» »

[WINDOWS 7] Vprašanja in težave

[WINDOWS 7] Vprašanja in težave

Temo vidijo: vsi
««
23 / 79
»»

lopov ::

Kdo je reku da uporabljam 1024? Rabim 1280x1024 100/120hz ne pa 85hz da vse utripa. Obstajajo na netu celi romani kako popravit to v w7(naredit mors custom drajverje z dodanimi višjimi vrednostmi) se mi tud pod razno ne da jebat z temu kar bi moglo bit že po osnovi v OS.

Kot sem reku W7 so crap če mas mal bol extremne zahteve(2grafične zvok čez hdmi kabl etc). Ker pogrne na celi črti. Zadnje 2-3 dni sem iskal rešitve za probleme in sem sam vidu da ma še na miljone folka podobne probleme pa nobenga pri ms/realteku/nividi/philipsu ne briga da bi kar kol rešil.

Sem kar presenečen ko to berem -- imam 24" lcd priklopljen preko HDMI na radeon 4850
in 19" Samsung 959NF preko BNC(!) na GF8300 in zadeva dela. Imaš obe kombinaciji, CRT in LCD pa še dve različni grafiki :P

Kkombinacija dveh različnih grafik je delala v XP, vista je menda komplicirala, W7 pa to spet omogočajo. Refresh na CRT mam 75Hz, za več ni potrebe in ne opazim razlike. In ta CRT me s svojo sliko vedno znova pozitivno preseneča!

Edit -- PowerStrip si poskusil? 5 minut dela s ponovnim zagonom in imaš urejen refresh in resolucijo. Ta trik sem uporabil na laptopu z visto x64 za EvE klienta, katerega poganjam v okenskem načinu in igra ni imela na izbiro 1280x720. Nastaviš, shraniš, reboot & dela :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: lopov ()

Ahiles ::

Ne sej obe grafične delata pa vse sam zvoka ne spusti prek hdmi kabla (krivi so drajverji sam noben ne ve keri realtek/ms/al nvidia (problemov z audio prek hdmi je en kup)

1.Če nimaš S/PDIF DIGITAL Audio 2 Pin Internal CABLE (povezat morš grafično+ plato - samo pri nvidi ker majo slabe drajverje in neče prek grafične direkt) ti zvok ne dela prek hdmi. To sem pogruntal pri visti ko sem se 1 dan fukal zakaj zvok ne dela ko sem kabl dobu je zadeva delala super(oz se na digital hdmi out si mogu ročno preklopit pod sound).

2. Problem k sem ga zasledil da folk ne ve da morš ročno preklpaplat speker/digitalout.

3. So pa ponavad drajverji.

Zdej pri W7 pa ne dela nič razn zvok normalno prek spekerjev če pa preklopiš na digital pa vidiš tist stolpec da zvok je sam ne gre prek hdmi do tvja problem je zdej najdt kje je krivec ker gre prek Plate>grafične>tv (torej drajverji od plate,zvočne,grafične)

Sumim da so v W7 neki spreminjal napram visti in sedaj ne ve prek kere grafične nej pošlje zvok (1. 22"LCD in 19"CRT 2. 42" LCD TV prek dvi>hdmi kabla) drajverji so pa vsi tolk osnovni da se ne da nič nastavljat.

Kar se pa resolucije tiče majo nvidia drajverji ta novo funkcijo custom resolucijo in hz problem nastane ker W7 NE PUSTI višje hz kot je v drajverjih in osnovni w7 drajverji majo 85hz max Philips pa nima 64 bitnih drajverjev za w7 in lohka se sam jebem tko da ko uštimam zvok prek hdmi bom že 1x poeditiral tiste drajverje sam mi gre to na kurac se bom mogu pol dneva fukat zaradi lolekov ki so jokal msju da so zajebal monitor dokler le ta ni mel povn kurac tega in blokiral možnost izbire.

Ps. Če je teb dost 75 hz je to tvoj problem nisem pred 7 leti kupil kvalitetnega monitorja zato da bom gledal utripanje pri 75hz pod 100HZ se sploh ne zgovarjam.

