» »

Mobitel UMTS ali Simobil Vodafone

Mobitel UMTS ali Simobil Vodafone

vgolcar ::

Zanima me, kaj izbrati za dostop do interneta na prenosniku, Mobitelovo podatkovno kartico UMTS Dragon E600 ali Simobilov Vodafone live z Nokio 6230i? Hvala za odgovore!0:)
Valentin

Alexius Heristalski ::

Obstaja tudi Simobilova EDGE kartica.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Calligula ::

Ma nic od tega. To je drago in bvutast nakup. Imas lepo ali UMTS telefon ali Edge telefon z Bluetoothom in pac racunalnik priklopljen nanj. Ce nimas ze tako Bluetootha na racunalniku, pride USB kljuc od 4.000 SIT dalje,..

Te kartice pa kupuje samo zmeden folk, ker so ful drage. Za tak denar dobis telefon, ki to vse enako opravlja pa se pac telefon je.

der_Alte ::

Hec teh kartic je, da sploh niso drage. Vodafone EDGE stane 9 jurjev, kar ni drago, kaj? Lepša stvar je potem prenos podatkov. V tistih 5 jurjev naročnine je vključenih 500MB prenešenih podatkov. Zdaj si pa pojdi zračunat, koliko te stane 500MB prenešenih podatkov s katerimkoli paketom, kjer uporabljaš telefon. EDGE je že cenejši recimo od ISDN, dvakrat hitrejši... pa deluje v vsemogočih "vukojebinah", kjer Telekoma nateguje uporabnike ali pa celo sploh noče napeljevat žic.

OmegaBlue ::

Bo v tem oddelku malo več vpogledov.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

vgolcar ::

0:) Hvala za odgovor!
Če sem prav razumel, mi priporočaš Simobilov mobilnik z vgrajenim BlueTooth-om in normalno naročnino zanj. V prenosniku Prestigio Nobile 158W
pa že itak imam BlueTooth. To dvoje povežem in že sem v Internetu, ko sem zdoma. Doma pa itak imam ADSL.
LP!
Valentin

Zheegec ::

Če sem prav razumel, mi priporočaš Simobilov mobilnik z vgrajenim BlueTooth-om in normalno naročnino zanj.

Ne, saj imaš Simobilovo Edge PCMCIA kartico, pa jo daš v prosto režo in to je to. Ravno tukaj je naročnina 5K na mesec za 500MB podatkov + za več podatkov pa plačaš dodatno.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

vgolcar ::

0:)Ne, saj imaš Simobilovo Edge PCMCIA kartico

V prenosniku imam osnovo za PCMCIA kartico, nimam pa še Simobilove Edge kartice. Želel pa bi pridobiti novejši mobilnik z naročnino, da bi mojega sedanjega lahko prepustil vnuku, zato bi zadevo rad speljal preko mobilnika. Zunaj doma bi se povezal na internet samo občasno in pač plačal tiste dodatne impulze za internetno povezavo, če bi bilo to mogoče in ni predrago.
Še en LP!
Valentin

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: vgolcar ()

Sba ::

Sedaj je odvisno od situacije... Pri keremu operaterju si zdaj? Oba ponujata različne pakete in pa tudi telefone...Pomoje je povezava mobilnika in prenosnika prek BT kar vredu...Je pa res da je večina umts mobilnikov nekoliko večja, medtem ko ima edge že skoraj vsak novejši gsm...
Those that claim that they're not showing off are drowning in denial!

vgolcar ::

0:)

Sedaj je odvisno od situacije... Pri keremu operaterju si zdaj? Oba ponujata različne pakete in pa tudi telefone...

