» »

wtf sosed.si...

wtf sosed.si...

««
6 / 27
»»

tomaz- ::

no, sej mogoče pa lahko obrnemo zadevo v prid moderatorjem. Kaj pa če so oni dal nalašč oglas in še fuul popusta samo zato, da smo mi poklikali iz firbca, kakšne majo cene in zdaj se je razvila ta vroča debata o tem, kako so predragi in oh in sploh. tako bo lahko vsak uporabnik prebral tole temo in ugotovil, da bi ga sosed "nategnil".. mogoče bodo pa ogledniki foruma tistim, "ki oglašujete" v tej temi, da stvari naredite ful ceneje, poslali ZS, če pomagate pri tem in onem in boste-bomo vsi veseli.. Torej: vidite, ni nujno, da so moderatorji tooolk nespametno naredili, hehe ..

Sej veste, kozarc vode je lahko na pol prazen, ali pa na pol poln, odvisno kako na to gledaš.

LP

kitewing ::

Včeraj je nekdo iskal poceni serviserja v okolici Ptuja. Kje ste?

AngelOfDeath ::

Ampak če se gre Slo-tech nekakšen fair play pri označevanju nategovanja v malih oglasih, bi bilo za pričakovati nekaj podobnega tudi pri "velikih" oglasih.



Glede na nekatere cene v malih oglasih so sosedove cene za Đabe :D
edit: Slovnica

koyotee ::

TuVelika večina klikov je bila najbrž takrat, ko so imeli na strani polno oglasov, tudi sam sem počekiral. Reklamo, pa bi bilo bolje objaviti
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

knesz ::

Sicer je bilo že večkrat napisano, ampak imam občutek, da nad previsokimi cenami pizdite samo tisti, ki ne znate ceniti svojega dela. In posledično razvrednotite vrednost IT storitev.
Kar se pa tiče malih oglasov pa predlagam, da se poleg te rubrike še uvede rubrika oglasi, kjer bi bilo oglaševanje plačljivo. In tam bi potem vsak lahko prodajal procesor P3 800 za 250€.

lp

Tody ::

ja potem pa naredte še dizajn tak da bo za bruhat, podturite reklamo v vsak 3 post in se preimenujte v bolha2.com

knesz ::

Predlog o novi rubriki je bil mišljen kot sarkazm... ker nekateri enostavno ne razumejo razlike med oglasom ter malim oglasom.

lp

Tear_DR0P ::

sosedove cene so kar vredu - če kdo za namestitv XPjev računa manj kot sosed je pa kreten - kot mulc sem hodil okrog instalirat winse na racunala, pa sem skozi cas ugotovil da je to brezveze - vsem recem da naj si kupijo racunalo z nalozenimi winsi in ce jim kaj ne dela naj nesejo na servis - ne pa da pol okrog govorijo da jaz ne znam delat z racunalniki
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

koyotee ::

Jaz pa bi SOSEDU dal kaksno "zafukano" napako za porihtat, da bi bil tam par ur, pa nebi nicesar resil, mogoce za "nesposobnost" ni treba placat.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

NorK ::

Mogoče se pa motiš. Morda boš vseeno moral plačati vsako uro. Če si to privošči neko podjetje z več kot desetimi leti izkušenj na področju servisiranja računalnikov, si lahko tudi Sosed. Aja. Pa sploh ni šlo za neko "zafukano" napako ampak za nepoznavanje programa, ki ga je bilo potrebno naložiti. Torej za čisto osnovno stvar, ki so jo nudili.

Tody ::

Kitoslav kaj ste pa plačal :) Jest človeku nebi plačal če sem ga poklical da mi zadevo popravi in potem reče tega se ne da popravit.

Če me pa obrne pa reče, lejte zadeva je taka, morate kupit to to in to. Oz če naredim to to in to bo zadeva spet delala.

solatko ::

Kolikor je meni znano, sosedovi serviserji, računalnike, ki jih ne morejo popravit na terenu, odnesejo, jih popravijo v hiši in popravljene, z računom pripeljejo nazaj.

