» »

[WINDOWS 7] Vprašanja in težave

[WINDOWS 7] Vprašanja in težave

Temo vidijo: vsi
««
49 / 79
»»

Malajlo ::

Ja, bo mogoče problem z geslom. Najbrž da je blank.

Duhec ::

@luky, če ne gre s CMD ali Local Security Policy, potem naj štarta v varni zagon, ker tam se administrator samodejno pojavi poleg obstoječega uporabnika. Izbere naj administratorja in v Command Promptu še 1x odtipka:
net user administrator /active:yes
nato restarta komp in preizkusi, če je zdaj administrator aktiviran.

IceMan87 ::

Malajlo je izjavil:

Hja, potem se pa loti še tegale...
http://www.techspot.com/vb/topic44808.h...

Lahko pa poskusiš vrniti sistem v prejšnje stanje (Start Search pa notri vpiši restore ali pa obnovi).

Hvala za nasvete. Vse sem sprobal, a pomagalo ni nič... Če ne bo druga, bom pač naložil windowse na novo. :)

Lp

luky ::

@Duhec hvala za tvojo pomoč. To zadnje nismo uspeli preizkusiti, ker je zadevo pred tem rešil s pomočjo DVD Win7 tako kot je napisal Malajlo. Start Win7 iz DVD, Repair, Command Prompt in ukaz: net user administrator /active:yes.
luky!

Super. Več poti vodi v Rim. :)

zabica81 ::

Druščina potrebujem pomoč. Torej ko sem naložila Win7, sta izginili dve particiji. V osnovi sem imela C,D in E. In smo C formatirali in naložili Win7 in potem ni bilo več vidnih D in E.

In ker nikakor nisem uspela priti do njih sem naložila EASEUS Data Recovery Wizard Pro v4.5.1 in dobila navidezno vse podatke nazaj. Jih shranila na zunanji disk in ko jih poskušam odpreti. NIČ! Wordovih dokumentov ne morem odpreti so kao prazni, .pdf tudi ne, slik pa kao da nimam pravega programa.... u glavnem vidim vseh 240G podatkov, ampak samo imena.

Kakšna ideja kako naprej. Hvaležna za vsak predlog.
Lp

janezJ ::

Tudi jaz imam en problem, zato prosim za pomoč.
CPU: amd phenom II 940
Ko prižgem računalnik, mi task manager lepo kaže 4 jedra procesorja. Če ga resetiram, mi kaže samo eno jedro, dejansko samo eno uporablja, se vidi obremenitev po procesih. Ob ponovnem resetu imam nazaj spet 4 jedra. Poizkusil sem tud že msconfig/boot nastavit na 4, ne pomaga.
Če mogoče kdo ve kaj bi bilo narobe, hvala za odgovore že vnaprej!

@zabica81:
Particije moraš mountati na novo. Desni klik na My computer, manage. Potem pa Storage, Disk manager. Pojaviti se ti morajo tri particije, s tem da dve nimata črke. Desni klik, Change drive letter and paths. Ali kar pač bo pokazalo (nimam nič pri roki, da bi preveril, kaj ponudi).

zabica81 ::

Sem naredila to pa mi ne pokaže 3 particij. Pokaže dve, C: (Win7) in E:(zdaj na novo ustanovljen, ko sta se stari E in D združila :( )

Kaj pa zdaj?

janezJ je izjavil:

Tudi jaz imam en problem, zato prosim za pomoč.
CPU: amd phenom II 940
Ko prižgem računalnik, mi task manager lepo kaže 4 jedra procesorja. Če ga resetiram, mi kaže samo eno jedro, dejansko samo eno uporablja, se vidi obremenitev po procesih. Ob ponovnem resetu imam nazaj spet 4 jedra. Poizkusil sem tud že msconfig/boot nastavit na 4, ne pomaga.
Če mogoče kdo ve kaj bi bilo narobe, hvala za odgovore že vnaprej!

Najprej poglej, če obstaja novejši bios za tvojo neznano osn.ploščo in ga flešni.

Kako sta se particiji združili!?! To se samo od sebe ne zgodi. Razen uporabniška napaka pri inštalaciji oz. izbiri particij/diskov. In kaj je zdaj na "united" e:? Prazno ali podatki s samo ene od particij?
Za reševanje podatkov poskusi še s PC File Recovery (google najde).

