» »

Rami

Rami

axee ::

Živjo, kupujem nove rame (2x2gb) in me samo zanima kje se pokaže plus nizkih latenc in kje visokih frekvenc? Kaj je bolje kupiti za multitasking in zahtevne oblikovalske programe. Naj opozorim da igric ne igram (za njih vem da je bolje ram z nizkimi latencami), nevem pa kje se pokaže potencial ramov z višjimi frekvencami. Zagledal sem se v Mushkin PC2-8000 "Redline" KIT 4096 MB, navijalo se nebo (mogoče nek minimum).

ModriN96 ::

Za tvojo rabo ramov je treba najdt nek kompromis med latencami in frekvencami. Ker pr rendreranju ti nizke latence ne bodo prav veliko pomagale, če ne bo ram visoko frekvenčen. Višja kot je frekvenca višje so tudi latence in s tem se opočasnjuje rendriranje v tvojem primeru.

Tako da ti tut jaz priporočam Mushkin-e ker majo pr teh frekvenci najnižje latence pa še na 1ghz delujejo.

Pa če jih že boš navijal verjemi, imajo velik potencial.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ModriN96 ()

axee ::

No super potem so te zame, ker sem se zmedeu ko sem vidu zelo drage 800mhz rame , so pa latence zelo nizke. Tudi na nekaterih tujih forumih sem zasledil same pohvale teh ramov, paše cena je zelo ugodna. Hvala za nasvet.

dlicen ::

Kolikor vem, pri renderiranju (če tukaj mislimo upodabljanje 3d objekta, z lučmi, teksturami, itd) dela samo procesor, ram bolj malo.

ModriN96 ::

Dela tut ram dost, ker proc in ram delujeta vedno medsebojno. Sem prebrskal veliko strani z iskanjem bolšega primerka ram-a od Mushkina pa ga nisem najdu.

Tole bo kr bestbuj pomoje...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Razlika med DDR2 in DDR3

Oddelek: Kaj kupiti
115005 (4644) _sem_
»

rami zdaj in takoj 4gb

Oddelek: Kaj kupiti
81315 (1076) HyperGL
»

Kingston naznanil DDR3 spominski modul z dosedaj najnižjo CAS zakasnitvijo

Oddelek: Novice / Pomnilnik
255147 (3907) TechBeats
»

Kaj je boljše nizka latenca rama ali več rama

Oddelek: Strojna oprema
103004 (2832) dolenc
»

Kaj vsi z dragimi RAMi pravite na te trditve? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Navijanje
1087059 (5121) Caligula

Več podobnih tem