"I have the exact same problem and this is RTM now, so they did not fix it from RC! I have a Sony Vaio VGN-FW370J running Windows7 x64 Ultimate RTM from Technet. In Vista x64, I had the HDMI audio as a 2nd playback device to choose from in Audio properties but now all I have is the Realtek notebook speaker card listed. Under device manager, I do see Intel(r) High Definition Audio HDMI and it says its working properly but I can't access it no matter what even when HDMI is hooked up. I know this worked fine before Win7 so this is NOT a driver issue. From all the posts I'm seeing above, this is a Windows 7 issue and Microsoft better address this, as this is no small matter! I will not settle for my audio playing through the laptop speakers while watching a blu-ray on a Samsung HDTV external display! If anyone finds any workarounds for this problem, PLEASE post here!
Thanks!"

This is not a problem with your system or drivers guys. Its a flaw with Windows 7. I was running Vista with my laptop outputting Video / Audio to my TV and it worked great. I upgraded to Windows 7 RC1 and the sound doesnt work (video is fine). Looks like we are all stuck with PC speakers or headphones until they put the real version of Windows 7 out. When I select the HDMI audio output, things like Windows media player / itunes wont even play tracks. The second I hit speakers / headphones, both programs fire up and play.

ETC teh zadev je na tisoče ki majo isti problem.

Lahko bi dodaten kabel vleku iz računalnika v tv sam za zvok sam sem mel tud tm probleme ker TV je zaznal hdmi link in je hotel zvok iz hdmi in si mogu isto drkat nvidia drajverje da si neki zklopu in si lahko na tvju izbral drug surce za zvok etc.


Zdele sem najdu še eno zadevo ki sem jo mrbit spregledal bom vidu k pridem z sihta če bo kej na temu


Kot berem zdele se mi zdi da je nvidia z novimi drajverji za w7 po def disejblala hdmi audio zarad unih ki so jokal da jim ne dela zvok ko majo preko drugega kabla(cinch) tisti ki pa hočemo zvok preko hdmi kabla bomo mogl pa vključit zadevo vsaj tako sem razumel.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Ahiles ()

lopov ::

Glede zvoka ti ne znam pomagat.

Glede resolucij in refresha priporočam, da preskusiš PowerStrip, s katerim zelo enostavno dodaš nepodprto resolucijo in refresh v drajverje. Uporabi kar preskusno verzijo -- narediš 1x in ti ostane, tudi po preteku preskusne dobe.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: lopov ()

Bolf3nk ::

Tisti ki ste visto zamenjali s w7 na prenosnikah, se to kaj pozna porabi baterije? Podaljša kaj čas?

Ahiles ::

EVO končno Naložil ta nove nvidia drajverje 191 in tista opcija se je čudezno pojavla dam HDMI Audio Enabled in zvok dela prek Hdmi kabla zdej pa neprej refreshrate rihtat.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Ahiles ()

csmpd ::

@ Ahiles: Če nekaj ne dela,to še ne pomeni,da je win 7 crap..Sploh pa ne,če so krivi driveri,ker potem je vsa odgovornost na proizvajalcih opreme,ki jo imaš v kišti ;)
@ Bolf3nk: Jaz nisem opazo kakih večjih razlik,nisem pa tudi še kaj obširno testiral - fax se je komaj začel :D Je pa vista na primer na bateriji delovala (kljub enakim nastavitvam) počasneje,tega pri sedemki ni videt,je pa seveda možno,da clean install dela svoje..

System ::

Mene pa nekaj stvari zanima o sedemki.

1-lahko dobim povezavo za dolvleko sedemke?
2-bodo delali gor vsi programi kot so:wamp, apache, java, eclipse, dev c++, google chrome,..? V glavnem vsa razvojna okolja.
3. Se jo splača zamenjat z win xp?
4. Je ta verzija kaj drugačna od tiste, ki pride čez 15dni?

Zgodovina sprememb…

  • polepsal: Mavrik ()

Mavrik ::

1-lahko dobim povezavo za dolvleko sedemke?


Ne. V trgovini bo 22tega.

2-bodo delali gor vsi programi kot so:wamp, apache, java, eclipse, dev c++, google chrome,..? V glavnem vsa razvojna okolja.


Ja.

3. Se jo splača zamenjat z win xp?


Odvisno od tega kaj rabiš in kaj hočeš.

4. Je ta verzija kaj drugačna od tiste, ki pride čez 15dni?


Katera je "ta" verzija?
The truth is rarely pure and never simple.

bluefish ::

1. Ne. Poiščeš lahko na MSDN(AA), TechNetu ipd.
2. Ja.
3. Odvisno od računalnika in potreb,
4. Če misliš na to, ki je že dostopna prej omenjenim naročnikom, potem ne.

