» »

Kako zbežati ognjenim zubljem VOJSKE

Kako zbežati ognjenim zubljem VOJSKE

«
1
2

kix ::

Baje je pred kakim letom bilo o tem že vse povedano, pa me zanima ali ma kdo skopiran tisti forum o načinih "izbegavanja vojske".

LP KIX8-)

Tomi ::

Skopirano sicer nimam, se pa nekaj spomnim..
Ena varianta je ta, da se odločiš za civilno služenje, za kar se moraš opredeliti na naboru.
Druga zadeva je bolj tvegana, in sicer se odločiš za študij, potegneš absolventa, če imaš dovolj povprečja in volje ( ja, kdo je pa nima, če se s tem ogne vojski ), greš še na podiplomca, potem pa upaš, da si prestar ali pa da bodo obvezno služenje ukinili.
metrodusa.blogspot.com

Huey P ::

Wah, ma kdo ne gre v vojsko je PUSSY!
Mene tud drugo leto čaka pa se NE bom poskušal izmuzniti....

..::DOOM III: The Legacy::..

_Mortal_ ::

jz nam šou v vojsko si bom že do takrat izmislil en izgovor
Is reading in the bathroom considered as multi-tasking?

Tr0n ::

Tomi: druga varianta je bila z zakonom odpravljena. Po 27. letu starosti te avtomatsko vpoklicejo v vojsko.

Marjan ::

TrOn: Uf, a res? Tega pa se nisem slisal!?

U glavnem, ce noces it gres pa civilno - napises *dobro utemeljeno* prosnjo in ti morjo ugodit. To je to.


p.s.
Kdor uziva ob pranju mozganov naj gre sluzit vojaski rok v slovensko vojsko!!!

Tomi ::

Huey P: ni res. Sam imam objektivne razloge, zakaj ne bi šel v vojsko, in raje dal neke vrste nadomestilo, ker bi še vedno bil na dobičku. Računaj, da si v vojski in takrat si brez dohodkov. Sam bom imel po svoji diplomi verjetno visoko plačo, in nič me ne mika, da mi bo nekdo solil pamet, namesto da bi bil v službi.
Poleg tega je naborniška vojska neuporabna v primeru napada, ker ni motivirana in usposobljena. Rešitev za nas je tako ali tako profesionalna vojska, ki bi stala manj kot sedaj.
metrodusa.blogspot.com

Marjan ::

Tomi: nadomestilo?

Tomi ::

Ja, v tujini imajo možnost, da namesto vojske daš določeno vsoto denarja, ki gre pač v proračun, in ti ni potrebno iti v vojsko. Samo pri nas tega še ni, kakor vem.
metrodusa.blogspot.com

kix ::

Tomi sem enakega mnenja kot ti. Trenutno sem že v službi z odobrenim civilnim sam vseeno nekaj zavlačujejo, kar mi gre že pošteno na jetra. Iščem še zadnji zasilni izhod. Pred kakim letom je bil forum kjer mislim da je bilo opisanih nekaj zdravstvenih razlogov, ki bi mi zdaj kar prav prišli.

YiMMi ::

Tomi...Za mene si navadna P....,pacifist...
lahko mas na tisoce razlogov..ded sigurno nisi...
Sam sem ze bil v vojski...pa je zakon...
ce bi mogo it se enkrat bi sel....
Gre za zivljensko izkusnjo....
ocitno si pa se ti mamin sinko...ki si
v zivljenju se nogavic nisi sam opral...no vidis tam se tega naucis....
hehee.....
Pubeci vi ste se prezeleni.....
-------------------------------------------------------------
Jebeees Olimpijo ...jaz ljubim Maribor..
Jaz ljubim Maribor.....Jebes Olimpijo.......

DrSergioDJ ::

YiMMi: ej, ti si pa pravi G.I.JOE :D
...

