Forum » Strojna oprema » problem z diskom wd
problem z diskom wd
gtu ::
imam zelo neprijetno težavo!
disk se ugaša! med delom se sliši, ko disk ugasne in se neha vrteti.
OS še nekaj časa dela (RAM), onemogočeno je vse kopiranje ali pisanje na disk, nato pa vse zmrzne in računalnik se resetira.
gre tudi tako daleč, da se komp stalno resetira še preden pride v winse.
ko se to začne dogajati, moram zagnati diagnostično orodje od proizvajalca diska, ki najde napako pri branju z diska. ko dam extended test, ki tudi popravlja napake, po končanem delu napiše, da je napaka odpravljena. rač spet nekaj časa dela vredu.
a glej ga zlomka prej kot slej se to spet pojavi
prosim za pomoč!
disk se ugaša! med delom se sliši, ko disk ugasne in se neha vrteti.
OS še nekaj časa dela (RAM), onemogočeno je vse kopiranje ali pisanje na disk, nato pa vse zmrzne in računalnik se resetira.
gre tudi tako daleč, da se komp stalno resetira še preden pride v winse.
ko se to začne dogajati, moram zagnati diagnostično orodje od proizvajalca diska, ki najde napako pri branju z diska. ko dam extended test, ki tudi popravlja napake, po končanem delu napiše, da je napaka odpravljena. rač spet nekaj časa dela vredu.
a glej ga zlomka prej kot slej se to spet pojavi
prosim za pomoč!
gtu ::
enkrat sm ga že nesu na servis sam mi je reku da je vse vredu, da mu je wd-diag naredu vse ok in sm mu dal še faking 12€
Dejan99 ::
Men tut mal čudn dela disk.
Gre za disk v laptopu (Acer), noter je sicer WD 160GB.
Deluje vse vredu, samo ko pa nič ne bere dol oz. "počiva", vsake nekaj časa odda en čuden zvok, kot da bi malo zaklenkal, ful čudno.
To mi še na nobenem disku ni delal, pa me zanima če je to kej narobe?
Help
LP
Gre za disk v laptopu (Acer), noter je sicer WD 160GB.
Deluje vse vredu, samo ko pa nič ne bere dol oz. "počiva", vsake nekaj časa odda en čuden zvok, kot da bi malo zaklenkal, ful čudno.
To mi še na nobenem disku ni delal, pa me zanima če je to kej narobe?
Help
LP
PaX_MaN ::
Ene parkrat (enkrat na mesec, okoli tri mesece) mi je isto naredil disk v mojem laptopu (HP Pavillion; disk - Fujitsu). Zdaj pa že dolgo časa ne. Pojma nimam, kaj bi bilo narobe. SMART diagnostika v Speedfanu pravi, da je z diskom vse OK, sam pa tudi nisem opazil drugih težav.
klemennn000 ::
Dejan99 men tudi to dela. Sicer nevem katere firme je moj disk..
V bistvu če mam računalnik dolg časa pržgan 24ur+ mi bo disk začel kr neke čudne zvoke delat, kot da se bi zatikal.. enih vsake 5 sekund nardi nek čudn zvok.. drugače dela pa ok, mogoč malo zašteka vsakič ko to naredi.. drugač če računalnik resetiram ni nič bolš, moram ga pustit vgasnjenega za vsaj 15min. Pregrevanje?
V bistvu če mam računalnik dolg časa pržgan 24ur+ mi bo disk začel kr neke čudne zvoke delat, kot da se bi zatikal.. enih vsake 5 sekund nardi nek čudn zvok.. drugače dela pa ok, mogoč malo zašteka vsakič ko to naredi.. drugač če računalnik resetiram ni nič bolš, moram ga pustit vgasnjenega za vsaj 15min. Pregrevanje?
pozitron ::
Imam podoben problem z wd2500ks, disk klika, se ugaša. Dela sicer normalno, nesel v garancijo, pa pravi, da wd diagnostic ne javlja nobenih napak, da lahko da disk na servis ampak, če ne bo nič narobe bo plačljivo. Rešil sem pa tko, da sem vzel nov (seagate) disk (sistemski), tega imam pa za sekundarnega.
Klemen, men isto na cirka 5-10 sek, odvisno kako se spomne. Meni je prov annoying, sm probal z nastavitvami, defragom,... zadeva ista. Ko pa melje pa nima teh simptomov. Čudna zadeva.
Lahko je napajalnik kriv...
Napajalnik na prenosniku?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Dejan99 ()
podreberek ::
men dela isto prvo sem mislil da je problem v releju ki vklopi disc ampak gre za težavo v glavi sem pa opazil da nedela pod 20 stopin celzija ko se pa segreje da na ustnicah čutiš da je mal prevroč e pa tut ugasne tak da ko se vam zažene ga poskušajte ohranjat na sobni temperaturi da rešešite podatke pol pa defenitivno ga neste nazaj
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | HDD ne gre v mirovanjeOddelek: Pomoč in nasveti | 1118 (716) | Daniel |
» | Računalnik problem. prosim za pomoč.Oddelek: Strojna oprema | 1802 (1680) | kikicar |
» | Ugašanje računalnika med igranjemOddelek: Pomoč in nasveti | 3629 (2696) | Bostjan99 |
» | ugašanjeOddelek: Pomoč in nasveti | 1771 (1363) | nonenone |
» | Težave z HDOddelek: Pomoč in nasveti | 1032 (938) | mkovac10 |