Utk ::

Sicer je bilo že večkrat napisano, ampak imam občutek, da nad previsokimi cenami pizdite samo tisti, ki ne znate ceniti svojega dela. In posledično razvrednotite vrednost IT storitev.


Nalaganje winampa je glih tolk IT zadeva kot je šofiranje avta vesoljska znanost. Ne zdej vsakega, ki se zna dotaknit računalnika slavit kot božanstvo. Za tisto pač ne rabiš nekega doktorata.
In da, drugi so cenejši. Če je nekdo tako neumen, da jih ne zna najt, naj pa plača tiste, ki imajo največ reklame. Lahko tudi občudujete tega Soseda, ampak jaz ga ne. Poglejte si tisto temo, kako je je Evropa izvisela z blue-rayi, čeprav je pri nas vse najdražje. Glih zato, ker večina vsako sranje kupi po vsaki ceni, ki jo kdo ponudi, pa še mislijo kakšni carji so, če so nekaj plačali pol več kot njihov sosed.
Naj gre Sosed v ZDA nalaga winamp za 100 dolarjev, pa bomo videli kako bojo preživeli. Samo tam bo treba tudi tistega serviserja malo drugač plačat.

imagodei ::

CrniE> "Naj gre Sosed v ZDA nalaga winamp za 100 dolarjev, pa bomo videli kako bojo preživeli. Samo tam bo treba tudi tistega serviserja malo drugač plačat."

To je totalni BS, ker je vsa znanost zgolj v tem, ali so stranke pripravljene sprejeti storitev po tej ceni. Ne v ZDA, pri nas. Če so, potem Sosed lahko preživi. Ne gre za nobeno oderuštvo, ker so njegovi ceniki znani in objavljeni.

Če meniš, da je to predrago (in jaz menim, tukaj se strinjam s tabo, da IT zadeva ni privijanje vsakega vijaka in nalaganje gonilnika), opozarjaj prijatelje, znance, sodelavce, sošolce, da je to absolutno predrago in da poznaš cenejše alternative.
- Hoc est qui sumus -

Izi ::

Poglejte si tisto temo, kako je je Evropa izvisela z blue-rayi, čeprav je pri nas vse najdražje. Glih zato, ker večina vsako sranje kupi po vsaki ceni, ki jo kdo ponudi

Lepo znaš obračati pomen, da bi ga prilagodil svojim trditvam.
Tam naprej piše, da bo Evropa izvisela ravno zato, ker računajo, da pri nas ne bodo dovolj prodali. In prav imajo. Američani so tisti, ki vse pokupijo, ne glede na kvaliteto in ceno.

Utk ::

Ha, to ti misliš. Evropa bo izvisela, da bojo lahko naprej Američanom po višji ceni prodajali, ko se bojo naveličali, bojo pa še nam. Ko bojo v ZDA blu-raye že zraven pralnih praškov delili. To bi blo prvič kaj takega, a ne?
imagodei, res, da je vsa znanost v tem, če nekdo to plača ali ne, ampak takih znanstvenikov imamo pri nas že preveč. In ponavadi je treba take znanstvenike kmalu reševat z državnim denarjem, ko pride konkurenca.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Utk ()

imagodei ::

Koga? Stranke? Zasebna podjetja?
- Hoc est qui sumus -

Utk ::

Vse. Revoz, Telekom, Mura, Paloma,...hvala bogu Sosed ni tako pomemben :) No, sej ni to največji problem. In ne pravim, da ne smejo imet takih cen, samo pravim, da je bolj za cenit podjetja, ki delajo nekaj poceni, kot pa drago. Sploh, ker ni še nihče napisal, da bi delali kaj strašno dobrega. Pa ne spet rečt, da se kvaliteta plača...serviserji so povsod enaki in povsod imajo minimalne plače.

