» »

Kako zbežati ognjenim zubljem VOJSKE

Kako zbežati ognjenim zubljem VOJSKE

1
2
»

Dami ::

Ja mene so dal k zvezam, kr sn pač šou študirat računalništvo. Sam mene ne bojo spravl v vojsko na noben drug način kot da pridejo po mene pa me zvlečejo tja. Kaj sn jst (pa vsi ostali) dolžni tej državi. Sej vsi (ok, jst še ne kr še nimam šihta) plačujemo davke pa to. Mene v to sraje in čista izguba cajta ne bojo spravl. Jih bom tožl, zahteval spremembo zakona itd. Na koncu bojo vidl, eh ta je mal čez -> nesposoben. Eee, takrat bomo vsi srečni. Res ne vidim razloga zakaj že enkrat ne ukinejo tega. A so preveč leni (značilno za naše politike), gledajo sam za svojo rit (spet značilnost), se nočjo ubadat z nečim kar ni potrebno in bi jim sam dopust skrajšal k bi mogl na seje hodit?? Slovenska politika je za en kurac. Pač ni tak k v Srbiji, kjer je biu en človek šef, pr nas pa je nevemkulkfolka in mislijo da so vsi šefi. Zato se nič nikamor ne premika. Kvečjemu nazaj.
Pa tole mi povejte. Kulk je takih ki bi šli branit domovino če bi nas zdele kdo napadu?? Po moje sam tisti ki so že itak life posvetil vojski in tisti k se majo za ene dece/mačote (itd.), vsi ostal pa bi zbejžal v tujino. Pa sej nas lahk napadejo sam na papirju. V praksi bi nas resnično kr zavzeli. Sej pa se nimamo s čem branit. Z onimi 6 (al kolk jih je) frčoplani?? Takle bi blo. Če nas kir napade, bi verjetn še tisti trenutek kapituliral. Seveda bomo kmal v EU (ja, to bo dan:D) in pol to v bistvu ne bo napad na nas, ampak celo Evropo. Dost za dons.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

Ziga Dolhar ::

Sicer zadnje polovice postov nisem prebral, ker nimam časa :] A vseeno, moj dodatek.

Visok sem 186 cm.
Težak sem 50 kg.

Sem (oz. bom) 'sposoben'. Ko so mi to napisal v knjižco, sem domala okol padu. Aja, javlja se Ninja, sposobna zračna obramba.

Če hočem mislit na prihodnost, je bolje, da se nikomur na slo-techu ne zamerim, da me se mi ne bo kasneje... maščeval. Heh.

Drugače pa o takem načinu služenja vojaškega roka ne mislim prav veliko dobrega. Gre za eno leto, in ne pol leta. V tem času bi lahko naredil še eno leto šole. Morda bi naredil še dodatno maturo. Morda bi si ustvaril družino. Poklicno kariero? Morda bi zgolj zabušaval.

Vojska? Nein danke!

Sicer pa ne rečem... glede na to, koliko me je skupaj, bi blo zelo lepo, da bi me dal v kakšno 'podzemno' služenje, se pravi, v 'poveljstvu' (beri: sediš na stolu; boljše besede nisem našel, naj se mi oprosti). A nikakor nočem biti kresnička, ki bo poskušala dvihnit Stingerja, Igle al karkol Slovenceljni pač imamo. Mojo suhost si verjetno sicer težko predstavljate, bom magar svoje zapestje fotografiral, pa boste doumel :] hehe
https://dolhar.si/

Ziga Dolhar ::

Dami, pomembnejši od števila frčoplanov je njihov tip.

10 pilatusov za moje pojme NI enako 1 F-karkoli oz. ustrezajočega. Nikoli.
https://dolhar.si/

dobaluka ::

Fantje u vojsko treba jit usaj kej discipline se naučiš tm, ne pa poglej te slovenčke usi brez discipline. Treba u vojsko pa nad koroško!.
hec

Dami ::

LordNinja: ja sej vem da je tip pomembnejši, zato sn jih pa imenovl frčoplani, kr imajo rotor in ne jet-engine. No, po eni strani so pa mislim da zlo fajn za urjenja, kr so počasni. Sam mislim da se drugi smejijo ko vidijo da nam služijo za ozemlje branit. Kaj čmo, smo pač bl revna država, ki na vojsko ni dala velik (oz. so jugoti vse pobral). Če smo že brez vojske (oz. je bl slaba),naj tak tudi ostane, ne pa da se skušajo enačiti z NATOm.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

poweroff ::

Fantje, jaz imam konkreten nasvet kako se izogniti vojski.

Ampak najprej tole: zakaj se ji sploh izogniti?
Ne glede na to ali imate radi svojo domovino ali ne, dejstvo je, da se danes da vojno preprečiti s pametno politiko. To ne bo mogoče samo v stanju totalne (svetovne) vojne.
Druga zadeva je ta da kot kaže bo naša vojska čedalje bolj operirala v tujini. Ne za svoje, pač pa za NATOve interese. F*** you, Uncle Sam, lahko samo ponovim za enim pred mano.
Tretja zadeva je, da je profesionalna vojska veliko bolj učinkovita. En nabornik sploh ni streniran za resno bojevanje. Bolj je nevaren sebi in okolici kot sovražniku.

