Forum » Loža » wtf sosed.si...
wtf sosed.si...
Okapi ::
potem se res sprašujem, zakaj ni več lokalov, kjer bi kavo dobil po 0,5 EUR?
Eh, če bi pred 20 leti prišel ven s poslovnim načrtom za brezplačni tednik ali celo dnevnik, bi tudi vsi rekli, da si idiot. Pa še marsikaj se najde, kar je veliko ceneje, kot se je nekoč zdelo, da je mogoče.
Sem skoraj prepričan, da bi tudi s kavo po pol evra lahko preživel. Ampak gostincem pač ni potrebno, recimo zato, ker ni takšne konkurence, poceni konkurence pa na tem področju ni tudi zato, ker razni zakoni omejujejo tovrstno podjetništvo - ne smeš recimo iti na ulico z veliko termosko vroče kave in jo ponujati mimoidočim po pol evra.
Tudi s preprostimi računalniškimi opravili po 10 € na uro ti ni potrebno preživeti, ker imaš očitno lahko, vsaj za zdaj, višje cene. Samo škoda, ker nekateri pač nikakor ne uspete razumeti, o čem se tule sploh poskušamo pogovarjati.
prav tako pa ne podpor ki sta jih prejemala oz tisti pisuni)
Tudi neizdanih računov in pod roko med brati prodanih piratskih windowsov, s katerimi si proračun popravljalo serviserji računalnikov nisva upoštevala.
O.
kavcicm ::
itak da ne opravljajo na terenu, če bi pa en cel komp mogl sabo vlačt pa tak ram pa drugačen, pa kaj se zdaj norca delaš iz samega sebe??? Predstavljaš se kot da so ti stvari jasne, če pa nisi opazil gre razvoj v računalništvu bliskovito naprej. Kako naj serviser od soseda ve kaj mora prinest s sabo.Ttako grafiko al drugačno. Folk še ve ne kolk RAM-a ma v kompu pa ti bo kdo povedal kaj drugega o konfiguraciji računalnika (tist k ve kaj ma not pa tko al tko sam zna poštimat zadevo duh. AMZS ti tud olja ne menja na cesti pa vseeno to ponujajo v svojem servisu. jao
Carpe Diem
Matev ::
10 eur
kdo ti pa garantira stalni dotok teh 10eur na uro
privatniki tudi po kak teden nimajo kaj početi
privatnikom tsranka tudi ne plača
če tega ne veste potem imate srečo - v resničnem življenju sem sam že ničkolikokrat doživel: ja saj bi vrnil, ja saj bom plačal, takoj ko dobim, so me netegnili in nimam treenutno
...
vi vidite teh 10 eur in kalkulirate zaslužek
ne vidite dejstva da je redkokdaj res 10eur na uro
večino je potem povprečje cca 5 uer na uro dela
kdo ti pa garantira stalni dotok teh 10eur na uro
privatniki tudi po kak teden nimajo kaj početi
privatnikom tsranka tudi ne plača
če tega ne veste potem imate srečo - v resničnem življenju sem sam že ničkolikokrat doživel: ja saj bi vrnil, ja saj bom plačal, takoj ko dobim, so me netegnili in nimam treenutno
...
vi vidite teh 10 eur in kalkulirate zaslužek
ne vidite dejstva da je redkokdaj res 10eur na uro
Icematxyz ::
Hah torej z 5 evri na uro se da kot S.P. preživeti?
Okapi nisva ne, zato pa nehaj nakladat kako novinarji revčki životarijo. (sedaj pričakujem da bom ponovno obtožen piratstva) naj ti pa povem da ravno zato k so winsi tako simpl za inštalirat pa skrekat men tega ni potrebno počet. Imam potem mal bolj izzivalno delo kot pa klikanje na next :) to zame naredijo taki kot je Ice ;)
kdo pa plača časnike ki so zastonj ? pa ja ne misliš da je tisti ki jih izdaja tak človekoljub da hoče vsem povedat absolutno resnico in to brezplačno na svoje stroške
kdo pa plača časnike ki so zastonj ? pa ja ne misliš da je tisti ki jih izdaja tak človekoljub da hoče vsem povedat absolutno resnico in to brezplačno na svoje stroške
Carpe Diem
itak da ne opravljajo na terenu, če bi pa en cel komp mogl sabo vlačt pa tak ram pa drugačen, pa kaj se zdaj norca delaš iz samega sebe??? Predstavljaš se kot da so ti stvari jasne, če pa nisi opazil gre razvoj v računalništvu bliskovito naprej. Kako naj serviser od soseda ve kaj mora prinest s sabo.Ttako grafiko al drugačno. Folk še ve ne kolk RAM-a ma v kompu pa ti bo kdo povedal kaj drugega o konfiguraciji računalnika (tist k ve kaj ma not pa tko al tko sam zna poštimat zadevo duh. AMZS ti tud olja ne menja na cesti pa vseeno to ponujajo v svojem servisu. jao
Če boš dobro prebral odgovore boš opazil da nisem jaz nikjer trdil da opravljajo servis na terenu. To je trdil nekdo drug...
balkanec ::
Mene zanima, koliko storkovnjakov, administratorjev,... SOSED dejansko zaposluje? Ali so to samo studenti?
Ravno včeraj sem govoril z nekom, ki se je pred nekaj časa (bolj na začetku) kot študent javil na oglas za delavca Soseda. Sprejel ga je Petar Vasić, direktor in edini redno zaposleni, ter mu dejal, da mu ne more ponuditi nobenega denarja in si bodo razdelili, kar bodo zaslužili.
Mogoce ves kaksen delez komu pripade?
Ti si ziher pozigalec !!!
Ma koji k***c ima to zveze s čimerkoli? Ti bi nameščal programsko opremo za 10 EUR/h. Nehaj filozofirat, pa pojdi na delo. Glede na tvoj izvrsten poslovni načrt, ti dela zlepa ne bo zmanjkalo.
Se strinjam. Nizka cena je garancija katero iščeš za to da bi imel delo. Seveda ob pogoju da svoje delo opravljaš dobro. To je tako samoumevno. Ni to moj poslovni načrt. Vprašanje je bilo. Če se da preživeti. Sam menim da se da. Pa s tem ne trdim da je to realn, tržna, pravilna ali kakršna koli druga cena...
In če prav razumem tvoja zadnja dva ali tri odgovore se tudi ti strinjaš da za določene profile dela kjer lahko odpreš S.P. z takšnimi številkami lahko preživiš?