V-i-p ::

Še enkrat povem: glede na to, da slišim,
kako sosedovi "serviserji" ne vedo niti kaj je ruter, modem, mrežna, itd... niso vredni počenega groša, kaj šele preko 100 evrov za nalaganje jebenih Winsev :) Za firmo se lahko skriva marsikaj ;)
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Mavrik ::

A imaš kake dokaze, linke, podpore za tako trditev ali gre za tipično slovenčkarsko fovšijo?
The truth is rarely pure and never simple.

Matev ::

>>> kako sosedovi "serviserji" ne vedo niti kaj je ruter, modem, mrežna, itd...

mene prov malo briga kaj oni vedo ali kaj oni ne vedo

če opravijo storitev po ceni, ki je drug ne more
...

Utk ::

Najmanj pet linkov je bilo v to temo nalepljenih, kjer imajo nižje cene. Ampak takšni polpismeni ljudje bojo seveda strgali listek s prvega drevesa in poklicali. Potem pa mislili, kako so boga za jajca prijeli, in kakšnega IT experta so gostili v svoji sobi. Mora že bit strokovnjak, če jih v eni uri ocola za 150 evrov. Malo davčnih svetovalcev in odvetnikov v Sloveniji je, ki bi tako kasirali. Sploh takšnih s 3 letno poklicno šolo.

V-i-p ::

SOSED-ovi "serviserji" imajo o računalništvu toliko pojma, kot jaz o piramidah >:D. Pa pika, sem slišal že večkrat krepko o njihovem delu...
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

imagodei ::

Jaz s Sosedom nimam nobenih izkušenj. Se mi pa zdi na meji okusnega, da se nekaj pavšalno nabija, češ da nimajo pojma. Slo-tech ni ravno tržnica, kjer bomo opravljali kot branjevke.

Daj kakšen konkreten primer - prijatelju/znancu/meni se je zgodilo tole in tole, sem nezadovoljen zato in zato. Drugače pa prosim, da se s tovrstnim pljuvanjem brez osnove zaključi.
- Hoc est qui sumus -

Matev ::

>>> Potem pa mislili, kako so boga za jajca prijeli, in kakšnega IT experta so gostili v svoji sobi.


naj ti namignem da živim v 12 nadstropju - in da je 90% časa dvigalo pokvarjeno
da težav oziroma nemogočega parkiranja ne omenjam

aja

pa čas imam zgolj v petek zvečer ob 19h

prideš?

V-i-p ::

imagodei: SOSED-ovega "turista" sem imel že na telefonu, ko je znancu štimal net, tudi zato vem. Če bi bil osamljen primer ok, ampak slišim drugače...
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

kitewing ::

Iz tega lahko sklepamo, da tudi Vip nima dovolj znanja...

Zgodovina sprememb…

V-i-p ::

Imam, imam. Kot prvo pa ta znanec ni nek moj prijatelj, da bom letel k njemu ko se mu zahoče, kot drugo nisem imel časa, kot tretje je pa on mene klical, da mu net ne dela če mu lahko kaj pomagam. Pa sem rekel, da mogoče konec tedna, zdaj nimam časa in je kar sam one pajace klical, sploh vedel nisem, dokler me ni poklical na telefon in vprašal: Ej, a ti lohk dam enga računalničarja na telefon k mi rihta net, ti si že bil pr men, veš kje mam modem, on pravi da ne ve kak zgleda modem pa ga ne najde... in potem tisti: živjo, tehnik od računalniškega podjetja SOSED na tej strani...:D
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

WarpedGone ::

@pordečeli in ostali:
Preberite si topic predno postate.
Zbogom in hvala za vse ribe

Ziga Dolhar ::

No, jest vem le to, da je mene in mojega kolego določena Izjemno-Pomembna-Oseba dober mesec nategovala, češ da nama bo prodala in na točno določen datum tudi dobavila dve Nokiji.

Ni blo nič iz tega, še na telefon se mi ni javil.

