» »

2 monitorja - problem

2 monitorja - problem

dba ::

imam naslednji problem: uporabljam 2 monitorja (no šele začel sem...). Ko se sistem zaganja normalno delata oba, po nekaj minutah, pa se sekundarni izklopi - napiše "no input signal"...
Nato moram iti v nastavitve grafične kartice (ati) in izklopiti sekundarni monitor in ga nato nazaj vklopiti... stvar potem spet dela - no, do naslednjega reboota, ko se vse ponovi od začetka.
kakšna ideja?

No in še to - pri sekundarnem monitorju se pojavlja "šum", neke motnje v obliki rahlih horizontalnih črt, ki malo skačejo po ekranu, kakšna ideja kako to odpravit? (monitor je priklopljen z navadnim vga kablom na dvi preko adapterja).

In tretja zadeva: monitorja sta identična, pa mi jih nikakor ne uspe nastavit da bi bile enake "barve" - svetilnost, kontrast... Vse nastavim identično in na monitrojih, in v nastavitvah grafične kartice, pa vseeno je sekundarni bolj svetel?

Ziga Dolhar ::

Glede črt - preveri frekvenco osveževanja [sekundarca].
https://dolhar.si/

kitewing ::

Pri drugem monitorju obrni vtikač za napajanje. Meni se računalnik ni prižgal ko sem priklopil še dodaten monitor in ko sem obrnil vtikač dela ok.

Glede črt - preveri frekvenco osveževanja [sekundarca].

prestavil osveževanje z 75hz na 70 hz... zdej je ok ;)

Hvala!

Pri drugem monitorju obrni vtikač za napajanje. Meni se računalnik ni prižgal ko sem priklopil še dodaten monitor in ko sem obrnil vtikač dela ok.

Moj problem je, da ko se računalnik boota in tudi ko je že v windows delata oba monitorja - potem pa po par minutah sekundarni ugasne!

aja, uporabljam win xp pro, sp3, grafična je ati radeon 9600 128mb...

Še kakšna ideja mogoče?

Ker mi ras ni jasno, zakaj vse dela, potem pa se sekundarni ugasne, nato ga disablam v nastavitvah in nazaj enablam, pa dela cel dan... naslednje jutro se pa štorija ponovi :(

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katera grafična (ATi, nVidia...)

Oddelek: Strojna oprema
91311 (1058) SasoS
»

Nastavljanje ločljivosti monitorja

Oddelek: Pomoč in nasveti
182313 (1969) mat123
»

Dva monitorja na eni kišti (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Strojna oprema
19319056 (12572) Ursus
»

Brnenje

Oddelek: Zvok in slika
61057 (987) andHoc
»

Radeon 9500 PRO in moteče valovanje slike.

Oddelek: Pomoč in nasveti
311382 (1023) CaqKa

Več podobnih tem