In še nazadnje: služenje vojske je tlaka državi. Kot zaposlen dobim okrog 160.000 SIT mesečno, v vojski pa bi mipripadlo 4-5 k SIT. S tem da je moj dohodek najpomembnejši vir dohodka v družini.
F*** that!!! Zakaj bi moral delati tlako državi napol zastojn? Pa tudi tole pomislite: s tem ko delam na svojem strokovnem področju državi prinesem več koristi, kot da služim vojsko. Že samo z dohodnino, kaj šele ostale koristi.

SEDAJ PA K STVARI.
Manjka mi še natanko 1 dan, pa bom svoboden človek. Naredil sem takole.
Po končanem študiju so me poklicali iz vojaške izpostave. Enkrat poleti je bilo to.
Rekli so, da moram iti oktobra v vojsko.
No, jaz sem rekel da ne grem, in naj mi dajo prošnjo za civilno služenje vojaškega roka. Prošnjo sem izpolnil kar tam, in jo oddal.
Povedati pa je treba, da sem bil letos star 27 let.
Finta je pa v temle: morajo te vpoklicati do konca tistega koledarskega leta v katerem si imel 27. rojstni dan. Se pravi, me morajo vpoklicati (spraviti notri) do konca tega leta.

Ampak zdaj pride pa še ena finta! Odločbo o napotitvi v ustrezno civilno organizacijo pa moraš dobiti 30 dni preden greš notri. Se pravi je zadnji dan ko bi moral dobiti odločbo o napotitvi JUTRI!

Postopek gre pa takole. Ko oddaš prošnjo za civilno služenje, mine nekaj časa. Potem te pozovejo na komisjo, kjer moraš zagovarjati ugovor vesti. Potem - če ugotovijo da ugovor vesti res imaš - tvoj primer odstopijo eni drugi komisiji, ta pa te razporedi na ustrezno mesto in ti pošlje odločbo o napotitvi.

No, meni so vabilo za na tisto prvo komisijo poslali enkrat oktobra.

Moj cilj je bil torej tale: ne iti na komisijo pred 1. decembrom. Seveda pa oni ne smejo ugotoviti da se jim izogibaš, v nasprotnem primeru ti rok za vpoklic avtomatično podaljšajo do 30. leta.
Se pravi: izogibati se jim je treba tako, da jim na koncu lahko rečeš: jaz sem se ful trudil da me vpokličete, pa ste bili sami nesposobni.

Kaj sem naredil?
Poslali so mi vabilo, poštar pa mi ga ni vročil, ker me ni dobil osebno. Pustil mi je obvestilo. Pošto sem bil DOLŽAN dvigniti v 15 dneh. Če je ne bi, bi se štelo da se izogibam.
Pazite tudi tole finto. Jaz sem se vmes preselil na drug naslov, vendar so mi poslali na star naslov.
AMPAK! Jaz bi bil dolžan njim sporočiti uradno spremembo prebivališča, sicer plačaš kazen pa še doleti te podaljšanje do 30. leta. Zato se vam na tak način (s selitvijo) ne splača izogibati.

Naredil sem pa tole. Pismo sem dvignil 15. dan, torej zadnji možni dan. Če bi bil 15. dan ravno nedelja, ga lahko dvigneš v ponedeljek. V teh 15 dni se pa sicer štejejo vsi dnevi (tudi nedelje).
Vojska se je pa zaj*** s tem, da mi je poslala vabilo recimo 1., vabili pa so me 8. Jaz pa sem bil dolžan vabilo dvigniti do 15. Se pravi ko sem 15. dvignil vabilo sem ugotovil (kar sem seveda že prej predvideval), da sem zamudl komisijo.

AMPAK! Krivda je njihova, ne pa moja, saj sem se jaz držal zakona! Torej sem jim še isti dan pisal da se žal nisem model udeležiti in naj mi pošljejo še enkrat.
Čez nekaj dni sem dobil ponovno vabilo in naredil isto. No, ta drugič ali ta tretjič že poštekajo da jih zafrkavaš in te povabijo čez 16 dni.
Ampak zame je takrat že prepozno!:D

orkan ::

Nevem akj naj vam povem ko sem vse tole prebral... same finte so vas da bi se izognili vojski. Nevem kaj vas je res tako strah da bi prijeli za orožje in branili svojo domovino, če bi bilo potrebno? Se ne bi raje boril kot pa bi jo takoj ko bi lahko pobrisali. Ne morem verjeti, da ste nekateri tako "zabiti" da niti svoje ljube in rodne domovine ne bi branili.... ŽALOST....

Vojska je obvezna in po mojem mnenju naj tako tudi ostane, se vsaj naučiš prepati kjer koli in kadar koli, in če že pride do vojne, se upaš vsaj postaviti na bojno črto in vsaj strelat znaš. Sicer to ni velika obramba, ampak lahko si ponosen, da lahko svoje življenje posvetiš obrambi svoje domovine in svojega naroda...

