Forum » Operacijski sistemi » [WINDOWS 7] Vprašanja in težave
[WINDOWS 7] Vprašanja in težave
Temo vidijo: vsi

Duhec ::
theStranger je izjavil:
Kako skriti ikone na namizju, da tudi po ponovnem zagonu ostanejo skrite?
http://www.windowsnetworking.com/kbase/...
Bodi pazljiv, ker je to delo z registrom. Dela tudi v Win7.
Testiral sem prvi vnos (dodati sem moral Key z imenom Explorer, ker ga pod Policies ni bilo in pod Explorer še dodat Dword z imenom NoDesktop in vrednostjo 1).
Ikone izginejo po restartu, ne dela tudi desni klik na namizju tako ni možnosti izbora vklopit ikone (Show desktop icons), razen preko registra kjer vpišeš vrednost 0 pri NoDesktop in po restartu se ikone spet pokažejo.
Ker je sprememba v registru za trenutnega uporabnika (HKEY_CURRENT_USER
) to ne vpliva na drugega uporabnika (npr. switch user).

BlueBerry ::
Bios ga vidi, disketnika nimam, miniWindowsXP ga tudi vidi, ko sem precisceval register mi je zbrisal nekaj kar disk potrebuje za zagon in sedaj iscem nek bootable cd, ki bi pomagal disku, da se zazene tako, da potrebne datoteke prebere iz diska ali obstaja kaj takega ?
http://www.sevenforums.com/tutorials/20...
Tole mi nic ni pomagalo.
Poizkusam s tvojim drugim nasvetom:
LP
http://www.sevenforums.com/tutorials/20...
Tole mi nic ni pomagalo.
Poizkusam s tvojim drugim nasvetom:
LP
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BlueBerry ()

Malajlo ::
@BlueBerry: no, zdaj pa DVD od Windowsow in naredi repair zagonskih in ostalih problemov.

Wofk ::
Lep pozdrav.
Jaz imam problem z Windows media centrom. Kadarkoli grem pod filme in izberem knjižnjico filmov, mi v trenutku ko se zažene iskanje filmov, mce zmrzne in pač izpiše sporočilo Windows Media center ne deluje več.
Nobenih podobnik težav nimam recimo pri iskanju slik, glasbe, samo pri filmih. Poskusil sem že z izbrisom vseh codecov ampak ni imelo nobenega učinka.
Ali kdo ve kaj bi bilo narobe?
Jaz imam problem z Windows media centrom. Kadarkoli grem pod filme in izberem knjižnjico filmov, mi v trenutku ko se zažene iskanje filmov, mce zmrzne in pač izpiše sporočilo Windows Media center ne deluje več.
Nobenih podobnik težav nimam recimo pri iskanju slik, glasbe, samo pri filmih. Poskusil sem že z izbrisom vseh codecov ampak ni imelo nobenega učinka.
Ali kdo ve kaj bi bilo narobe?

Cold1 ::
Pa si pogledal v podrobnosti, ki bi morale biti na voljo v tistem sporočilu, ko se ti WMC sesuje?
---------------
Poskusi preimenovati knjižnico "Videoposnetki" v nekem drugem upravitelju datotek (recimo Total Commander) najdeš jo v mapi C:\Users\Uporabnik\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Libraries, recimo v "Videos.library-ms.preimenovana" nato pa desno klikni na vnos "Knjižnice" v drevesu map (levi del okna) ter izberi "Obnovi privzete knjižnice".
Če je bila obstoječa knjižnica nekako okvarjena bo WMC sedaj deloval, če se bo še naprej sesuval pa morda ne prenese kakšnega izmed filmov, ki jih imaš (filmi v mapah "Moji Videoposnetki" in "Javni Videoposnetki" se knjižnici dodajo samodejno).
---------------
Poskusi preimenovati knjižnico "Videoposnetki" v nekem drugem upravitelju datotek (recimo Total Commander) najdeš jo v mapi C:\Users\Uporabnik\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Libraries, recimo v "Videos.library-ms.preimenovana" nato pa desno klikni na vnos "Knjižnice" v drevesu map (levi del okna) ter izberi "Obnovi privzete knjižnice".
Če je bila obstoječa knjižnica nekako okvarjena bo WMC sedaj deloval, če se bo še naprej sesuval pa morda ne prenese kakšnega izmed filmov, ki jih imaš (filmi v mapah "Moji Videoposnetki" in "Javni Videoposnetki" se knjižnici dodajo samodejno).
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Cold1 ()