System ::

Zanima me še tole, tisti, ki ste preizkusili Ubuntu ter Windows 7, kaj bolj priporočate, vem da boste rekli, da odvisno od potreb, ampak meni je glavno, da lahko gor programiram,filmi,muzika,..

bluefish ::

Pa ravno odvisno od potreb je na mestu. Kaj programiraš recimo.

System ::

Dev-C++,Wamp,Java,EasyEclipse,Google Chrome,Firefox,IE,Opera,Safari,vlc,nero.

__Devil__ ::

Uporabljaš pa veliko brskalnikov :D

System ::

Za lastne potrebe uporabljam samo Google Chrome, ostale imam, da vidim, če vse deluje gor.

Lonsarg ::

A ni z programiranjem tako, da moraš compilat v OSu za katerega programiraš? Al je to sam načelo, pa se da tudi drugače?

boko34 ::

Ne vem, če je bilo že napisano, ampak me zanima, če veste kako bi lahko naredil automatski zagon povezave na omrežje. Oče še vedno uporablja Siol ADSL. Shorcut povezave mi uspe narediti, ko jo pa dam v startup mi je nikakor noče ob zagonu windowsov zagnati. Probal sem že vse živo kar sem našel online, vendar brez uspeha. Hvala za pomoč.

Lonsarg ::

boko34 imam še bolšo idejo. Na Siol ADSL se najbrž povezuje prek modema/ruterja. Torej treba samo v ruterju nastavit, da je avtomatsko povezan, in bodo vsi računalniki, ki so gor priklopleni direktno povezani, brez karkšnihkoli nastavitev. Če ma pa modem zelo star, možno da Siol še ni daju modemov z funkcijo ruterja, ampak vseeno probaj. Vpiši 192.168.1.1 v brskalnik.

boko34 ::

Ne, žal je še star ADSL modem brez routerja. Saj internet dela, samo ga moraš sam po zagonu windowsov zagnati, kar pa je precej nadležno. V XPjih in kasneje v Visti je delalo, tukaj pa nimam sreče.

Mobidick ::

lahko si napišeš skripto, katero daš v StartUP mapo, da ti jo požene ob loginu v windowse. Lahko si jo nastaviš v Task Scheduler-ju, da ti jo požene samo od sebe. Jaz sem si celo EXE aplikacijo naredil, ki sem jo potem pognal na podoben način.

kako se povežeš z že ustvarjeno DSL povezavo
The future is digital!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mobidick ()

opeter ::

Mene zanima, dobil sem namreč na mail, da imajo pri Enaa prednaročilo različnih verzij Windows 7, vse verzije pa so DSP.

Lahko, kot fizična oseba kupim npr. Windows 7 Pro DSP?
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Dr_M ::

Naceloma ne, se pa da dobit, sploh ce imas kaksnega znanca v trgovini :)
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

opeter ::

Če se ne da, zakaj pa potem pošiljajo ta reklamna sporočila?

WINDOWS 7 v prednaročilu še UGODNEJE

Spoštovana! Spoštovani!

Microsoftov Windows 7 uradno izide 22. oktobra. Vi ga lahko naročite že danes in si tako zagotovite, da ga boste prejeli med prvimi v Sloveniji. Pa še nižjo ceno!

Microsoft Windows 7 Home Premium 32-bit ENG DVD DSP
Microsoft Windows 7 Home Premium 32-bit SLO DVD DSP
Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit ENG DVD DSP
Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit SLO DVD DSP
Microsoft Windows 7 Professional 32-bit ENG DVD DSP
Microsoft Windows 7 Professional 32-bit SLO DVD DSP
Microsoft Windows 7 Professional 64-bit ENG DVD DSP
Microsoft Windows 7 Professional 64-bit SLO DVD DSP
Microsoft Windows 7 Ultimate 32-bit ENG DVD DSP
Microsoft Windows 7 Ultimate 32-bit SLO DVD DSP
Microsoft Windows 7 Ultimate 64-bit ENG DVD DSP
Microsoft Windows 7 Ultimate 64-bit SLO DVD DSP

Nihče ne ve nič o tem?
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: opeter ()

c00L3r ::

