» »

Kaj napisat v prošnji za civilno služenje?

Kaj napisat v prošnji za civilno služenje?

whatson ::

Em... Še en dan mam časa, da sestavim prošnjo za civilno služenje vojske.

Kaj naj navedem za vzrokov, da me ne bodo gnjavili in me bodo poslali na naboljše mesto.

Torej, čim manj dela in čim bolj normalno delo. Kaki domi ostarelih in bolnišnice odpadejo.

Takisto cerkeveno delo odpade, ker sem na cerkev močno alergičen in dobim močne izpuščaje po celem telesu. :D

Če ima kdo kak vzorec prošenj, bi ga prosil naj mi ga posreduje (whatson@siol.net) ali mi svetuje kaj navesti kot razlog.

Hvala vsem. Res.
Čas včlanitve v Slo-Tech - 6. nov 2000 ob 20:39

Zax ::

Veš kaj, nočem bit nesramen ampak bil sem v SLO vojski in moj predlog je, da bi večini tipov ki nekaj mutijo okrog služenja odrezal "tiče" ker so navadne babe !!!! Dejansko bom mogoče staromodno deloval, ampak tip ki ne gre v vojsko (razen utemeljene izjeme) ni moški. Sedaj je to čisto nekaj drugega kot JLA (kot sem slišal), in če mene vprašaš je služenje vojske vseeno neka življenska izkušnja ki ti daljnoročno sigurno pusti pozitivne življenske izkušnje (delovne navade, odgovornost bla,bla,bla...).
Vseeno je pa to tvoja odločitev, ampak povem ti da sem se pred parimi leti hudo skregal z bratrancem, ki je bil 18 let popolnoma zdrav (športnik itd..), potem pa ko je dobil poziv, mu je pa od njegove bejbe brat (zdravnik) naenkrat ugotovil šum na srcu.
Ne me jebat no..........

Storm ::

Stari bod raj nesposoben, ti še civilno ne bo treba. Pa ni tak problem bit.

Bajo1 ::

Jst mam platfus, -4 dioptrije, prek sto kil in rahlo sfukano desno roko pa so me spoznal za delno sposobnega in me fuknal v a enoto pehote.:D Tak da ne vem, če je čist tak enostavno da te spoznajo za nesposobnega. :P Se pa ne sekiram ker grem študirat in pol bojo to sranje že ukinal.

Zax ::

@whatson:
" Torej, čim manj dela in čim bolj normalno delo. Kaki domi ostarelih in bolnišnice odpadejo.

Takisto cerkeveno delo odpade, ker sem na cerkev močno alergičen in dobim močne izpuščaje po celem telesu."

A bi ti mogoče doma recimo ščipalke ali pa kulije sestavljal, pa 200k plače dobival l in še delovna doba naj ti teče ?????
Pol po 7 mesecih pa takoj na slo-tech po predlog kako pri 19h letih do invalidske penzije.

Če ima kdo kašen pameten in premeten predlog bom z veseljem prebral.

Elemen_T ::

Zax:
Ti praviš, da pridejo današnji vojaški obvezanci nazaj domov bolj odgovorni in z dodatnimi delovnimi navadami?

Misliš, da bo človek katerega ni volja iti v vojsko resnično prišel domov z delovnimi navadami in nevem kakšno odgovornostjo (sploh nevem za kaj ...)

Skratka, naša vojska je nesplošno popolnoma neproduktivna in služi za točno 0.
Živa beda.

Elemen_T ::

Bajo1:
Ma ja!
Če so mene oprostil zaradi psihičnih razlogov (nenadzorovani izpadi, nesprejem orožja), bodo tudi tebe zaradi delne slepote in poškodovane roke.