Vitamin-B ::
Pri namestitvi paketa za winhlp32 na 64bitni sedmici (Windows6.1-KB917607-x64) se mi pojavi okence: Namestitveni program je naletel na neznano napako 0x80004005 (Neznana napaka).
Googlanje ni nič pomagalo. V registru sem dodal neke pravica za spreminjanje, UAC mam izklopljen, namestil sem tudi Orodje za preverjanje pripravljenosti sistema na posodobitve za Windows 7 za sisteme s procesorji x64 (KB947821) [februar 2011](Windows6.1-KB947821-v10-x64); pa še vedno ne dela :(
Googlanje ni nič pomagalo. V registru sem dodal neke pravica za spreminjanje, UAC mam izklopljen, namestil sem tudi Orodje za preverjanje pripravljenosti sistema na posodobitve za Windows 7 za sisteme s procesorji x64 (KB947821) [februar 2011](Windows6.1-KB947821-v10-x64); pa še vedno ne dela :(

FishFreak ::
pozdravljeni:) si bom kr to temo izposodu.. tud mene nekaj matra in sicer..v kišti imam 2 diska-na obeh sta win7 ultimate-imam dual boot..problem je pa sledec- na prvem disku poteka vse hitreje-od čisčenja s ccleanerjem (osnovno v cca 10-15sec) do odraranja (cca 7gb v cca 5-6 minutah) - disk je sataII wd 750gb 32mb 7200rpm green...medtem ko na drugem dela dost počasneje - ccleaner osnovno cca 30-40s in odrara cca 7gb v cca 10minutah..disk je sataII wd 640gb 64mb 7200rpm green..v biosu imata oba iste nastavitve..zanima me zakaj je ta drugi tolko počasnejši?
Lep pozdrav,
Wolf
Lep pozdrav,
Wolf
Zgodovina sprememb…
- spremenil: FishFreak ()

Duhec ::
Ali so na obeh sistemih vklopljeni/izklopljeni tudi isti servisi, se ob zagonu naložijo isti programi, je na obeh isti antivirusnik ... defrag narejen ?

vse isto..res da je na hitrejsem zgolj antivirus in osnovni programi,na drugem pa vse živo..ampk razlika je bila že takoj v štartu po formatu in začetni instalaciji windowsov..je možno da ga je aktivator (nelicenčni winsi) "zjebal" in v ozadju laufa kak težak program?ker tudi pri shutdownu je razlika med diskoma tudi po 30-50 sekund (na drugem disku so bili aktivirani drugače)..

pogruntal zadevo..jao bože..novejši WD-ji imajo advanced format drive in to ga zna zjebat v hitrosti če recimo "zamakne" particije..tud če je Windows 7 ready je fajn če se s programom WD Align preveri kako stojijo particije na disku (tudi če je ena sama)..zdaj zadeva laufa tako kot mora (30-40% hitreje)

lopov ::
pogruntal zadevo..jao bože..novejši WD-ji imajo advanced format drive in to ga zna zjebat v hitrosti če recimo "zamakne" particije..tud če je Windows 7 ready je fajn če se s programom WD Align preveri kako stojijo particije na disku (tudi če je ena sama)..zdaj zadeva laufa tako kot mora (30-40% hitreje)
Thx za info!

techfreak :) ::

Se mi je potem še 2x isto zgodilo z drugim programom ... odjava je očitno edini način, da se znebimo težav, ki jih povzročajo napake Microsoftovih programerjev.

če se ti to dogaja je lahko še kaj več kukr programska napaka..je to licenčen program?skrekan?virus?

Aptana Studio je brezplačen, torej ne bi imel koristi s krekanjem. Drugi program je pa bil Windows Speech Recognition, ko sem želel onemogočiti njegov zagon ob zagonu sistema.

KruceFix ::
Zdravo!
Zanima me, če kdo ve kako bi celotno mapo Library/Knjižnice iz ( C: ) particije premaknil v drugo, recimo ( D: ) particijo. Da se mi nebi podatki shranjevali na C: ampak na D: particiji oz. da bi bila ustvarjena samo ena knjižnica na D: particiji.
Oprostite mojemu kompliciranju ...
Zanima me, če kdo ve kako bi celotno mapo Library/Knjižnice iz ( C: ) particije premaknil v drugo, recimo ( D: ) particijo. Da se mi nebi podatki shranjevali na C: ampak na D: particiji oz. da bi bila ustvarjena samo ena knjižnica na D: particiji.
Oprostite mojemu kompliciranju ...
"Bomo videli" so rekli slepi gluhim ...