Odpri njihovo spletno stran, pa poglej.
Morda sem spregledal ker sem nepismen kot mi očita kavcicm. Ampak ne najdem kje ponujajo servisiranje strojen opreme?
http://www.sosed.si/
Popravilo v SOSED servisu
Kadar pride do okvare strojne opreme, je v nekaterih primerih nemogoče takoj vedeti, kateri del ne deluje. V takšnih primerih mora serviser računalnik odnesti v bazo in v servisu preveriti, kje je napaka
To ponujajo edino kar sem zasledil. Se pravi popravila strojne opreme ne opravljajo na terenu.
komu si pa povedal svoj pass za ST ?? ker če nisi bil ti, kdo pa je potem bole kvasil. (moj komentar je bil le da je to logično - tud sam moram večkrat vzet računalnik zato ker je mal lažje v servisu kjer je na boljo taka in drugačna oprema odpravit napako....
No pa da ne boš Imagodei-u težil kako ne odgovarja na tvoja vprašanja v postih, pa prosim meni odgovori na cca polovico, ki si jih očitno prezrl in selektivno prebral, ker pač tebi tako najbolj ustreza.
Torej zakaj ne jemo samo kruha in pijemo vode (blazno poceni življenje) se da brez problema-vprašaj po afriki bodo potrdili.
Kje boš vzel denar za potne stroške (verjetno blazno komplicirana formula z več odvodi oz integrali)
Tvoj rezime ???
Carpe Diem
Ja to da Imagodei jamči zate ti pa zanj mi je jasno. Ampak kaj če bi vsak zase jamčil?
Vrjetno me citiraš sedaj zaradi tega?
V bistvu kot sem ti že omenil ampak spet si CITIRAL NAPAČNEGA! Nisem hotel tega vlačiti več naprej ker je neumnost in nepomebno ampak očitno ker ne prebereš vsega meni pa očitaš selektvino branje:
Prav imagodei je napisal kot odgovor meni:
Češ da oni servisirajo tudi računalnike na terenu. In naj si pogledam njihovo internetno stran. In sicer do tega sploh je prišlo zaradi tega ker se je primerjalo delo an terenu in delo v delavnici. Tako da resnično glej namesto da meni očitaš selektivno branje naredi domačo nalogo in preberi vsaj 5 postov nazaj zadeve predan nekaj nekoga obtožiš in hočeš ostati kredibilen.
Vrjetno me citiraš sedaj zaradi tega?
Če boš dobro prebral odgovore boš opazil da nisem jaz nikjer trdil da opravljajo servis na terenu. To je trdil nekdo drug...
V bistvu kot sem ti že omenil ampak spet si CITIRAL NAPAČNEGA! Nisem hotel tega vlačiti več naprej ker je neumnost in nepomebno ampak očitno ker ne prebereš vsega meni pa očitaš selektvino branje:
Prav imagodei je napisal kot odgovor meni:
Ice> "Servisiranje računalnikov? Od kod zdaj to? Jaz se pogovarjam izključno o nameščanju programske opreme. Sosed.si kolikor mi je znano se okvarja izključno s tem? Ali še izvajajo servis strojne opreme? Edino če kot servisiranje meniš "servisiranje" programske opreme."
Odpri njihovo spletno stran, pa poglej.
Češ da oni servisirajo tudi računalnike na terenu. In naj si pogledam njihovo internetno stran. In sicer do tega sploh je prišlo zaradi tega ker se je primerjalo delo an terenu in delo v delavnici. Tako da resnično glej namesto da meni očitaš selektivno branje naredi domačo nalogo in preberi vsaj 5 postov nazaj zadeve predan nekaj nekoga obtožiš in hočeš ostati kredibilen.
Kje boš vzel denar za potne stroške (verjetno blazno komplicirana formula z več odvodi oz integrali)
Vidiš to pa je tvoj problem. Popolnoma nepoučen si in soliš pamet. In se čudiš zakaj ne dobiš odgovorov.
Zato ker če bi vsaj 1 post prebral bi ugotovil da je prav v vsaki temi napisano 10evrov/uro + kriti potni stroški. Zato mi ne postavljal neumnih vprašanj in potem trdi da nočem nanje odgovarjati zaradi selektivnega branja.
Zakaj bi jaz jamčil zanj in on zame ? zakaj pa misliš da bi potreboval koga za svojim hrbtom ? Sklepaš po sebi ?
Ampak če nekoga obtožiš da ne poda odgovora, sam ga pa tudi nisi, zakaj te potem ne smem izzvati da ga podaš ?
Glede potnih stroškov: kako jih boš kril ? jih boš zaračunal ? potem nisi tako bistveno cenejši kot Sosed :) razen če bencin kupuješ v Ameriki kjer je galona cca 2€. Jaz bom vsaj priznal da sem nepoučen o tvoji veleumni računici, zato pa te sprašujem da daš konkreten odgovor na moje vprašanje!!
oh joj; če izvzemaš iz konteksta ja potem to izpade kot je, ampak sploh nima smisla (poglej Manipulacijo v Studio City pa boš videl sebe v ogledalu) in se spet obračaš na selektivno branje, ki se ga ne moreš znebiti pa spet in spet obtožuješ druge. In temu ne bo konca ker si prepričan da smo se zarotili proti tebi.
Imagodei ti je svetoval da odpreš njihovo stran in si pogledaš, sam pa si napisal da nisi zasledil drugega kot to da servisirajo v svojem servisu in sam si dopisal da ne popravljajo na terenu: moj odgovor se je nanašal na ta del saj sem rekel da bi bilo neumno nosit naokrog en kup krame.
Ampak če nekoga obtožiš da ne poda odgovora, sam ga pa tudi nisi, zakaj te potem ne smem izzvati da ga podaš ?
Glede potnih stroškov: kako jih boš kril ? jih boš zaračunal ? potem nisi tako bistveno cenejši kot Sosed :) razen če bencin kupuješ v Ameriki kjer je galona cca 2€. Jaz bom vsaj priznal da sem nepoučen o tvoji veleumni računici, zato pa te sprašujem da daš konkreten odgovor na moje vprašanje!!
oh joj; če izvzemaš iz konteksta ja potem to izpade kot je, ampak sploh nima smisla (poglej Manipulacijo v Studio City pa boš videl sebe v ogledalu) in se spet obračaš na selektivno branje, ki se ga ne moreš znebiti pa spet in spet obtožuješ druge. In temu ne bo konca ker si prepričan da smo se zarotili proti tebi.
