Forum » Pomoč in nasveti » Siol Internet TRIO
Siol Internet TRIO
Maverick33 ::
Imam Siol Trio do sedaj je vse dokaj dobro delovalo. Zadnje dva tedna pa meče internet ven na vsake 10min. Sanja se mi ne kaj bi blo narobe sem xp na novo naložu, če bi bil kakšen softwarski problem pa zgleda, da ni. Sem na internetu in potem enkrat konc vse crkne strani ni mogoče najti, če kliknem spodi v tray monitorček za internet in dam prekini povezavo, da bi jo ponovno vzpostavu me sploh ne šinfa comp dela vse vredu samo kar se tiče interneta je vse tako rekoč zamrznjeno
Rešitve verjetno noben neve me pa zanima, če ima še kdo takšne težave pri SIOLU?
Rešitve verjetno noben neve me pa zanima, če ima še kdo takšne težave pri SIOLU?
jan01 ::
Zakaj pa kar preprosto ne nastaviš na siolovem routerju&modemu, da ti kar tam vspostavi pvezavo.
Aja mislš tisto DHCP no sej ni važn ja tisto mam nastavlen takoj, ko inštaliram driverje za LAN mrežno in tudi tam se zgodi isto dal sem pač ta primer. Tam je vse isto internet se ne odziva več lahko samo še resetiram.
jan01 ::
Ne. Na routerju lahko nasatviš, da ti tam vspostavi povezavo in ti na računalniku ni potrebno nič.
pecavar34 ::
Jaz sem imel isti problem. Matral sem se eno leto in pol da so mi poštimali (naredil vsaj ene 200 klicev v v klicni center). Vmes so mi zamenjali 3 modeme 5 krat so mi menjali software na modemu pa nikoli boljše. Ko sem pa enkrat toliko znorel in sem jim je*** use tam in zahteval šefa so mi pa poštimali. Napaka je bila pri njih ker sem bil prklopljen na Express link in ta ne zdrži trio paketa z linijo 4/700. Nato so me pa preklopili na IP BAN od takrat dalje nisem imel več težav z izpadanjem linije. Če ti bo to kaj pomagalo ti želim veliko sreče.
Asus ROG G751JY
firbec ::
tu ste hitri zato potrebujem vašo pomoč. Imam Siol TV preko optike z enim SET TOP BOXEM. Odločam pa se za nakup nove LCD TV. Se mi splača izbrati tako, ki ima možnost PIP (slika v sliki) glede na zgoraj napisano. Še enega SET TOP BPXa ne namervam kupiti.
thx
PS: meni zadnje čase precej kocka pri določenih rpogramih, prej nikoli.
thx
PS: meni zadnje čase precej kocka pri določenih rpogramih, prej nikoli.
Okapi ::
Razmisli o zamenjavi iptv za kabelsko (na siolovi optiki). Za začetek jo lahko vzameš tudi brezplačno testno, da se prepričaš, a ti odgovarja.
O.
O.
saj se mi ne gre, da bi PIP imel, samo informativno me zanima, če tak TV kupim (ki bo PIP vseboval), ga bom ob enem SET TOP BOXU slpoh lahko uporabljal ali ne ?
lp
lp
barracuda ::
Lahko ga boš uporabljal, vendar le za prikaz npr. vga vhoda, ali kakega druge naprave priključene na kak vhod.
Če imaš set-top box priključen na en vhod, ti PIP služi le za prikaz kakega drugega vhoda!
Če imaš set-top box priključen na en vhod, ti PIP služi le za prikaz kakega drugega vhoda!
@jan01- sej men vbistvu ni potrebno popolnoma nič samo driverje dam gor pa je online
@pecavar34- zanimiva tvoja zgodba nevem meni je zdej 2leti delalo normalno. Je pa čudno, ker v softwaru ni problem sm formatu žice, povezave karkol če nebi ble dobr se sploh pržgal nebi modem se pa tud ni tko skuru, da bi na vsake tok cajta metu vn dela/ne dela. Pr njih pa tud, če je kej narobe ne bojo nkol uštimal.
@pecavar34- zanimiva tvoja zgodba nevem meni je zdej 2leti delalo normalno. Je pa čudno, ker v softwaru ni problem sm formatu žice, povezave karkol če nebi ble dobr se sploh pržgal nebi modem se pa tud ni tko skuru, da bi na vsake tok cajta metu vn dela/ne dela. Pr njih pa tud, če je kej narobe ne bojo nkol uštimal.
barracuda - hvala za pojasnilo. bi pa ob tej priložnosti vprašal še nekaj. Od modema do TV imam samo en UTP kabel (več jih tudi ne morem dobiti skozi cev) in ga furam samo za IPTV
1.vprašanje - ga lahko odprem in 4 žile porabim za IP TV, ostale 4 pa za net ?
2.vprašanje - če je na 1.vprašanje odgovor DA, dam lahko na koncu IPTV dela switch, ven iz njega pa 2 SET TOP BOXA, preko katerih pa bi potem PIP lahko uporabljal (vem, da je totalno glupo, pa vendar just asking). Imam pa optiko.
1.vprašanje - ga lahko odprem in 4 žile porabim za IP TV, ostale 4 pa za net ?
2.vprašanje - če je na 1.vprašanje odgovor DA, dam lahko na koncu IPTV dela switch, ven iz njega pa 2 SET TOP BOXA, preko katerih pa bi potem PIP lahko uporabljal (vem, da je totalno glupo, pa vendar just asking). Imam pa optiko.
OmegaBlue ::
Lahko uporabljaš 4 žile, samo poglej da prav stisneš konektor ;) In ja lahko imaš switch. Nevem sicer kako boš krmilil 2 STB (iste kode za IR dalinec)
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.
se točno zavedam, da je v praxi to težko izvedljivo. Me je pa samo zanimalo, če se da.
hvala ti vseeno.
hvala ti vseeno.
barracuda ::
Kot je OmegaBlue rekel, se da, vendar moraš vedeti, da so pri kablih določeni neki standardi (cat), kako so prepleteni in koliko bo potem to vplivalo na kvaliteto prenosa podatkov. Verjetno pa to na tako kratki razdalji ne bo imelo prav velikega pomena. :)
Rešu problem neverjetno, da nisem prej dojel, ker je ČIST LOGIČNO ... Zvočna je vse zaštrikala in je ugašala net in pa resetirala oz. zmrzovala računlanik KAKO LOGIČNO!!!
Hvala vseem še enkrat. Nov problem-> Problem2
Hvala vseem še enkrat. Nov problem-> Problem2
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Maverick33 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | SiolTV/T2 internet - Siol Box TV + DLNA - je možno?Oddelek: Omrežja in internet | 2807 (2406) | levaky |
» | DVB-C kateri ponudnik?Oddelek: Zvok in slika | 1993 (1716) | Sc0ut |
» | ADSL TV @ SiOL (strani: 1 2 3 4 … 11 12 13 14 )Oddelek: Omrežja in internet | 57596 (17920) | dinozaver7 |
» | DVB-T sprejemnikiOddelek: Zvok in slika | 7258 (6169) | Alexius Heristalski |
» | Omrežje za IP TVOddelek: Omrežja in internet | 2931 (2274) | amigo_no1 |