Politik ::

Politik je izjavil:

Duhec je izjavil:

Če te prav razumem imaš podoben problem kot @yustas33 v tej debati, kjer je dal primere kaj ga moti:
http://social.answers.microsoft.com/For...
Več kot do ClearType-a in drugih gonilnikov niso prišli.

Sem pogledal in ja točno tak problem imam tudi jaz ko primirjaš pisavo z XP in win7. Vsi na tem forumu opisujejo to kar razglablamo tukaj razultat pa je (se nasprej uporabljaj XP :)

Za hec sem previril tudi pri kolegu ki ima tudi lcd zaslon in ima enako pisavo kot jaz vendar pravi da ne opazi razlike oz. ga ne moti??!!. Drugi ima pa prenosnika pa je pisava malo man moteca vendar za moje pojme slabsa kot pri XP.
Pisava ni kristalno jasna
Upam da se kmalu najde kaka resitev

A pri tebi je pisava OK :)

Thanks

Zdravo fantje

Ker nism nasel nobene rešitve glede izboljsanje pisave sem se odlocil da instaliram os xp.
In spet tezave in sicer racunalnik se odziva zelo pocasi (npr kopiranje file-a 700mb traja po 10min) lucka za disk vecinoma casa sveti na povno. Previril sem ce kater proce obremenjuje sistem vendar ni nič sumljivega.

XP-je na ta disk nalagam prvic in sicer WD Caviar Green 1 TB, 7200 rpm, 64 MB, SATAII (WD10EARS) kupil sem ga z namonom za WIN7 vendar zaradi tezav z sliko ne pride u poštev.
Nastavitve v biosu nism spreminjal (prej sem imel wd400aask disk) in ni bilo nobenih tezav.
Ima se kdo take izkusnje z tem diskom, sumim da je kriv disk.

Hvala za pomoc

@Politik, če imaš eno particijo na tako velikem disku moraš za XPje natakniti na disku jumper na 7-8.
Če imaš več particij pa uporabi WD Align utility.
Beri nalepko na samem disku.;)
Več: http://www.wdc.com/global/products/feat...

mirc001 ::

Lep pozdrav ,imam težavo ,kako v windows 7 zbrisati povezavo do interneta.

Hvala za odgovor

mirc001 je izjavil:

Lep pozdrav ,imam težavo ,kako v windows 7 zbrisati povezavo do interneta.
Hvala za odgovor

Bodi bolj konkreten zakaj ?
Lahko izpuliš mrežni kabel ali pa disejblaš mrežno kartico. To dejanje je tudi Win98/ME/Xp/Vista kompatible.

mirc001 ::

Ma tkole ka narediš povezavo do interneta (bližnjica),vsaj v XP je blo tko si to pol lahka zbrisu .Tuki sem pa naredu to povezavo do neta ,da pol kliknem gor in se mi odpre pol okno za povezavo. upam da sem bil dost jasen.

Že najdu hvala za trud vseeno.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mirc001 ()

Politik ::

Duhec je izjavil:

@Politik, če imaš eno particijo na tako velikem disku moraš za XPje natakniti na disku jumper na 7-8.
Če imaš več particij pa uporabi WD Align utility.
Beri nalepko na samem disku.;)
Več: http://www.wdc.com/global/products/feat...

Hvala ocitno je res tezava v disku :D
Ne drugem forumu sem zasledil tudi odg da naj particije naredim z win7 in potem gor butnem xp (brez da spreminjam velikost particiji.
Upam da bo delovalo vsaj nekaj od tega
Jumper skor ne pride upoštev ker bi rad imel dva particiji

Hvala za hitro pomoč

LP

WildChild ::

Mi lahko kdo opiše kako naj gledam nemoteno filme preko premeže? Ko gledam xvid, mkv, dvd,... karkol se zatika... Kako mountam oz ustavarim mrežni disk, da do tega ne bo prihajalo. Težava ni v SAMBI, dela bp na linuxih...
in da mood

Sandi1987 ::

Gadgeti sedaj spet delajo.

Stop the sidebar.exe process. Use regedit and delete this key: [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\Zones\].

Restart sidebar process.

http://social.technet.microsoft.com/For...

wwwampy ::

Nujno potrebujem pomoč!