Nisem še bil v vojski, ampak ko bo čaš za to grem vsekakor, ker ti je to dolžnost državi. Pa nikakor si ne mislim izmišljevati nekih izgovorov, civilno služenje pa tako ODPADE za vedno.
Če ne moreš tistih nekaj mesecev preživeti v vojski, pol pa mislim da res nisi za nobeno rabo.

Medtem ko tuhtate kako se rešiti vojske raje pomislite, na tiste ki so se v vojnah žrtvovali za to kar imamo mi zdaj, MIR in SVOBODO!!!
Veliko jih je padlo, zato ker lahko mi zdaj živimo v miru in se tudi niso izmikali vpoklicu v vojsko ampak jim je to bila ČAST da jih je država potrebovala za obrambo!!!!

MOJE MNENJE;((;((
Lp Orkan!!

undefined ::

orkan

>Nevem kaj vas je res tako strah da bi prijeli za orožje in branili svojo domovino, če bi bilo potrebno?

A veš kaj, vse te finte z "domovino" in "branjenje" le-te, mi gre počasi na jetra. Vsi smo ljudje, tako znotraj naših meja, kot zunaj. Bi bil jaz pripravljen pobijati ljudi? NE! Sem pač pacifist, so sue me.

>Ne morem verjeti, da ste nekateri tako "zabiti" da niti svoje ljube in rodne domovine ne bi branili.... ŽALOST....

"Zabitost" in "žalost" se da definirati v več pomenih. Zame si ravno ti žalosten, ker ne razvidiš, da smo vsi enaki, in da je vsakršno pobijanje napačno.

>Vojska je obvezna in po mojem mnenju naj tako tudi ostane, se vsaj naučiš prepati kjer koli in kadar koli

Vojska _MORA_ postati prostovljna in plačana zadeva, tako kot je v ZDA! Pretep me pa zopet ne zanima.

>in če že pride do vojne, se upaš vsaj postaviti na bojno črto in vsaj strelat znaš.

Streljat zna še vsak 10 letnik v Bosni in Afganistanu, torej kaj se ju tako težkega za naučiti? Daj ne mutit, no.

>Sicer to ni velika obramba, ampak lahko si ponosen, da lahko svoje življenje posvetiš obrambi svoje domovine in svojega naroda...

Yeah, right... whatever. Se ne strinjam, kot je že iz mojega prvega odgovora pojasnjeno zakaj.
Sam bi zelo rad videl, da bi bil cel svet ena sama država, nič več meja in ločnic z vsemi patriotskimi bedarijami. Popolnoma podpiram globalizacijo!

>ker ti je to dolžnost državi.

Ne, mi ni. Vsaj jaz to ne priznavam v 'dolžnost', pač pa prisilo v nekaj, kar nekateri nočemo!

>Pa nikakor si ne mislim izmišljevati nekih izgovorov, civilno služenje pa tako ODPADE za vedno.

Tvoj problem, tvoja izbira. Ne je vsiljevat drugim!

>Če ne moreš tistih nekaj mesecev preživeti v vojski, pol pa mislim da res nisi za nobeno rabo.

In smo torej za pobit? LOL! Višek tvojega trapanja v tem postu. ;)

>Medtem ko tuhtate kako se rešiti vojske raje pomislite, na tiste ki so se v vojnah žrtvovali za to kar imamo mi zdaj, MIR in SVOBODO!!!

Ne, jaz bom raje mislil svoje, in kar bo meni pasalo, ne kar mi boš ti povedal. Mislil si bom namreč: "Matr so bli ti ljudje eni biki, šli so v vojno iskat smrt, for what? So they could die?". In kot pravi nek pregovor: In war, there are no winners, only losers!

>Veliko jih je padlo, zato ker lahko mi zdaj živimo v miru in se tudi niso izmikali vpoklicu v vojsko ampak jim je to bila ČAST da jih je država potrebovala za obrambo!!!!

Me prav resno zanima, KOMU je bilo kaj v "čast" v tistih hudih bitkah, ko se je spraševal, če bo sploh še kdaj videl svoje domače in svojo drago, ali pa bo ubit za naslednjim vogalom.

>MOJE MNENJE

Nepremišljeno, in predvsem very weak minded.
Sicer je pa to spet le moje mnenje, in ni nujno, da se še kdo drug z njim strinja.

