Forum » Zvok in slika » Brnenje
Brnenje
gildo ::
Vsi lepo pozdravljeni!
Sem kupil nov sistem za hišni kino (Rotel RSDX02, zvočniki Dali Blue Jubille). Igra sicer odlično, a se je začel pojavljati en problem in sicer se mi je prejšnji teden začelo dogajat z Rotelom to, da se ob vklopu začelo za nekaj minut pojavljati neko brnenje, ki pa je navadno nato izginilo. Prej tega ni bilo. Preverjal sem različne stvari, ga priklopil na drugo vtičnico, obrnil vtikač za 180 stopinj, izklopil vse ostale električne naprave v bližini, uporabil različne kable (tako za zvočnike kot elektriko), odnesel sem ga tudi k bratu v drug kraj (da bi preveril, če je kakšen problem z električno napeljavo pri meni) pa je stvar ostala podobna. Ugotovil sem, da je glasnost brnenja odvisna tudi od tega kako imam nastavljen jeziček za scart izhod za televizijo (na RGB ali Y/C).
A ima kdo kakšno idejo, kaj mi je storiti?
Hvala in lep pozdrav,
Andrej
Sem kupil nov sistem za hišni kino (Rotel RSDX02, zvočniki Dali Blue Jubille). Igra sicer odlično, a se je začel pojavljati en problem in sicer se mi je prejšnji teden začelo dogajat z Rotelom to, da se ob vklopu začelo za nekaj minut pojavljati neko brnenje, ki pa je navadno nato izginilo. Prej tega ni bilo. Preverjal sem različne stvari, ga priklopil na drugo vtičnico, obrnil vtikač za 180 stopinj, izklopil vse ostale električne naprave v bližini, uporabil različne kable (tako za zvočnike kot elektriko), odnesel sem ga tudi k bratu v drug kraj (da bi preveril, če je kakšen problem z električno napeljavo pri meni) pa je stvar ostala podobna. Ugotovil sem, da je glasnost brnenja odvisna tudi od tega kako imam nastavljen jeziček za scart izhod za televizijo (na RGB ali Y/C).
A ima kdo kakšno idejo, kaj mi je storiti?
Hvala in lep pozdrav,
Andrej
glinik ::
Koliko star TV imaš? Si probal, če se ta brum pojavi pri poslušanju glasbe? Če se ne, potem definitivno TV krivec. Saj si nekaj napisal, da si menjal nastavitve in je brum manjši. Skoraj 100% sem, da te TV zajebava.
Jaz sem tudi imel TV na priklopljen na stereo sistem. Samo sem ga imel jaz preko slušalk. Jaz pa nisem imel bruma, temveč "butanje", katero se pri gledanju TVja skoraj ni opazilo, saj je bilo tako tiho. Ko pa sem TV priklopil preko slušalk na stereo sistem, se je to "butanje" zelo ojačilo. Delalo mi je TUB, ... TUB, ... TUB, ... in vedno bol tiho. Po eni do dveh minutah je čisto izginilo. Zdaj, kaj je to? Po moje je šel po gobe en mali kondenzator za zvok. Tisti veliki pa deluje. Večji kot je kondenzator, počasneje se napolni. Malega kondenzatorja več ni in zato se sliši to polnjenje K.
Lahk pa imaš čisto osnovni problem in to je potencialna razlika mase. Samo ... itak imaš povevezavo med TV in reciverjem s kablom. Tako da ???
Lp
Jaz sem tudi imel TV na priklopljen na stereo sistem. Samo sem ga imel jaz preko slušalk. Jaz pa nisem imel bruma, temveč "butanje", katero se pri gledanju TVja skoraj ni opazilo, saj je bilo tako tiho. Ko pa sem TV priklopil preko slušalk na stereo sistem, se je to "butanje" zelo ojačilo. Delalo mi je TUB, ... TUB, ... TUB, ... in vedno bol tiho. Po eni do dveh minutah je čisto izginilo. Zdaj, kaj je to? Po moje je šel po gobe en mali kondenzator za zvok. Tisti veliki pa deluje. Večji kot je kondenzator, počasneje se napolni. Malega kondenzatorja več ni in zato se sliši to polnjenje K.
Lahk pa imaš čisto osnovni problem in to je potencialna razlika mase. Samo ... itak imaš povevezavo med TV in reciverjem s kablom. Tako da ???
Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))
Je vredno razmisleka ...
Je vredno razmisleka ...
gildo ::
Hvala, Glinik za odgovor, a na žalost ta stvar sploh ni odvisna od tega, če imam priključen TV ali ne, pa tudi če imam sploh vključen scart kabel. Verjetno mora biti nekaj na samem ojačevalcu. Ne glede kaj poslušam, je brnenje prisotno od vklopu, potem pa navadno izgine. Praviš, da bi lahko šel mali kondanzator za zvok? Se pravi, da bi receiver moral odnesti na servis?
Lp, Andrej
Lp, Andrej
Highlag ::
Najprej vse naprave, ki so med sabo povezane priključi na eno vtičnico torej razdelilec z dovolj mesti za priklop vse opreme.
Never trust a computer you can't throw out a window
glinik ::
Če je ta brum vedno prisoten prvih nekaj minut, boš potem res moral ojačevalec nest na srvis. Upam, da še imaš garancijo .
Lp, Andrej Glinik
Lp, Andrej Glinik
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))
Je vredno razmisleka ...
Je vredno razmisleka ...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: glinik ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | brum v zvočnikih kriv je štrom!Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 8697 (5918) | settler |
» | Težave onkyo receiver + jamo zvočnikiOddelek: Zvok in slika | 1953 (1648) | delfinus |
» | Brenčanje novih zvočnikovOddelek: Zvok in slika | 3010 (2604) | bibip |
» | težava zvok in ojačevalecOddelek: Zvok in slika | 1780 (1683) | nokia6310 |
» | V zvočnikih brniOddelek: Zvok in slika | 2503 (2264) | ferjan |