Mavrik ::
V lastnostih knjižnice nastavi, da se privzeto shranjujejo stvari v mapo na D: disku.
The truth is rarely pure and never simple.

Twix ::
Pozdravljeni!
Mam en problem in sicer pri postavitvi internetne povezave, ki me živcira že ceu popoldne :S
Napaka, ki jo najde je 651. Stric google mi je povedou da je to bug v OS -in da naj nekaj premenam datoteke.sys, naredim, nič se ne zgodi,
-in pa da vse rešitve strmijo k nedelovanju..
Lepo prosim za pomoč.
Mam en problem in sicer pri postavitvi internetne povezave, ki me živcira že ceu popoldne :S

Napaka, ki jo najde je 651. Stric google mi je povedou da je to bug v OS -in da naj nekaj premenam datoteke.sys, naredim, nič se ne zgodi,
-in pa da vse rešitve strmijo k nedelovanju..
Lepo prosim za pomoč.
The world is a dangerous place, not because of those who do evil,
but because of those who look on and do nothing. Apple has a patent on patent-
ing things they didn't invent. arka putana! :D hašek :D HVALA EDWARD SNOWDEN!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Twix ()

Napaka, ki jo imaš, je domnevno:
Error 651: The Modem (or other connecting device) has reported an error.
Možne rešitve so opisane tu:
http://answers.microsoft.com/en-us/wind...
Če res želiš zamenjati raspppoe.sys pa tu:
Error 651: The Modem (or other connecting device) has reported an error.
Možne rešitve so opisane tu:
Če res želiš zamenjati raspppoe.sys pa tu:

To ni delovalo.
Nujno rabim pomoč. Zdj ko grem pod Upravitelj naprav(device manager) mi pod WAN Miniport PPPoE kaže rumen trikotnik. Ko previrm za driver mi napiše: Windows cannot load the device driver for this hardware. The driver may be corrupted or missing. (Code 39)
A ve kdo kje dobit ta driver?? Prosim za pomoč. Hvala
Nujno rabim pomoč. Zdj ko grem pod Upravitelj naprav(device manager) mi pod WAN Miniport PPPoE kaže rumen trikotnik. Ko previrm za driver mi napiše: Windows cannot load the device driver for this hardware. The driver may be corrupted or missing. (Code 39)
A ve kdo kje dobit ta driver?? Prosim za pomoč. Hvala

Malajlo ::
WAN miniport PPPoE ni noben hardver. Je samo podpora za xDSL modeme, kot DialUp pravzaprav.
Poskusi izbrisati vse PPoE povezave, ki jih imaš, odstrani to "napravo". Ponovno zaženi PC, naredi novo PPPoE povezavo.
Poskusi izbrisati vse PPoE povezave, ki jih imaš, odstrani to "napravo". Ponovno zaženi PC, naredi novo PPPoE povezavo.

Spraševal sem po konfiguraciji -- katera mrežna, kateri modem in/ali ruter.
Če gre za "statični" računalnik nima smisla uporabljati tega, "klicanje" nastaviš na DSL modemu ...
Če gre za "statični" računalnik nima smisla uporabljati tega, "klicanje" nastaviš na DSL modemu ...

IceBoX ::
@BlueBerry http://www.froggie.sk/
Jaz imam tudi eno vprašanje. Mogoče kdo ve, zakaj se ne morem oddaljeno povezati na drugo računalnik (ravno tako v isti hiši, na istem routerju)? Če pogledam pod omrežje, se vidita, ampak ko se hočem povezati pa ne gre. Izklopil sem firewall, IP so pravi, res ne vem. Sem bral nek vodič in tam je pisalo da je oddaljen dostop omogočen samo v Ultimate in Enterprise verzijah, jaz pa imam Home. Je to res, ker na nadzorni plošči imam možnosti za oddaljeno namizje, četudi ne kateri uporabniki se lahko prijavijo (v vodičih je tako kazalo). Torej, ali dela oddaljen dostop na Home verizji?
Jaz imam tudi eno vprašanje. Mogoče kdo ve, zakaj se ne morem oddaljeno povezati na drugo računalnik (ravno tako v isti hiši, na istem routerju)? Če pogledam pod omrežje, se vidita, ampak ko se hočem povezati pa ne gre. Izklopil sem firewall, IP so pravi, res ne vem. Sem bral nek vodič in tam je pisalo da je oddaljen dostop omogočen samo v Ultimate in Enterprise verzijah, jaz pa imam Home. Je to res, ker na nadzorni plošči imam možnosti za oddaljeno namizje, četudi ne kateri uporabniki se lahko prijavijo (v vodičih je tako kazalo). Torej, ali dela oddaljen dostop na Home verizji?
Huh...