Sedaj sem pri Mobitelu in imam eno naročniško razmerje za GSM Nokia, starejšega tipa, ki mi omogoča telefoniranje in pošiljanje SMS-ov. Verjetno bi se dalo kaj narediti tudi v okviru obstoječega naročniškega razmerja. Če ne, pa bi odprl novo naročniško razmerje pri Mobitelu ali Simobilu, kjer bi bilo pač ceneje tako telefoniranje kot tudi pristop do interneta. Še vedno nisem do konca razčistil dileme: PCMCIA ali BlueTooth. Prenosnik menda podpira oboje. Sem tozadevno tehnično bolj slabo podkovan in mi je dobrodošel vsak nasvet posebno, če je bolj izčrpen . LP!
Valentin

Sba ::

PCMCIA kartice ponujata oba operaterja s ceno okoli 9k Cene paketov: Mobitel Simobil
So pa UMTS mobilniki nekoliko večji in dražji od EDGE, poleg tega pa se mi zdi, da ma Simobil ugodnejše pakete, sploh z opcijo mobilni...
Those that claim that they're not showing off are drowning in denial!

vgolcar ::

0:)
Hec teh kartic je, da sploh niso drage. Vodafone EDGE stane 9 jurjev, kar ni drago, kaj? Lepša stvar je potem prenos podatkov. V tistih 5 jurjev naročnine je vključenih 500MB prenešenih podatkov.

Ne znam si izračunati, kaj pomeni 500 MB prenešenih podatkov, koliko brskanja po internetu je to. Gre morda za prenos podatkov v smislu Upload in Download ali za vsakršne podatke pri nalaganju spletnih strani, po katerih brskamo.
Če sem prav izračunal, bi me stalo 500 MB prenešenih podatkov v enem mesecu po telefonu preko BlueToth-a v Mobitelovem paketu "Maksi prenos podatkov" 48.080 SIT. Pri uporabi kartice EDGE pa samo 5.000 SIT.
LP!
Valentin

XS!D3 ::

Pr mobitelu vzemš Mega prenos podatkov 500mb vključenih za 5000 sit na mesec. Pol je pa vseen al daš kartico v telefon in telefon povežeš prek bluetooth na notebook al daš pa krtico (ozeroma naročiš dodatno da maš lahko drugo v telefon in telefoniraš) v PCMCIA UMTS kartico in v notebook, pomoje je PCMCIA kartica pa Mobitel naročnina z Mega prenosom podatkom najbolša izbira in hitrejši prenos pa še obdržiš obstoječo naročnino pr Mobitelu.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: XS!D3 ()

vgolcar ::

0:) J4n3000, Sba, ALIEN3001, OmegaBlue, der_Alte, Calligula, Alexius Heristalski
Pozdravljeni sodelujoči v temi!
A mi lahko kdo ud vas iz svojih izkušenj pove, koliko ur surfanja po internetu in pregledovanja E-mail-ov je 500 MB na mesec?
Valentin

Sba ::

Pomoje da dost. Ob pisanju te teme je bila stran velika 6kB... Doma pa praviš da imaš ADSL... Mogoče bo še preveč :D Seveda pa zavisi od količine slik in sestavljenosti strani...
Those that claim that they're not showing off are drowning in denial!

jakaspaka ::

Eto, nasvet iz prve roke....

Nabavil sem UMTS Drag-on E600. V LJ mi v študentski sobici dela solidno. Signal se sicer spreminja od metra do metra, ali ipak... Ko sem se peljal na vlaku ali po obvoznici, je okol LJ delalo super hitro, dočim se pa tudi po sami LJ hitro najdeš v senci signala.

Doma u podgurju mi pa vleče samo GPRS, tako da trditev, da v vseh brdovcih, kjer ni ISDN-ja ali ADSL-ja vleče UMTS ne bo držala. Živim 5 km od mesta, kjer je ADSL, Telemach in UMTS, zračna črta od avtoceste je manj kot 1 km in še zmerej nimam UMTS signala. Tukej bi po moje EDGE bil bolj uspešen.

Sama kartica oz. njeni gonilnik pa sux big time. Na netu nimajo nobene podpore, ni novih verzij, na mobitelu pa samo prijazno odgovorijo da ne vejo kaj bi blo narobe. Namreč, zadeva se sesuva, zgublja signal, skoz javlja neko napako z SMS-i, računalnilk mi zmrzne ko gre u stanje pripravljenosti (če ne dam kartice prev en iz PCMC) ipd. Skratka en šit od gonilnikov.