Kaj točno pomeni DSP?

opeter ::

delivery service partner

http://ebargainsoftware.com/faq.html
http://ebargainsoftware.com/oem.html

Nič, izgleda, da bom naročil kar iz tujine.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: opeter ()

Dr_M ::

DSP uradno lahko kupis samo skupaj z racunalnikom.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

System ::

No včeraj sem si naložil Windows 7, do sedaj nobenih pripomb same pohvale, odziven ZELO, hiter,clean,..
Zanima me samo kateri antivirusni program je najboljši za njega, vem da jih je kar nekaj na izbiro ampak, če se kateri od vas bolj spozna ga prosim za mnenje.

Robert ::

Zanima me kako je kaj s kompatibilnostjo programov z Windows 7 64 bitna verzija ali so kake težave in ali obstoji kakšen program, ki bi to preveril. Prav tako me zanima ali ACTIVCARD Klik od NLB deluje v Windows 7 64 bitni verziji.

opeter ::

DSP uradno lahko kupis samo skupaj z racunalnikom.


Ne ve Nemčiji, Veliki Britaniji in Franciji (pa še marsikateri drugi EU članici). Tam se legalno prodajajo ločeno.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

bluefish ::

Očitno pri Enaa tudi:

"Predmet ponudbe je DSP licenca. Licenca ni prenosljiva med računalniki. Uporablja se lahko le z računalnikom s katerim je bila kupljena oziroma z računalnikom na katerega je bila prvič naložena."

c00L3r ::

Očitno pri Enaa tudi:

"Predmet ponudbe je DSP licenca. Licenca ni prenosljiva med računalniki. Uporablja se lahko le z računalnikom s katerim je bila kupljena oziroma z računalnikom na katerega je bila prvič naložena."

Ravno to me je zmedlo. Sem imel nekaj v glavi, da je DSP samo z novim PC-em. Potem pa sem prebral to kar je blueFish napisal. Torej dejansko lahko vsak kupi DSP in inštalira na star ali nov PC?

Prenosljivost med PC-i tudi gre, samo je treba bit iznajdljiv ;)

Dr.S ::

Kako se pa odnesejo novi windowsi na starejših PC.
Sam imam AMD athlona 1.4, 1.5G RAM, geforce 2 GTS.

Pri analizi (upgrade advisor) mi javi, da grafična ne podpira AERO zadeve.
Kaj to pomeni, ali je potem sploh smiselno dajati novo verzijo gor?

Imam pa trenutno winxp naložene na particiji d:,
na zagonskem c: pa so osnovne datoteke( io.sys, boot.ini, ntldr,...).
Razmišljal sem da bi si naredil dual boot,
vendar me skrbi, da bi mi novi windowsi7 ob namestitvi na c: zbrisali glavne datoteke za zagon osnovnega OS (winxp). Kaj moram postoriti, da bom lahko izbiral men omenjenima OS?

bluefish ::

Aero je strojno (grafično) pospeševanje oken. Kljub vsemu pa 7 ne bi nameščal na ta računalnk - vsaj če želiš kaj konkretnega tudi delati.

Windows 7 bo ob namestitvi ustvaril menu, kjer boš lahko izbiral med sistemoma. Če tega ne naredi, potem uporabiš BCD Edit in ta menu ustvariš oz. urediš.

lopov ::

To z DSP je "sick" ... Bolj se mi splača kupit Vista ultimate + W7 kot pa da nabavim upgrade, sploh če tista opomba res velja. No, če si jo bo prodajalec razlagal enako kot jaz :)

gwertix ::

@deniskrajnc

glede antivirusnega ... jst na windows 7 64x uporabljam kar ta nov antivirusni od microsofta - Microsoft Security Essential in se kar obnese ... zaenkrat

System ::

Hvala za odgovor, sam sem se pa odločil, da bom kar brez, sej mislim, da če ne odpiraš pošte od neznancev, ne hodiš na določene strani ti nima kaj bit.

solatko ::

Pa kaj se toliko bojite inštalirat AV program - vsaj microsoft-ovega vzemi, virus pa dobiš na čisto normalnih straneh, preko MSN-ja, Skype-a.....

bluefish ::

Debato okoli izbire in smiselnosti AV programa nadaljujte v ustrezni temi - Anti-virus programi.