Tomi ::

Yimmi: sodeč po profilu vidim, da nisi ravno moral študirati, če lahko pri tvojih letih že bil v vojski. Sicer nimam nič proti temu, samo jaz imam pač drugačne poglede na nekatere stvari. Jaz na zadeve gledam, kot pač večina naravoslovcev, racionalno. Vojska, je, kakor priznava večina ljudi, navadna potrata časa in proračunskega denarja. Kako pa si bomo pomagali z vojaki, ki so šli na služenje z odporom, in se poleg tega "lahko naučili vse, kar rabijo" v teh par mesecih.
Hrvaška, ki je sicer daleč za nami, je že ugotovila, da se obvezno služenje ne izplača, in ima profesionalce.
Poleg tega ima dražava verjetno od mene veliko več koristi, če sem zaposlen in plačujem davke, kot pa če moram biti brezveze par mesecev nekje zaprt in to brez koristi.
Sam pač postavljam kariero na prvo mesto, in sem zato pripravljen marsikaj narediti. Vojska tam ni vključena. Tole je bilo z moje strani uporabnika.
Kot moderator te pa opozarjam na besednjak, ki ga uporabljaš.
metrodusa.blogspot.com

Kaboom ::

čeprav v mraku nič ne vidim (tisti zdravniški test, ki ga delaš na zdravniški za vojsko) sem ta test vseeno opravil, ker so nas na zdravniški skozi metali kar po tekočem traku in sem MORAL ugibat na preizkusu.

za vojsko sem po njihovem sposoben čeprav v temi ne razločim dreve od človeka... grobo povedano... zato upam da do takrat ko bi jaz prišel na vrsto za vojsko že plačana prostovoljna vojska takih freakov kot so Yimmy in Huey P (bog nam pomagaj)

če pa ne bo, bom pa šel na ekstra zdravniški pregled... ne pa v peskovnik SV.
Če se zatakne - pritisni močneje. Če se zlomi - bil je skrajni čas za nakup novega.

g0Run7 ::

kix, pošlji mi tvoj mail na holstomer@yahoo.com in odgovoril ti bom z stoprocentno varijanto...

lp

burekar ::

Vojska ni več, kar je bila.
Osebno ne nameravam iti v vojsko, tak al tak bodo do takrat, ko bom doštudiru, ukinal zadevo. Ne gre se za to, al si sissy al nisi(če hoče kdo svoj testosteron sprobavat, naj gre boks trenirat al pa se naj k specialcem vpiše).
Gre se za to, da je totalna bedarija, da ubogaš enga, ki mu je totalno vseen za tebe. Ne rečem 60 let nazaj, ko so se ljudje boril za svojo domovino, takrat je bila to še smiselna odločitev. Ampak danes biti vojak je enostavno neumnost- ubogat morš enga, ki uboga njemu nadrejene, njemu nadrejeni pa ubogajo tiste, ki vladajo državi-ljudi, ki jim je totalno vseeno za tebe, samo za svojo rit jim je važn.
Kolikor vem, smo v svobodni državi, in dokler bomo, ne mislim biti nikakor samo en predmet nad katerim se lahk ena vojaška budala znaša, kolikor se hoče. Upam, da je še več tako mislečih ljudi med nami.
Še enkrat, kdor misli da je tisti, ki ne gre v vojsko sissy, naj še enkrat premisli. Nismo več partizani, že lep čas več ne. Obstajajo še druge(in tudi boljše) stvari, s katerimi se da zadovoljit svoj testosteron.

Elemen_T ::

YiMMi in drugi.

Kaj misliš da jest nisem dec ker nisem in ne bom šel na kao obvezno služenje vojaškega roka?!

Dol s takim. Kot kaže eni ne kapirajo da nekateri ljudje za nobeno ceno nebi držali orožja v roki. No. Jest sem med njimi.
Potemtakem ti podpiraš anarhijo in vojno(sko)?
Če nebi bilo vojske, nebi bilo vojne. To je dejstvo.
Ok. Pa recimo izpostavimo, da to ni možno, ker res ni.
Možna pa je poklicna vojska. Tega bo vedno več in nimam nič proti. Pač interes človeka...

Verjamem pa, da si v tistem letu v vojski nabereš bilo izkušenj, energije in v končni fazi tudi delovnih izkušenj.
Nekateri pravijo, da obstajajo 3 obdobja življenja.
- Mladost
- Življenje po vojski
- Pokoj


Tr0n ::

Ja ja, saj se vsi strinjamo da je vojska za en drek. Ampak kolko vem, moras vlogo za civilno poslat v casu nabora, jaz pa sem to ze malce zamudil.

Ali je komu uspelo zrihtat civilno sluzenje ko je ze studiral?

undefined ::

Lepo povedano, Elemen_T, se vsekakor strinjam. :D

Huey P ::

Wussies!