Dami ::

Iceman: zadel si terno, stari:D. se strinjam s čist vsakim stavkom, ki si ga povedal. me gre najbolj na qrac, če me kdo sili v nekaj, kar ni potrebno (gledano iz mojga vidika). zakaj bi biu jst dolžan domovino branit? vojna se začne s politiko. jst pa ne mislim pospravlat za napimi kreteni k v parlamentu spijo, kradejo in so zato tudi plačani. sicer pa, kdo nas bo pa napadel, lepo vas prosim. največja možnost da slovenija vstopi v vojno je, če nas napadejo mali-zeleni:D.
če pa so taki, ki mislijo da so 'deci' če bojo šli v vojsko, kr naj. ta ma očitno dost cajta in ne vem kam bi z njim. če že hočeš it v vojsko pol greš zarad......pa porka, sploh ne vem zakaj bi kdo šou v vojsko. zarad tega kr je to 'dolžnost' že ne. tist k to misli je mal mahjen. mogoč edin razlog bi biu to, da punci pokažeš da si 'dec'. sam za to obstajajo tud drgačne poti:D.
mislim da bi se mogl vsi enako-somišljeniki skup zbrat pa en velikanski protest nardit pred parlamentom. mogoč bi se pol kej premaknal. jaz sem za. Who's with me?!
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

orkan ::

ICEMAN:

>Vojska je obvezna in po mojem mnenju naj tako tudi ostane, se vsaj naučiš prepati kjer koli in kadar koli

Tu je blo misljenone PREPATI ampak prespati..

Z mojim postom ni bil namen nikogar žaliti... Ampak, da si res tako brez čustev za vse ki so padli v nepotrebnih bitkah? SRAMOTA se mi to zdi...

Tisti ljudje so trpeli za to kar sem napisal da IMAŠ TI DANES in to je svoboda... Predstavljaj si kaj bi bilo če se ljudje na naši strani nebi borili? Si predstavljaš življenje pod NACIZMOM? Naprimer da bi še zdaj bil? Mogoče bi ravno Ti bil tisti, ki se nacijem ali pa fašistom nebi videl in bi te kratkomalo ubili!!!

Nevem, kako ste lahko takšni da vas zgodovina nič ne gane, to so bili ljudje ki so se borili za nas!!

Ok, zdaj je že to nakladanje, samo tako je bilo..

ICEMAN:
Ne zameri, ampak z tvojimi izjavami mi pride na misel da se mogoče redno DROGIRAŠ, kajti takšni imajo brezupne in brezpogumne poglede na svet.
Ne žalim z tem nikogar ki se slučajno drogira, ampak vem kako je ko se ti za vse jebe!!!
SORRY če se motim glede tega!!

Odgovori na post, pa ti tudi jaz z veseljem odgovorim na tvoje mišljenje, RES pa je da nikoli ljudje nebomo mislili enako, se vidi že po nama!8-O:P
Lp Orkan!!

Mercier ::

Evo, test sposobnosti, tisti, ki boste opravili vse vaje brez hudih krčev trebušnih mišic in pri vajah 7, 8 in 9 brez večje otožnosti, lahko ponosno zaupate mami in ati: "vojak bom!". Tisti, ki vam (nam) ne uspe, pa razmislite o civilnem (za domovino bomo že nekako poskrbeli), zame je že prepozno (neki problemi z datumi vpisa, brezdeljem in podobnimi neumnostmi).

Še napotek: najbolje je, če izvajate z vso potrebno patetiko in pompom.

1. Salutirajte
2. Salutirajte nekomu
3. Salutirajte zastavi
4. Prepuzajte bližnjo zelenico
5. Prepuzajte bližnjo zelenico v nartabol smešnih cunjah iz vaše omare
6. Prepuzajte bližnjo zelenico v nartabol smešnih cunjah iz vaše omare in si domišljajte, da imate v rokah kalašnika
7. Nekaj časa se družite le z moškimi
8. Nekaj časa se družite le z moškimi v nartabol smešnih cunjah iz vaše omare
9. Nekaj časa se družite le z moškimi v nartabol smešnih cunjah iz vaše omare in si predstavljajte, da boste to počeli 7 mesecev
10. Stojte pred domačo hišo celo noč
11. Stojte pred domačo hišo celo noč v nartabol smešnih cunjah iz vaše omare
12. Stojte pred domačo hišo celo noč v nartabol smešnih cunjah iz vaše omare in se prepričujte, da je to nujno (čeprav je stražarjenje v vojski ena redkih dobrih stvari: mir, zvezde na nebu, še tista siva skladišča ne zgledajo tako grdi ponoči)

Če se ne morete odločiti, mirno si izmislite še kakšen test.

undefined ::

orkan

>Z mojim postom ni bil namen nikogar žaliti...

Ga niti nisem vzel kot žalitev, temveč le kot slaboumno mutenje (predvsem staromodno - komunistično).

>Ampak, da si res tako brez čustev za vse ki so padli v nepotrebnih bitkah? SRAMOTA se mi to zdi...

Da sem jaz brez čustev? ROFL! Jaz sem brez čustev, ker ne maram pobijati ljudi, ti si pa poln čustev, ker bi ravno to rad počel... ja res, huda logika.

>Tisti ljudje so trpeli za to kar sem napisal da IMAŠ TI DANES in to je svoboda...

Hmm, ne. Če bi VSI tako mislili, kot mislim jaz, potem se sploh nobena vojna ne bi nikoli začela, saj vlade ne bi imele na razpolago nobenih vojakov. Bi se že morala predsednika držav nekje skupaj dobit, pa sama poračunat zadeve med sabo, kakorkoli že. ;)

>Predstavljaj si kaj bi bilo če se ljudje na naši strani nebi borili? Si predstavljaš življenje pod NACIZMOM? Naprimer da bi še zdaj bil?