Gandalfar ::

cist zasli.. ce zelite debatirati o smiselnosti slovenske vojske oz. sluzenju vojaskega roka odprite nov thread.. ce bo se kdo kaj offtopic pisal mu bom brisal poste

burekar ::

Zax:
Prosim, ne z izjavami v smislu kdor ne gre v vojsko je pussy. Jaz osebno nimam nobenega namena iti v vojsko, ker cenim svoj čas in 6 mesecev mi veliko pomeni.
Kar se tiče tega, da se nekateri ljudje zresnijo v vojski in se naučijo samodiscipline, to je dokaj res. Samodisciplina je zelo pomembna vrednota, ki je marsikomu manjka. Kar se pa sklec in "možatosti" tiče, to je pa čista bedarija. Fizična kondicija je čisto odvisna od posameznika. Nekateri lahko pač naredimo več sklec kot pa večina, pa se ni treba zato ven metat in se smatrat za nekaj več.

Neprostovoljno moraš zapravit 6 mesecev življenja. Pa še ljudi, ki mislijo, da so zaradi višjega vojaškega čina, in ne zaradi svojih sposobnosti nekaj več od tebe, moraš ubogati.

Zax ::

Elemen_T:
Ne trdim da VSI pridejo domov taki. V osnovi se strinjam s tabo, da tisti ki že v osnovi to zavračajo ne morejo kaj pozitivnega potegniti iz tega. Ampak s temi ljudmi je dejansko nekaj narobe. So neke vreste "SESTRE".
Večina jih direktno ne obsoja, ampak potihem se jim ne zdijo ravno normalni. Res da se bližam 30tim (letos) in je že kar nekaj časa minilo od služenja domovini. Daleč od tega da sem militarist, tudi meni ni bilo služenje najbolj všeč, ampak kako naj država računa na ljudi, ki že v šoli za vsako kontrolko prinesejo opravičilo (ali pa tudi ne), ne grejo na služenje vojaškega roka ker sovražijo orožje (po drugi strani pa 20 letniki z veseljem z raznimi nožički ustrahujejo 70 letne starke in jim poberejo tisto malo pokojnine). Hočem samo povedati: Kdor ima kakršnekoli fizične težave(tehten razlog) zaradi služenja, ne bo prišel na forum in spraševal za nasvete kako pretentati državo. Sem par let delan na MORS (zdravstvena služba) in vem kao stvari potekajo.
Zadeva je zelo preprosta: Ali si moški in boš odslužil, ali pa si navadna pička, ki bo celo življenje iskala neke izgovore in opravičila.

Elemen_T ::

Gandalfar:
A res?
Pa veš da je bil moj odgovor, ki naj bi bil po tvoje nesprejemljiv za to temo le odziv na sporočilo, katerega vsebina mene osebno diskriminira?

Zax ::

@burekar

Sej se jest strinjam s tabo, ampak tud u šolo, službo maoramo hodit pa če nam je všeč ali ne. Konec koncev, večini je odveč šola, ampak v življennju ti pa koristi, a ne...???

Tomi ::

Poglejte še malo state teme o ugotovljeni nesmislelnosti vojaškega služanja v Sloveniji, predvsem zate bo to, Zax.
metrodusa.blogspot.com

Gandalfar ::

glede na zeljo uporabnikov in ostalih moderatorjev temo ponovno odklepam...

sam lepo se igrejte pa bodte pridni ;)

Prjatu ::

Ja kako se vojske ognit tud mene zanima, tam na naborni komisiji so sami kreteni, jaz sem bil zaradi astme in alergij do pred kratkim začasno nesposoben, zdaj ko jim manjka nabornikov sem pa delno sposoben pa za v pehoto ?? Aja, star sem pa 25 let, mam redno službo, ustvarjam si družino :D in zdaj naj za to glupo državo fuknem stran 6-7 mesecev, mmm ne bo šlo, nekaj bo treba ukrent

zax: ti maš pa čist zgrešene pojme, vsaj če gledam s svojega stališča, pa ne zmerjaj ljudi tle po forumu da so pussyji pa sestre ...
Something else is controlling me!

whatson ::

Zax:
A bi ti mogoče doma recimo ščipalke ali pa kulije sestavljal, pa 200k plače dobival l in še delovna doba naj ti teče ?????

:D Morebiti bi pa raje delal z glavo kot z puško.