Sodom ::

Hm ali pa se tako znajdeš kot moja dva soseda. Delata v Nemčiji, pa se že celi čas izogibata... taka je tudi dobra taktika ;>
I am falling fast, I'm right in the final hour
future turns to past, been sent to hell and back

tha_man ::

Vojska sux! To je dejstvo. Ko vidiš kup pijanih vojakov, ki naj bi branili domovino, človeka vse mine. Nekateri so sicer res navdušeni nad zadevo, ampak taki bi se veliko bolje počutili v profesionalni vojski, kjer bi bili celo plačani za to. Ostali, ki nam je edino orožje ki ga primemo roke shotgun v kakem Quake-u, pa bi bilo veliko bolje da v tistem času lepo plačujemo davke državi in delamo v taki službi ki *nas* zanima. Kot je tudi že Tomi povedal.

Vseeno pa mislim da bi bilo v redu uvest obvezen tečaj ali kaj podobnega, kjer bi se naučili osnovnega rokovanja z orožjem, samo v slučaju če *res* kaj pride in profesionalnih vojakov zmanjka (kao :\). Zadeva bi trajala nekaj ur, ki bi jih lahko opravu med delom, nekako tako kot en predmet v izrednem ali podiplomskem študiju.
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

Huey P ::

tha_man;

Saj zato je glih vojska, da se naučiš ravnat z orožjem itd... če pride vojna, da nas vpokličejo!

..::DOOM III: The Legacy::..

tha_man ::

Huey P, dvomim da je kdo tako tup, da potrebuje več kot pol leta da se nauči ravnati s par puškami... Ali pač? :D

OK, saj za kako aviacijo in podobno že, ampak aviona pa *sploh* ne bi zaupal nikomur drugem kor profesionalcu!
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

matter ::

VOjska bi bila mnogo boljša če bi bila profesionalna. Pri tej vojski so ljudje motivirani, zagrizeni za bojevanje, medtem ko je pri obveznem služenju obratno ( ne za vse). Ko bo čas bom izbral civilno služenje.
Kdor pa misli, da je tisti ki gre služit vojaški rok civilno sisy, pa naj se vpraša če ni le on primitiven, saj gleda v majhnem razponu ja.
Smo pač za evropo, kaj šele svetom. Taka je pri nas politika, da gre proračunski denar za krpanje lukenj, samo koliko časa bo to še delovalo.
ME pa zanima koliko moraš biti "nezdrav :)" da te ne sprejmejo. Namreč pri mojem bivšem sošolcu je že dioptrija pri očalih pomenila vojaško nesposobnost. Samo ne vem kolikšna mora bit.

burekar ::

Huey:
Vpoklic? Dandanes se vojaki ne bojujejo več za svojo domovino, vsaj v Sloveniji ne. Če bo vpoklic, se bo treba bojevat za osebne interese enih pokvarjenih butlov, ki se jim gre samo za keš.
F**k you, uncle Sam. Sam se pejt borit , če hočeš, a jst se ne grem za tebe.

Huey P ::

burekar:

Bom se šel borit (pa Yimmi tud) - vsaj ne bova takšni pič*i kot so eni tukaj...

..::DOOM III: The Legacy::..

Primoz ::

There can be no real freedom without the freedom to fail.

SkIDiver ::

Mene pa tole zanima. Kje boste tisti k boste šli služit civilno vojaški rok, kje ga boste služil? Pr gasilcih, pr rdečem križu al kje drugje?

rasta ::

Ma dejte ga nehat srat s temi pijanimi vojak in nemotiviranostjo. Ne pozabit, da so to vaši sodržavljani, ki niso nič boljši od ostalih. Pa profesionalna vojska je dobra samo za kolonialne vojne (= vojne za koristi), za domobransko vojno na žive in mrtve pa so samo naborniki (= "zavedni" državljani, pripadniki naroda) dobri. Da jim pa perejo možgane je pa itak logika, saj jih povsod. Samo poglejte kako država propagira NATO ali EU pa kako je kapitalizem boljši od socializma (prihaja iz ust ljudi, ki so prej hvalili socializem), same (komercialne) reklame so navadno pranje možganov, pa tudi v šoli nam perejo možgane.