Hmm, kaj bi se zgodilo? Američani in Rusi bi ravno tako ustavili Nacizem, kot so ga že. Ne bi bilo večjih sprememb. Nacizma ne bi bilo. Sicer je pa to razmišljanje itak irelevantno.

>Mogoče bi ravno Ti bil tisti, ki se nacijem ali pa fašistom nebi videl in bi te kratkomalo ubili!!!

Je mogoče kaj razlike, če te ubije nacist zaradi rasnih razlik, al pa zarad ofenzive na fronti?
Še enkrat: irelevantno razmišljanje.

>Nevem, kako ste lahko takšni da vas zgodovina nič ne gane, to so bili ljudje ki so se borili za nas!!

Ne, zgodovina me prav nič ne gane, nad njo se le zgražam in upam, da se ne bi nikoli več ponovila, nič drugega.

>Ne zameri, ampak z tvojimi izjavami mi pride na misel da se mogoče redno DROGIRAŠ, kajti takšni imajo brezupne in brezpogumne poglede na svet.

Če bi prebral še kak drug topic, bi lahko ugotovil, da sem celo proti navadnemu kajenju in pitju alkohola (pri sebi seveda, za druge me ne briga kaj počnejo), in ti misliš, da bi se po vsem tem še drogiral? Lepo te prosim, mal logike, no.

>Ne žalim z tem nikogar ki se slučajno drogira, ampak vem kako je ko se ti za vse jebe!!!

Ne, ti zelo malo veš o življenju. Pa te s tem seveda ne mislim nič žalit. Ti strogo misliš, da si obvezen posegati nekomu drugemu v življenje brez njegove privolitve, vendar se motiš.

>Odgovori na post, pa ti tudi jaz z veseljem odgovorim na tvoje mišljenje, RES pa je da nikoli ljudje nebomo mislili enako, se vidi že po nama!

Lepo, da se strinjaš, da se ne strinjava. :D
Glede različnih mišljenj - there's only right or wrong, and killing people is wrong.

whatson ::

Hm... kar zanimiva tema se je razvila o vojski.

Jaz sem se vpisal v civilno služenje. Zakaj?
- moje načelo je da intelekta prevlada nad fizično močjo (pa ne da bi zdaj mislili da sem nek 120cm burek z 20 kilami... še zdaleč ne 8-))
- ne predstavljam si, da se bo, ko bom končal šolanje (,... faks,... ) nek pubec z neko vojaško "funkcijo" drl na mene in se delal pametnega.
- hočem ŽIVETI življenje po svojih načelih... in to vedno... 7 mesecev življenja je kar lep del.
- ne predstavljam si 7 mesecev brez stika s svojim sistemom informairanja
- ne predstavljam si 7 mesecev brez računala
- ne predstavljam si biti 7 mesecev brez žensk;)

Huey_P: em... želim ti čimlepše bivanje v vojski. In pa priporočam ti da ne označuješ ljudi z raznimi izrazi, kajti siromak je tisti ki rabi za zagovaranje svojega mnenja puško in ne možgane.

Se pa več kot strinjam z mnenji: Tomija, Elemen_ta, IceMana in drugih.
Čas včlanitve v Slo-Tech - 6. nov 2000 ob 20:39

poweroff ::

Glejte, stvar je vsaj iz mojega vidika zelo jasna. Država in domovina ni isto.

Kaj država naredi zame? NIČ! Socialno in zdravstveno zavarovanje ki mi ga nudi - ji sam plačam.

Poleg tega morate vedeti še nekaj. Prva Juga je imela vojsko. Vendar se ta vojska ni uprla nacizmu in fašizmu. Ne. Ta vojska je z njimi sodelovala.
Uprli so se partizani.

Sedaj je pa ISTO. Naša vojska sodeluje s svetovnim okupatorjem - NATOm. Z NATOm jaz ne mislim sodelovati.

Poleg tega se da danes vojne pravočasno preprečiti - z dogovarjanjem, pogajanji in ekonomskimi pritiski.
Jaz se bom za svojo domovino že boril če bo treba - a ne z orožjem.

Poleg tega me zanima kaj bi meni osebno koristilo streljanje??? Bolj bi mi koristilo če bi znal nekomu dati prvo pomoč, gasiti, itd. Tega se pa v vojski ne naučiš. Naučiš se samo ubogat.

Sorry, sem bil preveč po svetu da mi bo en neizobražen desetnik pamet solil.

undefined ::

>Sedaj je pa ISTO. Naša vojska sodeluje s svetovnim okupatorjem - NATOm. Z NATOm jaz ne mislim sodelovati.

Ma ti si mi tud en okupator...

orkan ::

MATTHAI:

Kaj si mogoče pod DESETLETNIKA mi slim mene? Sorry ampak nisem star deset let..

