Forum » Kaj kupiti » PCMCIA UMTS kartica
PCMCIA UMTS kartica
N-E-O ::
Do interneta se na mobilni internet trenutno povežem preko Bluetootha (ali USB-ja) do telefona, telefon deluje kot modem.
Moti me to, da tak način odžira telefonu dosti energije in ga je potrebno hitro polnit.
Zanima me, kako se obnese dostop preko PCMCIA kartice. Koliko ta reč stane, katero kupiti... usb modemi so precej draga reč, kolikor sem gledal. Torej?
Moti me to, da tak način odžira telefonu dosti energije in ga je potrebno hitro polnit.
Zanima me, kako se obnese dostop preko PCMCIA kartice. Koliko ta reč stane, katero kupiti... usb modemi so precej draga reč, kolikor sem gledal. Torej?
Follow the white rabbit.
Tomas 33 ::
Imel sem Vodafone Globetroter express card z PCMCIA adapterjem.
Zadeva se je zelo pregrevala in prekinjala. Zaradi pregrevanja se mi je tudi pokvaril PCMCIA/SD/SC na prenosniku.
Če nimaš dodatne antene, ali nisi v neposredni blizini repetitorja,
si omejen pri signalu (zaradi postavitve rač. in Murphy-ja).
Sedaj imam USB modem na USB podaljšu in zadeva deluje OK (tudi signal je nekoliko boljši).
Zadeva se je zelo pregrevala in prekinjala. Zaradi pregrevanja se mi je tudi pokvaril PCMCIA/SD/SC na prenosniku.
Če nimaš dodatne antene, ali nisi v neposredni blizini repetitorja,
si omejen pri signalu (zaradi postavitve rač. in Murphy-ja).
Sedaj imam USB modem na USB podaljšu in zadeva deluje OK (tudi signal je nekoliko boljši).
Vanadium ::
Jaz imam globetrotrerja gtmax 7.2 ready pa linksys wrt54g3g modem in deluje vrhunsko. Ze cca 1 leto b.p. razen včeraj ko se mi je med flashanjem routerja sesulo ampak sem uspel z tftpjem rešit router. Moj glas je za pcmcia kartico pa še zunanjo anteno lahka gor priklopiš in si izboljšaš signal. Sam na cca 4.5 km lovim hsdpa. PCMCIA kartico pa dobis na bolhi ze za cca 20€
L.P.
L.P.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Vanadium ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | 3g router, kateri?Oddelek: Omrežja in internet | 6630 (4424) | mat3 |
» | Novi SIOL-ovi "komunikacijski prehodi" (gateway-i) SAGEM F@st™3344 (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Omrežja in internet | 44245 (19785) | imallears |
» | EDGE internet na laptopOddelek: Strojna oprema | 3072 (3072) | flukturr |
» | Mobitel UMTS ali Simobil VodafoneOddelek: Mobilne tehnologije | 3690 (2999) | flipflop |
» | Wireless - še en nateg?Oddelek: Strojna oprema | 3094 (2194) | Tear_DR0P |