» »

Stran Prevoz.org

Stran Prevoz.org

bond007 ::

Je že morda možnost, da te takoj po mailu obvesti, ko kdo doda zate interesanten prevoz?

Gandalfar ::

Ne še :)

Hobitt ::

Živjo,me samo zanima ali se na strani prevoz.org opravljajo kakšna dela ali zakaj se noče odpret stran?Se probam prijavit že od 8:30 pa noče niti strani odpret..
hvala..

Gandalfar ::

we're fixing it.

Hobitt ::

najlepša hvala za hitri odgovor..zanima me samo še,če mi morda lahko namignete kdaj bo to približno urejeno..

hvala jaNi

Gandalfar ::

z malo srece cez 5 min. Sicer bo pa se dolg dan ;)

Hobitt ::

ok,najlepša hvala..pridem potem malo kasneja nazaj pogledat..
res hvala za hitri odgovor..



jaNi

Gandalfar ::

ok .. prevoz je nazaj :)

Hobitt ::

Najlepša hvala Gandalf da to tako hitro "središ"

HoBit

Redkvica ::

Zelo dobra in predvsem uporabna stran. Sem šele danes izvedela zanjo, in to v tejle niti:) Vsa pohvala avtorjem.

Hobitt ::

Živjo a danes tudi kaj popravljate na Prevoz.org. meni ga spet noče odpret,pa ne vem zakaj..
hvala,jaNi

bajsibajsi ::

Dobra stran. Kje so bile take (slovenske) strani pred leti, ko smo bili se mladi in "broke". :)

Gandalfar ::

Prevoz je z nami ze 5 let. Ne vem pa koliko si mlad ;)

bajsibajsi ::

Ko sem napisal "pred leti", sem imel v mislih 10+ let nazaj v mojih studentskih casih.^^

BCSman ::

Kaj če pelješ kak random folk pa maš kako nesrečo pa te kdo toži za dosmrtno mesečno rento ker ga je bolel vrat; je smiselno da me to skrbi?
Ali obvezno avtomobilsko zavarovanje krije tudi zdravljenje vozačev do določene vsote ali samo voznika?
Če ma kdo kake izkušnje s takimi zadevami naj jih kaj opiše.

Gandalfar ::

Ubistvu je to vprasanje za tvojega zavarovalnega agenta.

bajsibajsi ::

@BCSman
Fora je da AO (obvezno avtomobilsko zavarovanje) sploh ne krije tvoje/voznikove poskodbe, ampak krije za tebe skodo, ki jo ti naredis s svojim avtom nekomu drugemu; materialno (npr. unicen avto, cestisce...) in nematerialno (poskodbe ostalih udelezencev NE pa tvojih poskodb!).

Kar vecino ljudi, s kateri sem govoril misli, da krije AO je v bistvu dodatno neobvezno AO+ zavarovanje. Se sam sem do nekaj let nazaj mislil, da sem s sklenitvijo AO zavarovan tudi sam, pa temu sploh ni tako. Za lastne poskodbe in upravicenost v primeru lastne nesrece in s tem povezanih poskodb, si zavarovan samo z AO+.

Me zanima ce AO pokriva tudi v primeru nesrece sovoznika ali se steje samo na "zunanje" poskodovance.

ABX ::

Mislim da ne krije.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

JebatGa ::

Koji kurac

Danes, 2.6.2011, je Radio Študent objavil prispevek v katerem je opozoril na nove akcije tržnega in prometnega inšpektorata:


Študentje, ki se med vikendi vračajo v domače kraje, lahko za prevoz pobrskajo na internetni strani prevozi.org in si za relativno majhen denar priskrbijo vožnjo do doma. Stvar deluje vzajemno. Zadovoljni so tako tisti, ki prevoze nudijo, kot tisti, ki jih uporabljajo. Ob vsem tem pa na ta način študentje prispevajo k manjšemu ogljičnemu odtisu.

Vendar, kot se je izkazalo, je tovrstni način organiziranja prevozov ilegalen. Da je temu tako, kaže primer inšpektorja, ki se je predstavljal kot študent, nato pa je ob plačilu oglobil voznika. Na tržnem inšpektoratu so nam povedali, da je ponudnik kršil zakon o delu na črno. Problem, kot so nam pojasnili, je predvsem v tem, da se je prevoz oglaševal na spletni strani. Več podrobnosti bomo sporočili, ko bomo prejeli pojasnila iz inšpektorata in ministrstva za gospodarstvo.