Aha, sem rešu tako da sem še enkrat nametil OS..
Zaj me pa zanima kako bi preneseu podatke iz prejšnga računalnika(1) v ta rač.(2) Probal sem da bi kar disk od prejšnga kompa(1) prkluču v tanov(2). Sem naredu, komp(2) ga zazna, ampak mi ne deluje. Ko grem pod device manager (upravitelj datotek) mi napiše da je disk unallocated. Je pa na tem disku(1) win XP na trenutnem(2) pa Win7. Kaka rešitev?
Upam da ni offtopic
(1)-> tastar
(2)-> trenutni
aja pa disk je na slave
Zaj me pa zanima kako bi preneseu podatke iz prejšnga računalnika(1) v ta rač.(2) Probal sem da bi kar disk od prejšnga kompa(1) prkluču v tanov(2). Sem naredu, komp(2) ga zazna, ampak mi ne deluje. Ko grem pod device manager (upravitelj datotek) mi napiše da je disk unallocated. Je pa na tem disku(1) win XP na trenutnem(2) pa Win7. Kaka rešitev?
Upam da ni offtopic
(1)-> tastar
(2)-> trenutni
aja pa disk je na slave
Zgodovina sprememb…

fosil ::
Ne rabiš ohišja če je že priklopljen.
Pojdi v computer management in disk management in ga tam aktiviraj.
Tako je!

Ne rabiš ohišja če je že priklopljen.
hmm.. kako mislš aktivirat?
edit: aja še tole "Partition style: Not applicable" Ve kdo kako to rešit?
Zgodovina sprememb…

aja pa disk je na slave
Na slave kablu, misliš? Pa je tudi "jumper" nastavljen na "slave" (ali pa na "cable select")?

dronyx ::
Tole je verjetno že kje odgovorjeno, samo trenutno ne najdem. Uporabnica je na prenosniku z Windows 7 pozabila geslo. Kakšen je najlažji način, da se pride v računalnik?
Na XP sem sicer uporabljal nek zagonski CD, ki je geslo resetiral, dvomim pa, da isto orodje dela tudi v Win 7.
Na XP sem sicer uporabljal nek zagonski CD, ki je geslo resetiral, dvomim pa, da isto orodje dela tudi v Win 7.

Tole je verjetno že kje odgovorjeno, samo trenutno ne najdem. Uporabnica je na prenosniku z Windows 7 pozabila geslo. Kakšen je najlažji način, da se pride v računalnik?
Morda kaj takšnega: http://www.techrena.net/computers/reset... ?
Boot v konzolo in aktiviraš admina ne gre?

GSHBP ::
Kako bi rešil težavo z open officom ker mi napiše ob zagonu,da vzporedna konfiguracija ni pravilna ?

Pariah ::
Probaj tole
|P8Z77-V PRO|,|i5 2500K|,|ASUS GTX780 DirectCUIIOC|,|2x4GB Corsair LP|,|H100|,
|Samsung 840/WD1002FAEX|,|Corsair TX850W|,|Fractal Design Arc|,|Win7 U 64bit|
|Samsung 840/WD1002FAEX|,|Corsair TX850W|,|Fractal Design Arc|,|Win7 U 64bit|

ravoksel ::
Zanima me kje najdem uradne windowse na internetu. Kupil sem bil prenosnik, sedaj bi rad na novo naložil računalnik, kodo imam na hrbtni strani prenosnika, windowsow pa ne.
Hvala za odgovor!
Hvala za odgovor!

anja987 ::
čau,
imam eno težavo, namreč inštalerala sem si dol en program in potem je moje ozadje postalo črno, vspodaj v desnem koktu pa piše: windows 7 delovna različica 7600 ta izvod sistema windows ni originalen.
Hvala že vnaprej za pomoč, lp
imam eno težavo, namreč inštalerala sem si dol en program in potem je moje ozadje postalo črno, vspodaj v desnem koktu pa piše: windows 7 delovna različica 7600 ta izvod sistema windows ni originalen.
Hvala že vnaprej za pomoč, lp
Zgodovina sprememb…
- spremenil: anja987 ()