Najprej sem imel original Windows Visto. Nato sem kupil Windows 7, ampak samo nadgradnjo za sistem Windows Vista. Sedaj skušam formatirati Windowse in jih na novo naložiti, pa ne z enim ne z drugim DVD-jem ne morem zbrisati particij. Piše samo, da naj vstavim namestitveni DVD in to piše pri obeh Windows DVD-jih.

Kako lahko v tem primeru zbrišem particije in na novo naložim Windows?

Že vnaprej hvala!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: wwwampy ()

wwwampy ::

Ah... Zadevo moraš zagnati iz boot-a in vse deluje...

To pa je to, ko človek tega ne dela pogosto. Pardon za zmedo.

Lp!

AapocalypseE ::

Imam en problem z windows 7 in sicer opazil sem, ko pustim malo računalnik idlat, da mi vrže ven napako, scripted diagnostics native host ne deluje več.

Ima kdo mogoče kakšno rešitev za to zadevo?

AapocalypseE je izjavil:

Imam en problem z windows 7 in sicer opazil sem, ko pustim malo računalnik idlat, da mi vrže ven napako, scripted diagnostics native host ne deluje več.
Ima kdo mogoče kakšno rešitev za to zadevo?

Pobrskaj v Reliability monitorju, če kaj več pove o napaki.
http://windows.microsoft.com/en-US/wind...

AapocalypseE ::

Opis
Stopped working
Napačna programska pot: C:\Windows\System32\sdiagnhost.exe

Podpis težave
Ime težave: APPCRASH
Application Name: sdiagnhost.exe
Application Version: 6.1.7600.16385
Application Timestamp: 4a5bc113
Fault Module Name: mscorwks.dll
Fault Module Version: 2.0.50727.4952
Fault Module Timestamp: 4bebd49a
Exception Code: c0000005
Exception Offset: 0001003f
Različica operacijskega sistema: 6.1.7600.2.0.0.256.48
Področne nastavitve: 1060

Dodatne informacije o težavi
ID vedra: 1993332578

AapocalypseE je izjavil:

Opis
Dodatne informacije o težavi
ID vedra: 1993332578

ID vedra? Bucket ID? WTF?!?

@StreerRacer,lahko se prijaviš kot drug User in vidiš, če se tudi tam pojavlja ista napaka, mscorwks.dll kaže na Microsoft .NET Framework.
Posodobi sistem (Windowsupdate) ali deinštaliraj MS .net, restart in ponovna inštalacija preko Windowsupdate.

dmi ::

Nisem želel odpirati nove teme.

No imam računalnik star nekaj mesecev, i7 860, 6gb ram in HD 5770 grafiko.
Sicer se ukvarjam s oblikovanjem, ampak enkrat na dva meseca mi zapaše kaka igra.

Med igranjem COD4 mi računalnik zamrzne in nato restarta, težava se razen pri COD4 ne pojavi nikjer drugje (no ne igram drugih iger).

A morda obstaja kakšen program, ki bi logiral dogajanje ali pa bi se dalo kako drugače izvedeti za kakšno težavo bi šlo?

bluefish ::

Vse v zvezi s sistemom se logira v Win - ogled možen preko Event Viewer-ja. Zna biti pregrevanje grafike. Poženi kak Furmark ali 3DMark.

dmi ::

Poskusil s Furmarkom in 3DMarkom, ampak je sistem ostal stabilen.

System ::

Slikar mi je izginil.

~ Windows 7 Professional, morda kdo ve kako ga dobiti nazaj?

System je izjavil:

Slikar mi je izginil.
~ Windows 7 Professional, morda kdo ve kako ga dobiti nazaj?

Start/ in v iskalni niz odtipkaj MSPAINT

IceBoX ::

Sam imam tole "težavo". V resnici niti ni taka težava, mi pa gre počasi na živce.

Pred kakšnim tednom sem se nekaj igrali s temi knjižnicami in od takrat mi kaže vse skupaj. Ponavadi je kazalo na vrhu priljubljeni, potem dokumenti in potem računalnik (se mi zdi), zdaj pa je vse zmešano. Kako se to popravi? Se da to nastaviti da naj postane kot je bilo privzeto? Pa še to, kako se znebiti tiste modre črte zgoraj ko piše Moji Dokumenti (1)...