Dejstvo pa je, da se najbolj "udobno" da prid skoz v civilnem služenju. Komur je to všeč, naj gre (neki se bo že spomnil zakaj), saj zakoni to omogočajo (da bi napisal, da zato ker smo demokratična država je bla, bla - ni res).
Jaz grem v vojsko. Da prideš v stik s drugače mislečimi je dobro za dušo. 0:)

poweroff ::

Ja, vojska je za take ki si res ne znajo sami nogavic oprat, potem jih pa v vojski tega naučijo. Jaz v vojsko ne nameravam iti, če bom šel bom šel civilno.

Sem pa bil marsikje po svetu in znam skrbeti zase. Itak pa ze sam zivim.

Na zadeve gledam takole: zakaj bi moral iti v vojsko in delati TLAKO za državo, če lahko v tem času vsak mesec zaslužim lepo plačo (sem namreč zaposlen). Države itak ne briga kaj dosti zame. Poleg tega tudi ne mislim podpirati slovenske vojske ki si prizadeva priti v NATO... kar je zame navadna izdaja in lezenje v rit. Pri tem ne mislim sodelovati.

Prav tako sem proti pobijanju in proti orožju. Jaz bi še lovstvo skrajno restriktivno omejil.

Fantom ::

Ne zdi se mi prav, da ti med vojaškim rokom ne teče delovna doba. Tako vržeš 1 leto življenja stran.
Se mi pa zdi vojska brezpotrebno trošenje denarja. Mislim, da so časi partizanov in bitk po gozdovih minili. Sedaj se bijejo drugačne vojne (jedersko in biološko orožje in podobno).

Kekec ::

Huey P: tebi se še vidi da si mlad pa neumenm zato lahko take pišeš po forumu, ampak glede na leta ti je oproščeno!

Drugače pa variante da se boste vojske izognal NI, vsaj "poštene poti" ok če imate neko zdravstveno opravičilo ali kaj podobnega to je druga stvar. Drugače pa da se boste na študij izgovarjal, pozabi tega ni več druge stvari ki so na volje pri naši dohtarjih ki radi kaj kljub visokim plačam še vedno kaj postrani zaslužijo je dosti, ampak take stvari vas lahko spremljajo celo življenje in vam tudi kdaj škodujejo, tako da je za premislat.

Civilna vojska (sam sem jo odslužil) najboljše leto kar sem jih preživel, res da sem imel srečo z ustanovo kjer sem služil amapak sej če se malo potrudiš lahko malo vplivaš kam boš šel na "služenje".

Mal smo pil, mal smo kadil in res se nismo nič naučil, ampak fajn je pa blo!
lp!

SHARK ::

Ej Kekec kje pa si služu civilno...v keri ustanovi. Kako si mislu to da lohk malo vplivaš na to kam te dajo? A po vezah ali tako, da jim kar sam predlagaš da bi naprimer rad služil v centru obšolskih dejavnosti ker si se tam že pozanimal in veš da te bojo vzeli:\?
Rešitev je enostavna, samo videti jo je treba !!

SubOrbit ::

za civilno:

recte, da ne prenesete orozja...

sam pol merkite, da navjo ugotovil, da ste vclanjeni v lovsko zvezo slovenije! :D

mrbit se pa pocutte kot zenska, ujeta v moskem telesu :D

em... se zmeri mi je pa najbolj vsec izjava, ki sem jo dobil zraven vabila na nabor: tako dobre in raznolike hrane niste in je verjetno ne boste jedli nikoli vec v zivljenju

YEAH! pasulj rula! >:D

boha ::

čist dobra hrana je bila! a misliš, da smo samo pasulj jedl? in da ne govorim o tem, da smo imeli na terenu res ornk dobre požrtije. je pa res, da ima po 7 mesecih že vsaka stvar isti okus... :)

ok ene par jedač je bilo res ogabnih - zeljnate krpice in pa rižota z morskimi sadeži. ma glede hrane res ne bi imel nekih pripomb, vse ostalo je pa že itak vsem jasno...

BaTeMaN ::

Vse skupaj se je začelo zaradi te zjebane civilne. Če se tega nebi spomnili bi vsi šli. V JLA je bla sramota, če nisi šel,..
Men se tud zdi zguba časa... ampak , če bi veljalo načelo DOBER JE SIN VSAKOGAR, ki je včasih veljalo... bi šli vsi. Niti nebi razmišljali o namišljenih bolečinah ter sovraštvu do orožja ali pa celo pomoči upokojencem in ostalo, kar se dandanes dogaja. Včasih je bil PONOS STARŠEV, da si šel... danes pa je to vse en drek. Dandanes zgleda, da si budala - še posebej, če si končal FAX, da greš potem v vojsko a ne ??? O kakem pijančevanju nebi govoril, ker zelo dobro poznam par vodnikov in višjih činov(en celo hodi z mojo sestro - dvojna osebnost :) :)) .