Splača se tud premislt kolk časa boš to rabil, pogodba za navezo (kjer dobiš brezplačno sim kartico) traja dve leti. Če misliš vmes dobit ADSL ali kaj drugega se ti UMTS ne splača.

Zheegec ::

Edge je počasnejši (pa ne veliko), cenejši in ima boljšo pokritost. Če samo surfaš imaš teh 500MB čisto zadosti za cel mesec. Mi v enem tednu nismo 100MB porabili (6ur na dan na netu).
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Utk ::

No, če preračunaš koliko ur je 500 mega na dial-upu, tudi če stalno maksimalno dol prenašaš...mislim da pride okoli 30 ur.

govno ::

Uporabljal sem dial-up prek ARNESA. Ta mi je poslal mesečno poročilo o porabi. Povprečno sem bil nekje 25-30 ur na mesec povezan, porabil sem pa nekje 250 MB dol in 50 MB gor. Se pravi 300 MB prenosa. To pa zajema brskanje po spletu in epošti ter tu pa tam prenos kakšne večje datoteke.
Zadnje leto sem bil na Mobitel GPRS internetu prek GPRS modema in bluetooth povezave. Bilo je super, že samo zaradi tega, ker sem bil praktično vedno povezan (obračuna se samo prenos) in tako ni bilo treba nikoli čakati na vzpostavljanje povezave.
Sedaj bom šel na Mobitel UMTS podatkovni bonus (s kartico Globetrotter). Želim, da je internet popolnoma ločen od mobilnika, zato da lahko med brskanjem telefoniram, ga polnim itd. Pri priklopu kartice na računalnik pa more biti čim manj zapletov (nobene brezžične povezave, posebnih gonilnikov itd.).

[AH] ::

Iz PC računalnika bi rad dostopal na internet preko UMTS telefona. Na pc bi ga rad priklopo preko usb kabla in ne preko BT. Zanima me ali ima kateri od UMTS telefonov možnost polnjenja baterije, medtem ko je preko usb kabla priklopljen na PC, ker se brez tega baterija hitro sprazni.

Spajky ::

Kar se tiče npr.Edge simobil Vodafone PCMCI kartice za 5kSit mesečno, je treba pazit, da se ne gre čez tistih 500MB - UL+DL !, ker je potem 10x dražji vsak naslednji kB !!! 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

DjAndy ::

Maš po novem EDGE kartico tudi za 8 jurjev pa 5Giga prenosa. :D

tictac ::

jst sopam internet preko umts gsmja dragona g1 (deluje brez problema, z njim zelo zadovoljen), povezan sem preko kabla (dobis prilozenega ob nakupu gsmja), ko imam vzpostavljeno povezavo se mi polega tega se polni baterija v gsmju.
uporabljam pa mobitel mega prenos podatkov (500mb za 5 jurjev na mesec-hisni dial up deluje obupno pocasi), in teh 500mb je totalno dovolj za en mesec. vcasih mi na koncu mesca se mal ostane pa si potegnem kak mp3 z neta.

lp

ADF ::

huawei je končno izdal gonilnike za E600 (dragon) umts kartico, ki odpravijo težave z standby / hibernate.

http://www.huawei.com/mobileweb/en/doc/...

flipflop ::

Ali teh 5GB oziroma 500MB, pač odvisno od paketa, velja tudi v tujini, ali se v tujini pač plačuje normalno po ceniku? Rabim nekaj da mi bo internet delal tudi v tujini pa da je fiksna cena, tako kot tukaj 8.000 oziroma 5.000 SIT? Na simobil strani ne piše kaj dosti.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dial-up obupanec

Oddelek: Omrežja in internet
462882 (2006) Pesimist
»

Kje dial-up neomejeno?

Oddelek: Omrežja in internet
91353 (1212) Yacksy
»

Internet v rovtah=) (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
736546 (4345) Duke Nukem
»

Simobil ponuja GPRS Vodafone Mobile Connect Card...

Oddelek: Omrežja in internet
203215 (2655) CaqKa
»

Ker Kekec bo plaču 15.000 sit /mesec za UMTS (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
867217 (5598) CaqKa

Več podobnih tem