SLO_Matej ::
V iskanje v Startu napiši Omogočanje oddaljenega dostopa do računalnika in dostop omogoči. Potem pa v tem oknu v zavihku Oddaljeno v polju Oddaljeno namizje izberi Dovoli povezavo ... (priporočam, da kar zadnjo 3. opcijo, ki je bolj varna. Vendar bo delovalo samo s takimi Windowsi, kot imaš nameščene. Sicer izberi manj varno možnost, če na drugem računalniku uporabljaš npr. XP.). To je vse. Požarni zid lahko vklopiš.

jest10 ::
Zanima me kje najdem uradne windowse na internetu. Kupil sem bil prenosnik, sedaj bi rad na novo naložil računalnik, kodo imam na hrbtni strani prenosnika, windowsow pa ne.
Hvala za odgovor!
Na skoraj vsaki torrent strani. Pač pri inštalaciji uporabiš svojo kodo in pustiš aktivatorje pri miru

axee ::

axee ::
Meni se je isto zgodilo na nekem računalniku, sicer win 7 enterprise, travniška verzija. Po instalaciji SP1 remote desktopa ni bilo več..
Drugače pa če se prav spomnim Home Premium sploh ne omogoča RDP host-a, torej se lahko povezauješ na druge računalnike, drugi pa se nemorejo nate.
Drugače pa če se prav spomnim Home Premium sploh ne omogoča RDP host-a, torej se lahko povezauješ na druge računalnike, drugi pa se nemorejo nate.

Sem preizkusil v obe smeri, ampak ravno tako ne gre. Res groza da plačaš za windowse in če hočeš imeti slovenski jezik, če hočeš imeti oddaljeni dostop moraš nadgraditi verzijo. Mogoče je res čas da počasi prešaltam na ubuntu.
Huh...

Ne, windowsi so original in so Home Premium.
Windows 7 Home Premium ima samo klienta (da se povežeš na drugo računalo), najdeš med pripomočki -- "host" je prisoten v professional in ultimate verziji.
Predvidevam, da imaš na obeh računalnikih W7 HP, torej ta varianta odpade. Posezi po eni od brezplačnih rešitev, taka "no brain" je TeamViewer, z VNC ja malce več dela, a ni komplicirano.
Za slovenski jezik si že dobil namig da uporabiš Vistalizator.
Sem preizkusil v obe smeri, ampak ravno tako ne gre. Res groza da plačaš za windowse in če hočeš imeti slovenski jezik, če hočeš imeti oddaljeni dostop moraš nadgraditi verzijo. Mogoče je res čas da počasi prešaltam na ubuntu.
Upam da ne bo slišat preveč nesramno a vse te informacije dobiš ko preveriš, kaj nudi kakšna verzija :)
Sem prepričan, da obstaja boljša primerjava a je za začetek dovolj tudi ta:
Windows 7 editions @ Wikipedia
Zgodovina sprememb…
- spremenil: lopov ()

Windowsov nisem kupil, sem jih dobil prednameščene na prenosniku. Drugače pa ja, za razlike vem, samo je zelo nefer da recimo jaz z HP verzijo nisem mogel si lepo pobrati slovenskega jezika preko updateov oz. sem moral uporabiti vistalizator. Saj ravno tako vse lepo deluje, je pa zelo grdo od microsofta da te oskubi pri tem.
EDIT: Pa še to, na drugem PC imam windows xp, ne W7 HP.
EDIT: Pa še to, na drugem PC imam windows xp, ne W7 HP.
Huh...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: IceBoX ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | [WINDOWS 8] Vprašanja in težave (strani: 1 2 3 4 … 27 28 29 30 )Oddelek: Operacijski sistemi | 450906 (16587) | jedateruk |
» | Nadgradnja Windows 10 (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 27947 (23067) | R1710 |
» | Zmešnjava z gonilniki - W7 in XP - ter dual boot problemOddelek: Operacijski sistemi | 6385 (5990) | solatko |
» | Windows 7 najuspešnejši Microsoftov operacijski sistem (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 26370 (23125) | Jst |
» | Windows 7 se prodaja odlično (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 17569 (14963) | jest10 |