Forum » Elektrotehnika in elektronika » pic problemi
pic problemi
korenje_ver2 ::
PIC18F4550 se mi konstantno resetira, na vsake toliko časa. To se mi je dogajalo tudi na prejšnjem vezju. Je morda problem v programski opremi? Sicer sumim hardware, ker se mi to dogaja na random časih. kaj bi lahko bil problem?
TESKAn ::
Imaš MCLR pin povezan prek upora na napajanje?
Imaš v kodi vklopljen watchdog? Če ga imaš, poskrbiš, da ga resetiraš pred iztekom njegovega intervala?
Če programiraš v MPLABu, ga lahko izklopiš v nastavitvah (Configure -> configuration bits), v kodi pa dodaš "#pragma config WDT = OFF" za izklop watchdoga.
Imaš v kodi vklopljen watchdog? Če ga imaš, poskrbiš, da ga resetiraš pred iztekom njegovega intervala?
Če programiraš v MPLABu, ga lahko izklopiš v nastavitvah (Configure -> configuration bits), v kodi pa dodaš "#pragma config WDT = OFF" za izklop watchdoga.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
wdt je izklopljen. mlcr imam kot io pin. vem kje se izklop.
je možno, da mi naredi jump na drugo mesto, kot bi sicer moralo v kodi?
pwm tudi ni problem...
je možno, da mi naredi jump na drugo mesto, kot bi sicer moralo v kodi?
pwm tudi ni problem...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: korenje_ver2 ()
nastyboy ::
Kakšno pa imaš globino sklada.
Mogoč problem je še da skočiš v kakšno "proceduro" z goto, moral bi pa s call. Ko potem na koncu daš return se ti resetira.
LP
Mogoč problem je še da skočiš v kakšno "proceduro" z goto, moral bi pa s call. Ko potem na koncu daš return se ti resetira.
LP
menu3
data H'0000', menu2, menu1,H'0000', _over_calc,_calc,H'0000',H'0000'
Mogoče kdo ve, kako se tole obnaša na pic18F?
a doda 4 bajte pri _over_calc, al dva bajta?
edit:
odkril napako :S. nisem pregledoval za timer, če obstaja, pa je skakalo na 0x0000 po 1*256*256*0.01s ^^. al neki tazga...
data H'0000', menu2, menu1,H'0000', _over_calc,_calc,H'0000',H'0000'
Mogoče kdo ve, kako se tole obnaša na pic18F?
a doda 4 bajte pri _over_calc, al dva bajta?
edit:
odkril napako :S. nisem pregledoval za timer, če obstaja, pa je skakalo na 0x0000 po 1*256*256*0.01s ^^. al neki tazga...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: korenje_ver2 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | PIC18F4550 in ds18s20Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1982 (1661) | snow |
» | mokrikontrolerji.... the beginingOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 3428 (2402) | snow |
» | programiranje procesorja (strani: 1 2 3 4 … 8 9 10 11 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 36471 (25872) | icek |
» | Pedala za narekovanje na COM portOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1817 (1442) | vuego |
» | PIC kot webserver (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 8664 (6777) | ql000 |