Vir: http://radiostudent.si/article.php?sid=...

Storitev Prevoz.org je namenjena medsebojni pomoči študentov in drugih, ki iščejo alternativo javnemu prevozu. Ker ne želimo, da podobno izkušnjo doživi še kdo, smo storitev do razjasnitve vseh okoliščin začasno onemogočili.

Za morebitne dodatne informacije, kako si pristojna ministrstva in inšpektorati predstavljajo, da boste lahko še kdaj s seboj peljali kakšnega štoparja ali se kako drugače dogovorili za skupno uporabo avtomobila, se prosim obrnite na:


Ministrstvo za promet - (01) 478 80 00
Ministrstvo za gospodarstvo - (01) 400 33 11
Ministrstvo za okolje in prostor - (01) 478 7400
Ministrstvo za javno upravo - (01) 478 8330

Ekipa strani Prevoz.org
info@prevoz.org
vir www.prevoz.org

bond007 ::

Bolani so. (Boge) ljudi jeb... za tistih par €, na drugi strani pa gredo mimo njih miljoni €, pa niti trznejo ne. Katastrofa je tole..

Pyr0Beast ::

Tepst, ene bolj ko druge.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

WildChild ::

Sem opazil. Gandalfar daj malo razloži:
Problem, kot so nam pojasnili, je predvsem v tem, da se je prevoz oglaševal na spletni strani.


Če jaz na svoji strani objavim, da grem iz maribora v ljubljano in napišem spodaj. PROSTOVOLEN PRISPEVEK 5 eur. In poberem osebo X. In mi ona SAMA izroči 5 eur. Sem s tem koga oškodoval. Zaslužil? Ne razumem kako bi lahko to bilo delo na črno???
WTF, omg ojoj ojoj...

Kje se lahko jaz pritožim, ker izgubljam živce in padam v depresijo zaradi tega?
in da mood

Blinder ::

kaki delo na črno. S tem kar dobi ponudnik prevoza od "strank" si v najboljšem primeru pokrije stroške za gorivo in ostane še nekaj €. Preveč dela za tistih par €. Razen če niso ulovili koga z kombijem ki vozi sam za dobiček
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 1080 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

WildChild ::

Tut s kombijem nevem, če fura za dobiček, ker ima pa spet večjo porabo... Mogoče je treba spremenit samo kako malenkost na strani.

Kake zakone imajo v dojčlandu, ker imajo podobno stvar tudi tam. Mogoče kdo kaj več ve?
in da mood

Zgodovina sprememb…

ahac ::

Jao, saj ne plača voznika, ampak da zraven za bencin in cestnine.
Če staro mamo peljem v bolnico tud dobim za bencin... zdaj bo tud to delo na črno al kaj?
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

WildChild ::

Problem, kot so nam pojasnili, je predvsem v tem, da se je prevoz oglaševal na spletni strani.


Kaj točno se šteje pod oglaševanje? A če bi spremenil to v nek blog, kjer ljudje pač pišejo da grejo od A do B bi blo ok? In poleg samo neke cifre 5 za 5 eur itd... legenda do teh cifer pa bi bla na neki drugi strani. Sam ugibam kr mi je tole tak mim da glava peče.
in da mood

Matako ::

Tole teženje inšpekcije je tipično pomankanje fokusa, ki smo ga priča dnevno v Sloveniji.

Saj se vendar ve, da ne gre za klasično delo na črno - inšpektor je dobesedno izgubljal čas saj medtem, ko se je vozakal s študenti ni mogel nadzirati akutnejših kršitev.

Njegov predstojnik pa bo kasneje verjetno jamral, kako ima premalo ljudi!!

Plus... še en indikator, da ta država naravnost sovraži osebno iniciativo in ambicijo. Lahko trdite drugače, vendar se primeri nabirajo. Pri nas očitno pot "od prodajanja limonade do poslovneža" ne bo nikoli delovala, ker bo inšpektor mulcu že v štartu zaprl štant in bo mali ugotovil, da je bolje čakati na penzijo in vmes težiti za regrese in podobne drobtinice.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

jype ::

Matako> in bo mali ugotovil, da je bolje čakati na penzijo in vmes težiti za regrese in podobne drobtinice.

Edin prov.