EDIT: Mi je uspelo popraviti. Klikneš na organiziraj->možnosti mape in iskanja->odstraniš kljukico pri "pokaži vse mape. Še vedno pa ne vem kako umakniti tisto pot, ki jo piše (Moji dokumenti (1)). Ali kdo ve?

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: bluefish ()

Cold1 ::

Desno klikni nekam v prazen prostor v desnem delu okna, v priročnem meniju odpri podmeni "Združi po", ter izberi "(Brez)".

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: bluefish ()

IceBoX ::

Pa ti si car! Res hvala

musicfreak ::

Torej, inštaliral sem windows 7. Vse dela super, edino ko hočem uploadat kak file mi računalnik enostavno zmrzne in moram resetirat. Vedno, pri vsakem fileu, ampak ne takoj na začetku, komaj po nekaj minutah (recimo če mp3 uploadam). Downloadam lahko normalno in brskam po netu. Problem se pojavi samo ob uploadu.

Ve kdo kaj je to narobe?

divx man ::

Se opravičujem če je že bilo odgovorjeno na to vprašanje vendar enostavno ne najdem pravega odgovora. Torej pred nekaj dnevi sem update-al windowse z windows update in od takrat se mi je ob nekaterih ikonah na namizju ter še ponekod drugod v raznih nastavitvah pojavil majhen rumeno-moder ščit. Druga težava pa je v tem da ko grem na disc C, kjer imam inštalirane winse ne morem recimo spremeniti obstoječe .txt datoteke. Če jo spremenim in ko zaprem me vpraša če jo shrani ali ne. Ko pritisnem gumb shrani mi odpre okno, kot da bi moral izbrati novo ime datoteke vendar ker želim spremeniti obstoječo datoteko kliknem na datoteko z istim imenom in pritisnem gumb shrani. Nato mi napiše da je dostop zavrnjen. Naj povem da je ta .txt datoteka bila narejena z moje strani in ni kakšna sistemska datoteka oz. datoteka ki bi jo uporabljal kakšen program. Nato sem poskusil ustvariti in spremeniti datoteko še na namizju kjer mi je vse uspelo brez problema. Imam pa tudi administratorske pravice na računalniku tako da res nevem zakaj se mi to dogaja. Na koncu bi napisal samo še tole, da če na katerokoli ikono na namizju kliknem z desnim miškinim gumbom se mi je pojavila nova opcija "zaženi kot skrbnik" zraven pa je tudi ta rumeno-modri ščit. Torej po tem takem je logična razlaga da nisem administrator zato sem šel pogledat v skrbniške račune, kjer piše da imam administratorske pravice in sem tudi edini uporabnik računalnika (1 uporabniški račun).

Hvala za odgovor

Mavrik ::

Po defaultu ti ne delaš s skrbniškimi pravicami, ampak se te po zahtevi (zaradi varnosti) dvignejo - tisti ščit pomeni da akcija zahteva dvig in te za to vpraša.

Datoteko lepo uredi na namizju in jo skopiraj nazaj na svoje mesto pa bo. Pa nehaj dajat uporabniške datoteke v sistemske mape.
The truth is rarely pure and never simple.

kanzyani ::

A je win 7 starter edition res tak šrot, da ti ne pusti zamenjati ozadja na namizju?

In zakaj za vraga če uporabniku vzameš admin pravice teži prav za vsak k****, da mora vpisati geslo od admina (npr. pobrisati ikono z namizja in podobne bedarije?)

jest10 ::

Ozadje se da zamenjati. Samo ne po običajni poti.

techfreak :) ::

Za brisanje ikone verjetno ne rabiš administratorskih pravic, res pa je, da veliko programov za delovanje po nepotrebnem zahteva dvig privilegijev.

kanzyani ::

Glede na to, da bo komp uporabljala neuka uporabnica, ki bi pa vseeno rada menjala namizja(po običajni poti z klikom na sliko in nastavi za ozadje), jo bom moral razočarat in ji povedati, da se tega ne da?

glede tistega za admin privilegije... glede ikone brisanja ikone od programa z namizja je meni težilo da moram vnesti admin geslo. Drugače imam na svojem kompu nekje nameščen win7 pro in mam isto 2 userja (admin in user)pa za karkoli sem uporabljal winse v user modu mi ni toliko težilo, zato tud hočem vsem to naštimat, da niso vsi v virus mode-u(admin acc in uac na off)...

