» »

DVB-T sprejemniki

DVB-T sprejemniki

Cavalino ::

Pozdravljeni

Nekje sem zasledil, da lahko vse prednosti DVB-T televizije izkoristiš le s televizorjem, ki ima vgrajen sprejemnik DVB. Mi lahko kdo razloži, za katere prednosti gre, v čem je prednost takšnih televizorjev pred navadnimi, pri katerih bomo morali za sprejem digitalnega signala uporabljati zunanje pretvornike (set top box)

oolh ::

Zgolj ta, da se ti manj krame valja po prostoru.

Bolj pomembno je, da ob morebitnem nakupu TV-ja z vgrajeno DVB-T enoto izbereš TV z odkodirnikom za MPEG 4 (če ga dobiš!).
Sploh če boš kupoval v sosednjih državah (Avstriji, Italiji, itd). Dva moja kolega sta na ta način svoj denar vrgla direktno v smeti.
V Sloveniji se oddaja DVB-T signal kodiran po sistemu MPEG 4 in pokritost ozemlja se intenzivno povečuje. RTV SLO je treba dati tu vse priznanje; ali vsaj Martiču in kolegom, ki so se v smeri digitalizacije vsebin izdatno angažirali - lahko pa zgolj upamo, da bo digitalna doba oplazila tudi tiste na vrhu piramide, ki o tem odločajo.

Cavalino ::

A si ziher to? Sej jaz sem bil tudi prepričan, da je edina razlika v tem, da je tam odkodirnik že vgrajen sicer si pa ga je treba dokupit, ampak je v tistem članku pisalo, da lahko vse prednosti digitalne TV izkoristimo edino s televizorjem, ki ma odkodirnik že vgrajen. Sem mislo da gre za kake dodatne storitve, kot je EPG al pa kaj podobnega

oolh ::

Predvidevam, da je bilo v tistem članku mišljeno "v razliki s TV-jem z analognim TV Tunerjem".
Ker sam ne vidim nobene logike v tem, da ne bi z zunanjim set-top boxom pokrili vse funkcionalnosti, ki jo imajo TV sprejemniki z integriranim DVB-T tunerjem.
Sam sem pred dobrim tednom kupil Pioneerjevo plazmo (hvala za nasvete v temi "Plazma ali LCD"), ki ima integriran DVB-T tuner, kar je stran vržen denar, ampak Pioneer med modeli, ki so bili primerni zame, nima alternative. Ta tuner odkodira MPEG 2 ne pa MPEG 4. Ima pa CI režo za MPEG 4 kartico.
Ko bo DVB-T signal tudi na mojem koncu, bom videl, ali bo to zadostovalo ali pa bo potreben nek zunanji set-top box.
Kar zadeva funkcionalnosti: še enkrat; enega samega razloga ne vidim, čemu ne bi zunanji set-top box pokril vse funkcionalnosti kot jo nudi integrirana rešitev. Kvečjemu bo še kak bombonček za dodatek.
Glede te integrirane rešitve sem bolj skeptičen. Bomo videli, ko bo signal tudi na mojem koncu.

Slowenc ::

Razlika je, ampak je človeške oči ne opazijo.
STB ti vseeno malo zmanjša kvaliteto na svojem izhodu (SCART ali pa činči), če pa imaš "vgrajen" STB pa do tega ne pride, ker gre signal direkto na ekran.

Ne sekirajte se, še vedno boste lahko na en ali drug način uživali v digitalnem sprejemu.
Skiny gate.

bbf ::

trenutno testiram TEchnisatov DIGIT MF4-T z mpeg 4 kartico od Neotion. zadeva dela OK! je vse plug and play, na našem koncu pa vidim še avstrijo na 24 kanalu, na koroškem pa na 26 ter 69 kanalu. slo je pa na 37 okol ljubljane in 66 po štajerskem in koroškem. hrvatarji pa se še skrivajo po svojih koncih, ni ne duha ne sluha o njih, pa imam vidno Sljeme.
Načeloma bi mogla ta kartica delat v vseh sprejemnikih s Common Interface (CI) opremljenih sprejemnikih.

e-marko ::

Potreboval bi en set top box za sprejem DVB-T pa me zanima ali ima kdo kakšne izkušnje? Imam USB DVB-T sprejemnik za PC ampak potrebujem bolj "tazaresno" rešitev. ;)
Gledal pa sem DVB-T sprejemnik MPEG-4 General Satellite TE-8310. Uporablja mogoče kdo tega?
Hvala.