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: kuglvinkl ()

Matako ::

Heheh dobra. Samo, kje je verzija, kjer tamala Hildica najame sosedovega mulca z bosanskim poreklom , ki ji potem prodaja zastonj celo poletje :D
/\/\.K.

algo ::

Pač inšpekcija mora v letnem poročilu napisati, da kaj dela, a ne? Ker so pač uber nesposobni pri preganjanju resnega dela na črno, grejo na te brezvezne lahke zadeve, kjer država v bistvu na leto izgubi točno 0€. Edino kar s tem naredijo je, da je folk še bolj nezadovoljen. Banana republik. Sam res z največjim užitkom privatniku plačam na roko brez računa in to bom počel vse dokler se zadeve v tej državi ne uredijo - zniža javna poraba (odpusti mešalce lufta v javnih upravah), znižajo davki (da prekleto ne bomo več skoraj najbolje obdavčena država na svetu), da se z davkoplačevalskim denarjem ne bo več delalo kot svinja z mehom (za najem se Pogačarju več plačuje kot pa njega stane lizing, ZA BRUHAT) itd. In tem kretenom naj jaz dajem denar? Sem že omenil, pa bom še enkrat - S TAKŠNIM UŽITKOM PLAČUJEM NA ROKE, BREZ RAČUNA (ČE SE LE DA), DA SE SKORAJ NE DA OPISATI Z BESEDAMI! Sam pridno varčujem in me prav boli kaj se bo zgodilo s to državo. Prej kot bo bankrotirala bolje bo - bo vsaj EU od nas zahtevala, da se nasuva v riti pijavke državnega proračuna.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: algo ()

BCSman ::

BCSman je izjavil:

Kaj če pelješ kak random folk pa maš kako nesrečo pa te kdo toži za dosmrtno mesečno rento ker ga je bolel vrat; je smiselno da me to skrbi?


Noben ni še nič povedal o tem. Če bi se pred vožnjo podpisalo izjavo da ne odgovarjam za morebitno nesrečo, bi kaj pomagalo? :D

BlueRunner ::

Ne. Bo pa izdatno pomagalo, če imaš nezgodno zavarovanja za sopotnike.

Zgodovina sprememb…

Gandalfar ::

BCSman: po slovenski zakonodaji se potnik ne more vnaprej odpovedati temu delu svojih pravic.

floyd1 ::

algo je izjavil:

Pač inšpekcija mora v letnem poročilu napisati, da kaj dela, a ne? Ker so pač uber nesposobni pri preganjanju resnega dela na črno, grejo na te brezvezne lahke zadeve, kjer država v bistvu na leto izgubi točno 0€. Edino kar s tem naredijo je, da je folk še bolj nezadovoljen. Banana republik. Sam res z največjim užitkom privatniku plačam na roko brez računa in to bom počel vse dokler se zadeve v tej državi ne uredijo - zniža javna poraba (odpusti mešalce lufta v javnih upravah), znižajo davki (da prekleto ne bomo več skoraj najbolje obdavčena država na svetu), da se z davkoplačevalskim denarjem ne bo več delalo kot svinja z mehom (za najem se Pogačarju več plačuje kot pa njega stane lizing, ZA BRUHAT) itd. In tem kretenom naj jaz dajem denar? Sem že omenil, pa bom še enkrat - S TAKŠNIM UŽITKOM PLAČUJEM NA ROKE, BREZ RAČUNA (ČE SE LE DA), DA SE SKORAJ NE DA OPISATI Z BESEDAMI! Sam pridno varčujem in me prav boli kaj se bo zgodilo s to državo. Prej kot bo bankrotirala bolje bo - bo vsaj EU od nas zahtevala, da se nasuva v riti pijavke državnega proračuna.


Fajn, da se znajdeš. Tudi sam sem včasih podobno razmišljal. Ampak... Glede privatnikov in "na roko" - en sosed je na tak način 2x plačal polaganje parketa (prvič dvignilo, a ni bilo računa, "mojstra" sta se mu menda režala v faco). In čeprav tudi mene zelooooo razpiz*** to, kar se v državi dogaja že vse od osamosvojitve ti moram vseeno v razmislek navreči nekaj stvari. Kak bo šele užitek, ko boš za vsak obisk v bolnici plačal nekaj 100 EUR (ali nekaj 1000 če boš moral tam nekaj časa ostati) in bo žena(punca) enkrat na neplačanem porodniškem, pa če boš ostal brez dela, kak užitek bo ostati brez vsakih prihodkov. In tudi pri tem imaš prav, le pridno šparaj, ker ti izdatki bodo ogromni, sploh v starosti. Tudi to so davki in če misliš, da dajemo samo za to, da nekaj "posvečenih" lepo živi...

