Forum » Strojna oprema » Problem z WD My book na Visti
Problem z WD My book na Visti
podbevna ::
Lep pozdrav.
Kupil sem WD My booki 500 GB, ki mi na domačem računalniku, kjer je naložena Vista 64 ne dela.
Na XP-jih v službi dela normalno.
Problemi so se začeli že pri formatiranju na NTFS, ki enostavno ni delovalo na Visti (stvar se je ustavila na samem začetku). Sformatiral sem ga na službenem računalniku. Prvi dan sem ga lahko prklopil tudi doma in prenesel nanj cca 100 GB podatkov.
Zdaj pa stvar spet ne dela. Med kopiranjem se po kaki sekundi enostavno ustavi. Disk ni problem, ker je že drugi z identičnimi problemi )(prvega sem menjal).
Kaj naj naredim?
Kupil sem WD My booki 500 GB, ki mi na domačem računalniku, kjer je naložena Vista 64 ne dela.
Na XP-jih v službi dela normalno.
Problemi so se začeli že pri formatiranju na NTFS, ki enostavno ni delovalo na Visti (stvar se je ustavila na samem začetku). Sformatiral sem ga na službenem računalniku. Prvi dan sem ga lahko prklopil tudi doma in prenesel nanj cca 100 GB podatkov.
Zdaj pa stvar spet ne dela. Med kopiranjem se po kaki sekundi enostavno ustavi. Disk ni problem, ker je že drugi z identičnimi problemi )(prvega sem menjal).
Kaj naj naredim?
Ne ve nihče?
Podatke z diska bere normalno. Pri pisanju na disk pa se po ccA 300 MB vsakič ustavi. Potem ne dela nič, dokler ne izklopim diska iz elektrike. Šele nato se računalnik zbudi. Manjše file posamično kopira normalno.
Pomagajte prosim!
Podatke z diska bere normalno. Pri pisanju na disk pa se po ccA 300 MB vsakič ustavi. Potem ne dela nič, dokler ne izklopim diska iz elektrike. Šele nato se računalnik zbudi. Manjše file posamično kopira normalno.
Pomagajte prosim!
axee ::
Sam sem imel probleme z vsemi usb napravami (ključki, diski). Preveri če imaš najnovejše driverje za matično ploščo in če imaš instaleran SP1. Meni je crknilo ker je bila matična zanič. Se pa je isto obnašalo: majhne mp3je in podobno je brez problema prenašalo, vse nad nekaj sto mb velikosti pa je zmrznilo cel explorer dokler naprave nisem izključil.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: axee ()
Axee hvala za odgovor. Res bi bilo lahko kaj hardwareskega...
Vista je čisto posodobljena. Driverje za MB sem tudi posodobil, pa še vedno ne dela. Zdaj se trudim flashati bios...
Če ne bo delalo, bom moral razmisliti o uveljavljanju garancije za matično...
Vista je čisto posodobljena. Driverje za MB sem tudi posodobil, pa še vedno ne dela. Zdaj se trudim flashati bios...
Če ne bo delalo, bom moral razmisliti o uveljavljanju garancije za matično...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [ Windows Vista ] Vprašanja in težave (strani: 1 2 3 4 … 76 77 78 79 )Oddelek: Operacijski sistemi | 267260 (66852) | Seljak |
» | Problem z grafičnimi karticami v SLIOddelek: Pomoč in nasveti | 1511 (1305) | boogie_xlr |
» | disk read error occurredOddelek: Pomoč in nasveti | 1575 (1360) | solatko |
» | Instalacija XP ne najde diskaOddelek: Operacijski sistemi | 6025 (4888) | fredyjetle |