ICEMAN:
Kot sem ti že napisal, tisto je tvoje mišljenje moje pa je drugačno.
In prepričan sem da bi JAZ OSEBNO za svojo domovino in za svojo potomstvo žrtvoval življenje in ubijal, če bi bilo potrebno. So tudi nekateri, ki jih skrbi tudi za ostale. Nekateri pa so še vedno takšni ki gledajo za svojo RITJO in jih boli k**** za druge, po mojem si to ti. MOgoče se spet motim....
Lp Orkan!!

undefined ::

>In prepričan sem da bi JAZ OSEBNO za svojo domovino in za svojo potomstvo žrtvoval življenje in ubijal, če bi bilo potrebno.

O kakšnem potomstvu govoriš? Če greš gledat že na to "potomstvo", konec koncev VSI izhajamo iz enega človeškega potomstva - tvoja _ogromna_ napaka je, da se tega ne zavedaš, in misliš da nasprotniku po žilah teče zelena kri... jok, ravno tako je rdeča, in ravno tako ima svoje domače in drago kot mi.

>So tudi nekateri, ki jih skrbi tudi za ostale. Nekateri pa so še vedno takšni ki gledajo za svojo RITJO in jih boli k**** za druge, po mojem si to ti.

LOL! Tebe pa tako zelo skrbi za ostale, da bi jih kar pobil... Ok, če boš nadaljeval s takimi bedarijami še naprej, te bom nadalje le še ignoriral.

>MOgoče se spet motim....

No surprise at all. Vse kar si napisal je spet le ena velika 'motnja'. ;)
Sem vsaj mislil, da boš malo premislil o tem kar sem zadnjič napisal... no go. Ni ti pomoči, če ne začneš malo _razmišljat_ s svojo bučo.

Kaboom ::

NATO je samo ameriški hlapec (kar se vidi sedaj ko amerika rabi vojaški odziv, jaz ne bi šel v vojno zato da maščujem pet amijev, ki vejo pot do mcdonaldsa, o sloveniji pa jih boli kurac...), kdo ga rabi, Slovenija bi isto tako rada postala hlapec... bad idea

iceman, dobro komentirano, v postu nad mojim.
Če se zatakne - pritisni močneje. Če se zlomi - bil je skrajni čas za nakup novega.

SubOrbit ::

orkan: drgac je mathai rekel DESETNIK
to je dolocen polozaj v vojski.

Se pa popolnoma in v celoti strinjam z Ice-om.
Pobijanje ljudi, vojne in sploh razno razni konflikti se dogajajo zato, ker hoce nekdo na "neposten" nacin vsiliti svojo voljo drugemu.

orkan: cudi me le to: vsi, ki gredo v vojsko (vsaj vecina) gredo tja z namenom, da se bodo naucili braniti svojo drzavo.
Kam se pa ta namen "skrije", ko ena drzava napade drugo.

V vecini primerov gre za "pumpanje" folka z (dez)informacijami, kako je nasprotna drzava/tvorba/karkoli agresor, folk pa... kot ovce za pastirjem.

orkane moj, dokler bodo ljudje razmisljal tako kot ti danes, do takrat bodo se vojne... ko bo pa vecina enkrat prestopila prag "zaslepljenosti" se bo pa tudi stanje na svetu dosti spremenu...
Kaksna demokracija... prosm vas... da te parlament lahko brez vazelina al kaj... my ass!
Zakaj bi pa ti branil "prihodnje generacije"? da se bodo spet lahko mal kasnej oni med sabo tolkli ali kaj? Stari, to je zacaran krog... belive me...

In ce bo kksna huda pizdarija udarla na plano preden bo vecina folka dojela "bistvo bivanja", potem se bodo stoposto izpolnile Einsteinove besede, ko so ga vprasali, kaksna bo po njegovem III. svetovna vojna:
"Za tretjo vam ne bi mogel reci, za cetrto pa sem preprican, da se bomo zopet tolkli s kostmi medvedov, loki, sulicami...." >:D
Hehe orkan... ce se za to "boris", pol se pa kr dej...

Sam, leave me out of it! Presel se na luno, pa se tam sfajtej s komerkol mislis, da te ogroza.
Aja... pa preberi si: Redfield: Celestinska prerokba

undefined ::

>Kaksna demokracija... prosm vas... da te parlament lahko brez vazelina al kaj... my ass!

Jah, problem je s tem le še pri nas, drugje v svetu civilizacije in demokracije ni. V ZDA no noben primoran it v vojsko, vsak lahko ostane doma. Tisti, ki pa gredo prostovoljno, pa so za to dobro plačani. Tistemu, ki to paše, naj gre, sam ne silit vsega folka na splošno! Pri nas je pa stvar obvezna, pa tudi nič te ne plačajo, ker je to baje neka "dolžnost" svoji "domovini" and all that crap... tega pa ne sprejmem. To je diktatorski sistem, ne pa demokracija! (ne ta 2 pojma zamešat)

MadMicka ::

IceMan, kar se tiče te teme, se verjetno v osnovi strinjava, da sva oba proti obeznemu služenuju vojske pri nas.