Se pa strinjam, da gre preveč denarja "mimo", tudi jaz ne morem verjet, da živim v državi, kjer ljudje pokradejo milijone in se jim nič ne zgodi, eni pa ne plačamo DURSU (skleroza pač ;)) ene položnice za 11 EUR in ti grozijo z davčno izvršbo. Ampak tako pač je. In še v zvezi z mojo položnico - strinjam se s tem, davčna mora biti neizprosna, ampak ko bi bila taka tudi drugje (pa smo spet na začetku :)).

St235 ::

BCSman je izjavil:

BCSman je izjavil:

Kaj če pelješ kak random folk pa maš kako nesrečo pa te kdo toži za dosmrtno mesečno rento ker ga je bolel vrat; je smiselno da me to skrbi?


Noben ni še nič povedal o tem. Če bi se pred vožnjo podpisalo izjavo da ne odgovarjam za morebitno nesrečo, bi kaj pomagalo? :D


Te stvari pokriva obvezno zavarovanje AO. Vse morebitne odškodninske zahtevke v primeru nesreče bo tako pokrila tvoja zavarovalnica.

BlaY0 ::

Ne AO niti AO+ ne krijeta direktno nezgodnega zavarovanja potnikov v vozilu povzročitelja. Večina zavarovalnic ponuja v ta namen nezgodno zavarovanje voznika in sopotnikov (1+4).

SkIDiver ::

Mene pa zanima čemu je namenjena opcija Moji prevozi pri app-ju za Androida? Sem sklepal, da brisanju, urejanju oddanih prevozov pa temu ni tako. Se sploh lahko kakorkoli uredi, izbriše ali označi kot "ni prostih mest" prevoz preko app-ja za Androida?

Mavrik ::

SkIDiver je izjavil:

Mene pa zanima čemu je namenjena opcija Moji prevozi pri app-ju za Androida? Sem sklepal, da brisanju, urejanju oddanih prevozov pa temu ni tako. Se sploh lahko kakorkoli uredi, izbriše ali označi kot "ni prostih mest" prevoz preko app-ja za Androida?


Na žalost trenutno (še) ne. Zaenkrat lahko samo tja dodaš priljubljena iskanja (s pritiskom na Menu v rezultatih).
The truth is rarely pure and never simple.

BlueRunner ::

@Lakotnik29, BlaY0:

Heh. Hvala lakotnik, da sem šel še enkrat preveriti kaj točno je na stvari in dejanski imaš prav. Že AO ti po Zakonu o obveznih zavarovanjih v prometu pomeni kritje do 5.000.000 EUR za škodo zaradi smrti, telesne poškodbe in prizadetega zdravja.

Na AMZS imajo naveden pol nižji znesek, kar pomeni, da od 2007 naprej še niso popravili vsebine strani.

Zavarovalni agenti (tudi moj ;(() pa veselo prodajajo tudi dodatno nezgodno za sopotnike.

Hmm... mislim, da gre moja premija letos še malo bolj dol.

St235 ::

BlaY0 je izjavil:

Ne AO niti AO+ ne krijeta direktno nezgodnega zavarovanja potnikov v vozilu povzročitelja. Večina zavarovalnic ponuja v ta namen nezgodno zavarovanje voznika in sopotnikov (1+4).


Kar je totalno zavajanje in nategovanje.

AO ali avtomobilska odgovornost krije vso škodo tretjim osebam ali stvarem, ki jo povzroči voznik. To vključuje vsakršne poškodbe potnikov, ki nastanejo ob prometni nesreči.

SkIDiver ::

Mavrik hvala.

BCSman ::

St235 je izjavil:

BlaY0 je izjavil:

Ne AO niti AO+ ne krijeta direktno nezgodnega zavarovanja potnikov v vozilu povzročitelja. Večina zavarovalnic ponuja v ta namen nezgodno zavarovanje voznika in sopotnikov (1+4).


Kar je totalno zavajanje in nategovanje.

AO ali avtomobilska odgovornost krije vso škodo tretjim osebam ali stvarem, ki jo povzroči voznik. To vključuje vsakršne poškodbe potnikov, ki nastanejo ob prometni nesreči.


zdaj sem opazil da kjer dodaš nov prevoz imaš za obkljukat "imam nezgodno zavarovanje potnikov v vozilu" ?? kaj je fora?