No ja.. vojska... to ni to. Vsak weekend domov...pe še te nesreče, ki so javne, da ti še bolj ne paše it. V JLA so te poslal DOMOV v zaprti trugi, nisi smel prašat besede... umrl, za državo. Sicer kar je prav in kar narobe jaz ne bom sodil.

Pravim le, da se možnost drugačnega služenja nebi smela pojaviti. Spet imajo "bogatejši" sloj veze in poznanstva in seveda ne gredo... ker so bolani in ne vem kaj, smučajo pa trenutnu v Aspnu. Pizdarija je. Ni pošteno, da se pri vsaki stvari pokaže razredna družba. Sploh pri intelektualcih. Recimo redki so tisti, ki končajo 3 letno šolo in gredo potem civilno...
Nekaj časa je bilo možno it celo v policijo... to so šele ble šale. In kaj so delali ti "rezervisti" v policiji???
Ahh...
Kdo sem jaz da bi sodil, ampak dejstvo je da vlada v Sloveniji naredi vsako stvar do polovice, drugo polovico pa znajo pametni obrniti v svojo korist.
less then zero

- SiroTka - ::

BATE se sploh ne strinjam s tabo. Tudi tisti s 3 letno solo imajo enako moznost da pridejo v civilno kot vsi ostali "intelektualci". Problem pa je da ljudje z srednjo solo ali celo dokoncano osnovno razmisljajo povsem drugace kot tisti s faksom. Moje mnenje je da starejsi kot si bolj se ti zdi neumno tratit cas v vojski, saj imas veliko drugih obveznosti.
Glede izbire institucij je pa tako, ko te poklicejo na razgovor si po zakonu lahko izberes institucijo kamor te poslejo. Dobis spisek institucij in si izberes ali da te razporejajo v kraj (v katerokoli institucijo) ali doloceno institucijo. Prej se je vsekakor potrebno pozanimati kaj v doloceni instituciji pocnes. Ce hoces najboljse skoz prit naj bo to rdec kriz ali pa kaksna sola.
Tron prosnjo za civilno lahko napises tudi ko si ze 1 mesec v vojski, tko da imas cas. Vsak se lahko premisli. Izbirati moras med tremi razlogi: humanitarni, religiozni in se neki. Gres na ministrstvo, reces da bi rad sluzil civilno, oni ti dajo listek z navodili in napises pismo. In potem cakas da te poklicejo na razgovor. Ok, lahko dobis tudi potrdilo od zdravnika da si nesposoben al pa gres h psihiatru in se delas prfukjenga, sam jest ne bi uporablal tega, ker te to pol spremla celo zivljenje.
Aha za nekatere, bil sem v csod instituciji. to je taka institucija, ki ima domove po celi Sloveniji. Tja hodijo osnovnosolci v solo v naravi in pol se loh cel dan z njimi ukvarjas. Moras tam spat in vsak drug vikend mas frej. Jest sem si pa zrihtu da sem bil v centru v Ljubljani in sem delal 8 urni siht :), med vikendi sem bil pa doma ;)

SubOrbit ::

hehe... ce se bo kdo delou naumnga pri psihiatru --> bye bye izpit za

avto/motor/tovornjak/traktor/motokultivator/...hum... kolo? :D

ns-miha ::

dej ne bluzi !!!

jest sm 2x delal teste, ka sm se zajebavu ko budala.Jebe se men za vojsko !!!!


pa sm prašu ene par psihijatrov ka jih poznam, pa je reku de je to loceno ze ene 20 let. De nisi mogu delat ispita je veljal samo ko si sel v JLA !!!!!!!


sovrazim niggerje, zide

SubOrbit ::

hum... ce je temu tako, zakaj je pa moj sosed dobil 3-letno prepoved opravljanja kakrsnegakoli izpita za motorna vozila?

al so pol samo njega nategnil al kaj?

