» »

Hrvaška ukinja vojaški rok

Hrvaška ukinja vojaški rok

Tr0n ::

Ko se ze ravno tako veliko govori o vojski, civilnim sluzenjem in podobnih stvareh. To sem danes zasledil v Veceru:

Hrvaški fantje morda že prihodnje leto ne bodo več služili vojaškega roka, saj ga bo Hrvaška morda ukinila in uvedla profesionalno vojsko. Kot je včeraj povedal hrvaški obrambni minister Jozo Radoš, je po vsem svetu prisoten trend k skrajševanju vojaškega roka in k njegovi ukinitvi. Radoš sicer ni dejal, da je ukinitev služenja vojaškega roka že končno sprejeto stališče, poudaril pa je, da je ukinitev vojaškega roka vprašanje, o katerem je treba doseči politični konsenz na ravni države.
Radoš meni, da pri ukinitvi vojaškega roka ne bi smeli oklevati, prepričan pa je, da brez popolnega soglasja ni mogoče sprejeti končne odločitve o tem. Radoš je ta stališča predstavil na včerajšnji okrogli mizi z naslovom Obvezno služenje vojaškega roka: za ali proti, ki so jo pripravili na hrvaškem obrambnem ministrstvu.
Ali bodo vojaški rok na Hrvaškem samo skrajšali ali pa ga bodo ukinili, bodo določili z novim zakonom o obrambi, ki naj bi septembra prišel v saborsko obravnavo. V skladu z novim zakonom bodo tudi zmanjšali število pripadnikov hrvaške vojske. Minister Radoš ni hotel natančneje komentirati članka v najnovejši številki neodvisnega tednika Nacional, v katerem trdijo, da "Nato zahteva umiritev napetosti in sporov med obrambnim ministrstvom in glavnim štabom hrvaške vojske". Dejal je le, da je "očitno, da Nacional v tej zgodbi predstavlja stališča samo ene izmed strani". Gre za stališča urada predsednika države. Znano je, da je Radoš v sporu tudi s svetovalcem za vojaška vprašanja predsednika republike Imrom Agotičem in z načelnikom glavnega štaba HV generalom Petrom Stipetičem.

ahac ::

Zdej nas bojo pa še Hrvati prehitel...:O

abcde7 ::

ma Hrvati so že spet pred nami, hrvati se odločjo vsaj za kaj pametnega!;(( Ne pa pri nas, kdaj bodo sploh začel kj delat na poklicni vojski?:\:\

MTB ::

Ja, enkrat bodo pa že, samo ne dokler nam vlada ta koalicija.

RS

Kekec ::

Po mojem jo bote vsi prej odslužili kot pa dočakal profesionalno vojsko!

McHregec ::

In zdej se boste vsi tja preselil.
Destroyer Of The Worlds.

Tr0n ::

Ah, saj meni vojaski rok tudi ne disi kaj prevec, ampak bom po vsej verjetnosti vseeno sel (ker zelo tezko dobis civilno). Ena izkusnja vec v zivljenju.

Tomi ::

Če tako dobro pomislim, bo v šestih letih ali prej tudi pri nas profesionalna vojska. Ker imam pred sabo še štiri leta predavanj, eno do dve leti za diplomo, potem mogoče še kaj več, sem skeptičen glede mojega odhoda v vojsko. Upam, pa, da se bodo zadeve pohitrile.
Sicer so pa Hrvati na vojaškem področju vedno bili pred nami.
metrodusa.blogspot.com

ahac ::

Pa če vmes še dvakrat ponavljaš letnik...

andro ::

Kaj je z vami ljudje služenje vojaškega roka je dolžnost na katero di lahko bili ponosni! Kljub temu dobra pol leta ni dosti.:D
To have no errors, woud be life without meaning . No strugle no joy!

tejo ::

Ne v Sloveniji!!! >:D

`DoC ::

Služenje vojaškega roka pomeni zapravljanje časa in denarja. Dobr večino vas je kle populacije k ste srednja šola in itaq vas bo večina še pol na fax šla...Tko da po mojem bi še naj boljš blo da se tud SLO prekvalificira v profesionalno vosjko
>:D
+°´°+,¸¸,+°´°~What We Do In Life, Echoes In Eternity~°´°+,¸¸,+°´°+

OZZY ::

TrOn: Če nočš v vojsko te ne morjo prislilt. Drugač pa lahko delaš tam same pizdari**. Poznem enga frenda, ki je šu v vojko in je po mescu in pol letu ven. Ostane le civilno.
Sem pa za pol-profesionalizacijo slovenske vojske. Sam bom vidu ali bom vzel civilno ali vojsko saj bo zelo odvisno od šole in pa od diplome.
Go with the flow.

NoUse4AName ::

OZZY: ce ne nosis vsako leto tja potrdila o solanju pride vojaska policija pa te odpelje v vojsko, torej bos reku da te ne morjo prisilit?

poweroff ::

Odpeljejo te že v vojsko, lahko pa zavračaš vse ukaze ki vključujejo nošnjo orožja. OK, zaprejo te, pošljejo k psihologu, nadirajo te... ampak ne več kot pol leta.

Me prav zanima kdo bi bolj komu "jeb** mater" kot se reče.

Po moje bi te označili za psihota in te izpustili, potem si pa free :D

OZZY ::

Rapsey: Jest sem mislu tako kot je Matthau povedu. Sicer te lahko odpeljejo v vojsko ampak če nočš izpolnjevat ukazov itd itd te odpustijo. Sicer te lahko zaprejo ampak pa že potrpiš.
pa kaj pol, če ti mi jeba** mater al pa kaj drugega. Če nočš pač nočš.
Go with the flow.

Tr0n ::

Ko smo ze ravno pri tem. Ima kdo dobro napisan ugovor vesti? Se pravi tisto, kar moras oddat na ministerstvo, ce zelis civilno sluzit? Poveje al pa na mail sendajte @ tr0n@tr0n.org.

SpiDEr8 ::

če bomo še mi ukinl vojsko mi pa nau blo treba it v vojsko ehehehehe ka se bom frendom smeju ..... :D
Fear Is Mind Killer! The Fear Has Come!

Binji ::

Nej pohitijo ku mam nabor ze drugu letu:D. Drugace pa pametno ker kot slisim je to samo 7 mescev prov vrzenih. No ma po moje je lahko tudi zurka to...>:D
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Avstrijci za ohranitev obveznega služenja vojaškega roka (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
10119412 (17296) BigWhale
»

Kako zbežati ognjenim zubljem VOJSKE (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
817165 (5691) Andor
»

Izkušnje z civilnim služenjem vojaškega roka

Oddelek: Loža
192606 (2215) krneki0001
»

Civilno služenje vojaškega roka

Oddelek: Loža
453124 (2377) miha

Več podobnih tem