LP
...somebody, somewhere...

bbenci2 ::

Kar se tiče teh sprejemnikov je še res zmešnjava, saj se še sploh ne prodajajo na veliko. V Mercatorju se prodaja ISKRIN, ki podpira HD, drugače pa se cene giblje od 100€ naprej. Skratka predrago je še, glede na to da jaz, ki nisem priključen na kabel, pridobim samo TV3 in SLO3, ki ga v Prekmurju ni bilo po analogni poti. Kmalu pa bosta še POP TV in A KANAL in bo cena padala, število programov na naraščala.

El Nino ::

V zadnji številki Monitorja je obsežen test DVB-T sprejemnikov. Mogoče ti bo kaj pomagalo.

e-marko ::

Nabavil DVB-T sprejemnik MPEG-4 General Satellite TE-8310 za 99eur. Deluje presenetljivo dobro tudi z zanič signalom. Kjer s PC DVB-T tunerjem na USB vodilu sploh ni zaznal signala pa ta deluje brez težav.
Daljinec oz. sprejemnik je sicer zelo slab, ker je potrebno tokaj točno ciljati. Drugače pa brez pripomb.
Slika je res precej boljša kot pri analognem signalu.
Sam čakam na padec cen kakšnih kombinacij, ki omogočajo tudi priklop satelitskega signala. Trenutno ne dam 300eur za tole... Potem raje vzamem še enega cenenega, ki ga ni škoda čez leto ali dve vreči stran.
Test v Monitorju sem prebral, ja. Hvala.

LP
...somebody, somewhere...

Tody ::

Combotov sploh ni še na voljo za normalno ceno, veliko firm jih tudi še ne dela. Mogoče se bo kdo ugriznil v jezik, ko bo RTVSLO začela oddajat v HD (olimpijske igre bodo v HD baje). Pravtako pravijo da bo POPTV v HD in vrjetno stem tudi A kanal. Seveda če nimaš plazme je to vse brezveze :D

Ted ::

Combote maš zaenkrat (za normalno ceno cca. 100 evrov) le z mpeg 2 dekodiranjem na žalost.
Mah...

bbf ::

Iskra prodaja DVBT sprejemnik z podporo HD v MPEG4 za 150€.

Tody ::

Če si hočete dobro, počakajte vsaj da dobimo HD signal ter takrat kupujte HD sprejemnike. Sam mejhn namig :)

Alexius Heristalski ::

Jap, OI bodo prav gotovo v HD testno na K26 z Ljubljanskega gradu (vir), sicer pa je APEK za namene testiranja HD odobril tudi frekvenco K47 z iste lokacije (vir). Mimogrede, predvčerajšnjim so v multipleks A dodali testni HD kanal ločljivosti 1080 (najbrž i, vendar mi ni uspelo zagotovo preveriti), na katerem je bila upscaleana SLO1 brez zvoka. Po enem dnevu so ga izklopili. Nekaj pa le migajo, bi rekel.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Al1000 ::

Imam Pioneer plazmo z ugrajenim DVB-T sprejemnikom z MPEG2 dekoderjem. Kupujem MPEG4 kartico za CI rezo. Zanima me ce kdo ve ali kartica NEOTION MPEG-4 NP4 deluje na Pioneerjevih plazmah?

Alexius Heristalski ::

Vprašaj pinosata, on jih prodaja in bo najbolj vedel.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

DVB-T (mpeg4) pri nas (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Zvok in slika
26957794 (34506) Alexius Heristalski
»

LCD TV (MPEG-4)

Oddelek: Zvok in slika
204325 (2089) Alexius Heristalski
»

Stare televizije bodo zastarele (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
14611800 (8260) AngelOfDeath
»

ali nas lahko nategujejo z dvb-t mpeg 4?

Oddelek: Zvok in slika
112244 (1707) misek
»

DVB-C in LCD/Plasma televizorji

Oddelek: Zvok in slika
84396 (1549) 20sdfj093f

Več podobnih tem