Imagodei ti je svetoval da odpreš njihovo stran in si pogledaš, sam pa si napisal da nisi zasledil drugega kot to da servisirajo v svojem servisu in sam si dopisal da ne popravljajo na terenu: moj odgovor se je nanašal na ta del saj sem rekel da bi bilo neumno nosit naokrog en kup krame.
Carpe Diem
potem nisi tako bistveno cenejši kot Sosed :)
Potni stroški po Ljubljani so recimo 5 evrov po stranki, v kar je že vračunanih tudi 20 minut časa.
O.
ne bodi smešen. 10 km nikakor ne moreš stisnt v 5€ ampak bomo spet pri ekonomiji in amortizacijah in ne vem še čem, razen če se ma namen vozit s trolo, potem se pa globoko opravičujem
Carpe Diem
10 km nikakor ne moreš stisnt v 5€
Ah, daj no, če lahko taksisti stisnejo v 7 €, bo menda serviser lahko v 5 (in pri tem še malo služil zraven).
O.
mislim da tole demantira tvoje trditve
http://www.taxi-ljubljana.si/storitve.h...
http://www.taxi-ljubljana.si/storitve.h...
Carpe Diem
To je tako, kot če bi mi za upravičenost cen dal cenik od Soseda.
Tule imaš konkurenco:
June 22, 2009
cenik taksi legend 0,70 EUR / km
O.
Tule imaš konkurenco:
June 22, 2009
cenik taksi legend 0,70 EUR / km
O.
Jaz bom vsaj priznal da sem nepoučen o tvoji veleumni računici, zato pa te sprašujem da daš konkreten odgovor na moje vprašanje!!
Ja vidiš to je pa problem potem če priznaš da nisi prebral sploh zakaj se v temi od točke naprej ko smo se začeli pogovarjati o 10 evrih/uro + kritimi potnimi stroški sploh gre.
Zakaj bi jaz jamčil zanj in on zame ? zakaj pa misliš da bi potreboval koga za svojim hrbtom ? Sklepaš po sebi ?
Spet glej zdaj pa zadnjič ker res ni več zabavno. PREBERI sploh debato vsaj OD TISTE točke naprej od katere v njej sodeluješ!
Na moje zastavljeno vprašanje direktno tebi si nanj odgovoril to se strinjam da mi neboš očitla selektvinega branja. Ampak še prej je nekdo drug jamčil zate. Kdo v bistvu niti ni pomebno. To sam najdi če te zanima boš si vsaj debato od točke naprej ko si v njo vstopil in začel sodelovati prebral če že nočeš prebrati od točke naprej kjer smo se začeli pogovarjati o tem če je možno z 10evri/uro + kritimi potnimi stroški preživeti.
Icematxyz> "Naključno si brskal po internetu in našel ta forum in to temo"
Ne pa ni.
Icematxyz> "Preprosto ne vrjamem da si že sploh zaposlen."
Ja pa je.
Recimo, da ti za te dve stvari garantiram jaz.
Nevem točno kaj mi očitaš da ti ne odgovorim? Tiste predloge o tem kako naj berem knjige in obiskujem določene spletne strani kako človek lahko pregori. Ali kako ljudje živijo v afriki? Kaj točno mi očitaš da ti nisem neposredno odgovoril?
Jaz sem na to temo vse napisal in se prepiral z nasprotno mislečimi 1 oziroma skoraj 2 moji popoldnevi. Sedaj ker ti nisi prebral debate od točke na kateri se je začela in misliš da bom šel še en krog s tabo potem se hudo motiš. Izrazi svoje mnenje pa ga lahko primerjaš z mojim mnenjem v okviru debate za nazaj. Zagotovo že imaš podan odgovor na svoje vprašanje. Morda ne o afriki ampak tisto bistveno pa je zagotov že omenjeno.
a tistih 20 minut časa je pa vštetega kot čakanje na taxi ? no kakorkoli na koncu smo spet tam da nekako časovni okvir ki je zastavljen ni OK.
Carpe Diem
frudi ::
Recimo, da res delaš to za 10€ na uro, 8 ur na dan, 5 dni na teden...
Od teh 8 ur jih boš realno lahko zaračunal kakih 5 (ostalo gre za prevoz, vodenje podjetja, komunikacijo s strankami, ipd.). To ti prinese 1000€ bruto na mesec. Od tega boš plačal 380€ prispevkov za socialno varnost. Ostane ti 620€, od česar pa je treba plačati še dohodnino; za tako nizke prihodke in z upoštevanjem le splošne davčne olajšave, ta znaša kake 30€. Ostane ti torej 590€ neto. Nič dopusta, nič bolniških, nič regresa, nič malce, po drugi strani pa enak urnik in več stresa, kot v redni službi.
Ali se da s tem preživeti? Mja, odvisno od tvojih stroškov; načeloma, če imaš svojo nepremičnino, se da preživeti tudi s tretjino tega zneska. Ampak v realnosti bo šel tak s.p. hitro kaput. In nenazadnje je za 'privatnike' to važno - da preživi firma. Po tem kriteriju, se za 10€/uro ne da preživeti.
Od teh 8 ur jih boš realno lahko zaračunal kakih 5 (ostalo gre za prevoz, vodenje podjetja, komunikacijo s strankami, ipd.). To ti prinese 1000€ bruto na mesec. Od tega boš plačal 380€ prispevkov za socialno varnost. Ostane ti 620€, od česar pa je treba plačati še dohodnino; za tako nizke prihodke in z upoštevanjem le splošne davčne olajšave, ta znaša kake 30€. Ostane ti torej 590€ neto. Nič dopusta, nič bolniških, nič regresa, nič malce, po drugi strani pa enak urnik in več stresa, kot v redni službi.
Ali se da s tem preživeti? Mja, odvisno od tvojih stroškov; načeloma, če imaš svojo nepremičnino, se da preživeti tudi s tretjino tega zneska. Ampak v realnosti bo šel tak s.p. hitro kaput. In nenazadnje je za 'privatnike' to važno - da preživi firma. Po tem kriteriju, se za 10€/uro ne da preživeti.