MadMicka ::

Na kartko: bil sm še v JLA, dobu sm čin desetarja, pa primeran vojnik, pa nagradni 10 dni, ker sm se izkazal na manevrih na nevemveč kakšnem nivoju..pa to..

in dejstvo je, da je škoda časa za vojsko.. res ne vem, kaj naj si mislim o ljudeh, ki pravijo, da je vojska nevem kakšna izkušnja in bi šli še enkrat...

sicer pa, če bi npr. prišlo do neke strašne vojne, tisto, kar te v vojski naučijo v 6 mesecih, se lahko naučiš v 6 dneh... tako da ni panike..

klasika...."v vojski se naučiš streljat" - valjda, dvakrat v 6 mesecih streljaš, pol pa misl folk, da so profesionalci, hehe...

pa spijo dvakrat na mrazu, pa misljo da so deci... pa pretečejo 2 do 3 km v 20 min, pa misljo da so športniki :) , vojska sux a lot ...

neprimerno več lahko naredi človek zase in za družbo v tistih 6 mesecih, če je ima "glavo na pravem mestu"..

tejo ::

Hrvati so to že ugotovili, pri nas pa nič ne kaže, da se bo kakšen od naših poslancev, ministrov in podobnih kaj takega spomnil!

Jest samo upam, da me bodo dali za voznika (kategorija C), ker mislim vozniškega delat B in C.

Vegetto ::

pozdravljen-obstajajo trije načini, kako se izogniti služenju vojaškega roka.
prvi način je ta, da greš vojaški rok služit civilno, druga možnost je nadaljevanje šolanja, tretja pa so zdravstvene težave.
sicer pa ne vem zakaj nočeš v vojsko, jaz bi šel z veseljem, le da imam težavo št.3
moj stric trenutno služi vojaški rok, in kolikor nam je povedal, v vojski sploh ni slabo.razen zgodnjega vstajanja in telovadbe nimajo pravzaprav nič težkega.
odločitev je še vedno tvoja.če pa boš že vpoklican, in nočeš služiti vojaški rok v praksi, napiši prošnjo za civilno služenje.
svoje sem povedal. lp:D
Vsaka stvar ima svojo dobro stran, vendar tudi slabo stran.
Torej,če je težava, potem je za njo tudi rešitev.



Loki ::

emm...sam nekej:
a kdo ve link do enga topica, kjer je en nekej govoril o west pointu?

Se posebej to velja za primoza in ostale admine, ker imajo na voljo search engine.

TIA
I left my wallet in El Segundo

Tomi ::

Raje reči za Primoža, ker ima na voljo search..
Drugi ga vsaj po mojih informacijah nimajo..
metrodusa.blogspot.com

abcde7 ::

No mal sm na hitr prebral kva ste kj pisal, pa me zanima naslednje; ce si recimo ekonomski gimnazijec, pa izberes da bos na zvezah, al pa kj druzga, kva a poj te kr avtomaticno dajo v pehoto?
Pa se nekj, na katerem oddelku se pa najmanj zmatraš? Ne vem a so to zveze?

NoUse4AName ::

sola na katero hodis nima kaj veliko v zvezi s tem kam te dajo. Ko dobis domov neki vprasalnik gori navedes kje bi najraje bil in te ponavadi tudi tja dajo. Za zveze mislim da mors dobro pisat na psiholoskih testih tisti del o besednem zakladu.
Se vojska ni nevem kak grozna stvar sam 7mescev svojega zivljenja bek vrect je pa zalostno.

_Mortal_ ::

Brez veze sej kao da bi kdo napadel slovenijo pol sveta še zanjo ni slišalo
Is reading in the bathroom considered as multi-tasking?

boha ::

seveda ma veze na kakšno šolo si hodil. če si strojnik, mehanik, gostinec, kuhar, zdravstveni tehnik, elektrotehnik, oz. imaš vozniški izpit za več kategorij ipd. imaš lepo možnost da padeš v kakšno zaledno četo, aka tehnična služba, na easy...
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Avstrijci za ohranitev obveznega služenja vojaškega roka (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
10119147 (17031) BigWhale
»

Hrvaška ukinja vojaški rok

Oddelek: Loža
181513 (1247) Binji
»

Izkušnje z civilnim služenjem vojaškega roka

Oddelek: Loža
192570 (2179) krneki0001
»

Civilno služenje vojaškega roka

Oddelek: Loža
453099 (2352) miha

Več podobnih tem