Veš kaj, nočem bit nesramen ampak bil sem v SLO vojski in moj predlog je, da bi večini tipov ki nekaj mutijo okrog služenja odrezal "tiče" ker so navadne babe !!!! Dejansko bom mogoče staromodno deloval, ampak tip ki ne gre v vojsko (razen utemeljene izjeme) ni moški.

:D V tej temi ti ne bom odgovarjal. Povem le, da sem telesno sposoben in mi to sploh ni problem. Zmorem več kot povprečen vojak, ki pride iz 6 mesečnega trpinčenja. Nasprotovati itak ne moreš, ker nimaš argumentov. :-)))

Ker tema ni namenjena debatiranju o smislu vojske, bi vas res prosil, da mi svetujete z predlogi, kot sem vas prosil.

Hvala.
Čas včlanitve v Slo-Tech - 6. nov 2000 ob 20:39

Zax ::

Ok, bom probal s predlogi:

Najlažje prideš skoz če imaš kakšne zdravstvene težave. Mislim da ti pridejo bolj v poštev fizične (kakšen zlom, poškodba kolena ...), kot pa psihične (malo premaknjen, vidiš duhove, zelene možiclje ...). Potrebuješ kakršnekoli zdravniške izvide, po možnosti čim bolj sveže od kakšnega ortopeda. Najbolje je če kakšnega poznaš, ampak ne verjamem da ti bo kdo kar nekaj napisal brez veze. Vsaj nekaj si moral imeti poškodovano tko da to mali spotenciraš kao da je ful hudo, da ne moreš počepnit recimo itd...
Druga varijanta je pa da komisiji napišeš "srceparajuče" pismo, v katerem jim razložiš da je recimo otrok na poti, žena nezaposlena, pa še njena mama živi pri vama...
Ti bogi revež moraš pa vse to financirat ......(nakladanje po želji).


whatson ::

Druga varjanta se mi bolj dopade. :)

Mah sklicujem se strogo na filozofske razloge.

V stilu ... violence makes violence... mogoče mi pa rata, ane? :D
Čas včlanitve v Slo-Tech - 6. nov 2000 ob 20:39

Reso ::

Če postaneš pripadnik določene vere ti ni treba v vojsko. Sam nekje morš dobit potrdilo da si vernik tiste vere.... To je po zakonu zapisan da je treba človekovo vero spoštovat in pri določeni viri se lahk glede služenja vojaškega roka sklicuješ na ugovor vesti. Aja če te bodo še vedn hotl vidt v vojski poklič varstvo človekovih pravic.

nojus ::

Zakaj siliš v civilno vojsko??
Čez dve leti jo itak ukinejo. Jest sm se vpisov na faks (izredno), da me ne bodo za svojega vzel.
Drugač te pa vržejo na čist drug konc slovenije in tam delaš do 10ur/dan, ter imaš frej vikend 1x mesec.
Če ne druzga pejd rajš v vojsko za ene 2 dni pa pizdarije delaj.

SkIDiver ::

Jah lej. Če te potegnejo u vojsko nared takole. Enga premlat, ko ti bojo dal orožje pa začni strelat vsepovprek v zrak!!! 100% te ne bojo več maral tam
not :D pa kot je eden napisu. Nenadzorovani izpadi in zavračanje orožja. Njboljš je da jim daš predstavo, da znaš u vojski koga poškodvat, če ti bjo zaupal kake strojnico:D takih se pol 100% znebijo.

Zax ::

Samo glej, da ne boš pretiraval in koga poškodoval....
Ti noben psihiater ne pomaga. Pol boš pa namesto v vojski čiču u zaporu. Pamet v glavo.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Avstrijci za ohranitev obveznega služenja vojaškega roka (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
10119382 (17266) BigWhale
»

Kako zbežati ognjenim zubljem VOJSKE (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
817150 (5676) Andor
»

Hrvaška ukinja vojaški rok

Oddelek: Loža
181524 (1258) Binji
»

Izkušnje z civilnim služenjem vojaškega roka

Oddelek: Loža
192605 (2214) krneki0001
»

Civilno služenje vojaškega roka

Oddelek: Loža
453119 (2372) miha

Več podobnih tem