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)
kot sem že napisal
klošar s.p.
lahko preživi tudi z litrom rujnega (dobrovoljčka - alias: happy man) na dan
marsikdo ki dobiva 500 EUR žepnine in živi pri starših, lahko tudi preživi z zelo malo prihodka
s.p. pa velikokrat potegne za seboj še družino ki jo je potrebno preživljati
in tu če ne že prej se zalomi
klošar s.p.
lahko preživi tudi z litrom rujnega (dobrovoljčka - alias: happy man) na dan
marsikdo ki dobiva 500 EUR žepnine in živi pri starših, lahko tudi preživi z zelo malo prihodka
s.p. pa velikokrat potegne za seboj še družino ki jo je potrebno preživljati
in tu če ne že prej se zalomi
Ice moja prva ugotovitev in prva kritika ki ti je šla se je spet izkazala za pravilno, ali pa si moraš nabaviti očala. Ne vem zakaj bi moral pa jaz delati še en krog zarad tebe, pa ja dobr vem kaj je napisal Imagodei in če nisi prebral ti je tud on napisal da ne jamči za nikogar (ti si "garantiram" prenesel v svoj svet kjer pač pomeni samo eno stvar)(sicer pa tudi nisem prosil za jamstvo ali karkoli, pač ve da delam in da nisem naključno surfal po netu in prišel do tega posta - ta dejstva je pač podal - in ??), saj konec koncev sploh ne sklepeva nobenega posla (ga tud nikol ne bova). Jaz ti samo povem da ne bom še enkrat bral in od tebe tud ne bom več zahteval odgovora, saj kot vidiš se tudi frudi strinja da se ne da, in razen par cvetk tebi podobnih bo trdilo da se da. Itak pa tvoji odgovori niso niti več pomembni, za to temo nikakor, v kaki drugi temi bom pa še presodil, bom pa vsekakor zelo skeptičen v tvoj prav (pač različna vesolja, različni zakoni in logika). Moram rečt da me pa kar zanima način komunikacije tvojega sveta z našim. Mogoče bop v kašni drugi temi (lahko jo odpreš) mal bolj natančno razložil kako ti (vam) to uspeva.
Carpe Diem
Od teh 8 ur jih boš realno lahko zaračunal kakih 5
Ali pa boš delal 10 ur in jih zaračunal 8. In si pri 1600 € bruto, kar je, kot rečeno, več, kot marsikdo dobi za podobno delo v firmi.
Jasno, samostojno delo je bolj negotovo, ampak kot smo že 1000x ponovili, pa nekateri še vedno ne razumejo, nihče nikogar ne sili, da bi delal za ta denar, še najmanj, če lahko zasluži več ali enako na lažji način. Govora je o tem, ali lahko (če ne moreš dobiti nobenega drugega bolje plačanega ali bolj varnega dela), preživiš s preprostimi računalniškimi opravili po domovih, po 10 € na uro.
Eni pravite, da se ne da, eni pa pač mislimo, da se da. Zdaj je vsaka nadaljna razprava čisto odveč, ker ne bo več nihče že iz principa popustil. Tudi če bi nekdo začet to delati po 10 € / uro, boste nekateri še vedno trdili, da se s tem ne da preživeti in da bo čez 10 let pregorel.
O.
In si pri 1600 € bruto, kar je, kot rečeno, več, kot marsikdo dobi za podobno delo v firmi.
al pa tud ne
boste nekateri še vedno trdili, da se s tem ne da preživeti in da bo čez 10 let pregorel.
al pa še prej :) poleg tega pa še nekaj Okapi: bilo je omenjeno kako uvažamo delavce za obiranje hmelja, za zidarska dela itd zato ker pač nekateri nočejo delat in tud ti in Ice ne bi delala tko kot pišeta kako je to fina zadeva - zakaj ne bi ? (seveda da bi se ubijal za tiste fičnike, če jih pa na borzi dobi pol tolk al pa še več (ja pa se očitno tud s tistmu da živet) plus nobenih skrbi, nobenega ubadnja s stankami, plačili, podporo bo dobil vsak mesec točno...
Carpe Diem
zakaj ne bi ?
Očitno res popolnoma ničesar ne razumeš. Ne bi, ker imam bolje plačano delo. Če pa bi ne mogel dobiti nobenega bolje plačanega dela, ne bi sedel doma in jamral, kakšna krivica se mi dogaja, ampak bi poskusil tudi s tem. Pa še z marsičem drugim.
O.
Ali pa boš delal 10 ur in jih zaračunal 8. In si pri 1600 € bruto
Ali pa boš delal 18 ur in zaračunal 15, pa boš na 3k€ . Pustimo ob strani, kdo te bo klical ob 7h zjutraj ali 20h zvečer...
Kup nakladanja, ki nima veze z realnostjo. Bottom line je, da za 10€ na uro, 8 ur na dan, 5 dni na teden, s.p. ne bo preživel. Pa magari zato, ker bo majster po par mesecih obupal in se zaposlil drugje.
Kdorkoli trdi nasprotno, naj mi najprej pokaže, koliko lastnih podjetij je že vodil.
ampak saj če bi ponujal polovične cene od Soseda wooou pol bi mel pa 2x več dobička kot ti ga je pa Ice naračunal :) al je to še vedno premalo za tvojo intelektualno raven ?? ki je očitno zelo dobro plačana, če ne preplačana
Carpe Diem
pol bi mel pa 2x več dobička kot ti ga je pa Ice naračunal
Ja, če bi se lotil tega dela, bi sigurno poskušal postaviti čim višjo ceno - kakšna bi bila, pa ne morem na pamet reči, ker bi pač bilo potrebno videti konkretne razmere na trgu.
Tistih 10 € / uro je samo neka okvirna minimalna cena, s katero bi človek za tako delo prišel skozi, če bi bila sila. Ampak tega nekateri še kar ne morete razumeti.
Drugače pa sem zaenkrat s svojim delom lepo v miru doma čisto zadovoljen in ga ne bi menjal, tudi če bi s servisiranjem računalnikov mogoče celo nekaj več zaslužil.
O.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Okapi ()
imagodei ::
Okapi> "Tistih 10 € / uro je samo neka okvirna minimalna cena, s katero bi človek za tako delo prišel skozi, če bi bila sila. Ampak tega nekateri še kar ne morete razumeti."
Ampak, zakaj? Zakaj se o tem pogovarjamo? Smo že rekli, da ne gre, ker je treba v ta bruto dohodek všteti nekaj stroškov in rizikov (bolezen, poškodba sta samo dva od njih). In treba je znat razumet, da ti v tem svetu nihče ne garantira, da boš imel 5 dni v tednu, 4 tedne na mesec, 12 mesecev na leto dejansko po 80 EUR zaslužka dnevno. Icematxyz-jeve blodnje o tem, da bi s kvalitetno storitvijo in takšno ceno imel zmagovito kombinacijo, so - jah, samo blodnje.