Major ::

Drugič pa naj ne škrtari z najosnovnejšo verzijo OSa.
IT Developer & Photography enthusiast.

kanznyani: Vklopi UAC pa imaš mir.

KTr1sk ::

Zanima me kje so kakšni podatki, koliko recimo zasede PRO, ULTIMATE, HOME....prostora...gre se mi zato kaj se splača na 60gb ssd inštalirati (kupiti)
i5-14500k,32gb ddr5,6700xt,nvme2x,hdd4x, Dell G3223Q

Razlika je samo med 32 bitno in 64 bitno, kjer zadnja porabi malo več. Velikost po namestitvi pa je pri vseh različicah enaka.

KTr1sk ::

@techfreak: prav imaš, sem naložil HomePremium, Profession in Ulitamate vse x64 in vsaka verzija je zavzela popolnoma enako prostora, tako da izgleda da je razlika samo v x86 manj zasede,64bitna sp1 zasede 14GB brez gonilnikov čisto sveža inštalacija, sp1 je že bilo vgrajeno v sami inštalaciji .
Hotel sem probat ker mi ni jasno kako je lahko enako, če pa ima več funkcij Ultimate kot HomePremium?
i5-14500k,32gb ddr5,6700xt,nvme2x,hdd4x, Dell G3223Q

BlueBerry ::

Pri zagonu racunalnika mi izpise napako A: Disk read error occurred in se ne premakne nikamor.

Zanima me, ce mi lahko kolega naredi tak http://www.addictivetips.com/windows-ti... bootable disk in z njim pridem v winse saj sistemske datoteke imava najbrz oba enake ne glede na verzijo windowsev ?

Ali pa se bolje kako bi si lahko sam ustvaril tak disk na razpolago imam le hirenc boot cd mini xp.

A: je floppy. Pa ne da imaš flopico v enoti? OK, lahko se tudi kak USB tja postavi.
Sicer pa zaženeš z inštalacijskega DVDja, pa potem pustiš, da sam popravi zagonske sektorje ali kar je pač podrekanega.

BlueBerry je izjavil:

Pri zagonu racunalnika mi izpise napako A: Disk read error occurred in se ne premakne nikamor.
Zanima me, ce mi lahko kolega naredi tak http://www.addictivetips.com/windows-ti... bootable disk in z njim pridem v winse saj sistemske datoteke imava najbrz oba enake ne glede na verzijo windowsev ?
Ali pa se bolje kako bi si lahko sam ustvaril tak disk na razpolago imam le hirenc boot cd mini xp.

Če res nisi pozabil kakega usb ključka (diskete predvidevam nimaš) v kompu,ki bi povzročil tako napako, potem ti kolega lahko naredi ta Repair cd za tren oka (Start in v iskalno polje odtipka RECDISC) in že se pojavi okno za peko Repair cdja. Pogoj je, da ima isto bitno verzijo kot jo imaš ti, npr. 32-bitne Win7 (nima veze ali Home Premium, Prof...), ker za 64-bitni sistem je pač drugačen Repair cd.
Sicer ti na netu mrgoli ISO fajov za RepairCD in ga komot narediš tudi sam.

Raje povej, če ti hd sploh laufa, ga Bios vidi, ga miniWindowsXP (Hiren/s) vidi ?
Če ga, naredi najprej kak backup podatkov (brez katerih ti živeti ni) preko MiniWinXP na zunanji usb disk in se potem loti funkcije iz Repair cdja : "Startup Repair", "System restore" ali izbire "Command Prompt" kjer odtipkaš "chkdsk x:/r" (brez naredkovajev in črka x: je enota kjer imaš Windows sistem)

theStranger ::

Kako skriti ikone na namizju, da tudi po ponovnem zagonu ostanejo skrite?
««
49 / 79
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

[WINDOWS 8] Vprašanja in težave (strani: 1 2 3 427 28 29 30 )

Oddelek: Operacijski sistemi
1490450905 (16586) jedateruk
»

Nadgradnja Windows 10 (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
8727947 (23067) R1710
»

Zmešnjava z gonilniki - W7 in XP - ter dual boot problem

Oddelek: Operacijski sistemi
376384 (5989) solatko
»

Windows 7 najuspešnejši Microsoftov operacijski sistem (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
8726370 (23125) Jst
»

Windows 7 se prodaja odlično (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
9917568 (14962) jest10

Več podobnih tem