

imam windows 7 ultimate x64. Že nekaj časa se mi pojavla modri ekran, recimo 1x na mesec. Včeraj mi je pa pokazal dvakrat v razmiku cca 30 min.

to se je meni dogajalo in mem test ni zaznal nič... karkoli sem delal ni blo errorjev nakar je ram začel toliko zajebavati da Windowsev ni naložilo med nalaganjem je vrglo ven error in je blo konec... ko sem menjal ram so problemi izginili tudi memory_management screena ne dobim več... tako da definitivno je ram kriv... js sem svoje poslal v garancijo oni pa narej na RMA zdaj bomo pa vidl ka bo...

eto takoj k sm ramtest zagnal:

novak-t je izjavil:

eto takoj k sm ramtest zagnal:

no pri tebi saj mem test pokaže tako da si 100% da je ram kriv...

Za vsak slučaj probaj še z drugim testom. En je vgrajen v Windows, v Start meniju najdi "Windows Memory Diagnostic".
Drug popularen je http://www.memtest.org/ , samo je malo bolj hecno za zagnat.
Motiti se je človeško.

No ponovno jaz. Včeraj sem testiral z memtest86+ in mi je vrglo 5 napak. Danes sem računalnik temeljito spihal in očistil in se spravil k temu da bi ugotovil kateri od ramov je crknil. Za foro sem še enkrat spustil test z obema in tokrat mi ni pokazalo nobene napake. Sedaj mi pa nekaj ni jasno... A je lahko bil prah kriv za vse to? ali je samo memtest zatajil in da jutri še enkrat spustim test? je pa res da sem imel včeraj test prižgan 3 ure ker sem imel drugo delo in me ni bilo zraven, danes sem pa pustil samo da je prišlo do 100% oz. 30 min.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: novak-t ()

Prahi in koboldi lahko povročijo svašta. ;)
Pusti memtest86+ čez dan ali noč, pa če ne najde nič, lahko še za vsak slučaj kaki drugi test probaš (ali od mene omenjeni Windows Memory Diagnostic ali oni hcidesign memtest) - več glav več ve.

In če ne najde napak, je to to. Uspešno zaključen primer.
Motiti se je človeško.

Teo0 ::

Pozdravljeni vsi skupaj! =)
Imam majhno težavo s sistemom Windos 7, lahko uporavim kosdo od Windows 7 32-bit, tudi za namestitev 64-bitnega operacijskega sistema? imam namreč Windows 7 cd ta pa ima samo 32-bit in ne vem če bi lahko uporabil to kodo za 64-bitno verzijo.
Hvala in LP

Dober dan ::

Kolikor vem, je koda ali samo za 32bitne sisteme, ali pa samo za 64. Križem NAJ ne bi šlo.

Dober dan je izjavil:

Kolikor vem, je koda ali samo za 32bitne sisteme, ali pa samo za 64. Križem NAJ ne bi šlo.

Brez problema uporabiš isto kodo za namestitev x86 ali x64 -- večkrat preverjeno! Glej le, da imaš pravo verzijo (ne moreš uporabiti OEM kode na VLK različici in podobno ...)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lopov ()

leonleon ::

Ena fora pritisnite CONTROL+ALT+ENO OD SMERNIH TIPK.oBRNIL SE VAM BO ZASLON.

NE DELUJE NA VSEH

Zgodovina sprememb…

• spremenil: leonleon ()

leonleon je izjavil:

Ena fora pritisnite CONTROL+ALT+ENO OD SMERNIH TIPK.oBRNIL SE VAM BO ZASLON.

NE DELUJE NA VSEH

Če maš intlovo grafiko je to privzeto obnašanje.
««
63 / 79
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

[WINDOWS 8] Vprašanja in težave (strani: 1 2 3 427 28 29 30 )

Oddelek: Operacijski sistemi
1490465770 (31451) jedateruk
»

Nadgradnja Windows 10 (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
8728751 (23871) R1710
»

Zmešnjava z gonilniki - W7 in XP - ter dual boot problem

Oddelek: Operacijski sistemi
376634 (6239) solatko
»

Windows 7 najuspešnejši Microsoftov operacijski sistem (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
8727322 (24077) Jst
»

Windows 7 se prodaja odlično (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
9918271 (15665) jest10

Več podobnih tem