Ampak moram rečt, da maš precej pojmov pomešanih. Kot prvo gotovo ne moreš primerjati ZDA in Slo kar se tiče obveznega služenja vojaškega roka. Razlogov je več, prvo je število ljudi, drugo je high tech, ki ga mi nimamo in ga en nabornik pač ne more obvladat etc. in drugo, to, da imamo obvezno služenje vojaškega roka še zdaleč ne pomeni diktatorskega sistema! Gre za demokracijo, kjer večina odloča in zaenkrat v Slo večina očitno podpira obvezno služenje. Kolikor večina tega ne podpira se bo pač obvezno služenje ukinilo. To je seveda poenostavljeno razumevanje demokracije, ker ne upoštevamo oz. nisem upošteval značilnosti posredniškega sistema, ki lahko na kratek rok pripelje do zakonov, ki jih večina ne podpira.

SubOrbit ::

mici, kako mislis, da vecina podpira naborniski sistem?

kdaj je pa mene kdo vprasal, ce se slucajno s tem strinjam?

stvar je ostala iz juge...

Ce se sedajle izvede referendum se pa obvezni vojaski rok verjetno ukine... nevem, ce je vec takih, ki bi radi sli v vojsko...

in sploh... demokracija kot drzavna ureditev ima zivljenjsko dobo se kakih 20 - 30 let... potem se bodo pa stvari pomojem malo spremenile...

undefined ::

>in sploh... demokracija kot drzavna ureditev ima zivljenjsko dobo se kakih 20 - 30 let... potem se bodo pa stvari pomojem malo spremenile...

Tudi jaz imam močno upanje v to... upam le, da ne bo zaradi tega nastala prej WW3 (vsaj na zahodu to zdaj grozi).

poweroff ::

Glejte fantje... z mojega vidika je stvar preprosta.
Proti služenju vojske sem zato, ker s tem doživim izpad dohodka, ravno tako doživi izpad dohodka država (dohodnina,...).
Poleg tega sem proti ubijanju in ne maram orožja.
Menim da je treba konflikte reševati na miren način. Vojna se ne splača ekonomsko, moralno pa ni upravičena, ker obstajajo drugi načini za reševanje konfliktov.

In za konec še tole: WTF država naredi zame? KAJ? Mi omogoči šolanje? Zdravstveno varstvo,...? Ja, ampak vse to ji jaz plačam. Ali si sam plačujem zdr. varstvo ali pa gre zadeva od dohodnine. Država je samo sistem, ki mi zagotovi da če ne bom imel denarja ali če ga moj sosed nima, da mu bo cela skupnost pomagala (če si sam ne more). To je pa v bistvu navaden sklad.
Poleg tega ima država še cel kup projektov za katere me ne sprašuje za mnenje, plačujem jih pa!

Zato se mi zdi čisto OK državo enkrat nazaj zaj***.

Mr.Joker ::

Žalostno, toda resnično, da je naša vojska v p*******, kot sam sistem, da vam povem eno štorijo kaj se je zgodilo mojemu najboljšemu kolegu v vojski
Kolega je bil v vojski na Počku(al kje že,whatever), no in če se spomnite tistega sranja ko je nek mlad vojak podlegel poškodbam ko je razneslo raketo al kaj že? no in kolega je to vidu,vam povem kaj se mu danes dogaja ko je že skor eno leto doma, revež je bolan na živcih, pred kratkim je hotel delat samomor in po vrhu tega kaj mu je naša preljuba država pomagala, strpala ja je u LJ-Polje za en mesec, ga nafilal s tableti in to je bilo vse, pa mi nej še kdo reče da nej grem v vojsko, mislim....ni pogojev, f***** država ma več koristi od mene ko mi na leto pobere tolk in tolk denarja, ja madoniš kaj bi pa blo ko bi vsi hotel jit v vojsko, kdo pa bi plačeval davke in futral naše usrane politike!!!
Vojske se izogibam že 6 leto (vzrok je tudi bolezen) in me ne bodo prisilili da bi sploh kdaj šel...
Nasvet kako se izogibati vojski:
1.ne javi se ko dobiš poziv
2. 1x ali 2x ne pojdi na nabor...jest sm se zgovarjal na službo:)
3. prosi os. zdravnika naj ti napiše kak vzrok da ne moreš jit
4. zgovarjaj se na finančno plat
5. piši prošnje za odpustitev za služenje voj. roka, če si zaposlen se izgovarjej da narediš na svojem delovnem mestu več koristi, kot če bi služil civilno
hehe no in zako je meni uspelo se rešiti f***** armije
Uglavnem vojska je za ....prst v usta, pa bruhhhhhhhh po njej, če bi bilo vsaj 80% folka na svetu takega mišljenja bi danes živeli v raju!!! Pa nej še kdo reče da sm ponosen je history, nikoli kaj je bilo tolk lepega...same vojne...ponosen sem samo na Adama in Evo:)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Mr.Joker ()

Dami ::

Ja po takih zgodbah te res vse mine. Pa tud tist primer k je en (ne spomnim se čist točn) biu neki bolan pa je šou na pregled in ga zdravnik ni poslal domov. Kasneje je pol umrl. Mislim, groza. Me ma da bi šou onga, ko bi me na nabor poklical pretepst, češ kje piše da morm za državo umirat po nepotrebnem? To je vojska, ljudje umrejo, pa tud v miru. Zato stran s tem.
Sicer se pa stvari nagibajo mal na bolše. Stranka mladih se baje buni, da bi mogl uvest profesionalno vojsko. Folk, na naslednjih volitvah volite njih.
Drgač pa ko bo prišu cajt za mene (če bo še kr nabor), mene not ne spravjo. Pa me boli k**** kake ukrepe mi bojo dal. Ne bom se dau zlepa.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