Hej, Vega je v SLO prišla z najnižjimi cenami pogovora. Po parih letih je popušila. Mercator, Spar in Tuš so še vedno najbolj polne trgovine, čeprav v Lidlu in Hoferju prodajajo zelo solidno kvaliteto in še cenejši so. Hm, nisem še slišal, da bi se v teh kriznih časih zaprl kak Mercatorjev velecenter, pa da bi Hofer ali Lidl na račun tega širila obseg poslovanja.
10 EUR/uro je mogoče res "neka minimalna cena, s katero bi človek prišel skozi. Ampak to ni 10 EUR na uro. Raje reči 400 EUR na teden. Ali pa 1600 EUR na mesec. Tvoja ura bi pa morala biti vredna precej več, kot 10 EUR. Enostavno ni moč garantirati, da bi vsak dan spravil 80 EUR v žep. A zmoreta vidva to razumet? 1600 EUR/mes je nekaj povsem drugega, kot 10 EUR/uro.
Ampak, zakaj? Zakaj se o tem pogovarjamo? Smo že rekli, da ne gre, ker je treba v ta bruto dohodek všteti nekaj stroškov in rizikov (bolezen, poškodba sta samo dva od njih). In treba je znat razumet, da ti v tem svetu nihče ne garantira, da boš imel 5 dni v tednu, 4 tedne na mesec, 12 mesecev na leto dejansko po 80 EUR zaslužka dnevno. Icematxyz-jeve blodnje o tem, da bi s kvalitetno storitvijo in takšno ceno imel zmagovito kombinacijo, so - jah, samo blodnje.
Hej, Vega je v SLO prišla z najnižjimi cenami pogovora. Po parih letih je popušila. Mercator, Spar in Tuš so še vedno najbolj polne trgovine, čeprav v Lidlu in Hoferju prodajajo zelo solidno kvaliteto in še cenejši so. Hm, nisem še slišal, da bi se v teh kriznih časih zaprl kak Mercatorjev velecenter, pa da bi Hofer ali Lidl na račun tega širila obseg poslovanja.
10 EUR/uro je mogoče res "neka minimalna cena, s katero bi človek prišel skozi. Ampak to ni 10 EUR na uro. Raje reči 400 EUR na teden. Ali pa 1600 EUR na mesec. Tvoja ura bi pa morala biti vredna precej več, kot 10 EUR. Enostavno ni moč garantirati, da bi vsak dan spravil 80 EUR v žep. A zmoreta vidva to razumet? 1600 EUR/mes je nekaj povsem drugega, kot 10 EUR/uro.
- Hoc est qui sumus -
1600 EUR/mes je nekaj povsem drugega, kot 10 EUR/uro.
Se čisto strinjam, ampak zato pa je Ice že od vsega začetka razlagal, da bi za 1600 € po vsej verjetnosti moral delati po vsaj 10 ur na dan in še kakšno soboto (kot freelancer pač nimaš 40 urnega dnevnika kot sindikalno zavarovani delavci, in to velja za marsikateri samostojni poklic, obrt ali kmetovanje), po drugi strani pa bi lahko preživel tudi, če bi kakšen bolj sušen mesec zaslužil samo 1000 € bruto na mesec.
O.
Tistih 10 € / uro je samo neka okvirna minimalna cena, s katero bi človek za tako delo prišel skozi, če bi bila sila.
Ja daj razumi že enkrat, da nihče ne bo fural s.p.-ja za tak denar! s.p. s tem denarjem ne bo preživel, pika. Drugo je, če rečeš, da nekdo zasluži 600€ neto na mesec - s tem marsikdo shaja. Ampak s.p. pa s takim zaslužkom ne bo preživel - pa ne zato, ker bi lastnik crknil od lakote, ampak ker bo dejavnost enostavno zaprl.
Mimogrede, če misliš, da si z 1600€ bruto kaj bistveno na boljšem, kot s 1000€ - namesto 590€ neto boš na koncu dobil 860€. In to za vsakdanji 10 urni delavnik in še kakšno soboto...
Ampak s.p. pa s takim zaslužkom ne bo preživel
Vidim, da ti ni čisto jasno, s kakšnimi zaslužki preživljajo nekateri s.p.-ji (ali pa tudi mali d.o.o.-ji, kar je za tak posel v resnici celo primernejša oblika organizacije).
O.
Ja ampak poglej nazaj pa boš videl kako je Ice na vsak način govoril o 10€ na uro in ne o 1600 na mesec torej toliko o tem ali se da ali ne; sam praviš da ne...
welcome to the club
welcome to the club
Carpe Diem
Ja ampak poglej nazaj pa boš videl kako je Ice na vsak način govoril o 10€ na uro in ne o 1600 na mesec
Raje ti poglej nazaj - on je od vsega začetka govoril o 1600 € na mesec (in se od prvega posta dalje zavedal, da se tega s 40 urnim tednom verjetno ne da doseči in je potrebno delati več).
O.
Ja saj nikjer nisem napisal da ne sme? Trditev je bila postavljena da z 10 evri/uro + pokritimi potnimi stroški ne moreš preživeti. Sam se s tem ne strinjam nikjer p nisem napisal da ne smeš več računati.
kdo je pa to napisal ??? Peter Pan
daj se prepričaj o čem to govoriš al pa Ice-a okrcaj kaj si zmišljuje z vsakim postom nekaj drugega (kar mu pač v tistem trenutku najbolj paše) itak je bila to tema ne pa Sosed.si
Carpe Diem
Rahlo si dolgočasen s tem svojim napačnim citiranjem. Ne morem pomagati, če ne slediš debati od začetka in trgaš citate iz konteksta. Ice je začel takole:
O.
Torej če maš potne stroške pokrite kot se je reklo izračun pokaže:
10eurov X 8ur X 5dni X 4tedni = 1600 evrov.
Torej preživel bi lahko. Ampak problem je da težko bi 8 urni delavnik napolnil z 8 urami dela. Ker je to pač delo na terenu. Tako da bi na koncu vrjetno delal 10 ur na dan pa še vrjetno sobote.
O.
Rahlo si dolgočasen s tem svojim napačnim citiranjem. Ne morem pomagati, če ne slediš debati od začetka in trgaš citate iz konteksta. Ice je začel takole:
Torej če maš potne stroške pokrite kot se je reklo izračun pokaže:
10eurov X 8ur X 5dni X 4tedni = 1600 evrov.