Rasho ::

Kaj pa možnost redne ponudbe prevoza? Recimo, jaz se vsak dan vozim na določeni lokaciji, pa če bi bil še kdo zainteresiran, bi z veseljem se ponudil, ker imam vedno še za 3 osebe prostora v avtomobilu. In ja, če bi koga poznal, da hodi na isti poti, bi se že zmenil. Sam ideja.
Yippie-Kai-Yay Mo*herf**ker!

WarpedGone ::

To je zaenkrat le v obliki ponavljajočih se prevozov. Enkrat na teden dobiš mejl, da jih vsakega posebej potrdiš za naslednji teden.
Zbogom in hvala za vse ribe

Relanium ::

Moja se dost vozi s prevozi na daljše relacije in kar se zelo velikokrat dogaja je to, da se moški predstavljajo kot ženske, da dobijo več prevozov.
Jo zelo pizdi ker je pač ženska in se boljše počuti z žensko v avtu, če osebe ne pozna.

Bi bilo mogoče vgraditi kako varovalko proti temu?
Recimo da se lahko prevoznike, ki to redno delajo označi da vidijo drugi?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Relanium ()

Apple ::

Relanium je izjavil:

Moja se dost vozi s prevozi na daljše relacije in kar se zelo velikokrat dogaja je to, da se moški predstavljajo kot ženske, da dobijo več prevozov.
Jo zelo pizdi ker je pač ženska in se boljše počuti z žensko v avtu, če osebe ne pozna.

Bi bilo mogoče vgraditi kako varovalko proti temu?
Recimo da se lahko prevoznike, ki to redno delajo označi da vidijo drugi?


Ideja bi bila, da uvedejo rating. Tako bi lahko registrirani uporabniki ocenjevali registrirane uporabnike... Zraven ratinga pa še lahko vpišejo kkšno opombo.
LP, Apple

Izaso ::

Rating bi bilo nujno uvest, pa varovalo, da ti nekdo sploh ne javi, da ne gre s teboj ali da te prevoznik pač enostavno ne pobere je tudi potrebno uvest. Ker to, da sistem temelji na zaupanju dandanes več ne gre skoz.

hotwheels ::

Rating bi zadeve samo še poslabšal, ker ne bi bilo nadzora, če bi vsak lahko vse ocenjeval in komentiral. Če že, bi se mogel uvest online sistem, z rezervacijo preko spleta, da bi prevoz bil potrjen iz obeh strani in le ta bi potem voznika lahko ocenil in komentiral. To pa je potem že skoraj uber.
Ne bi rad vlekel druge teme tukaj noter ampak naj vseeno opozorim. Če bi moški prišel do avta in izjavil, da se z žensko voznico ne bo vozil, bi to bil velik kraval. Ali pa če bi moški napisal, da žensk ne bo prevažal. Ko zadevo samo obrneš za 180* se zdi smešna kajne?

WarpedGone ::

Pa rejting odjemalcev tudi. Ne pa da te kreten nadleguje še celo noč, ker mu nisi spustil cene, grozi s policijo in podobne burleske.

Če želite višjo kvaliteto 'sistema' prevoz.org popravite to kar dejansko lahko - sebe:
- ne zamujat
- ne 13x spreminjat dogovora
- obvesti dovolj vnaprej da te ne bo
- zmeni se s sabo, kje misliš čakat
- ...
Zbogom in hvala za vse ribe

hotwheels ::

Seveda, definitivno rating v obe smeri. Nekaj takega kot ima ebay, saj tudi bolha bi morala delati na takšni storitvi pa na žalost ni nič iz tega. Je zgleda prevelik strošek in obremenitev tako za bolho kot prevoze. Bo pač treba oboje še naprej jemati z veliko rezervo.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Uber dela izgubo

Oddelek: Novice / Rezultati
4714903 (12152) BigWhale
»

Uber kaznovan v Franciji, Nemčija zavrnila pritožbo

Oddelek: Novice / Ostale najave
4215937 (13390) nekikr
»

Odgovornost voznika pri prevoz.org (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5314213 (11836) neon21
»

Uber v Nemčiji dosegel manjšo zmago

Oddelek: Novice / Ostale najave
3813531 (11839) AndrejO
»

Spletna stran Prevoz.org ugasnjena zaradi domnevno nezakonitega oglaševanja dela na č (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Novice / NWO
38584054 (69135) BlueRunner

Več podobnih tem