Mercier ::

Ko sem js bil not, je oficirče dal enemu pištolo, pozabil preveriti, če je prazna, tisti nesrečnik pa je nameril v kolega in sprožil - zadel. So ga rešili.

poweroff ::

Fantje, pozor!
Če ne dvignete poziva v zakonitem roku (15. dneh), vam možnosti za vpoklic avtomatično podaljšajo do 30. leta.
Poleg tega ste kazensko odgovorni.

Bolj se vam splača metati jih na razne finte, ki sem jih opisal ze prej.

para! ::

Vojska je neumnost. Odvzame ti svobodo, ki je ena temeljnih potreb človeka. Naj uvedejo profesionalo vojsko za tiste, ki si tako želijo obiskovati vojaške vaje. Nas, ki pa ne želimo v vojsko, pa naj lepo pustijo pri miru.

Ko bo mojega izobraževanja konec bom star 27 let in, verjemite mi, služenje vojaškega roka je zadnja stvar, ki so jo želim, ko končam študij.

Tisti, ki ne želimo v vojsko smo pičke? In tisti, ki želite ste narodni heroji? Lepo vas prosim, to je stvar odločitve posameznika. Zakaj bi se moral boriti za državo, če tega ne želim? Kakorkoli, če kdaj pride do tega, da se bom moral boriti, verjemite da bom naredil vse, da se bom izognil bojevanju. Pa naj stane kar hoče.
Death before dishonor!

Andor ::

Ok. Vse lepo in prav. Vojska je represija. Nimaš možnosti popolnega odločanja o svoji usodi pa to... Samo, da bi iz sebe delal nekega bebota, pa simuliral, da sem bolan na živcih in še kje, pa da imam probleme z avtoriteto pa z orožjem? Hvala, ne bi hotel imeti tega v kartoteki.

Sicer tudi meni ne ugaja povsem misel, da bom za 7 mesecev popolnoma spremenil okolje in se pokoraval vojaški hierarhiji, vendar se trudim gledati na to kot pridobivanje novih izkušenj. Če ne bo šlo drugače bom ta čas poskusil izrabiti za pridobivanje dodatne izobrazbe. Ne bi si rad tudi zaprl vrat, kar se tiče zaposlovanja v vojski (seveda na tehničnem področju in na višji ravni).

Sodobno vojskovanje ne poteka več iz oči v oči na fronti. In narava mojega študija je taka, da me morajo zadeve, ki so bile prvotno razvite za vojaške namene zanimati in tudi me. Zamislite si telekomunikacije brez razvoja vojaške industrije. Kar se danes razvija v vojaških centrih, boste mogoče jutri imeli na svojih mizah.

To je sicer malo drugačen pogled na vse zadeve in ni nujno, da ima sploh kakšno zvezo z ubijanjem in strelnim orožjem.

P.S. A ni bil IceMan vojaški pilot v Top Gun-u?
Naključje? Poistovetenje z njegovimi lastnostmi?
---Never send a monkey to do a man\'s job---

undefined ::

Andor

>A ni bil IceMan vojaški pilot v Top Gun-u?

Da, bil je...

>Naključje?

Mogoče, delno. :)

>Poistovetenje z njegovimi lastnostmi?

Zelo malo veze s tistim filmskim karakterjem. Maverick mi je bil v nekaterih pogledih bližji karakter, v mnogih drugih pa spet ne. Sicer pa to ni tako strogo resno in nasploh bistveno. Na moj nick se da gledati tudi iz drugih zornih kotov, ravno zaradi tega sem ga tudi izbral, ker dejansko nima le enega pomena (tako kot si ti mislil). :)

P.S.: Enkrat sem bral, da je bil en IceMan tudi v nekem anime filmu, mislim, da sem dosti bližji tistemu karakterju kot kateremukoli drugemu, nisem pa siguren, ker filma sam nisem videl (sploh ne gledam anime na splošno). :)

P.S.S.: Od kje pa Andor nick izhaja, ko smo že pri tej temi? ;)

Zgodovina sprememb…

Andor ::

>P.S.S.: Od kje pa Andor nick izhaja, ko smo že pri tej temi? ;)

Izpeljanka iz imena. Pa nisem se je jaz izmislil...;)
---Never send a monkey to do a man\'s job---
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Avstrijci za ohranitev obveznega služenja vojaškega roka (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
10119147 (17031) BigWhale
»

Hrvaška ukinja vojaški rok

Oddelek: Loža
181513 (1247) Binji
»

Izkušnje z civilnim služenjem vojaškega roka

Oddelek: Loža
192570 (2179) krneki0001
»

Civilno služenje vojaškega roka

Oddelek: Loža
453099 (2352) miha

Več podobnih tem