Res ne vem kdo napačno citira ?? in pa kje za vraga je potem kar iz lufta prišlo 10€ en je pač moral postavit ceno uri dela, tko da Okapi ugasni :)
Carpe Diem
Jaz sem rekel, da je realna cena (karkoli pač že to pomeni;-) za preprosta računalniška opravila, kot je menjava diska, 10 € / uro. Eni so se začeli nekaj bunit in je Ice izračunal, da bi lahko, če si dovolj priden, ob tej ceni zaslužil 1600 € bruto na mesec. In to je to. Da preprosta računalniška opravila niso vredna več kot 10 € / uro je potem v bistvu potrdil tudi Imagodei. Teh 10 € / uro pa sem potem jaz še natančneje obrazložil kot okvirno minimalno ceno, za katero bi se to še splačalo delati.
Kaj vse ste pa ostali sčarali zraven (da bi za tako ceno morali vsi delati in podobne bedarije) pa jaz nisem kriv.
O.
Kaj vse ste pa ostali sčarali zraven (da bi za tako ceno morali vsi delati in podobne bedarije) pa jaz nisem kriv.
O.
pismu zdej ste pa že pristeni s to debato
....
z 1000 euri na mesec se brez problema preživi če živiš v prikolici in pozimi ne kuriš, ješ jagodičevje ter se voziš z kolesom
če si pa v najetem stanovanju ali imaš še pisarno kje najeto - pa niti za najemnino nimaš
pika
amen
....
z 1000 euri na mesec se brez problema preživi če živiš v prikolici in pozimi ne kuriš, ješ jagodičevje ter se voziš z kolesom
če si pa v najetem stanovanju ali imaš še pisarno kje najeto - pa niti za najemnino nimaš
pika
amen
pismu zdej ste pa že pristeni s to debato
Kaj se potem siliš zraven?
Če, če. Pač si še en, ki ne razume dobro podjetništva. Marsikaj se ne splača, če ... In obratno, marsikaj se splača, če ... Če si lastnik hiše, se ti splača oddajati stanovanja v njej. Če nisi lastnik hiše, se ti pa ne splača najeti hiše, da boš oddajal stanovanja v njej. Ampak če se tebi ne splača oddajati stanovanja po xxx € na mesec, to ne pomeni, da se ne splača nikomur.
Če se tebi ne splača delati za 10 € na uro, to ne pomeni, da se ne splača nikomur.
O.
Okapi> "Jaz sem rekel, da je realna cena (karkoli pač že to pomeni;-) za preprosta računalniška opravila, kot je menjava diska, 10 € / uro. Eni so se začeli nekaj bunit in je Ice izračunal, da bi lahko, če si dovolj priden, ob tej ceni zaslužil 1600 € bruto na mesec. In to je to. Da preprosta računalniška opravila niso vredna več kot 10 € / uro je potem v bistvu potrdil tudi Imagodei. Teh 10 € / uro pa sem potem jaz še natančneje obrazložil kot okvirno minimalno ceno, za katero bi se to še splačalo delati."
Realna cena dela nima veze s tržno. Ne moreš postavit realne cene in potem toliko računat strankam. Realna cena je tista, s katero bi delal z izgubo. Smešenje je, da potem govoriš, da bi se s takšnimi cenami dalo preživeti na trgu.
Kar se tiče tega, da sem jaz potrdil, da je realna cena teh del precej nizka - še vedno nima veze. Trg se pač "domeni" za neko končno ceno. Če obrtnik ugotovi, da se mu za 10 € na uro ne splača delat in če stranka ugotovi, da ni pripravljena plačat 80 € na uro, potem je tržna cena nekje vmes.
V praksi nikoli ne plačuješ realne cene. Sem te že vprašal, pa nisi komentiral: koliko je realno vredna ena kava, ki ti jo zaračunajo 1 - 1,2 EUR?
Okapi> "Kaj vse ste pa ostali sčarali zraven (da bi za tako ceno morali vsi delati in podobne bedarije) pa jaz nisem kriv."
Nihče ni nič sčaral. Jaz nikoli nisem razumel, da ti ali Ice trdita, da bi vsi morali delati za to ceno. Problem je, ker nihče ne bi preživel s takšnimi cenami. No, ja, mogoče kakšno priznano podjetje z ustvarjenim imenom, ki bi nameščanje OS-a za 10 EUR ponujalo kot dodatno ponudbo. Ne pa ti ali jaz, če prideva jutri ven s to idejo. Ne bo šlo. Nikakor.
Realna cena dela nima veze s tržno. Ne moreš postavit realne cene in potem toliko računat strankam. Realna cena je tista, s katero bi delal z izgubo. Smešenje je, da potem govoriš, da bi se s takšnimi cenami dalo preživeti na trgu.
Kar se tiče tega, da sem jaz potrdil, da je realna cena teh del precej nizka - še vedno nima veze. Trg se pač "domeni" za neko končno ceno. Če obrtnik ugotovi, da se mu za 10 € na uro ne splača delat in če stranka ugotovi, da ni pripravljena plačat 80 € na uro, potem je tržna cena nekje vmes.
V praksi nikoli ne plačuješ realne cene. Sem te že vprašal, pa nisi komentiral: koliko je realno vredna ena kava, ki ti jo zaračunajo 1 - 1,2 EUR?
Okapi> "Kaj vse ste pa ostali sčarali zraven (da bi za tako ceno morali vsi delati in podobne bedarije) pa jaz nisem kriv."
Nihče ni nič sčaral. Jaz nikoli nisem razumel, da ti ali Ice trdita, da bi vsi morali delati za to ceno. Problem je, ker nihče ne bi preživel s takšnimi cenami. No, ja, mogoče kakšno priznano podjetje z ustvarjenim imenom, ki bi nameščanje OS-a za 10 EUR ponujalo kot dodatno ponudbo. Ne pa ti ali jaz, če prideva jutri ven s to idejo. Ne bo šlo. Nikakor.
- Hoc est qui sumus -
Okapi> "Če, če. Pač si še en, ki ne razume dobro podjetništva. Marsikaj se ne splača, če ... In obratno, marsikaj se splača, če ... Če si lastnik hiše, se ti splača oddajati stanovanja v njej. Če nisi lastnik hiše, se ti pa ne splača najeti hiše, da boš oddajal stanovanja v njej. Ampak če se tebi ne splača oddajati stanovanja po xxx € na mesec, to ne pomeni, da se ne splača nikomur.
Če se tebi ne splača delati za 10 € na uro, to ne pomeni, da se ne splača nikomur."