System ::

Zanima me kateri delujoči dober program za mountanje .iso datotek priporočate za Windows 7 ?Kajti Deamon Tools nedeluje.:(

SebaR ::

najnovejša verzija deluje brezhibno

http://www.filehippo.com/download_daemo...
Povej ti to raje komu brez nog, da bo lahko skakljal po cesti...
:>

bluefish ::

Ali pa uporabi še bolj enostavnega in lahkega VirtualCloneDrive.

System ::

@BlueFish

Sem naložil VirtualCloneDrive.In moram reči, da je zelo dober, lahek za uporabo, in stori svoje delo kot mora.Hvala.:)

Kekec ::

meni deluje deamon tools v4.30.4.0027 to je od kar je RTM vzunaj.

Rotaidal ::

Zanima me kateri delujoči dober program za mountanje .iso datotek priporočate za Windows 7 ?Kajti Deamon Tools nedeluje.:(



Seveda deluje. Le pravega moreš imet.

http://www.disk-tools.com/download/daem...

stef15 ::

Živjo.
Potrebujem pomoč pri inštalaciji gonilnikov. Windows 7 mi je zelo všeč. Razočaran sem nad tem da ne morem inštalirati gonilnikov za zvočno kartico in wireless kluča.

Zvočna je: Realtek RTL8168/8111 PCI-E Gigabit Ethernet NIC

Kluček pa je: Realtek RTL8187 Wireless 802.11g

Vas pa bi prosil če mi lahko pomagate poiskati ali vsaj poveste na katerih straneh so ti gonilniki.
Sem jih iskal pa sem jih našel samo za grefično kartico.

Hvala.

dzinks63 ::

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dzinks63 ()

paggy ::

Zdravo!
Torej imam eno vprašanje, samo ne vem ali je povezano z win 7 ali bolj z virusi ali kaj tretjega. Comp je sestavljen iz proc i5, plate Gigabyte P55-UD3, grafe 4870 1GB, 4 GB rama in starega WD disak 320 GB.

Zadeva ki se mi dogaja je sledeča. Sistema nikakor ne morem zaustaviti in se mi vedno znova zažene tako da na koncu izklopim elektriko in to je to. Sistem je med delovanjem v redu, to se pravi da se sam od sebe ne reštarta. Večji misterij mi je sledeča zadeva. Ko priklopim elektriko se po določenem času, ne takoj, sistem sam od sebe zažene.
Računalnik sem pregledal z Avastom in Hijcakthis. Hijcakthis mi pri med pregledovanjem napiše tole: For some reason your system denied write access to Host file. In tako naj bi sam pregledal določeno funkcijo, ne pove mi pa katero.

Če ima kdo rešitev za moj problem bi bil zelo zadovoljen.
If you wanna be good, you have to crash. We crash a lot!

Mentalist ::

Mogoče bi pomagalo, da ko daš nalagat win7 klikneš repair al kak je to že
Lool.

Bolf3nk ::

rtm ultimate verzijo sem zamenjal sedaj s professiolnal iz msdnaa 64 bit. Ko vpišem geslo mi nekaj časa preverja, pol pa napiše, da se geslo ne ujema s to verzijo oken. Vmes sem še namestil slo language pack. Je to krivo?

Mentalist ::

To si samo nadgradil ali prav formatiral? Če nisi bi lahko bila rešitev formatiranje.;)
Lool.

mikko ::

Jaz imam en problem...
2 PCja z win7 imam preko routerja, eden je na kabel, drug na wifi.
Na obeh dam music pod shared, ampak se mi računalnika med seboj ne najdeta in seveda posledično niti shared ne dela.
Sem šel pa prvo skozi create home network wizard, pa ne deluje.
Kakšen predlog ?

Hvala,
M.
««
23 / 79
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

[WINDOWS 8] Vprašanja in težave (strani: 1 2 3 427 28 29 30 )

Oddelek: Operacijski sistemi
1490438227 (3908) jedateruk
»

Nadgradnja Windows 10 (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
8727178 (22298) R1710
»

Zmešnjava z gonilniki - W7 in XP - ter dual boot problem

Oddelek: Operacijski sistemi
376244 (5849) solatko
»

Windows 7 najuspešnejši Microsoftov operacijski sistem (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
8725705 (22460) Jst
»

Windows 7 se prodaja odlično (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
9917178 (14572) jest10

Več podobnih tem