Če, če, če je mantra, ki jo gonita vidva z Ice-om. Vsi ostali, ki živimo v realnem svetu, vemo da 10 EUR/uro ni ekonomska računica. Ni biznisa za ta denar. Kaj očitaš drugim, da ne razumejo podjetništva, če ga sam ne?
Z izjemo nekaterih izjemnih idej, ki res prodrejo in razturajo tržišče (Amazon, Google...) se podjetništva ne moreš kar tako lotit, na hojladri. Vsaj konceptualno si je treba pripravit en poslovni načrt. 10 EUR/uro pade v vodo takoj, ko ugotoviš, da ne boš dobil dovolj strank! In jih ne boš.
1600 EUR bruto na mesec v tej debati nikoli ni bil problem. Problem je bil, kako jih zaslužit. Z nadurami in delom v sobotah (in nedeljah) ne boš prišel na 400 EUR tedensko, pri ceni 10 EUR/uro. Ne boš. Ni variante v prvih nekaj mesecih ali celo letih.
Tak zaslužek na uro ne predstavlja interesa resnim ljudem. IOW, za takšno urno postavko se ne boš šel podjetja. Če bi bilo v Sloveniji 5-10 podjetij, ki bi se ukvarjale s tako dejavnostjo, potem bi se ti verjetno izšlo. Trg računalniških servisov je pa v Sloveniji zasičen. V vsaki vasi s petimi hišami imaš eno računalniško štacuno, ki ob enem nudi tudi servis računalnikov. Smešno je računat, da če odpreš servis, da bo prvi dan poln. Smešno je računat, da če odpreš servis na domu, da te bodo ljudje podivjano klicali.
Za 10 EUR na uro lahko sposoben in delaven računalničar z malo truda dobi redno službo, kjer bo imel plačan dopust, možnost bolniške, načeloma fiksen delavnik, služben prenosnik, telefon, regres, božičnico... Zakaj bi potem šel v neko riskantno dejavnost, kjer boš končal v minusu, če boš fasal pljučnico in se 10 dni ne boš smel premaknit iz postelje?
Vidva z Ice-om se v sebi še kako dobro zavedata tega vsega. Zato nabijata tukaj eno teorijo, ki bi bila, če bi bilo, če bi delal 10 ur dnevno, če bi delal še nedelje in praznike, če bi imel plačane potne stroške, če se ne bi spotaknil in padel na glavo, če ne bi fasal driske, če bi sam vodil računovodstvo, če bi imel dovolj strank, če bi te reklama prišla poceni, če bi stranko lahko prepričal, da rabi še dodatne storitve... Če, če, če... Kot sem rekel, dobro se zavedata vsega tega, zato se niti vidva, niti kdo drug še ni lotil te briljantne poslovne ideje. In vse, kar počneta tukaj je, da zagovarjata to trapasto idejo zaradi nje same. Ker ne znata ali nočeta priznati, da sta zadeve hudo preslabo premislila. Kao, da ni treba vsem tako delat - hell, nihče ne bo tako delal!
Če se tebi ne splača delati za 10 € na uro, to ne pomeni, da se ne splača nikomur."
Če, če, če je mantra, ki jo gonita vidva z Ice-om. Vsi ostali, ki živimo v realnem svetu, vemo da 10 EUR/uro ni ekonomska računica. Ni biznisa za ta denar. Kaj očitaš drugim, da ne razumejo podjetništva, če ga sam ne?
Z izjemo nekaterih izjemnih idej, ki res prodrejo in razturajo tržišče (Amazon, Google...) se podjetništva ne moreš kar tako lotit, na hojladri. Vsaj konceptualno si je treba pripravit en poslovni načrt. 10 EUR/uro pade v vodo takoj, ko ugotoviš, da ne boš dobil dovolj strank! In jih ne boš.
1600 EUR bruto na mesec v tej debati nikoli ni bil problem. Problem je bil, kako jih zaslužit. Z nadurami in delom v sobotah (in nedeljah) ne boš prišel na 400 EUR tedensko, pri ceni 10 EUR/uro. Ne boš. Ni variante v prvih nekaj mesecih ali celo letih.
Tak zaslužek na uro ne predstavlja interesa resnim ljudem. IOW, za takšno urno postavko se ne boš šel podjetja. Če bi bilo v Sloveniji 5-10 podjetij, ki bi se ukvarjale s tako dejavnostjo, potem bi se ti verjetno izšlo. Trg računalniških servisov je pa v Sloveniji zasičen. V vsaki vasi s petimi hišami imaš eno računalniško štacuno, ki ob enem nudi tudi servis računalnikov. Smešno je računat, da če odpreš servis, da bo prvi dan poln. Smešno je računat, da če odpreš servis na domu, da te bodo ljudje podivjano klicali.
Za 10 EUR na uro lahko sposoben in delaven računalničar z malo truda dobi redno službo, kjer bo imel plačan dopust, možnost bolniške, načeloma fiksen delavnik, služben prenosnik, telefon, regres, božičnico... Zakaj bi potem šel v neko riskantno dejavnost, kjer boš končal v minusu, če boš fasal pljučnico in se 10 dni ne boš smel premaknit iz postelje?
Vidva z Ice-om se v sebi še kako dobro zavedata tega vsega. Zato nabijata tukaj eno teorijo, ki bi bila, če bi bilo, če bi delal 10 ur dnevno, če bi delal še nedelje in praznike, če bi imel plačane potne stroške, če se ne bi spotaknil in padel na glavo, če ne bi fasal driske, če bi sam vodil računovodstvo, če bi imel dovolj strank, če bi te reklama prišla poceni, če bi stranko lahko prepričal, da rabi še dodatne storitve... Če, če, če... Kot sem rekel, dobro se zavedata vsega tega, zato se niti vidva, niti kdo drug še ni lotil te briljantne poslovne ideje. In vse, kar počneta tukaj je, da zagovarjata to trapasto idejo zaradi nje same. Ker ne znata ali nočeta priznati, da sta zadeve hudo preslabo premislila. Kao, da ni treba vsem tako delat - hell, nihče ne bo tako delal!
- Hoc est qui sumus -
opeter ::
Ne, ker mi ne moreš toliko plačati, koliko bi jaz za to zahteval. To bi te moral naučiti naš obvezni, brezplačni izobraževalni sistem.
Hmmm... zanimivo, ampak ta naš brezplačni izobraževalni sistem ne naredi. Kaj pa zdaj?
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
10 EUR/uro pade v vodo takoj, ko ugotoviš, da ne boš dobil dovolj strank! In jih ne boš.
Ja, če jih res ne bi, potem bi seveda zadeva hitro propadla, jasno. Ali jih res ne bi mogel dobiti, pa špekuliraš ti približno enako, kot jaz, ki mislim, da mogoče bi jih pa lahko.
koliko je realno vredna ena kava, ki ti jo zaračunajo 1 - 1,2 EUR?
Kilo zelo dobre kave, če kupuješ v malo večjih količinah, stane 10 €. En esspreso je 7 g kave. Iz kile kave narediš 140 kavic. Kakšna je realna cena, je odvisno od dodatnih stroškov in tega, koliko takšnih kav lahko prodaš.
Če bi recimo lahko kavo prodajal na vozičku na ulici, bi ne imel stroškov z lokalom, stroški opreme pa bi bili na daljši rok praktično zanemarljivi. Se pravi bi porabljal samo kavo, sladkor, plastične šalčke, plin za gorilnik in svoj čas. Če bi kavo prodajal po 0,5 evra, bi kilo kave, mogoče kilo sladkorja, nekaj plina in 140 plastičnih šalčk prodal za 70 evrov, stroškov pa bi imel recimo 20 evrov. Se pravi bi zaslužil 50 evrov. Koliko kav bi lahko tako prodal na dan, je pa že spet špekulacija. Kot je špekulacija, koliko bi moral plačevati mestu koncesije za takšno ulično prodajo, če bi sploh smel prodajati. Ampak vtis, koliko je vredna tista kava, dobiš iz podatka, da iz kile kave dobiš 140 kav.
O.
Tody ::
Če smo lih pri kavi ane... Kava iz avtomata stane 0,25 centa. Stem da tudi kava z mlekom stane toliko :)
Koliko stane avtomat in vzdrževanje pa nevem ampak, ko greš v lokal plačaš pač še vse ostalo.
Dejstvo teh vaših klobas je da se da ustvari s.p. in računat 10 eurov na uro za svoje delo. Dejstvo je tudi da bi prej ali slej ugotovil da se ti računica ne izide in boš moral ali a) spremenit poslovni model ali b) najdit novo službo in mogoče v s.p. delat takrat ko imaš čas.
Dejstvo 3 je da je na področju servisiranja računalnikov še ogromno prostora in dosti dela za pridne ljudi.
Koliko stane avtomat in vzdrževanje pa nevem ampak, ko greš v lokal plačaš pač še vse ostalo.
Dejstvo teh vaših klobas je da se da ustvari s.p. in računat 10 eurov na uro za svoje delo. Dejstvo je tudi da bi prej ali slej ugotovil da se ti računica ne izide in boš moral ali a) spremenit poslovni model ali b) najdit novo službo in mogoče v s.p. delat takrat ko imaš čas.
Dejstvo 3 je da je na področju servisiranja računalnikov še ogromno prostora in dosti dela za pridne ljudi.
nina_sosed ::
Pozdravljeni,
zasledila sem komentar Knesza, ki je omenil, da pozna dve stranki, ki jim je Sosed izgubil podatke oz. poškodoval računalnik.
@Knesz: Ker vsako stranko po opravljeni storitvi pokličemo in preverimo njeno zadovoljstvo, me zanima, za kateri dve stranki gre, saj v naši bazi nimamo takšnih primerov, kot jih omenjaš. Če bi bilo to slučajno res,bi stranki takoj povrnili vse nastale stroške. Prosim, pokliči me na 041 417 525 ali pa na našo brezplačno številko 080 4144 in mi povej priimke, da lahko preverim, od kod te informacije.
Bi pa hkrati vsem sporočila, da pričenjamo v Sosedu s sodelovanjem z Big Bangom, tako da bomo ponovno iskali dodatne Sosede. Vse, ki bi vas zanimalo takšno delo, lahko pišete na jobs@sosed.si. Lahko pa nas pridete tudi obiskat v Big Bang Mega, kjer bomo od naslednjega tedna naprej na mostu med računalništvom in avdio-video oddelkom.
Lp vsem,
Soseda Nina
zasledila sem komentar Knesza, ki je omenil, da pozna dve stranki, ki jim je Sosed izgubil podatke oz. poškodoval računalnik.
@Knesz: Ker vsako stranko po opravljeni storitvi pokličemo in preverimo njeno zadovoljstvo, me zanima, za kateri dve stranki gre, saj v naši bazi nimamo takšnih primerov, kot jih omenjaš. Če bi bilo to slučajno res,bi stranki takoj povrnili vse nastale stroške. Prosim, pokliči me na 041 417 525 ali pa na našo brezplačno številko 080 4144 in mi povej priimke, da lahko preverim, od kod te informacije.
Bi pa hkrati vsem sporočila, da pričenjamo v Sosedu s sodelovanjem z Big Bangom, tako da bomo ponovno iskali dodatne Sosede. Vse, ki bi vas zanimalo takšno delo, lahko pišete na jobs@sosed.si. Lahko pa nas pridete tudi obiskat v Big Bang Mega, kjer bomo od naslednjega tedna naprej na mostu med računalništvom in avdio-video oddelkom.
Lp vsem,
Soseda Nina
Poldi112 ::
In ko se trudiš preživeti z 1600 na mesec moraš pred spanjem še brati, kaj vse so napisali na enem forumu, kjer je 95% stvari offtopic, kar se tvoje firme tiče, ampak se debata žal dogaja v temi, ki nosi naslov tvoje firme in se te delno tiče.
In potem ti poči film in greš brat še temo "katero orožje imate", da vidiš, koga moraš iti prosit za pomoč :)
In potem ti poči film in greš brat še temo "katero orožje imate", da vidiš, koga moraš iti prosit za pomoč :)
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
blackbfm ::
Okapi malo si poglej statistiko o plačah v evropi, pa potem govori kaj je bolše, da gremo na gor ali da si zbijamo cene in postanemo še bolj balkanci kot že tako ali tako smo za bolj razvite države.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Predragi električarji, očitno v Sloveniji trg ne deluje (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 37635 (6013) | feryz |
» | servis avtomobila - upravičenje porabe časa (strani: 1 2 3 )Oddelek: Na cesti | 11690 (9146) | Mato989 |
» | www.wee.com - čuri muri ?Oddelek: Loža | 11105 (5631) | KTr1sk |
» | Koliko zaračunati za izdelavo videa? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Kaj kupiti | 31493 (26898) | buttplugs |
» | SOSED d.o.o. v policijski preiskavi. (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 23022 (18483) | ThinkPad |