Mrbit mi ga je obljubljal po preveč ugodni ceni, kaj pa vem :P
https://dolhar.si/

WarpedGone ::

Še enkrat iz zadnjič:
VIP je offtopic. Vse kar se bo še nanašalo nanj - bo rdeče. Če tega ne zmanjka, bo ključ.
Zbogom in hvala za vse ribe

V-i-p ::

No, da ne bomo off lahko dodam, da res malo pretiravam... lahko je bil tisti pubec izjema v tej firmi, ki pač ni imel pojma in najbrž s takim znanjem ne dela več pri njih. Kar bi bilo bolje, za firmo in zanj...
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Ice-Heki ::

Meni osebno se zdi podjetje, kot je SOSED čisto OK - tako kot je bilo povedano, dokler obstajajo ljudje, ki bodo to plačevali naj kar lepo poslujejo.

Vsi tisti, ki pa to delate v prostem času (npr. namestitev windowsov, ipd.) pa upam, da ne delate takih stvari za 10 €.

P.S: Ko sem v Teme zadnjih 24 ur videl naslov Prepovedali reklamo zaradi pretiravanja sem bil prepričan, da je bila odstranjena SOSEDova reklama.

racpomoc ::

Sam sem delal pri sosedu en dan...pri uvajanju sem šel skupaj z izkušenim serviserjem na dom nekaj popravit...sosedov serviser napake ni znal odpravit in je hotel računalnik odnesti na servis s seboj...potem sem sam predlagal rešitev in rešil v 10min....
No ko sem izvedel da je vsak serviser plačan le 10% od servisa sem se raje odločil da naredim svoj S.P.
Cene imam veliko nižje poleg tega pa še MCP certifikate ki potrjujejo moje znanje medtem ko pri sosedu delajo študenti ponavadi brez kakih potrdil o strokovnem znanju. Vem da ta certifikat ni ne vem kaj ampak je vsaj potrdilo da nekaj znam...
Sicer sem ravno začel in oglaševanje je prvo kar moram narediti...ampak tukaj pač ne bom povedal kateri S.P. sem...če koga zanima sodelovanje naj mi piše...pa lep pozdrav.

perci ::

Jah tko je. Eni nategujejo s cenami storitev, drugi pa z dobavo nokij. Tako je to v tem svetu. Ce si s storitvijo zadovoljen, placas tudi naslednjic. Ce pa nokije prvic in drugic, ko si se za zihr zmenil, ne dobis, tretjic tej osebi ne nasedas vec.

Gregor P ::

... predlagam, da ti na slo-techu objavijo reklamo; ker če so jo sosedu8-)
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

V-i-p ::

racpomoc: lepo, da si povedal še svojo plat... očitno se glede tega SOSED-a le nisem tako motil, niti drugi ne...>:D
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Utk ::

>>> Potem pa mislili, kako so boga za jajca prijeli, in kakšnega IT experta so gostili v svoji sobi.


naj ti namignem da živim v 12 nadstropju - in da je 90% časa dvigalo pokvarjeno
da težav oziroma nemogočega parkiranja ne omenjam

aja

pa čas imam zgolj v petek zvečer ob 19h

prideš?


Za 100 evrov na uro - ziher. Čeprav, če bi prebral par izjav tu, bi vedel, da je parkiranje in podobne stvari, problem serviserjev, ki dobijo 10%-25%, ne glede na to, kje ti živiš, in kakšno dvigalo imaš. Firma, ki ima navite cene, pa zasluži enako, vse kar naredi je, da pošlje serviserja tam ob uri in ji prav dol visi za tvoje 12. nadstropje.

Mehmed ::


Sej veste, kozarc vode je lahko na pol prazen, ali pa na pol poln, odvisno kako na to gledaš.



true

racpomoc ::

... predlagam, da ti na slo-techu objavijo reklamo; ker če so jo sosedu8-)

Vsako reklamo moram plačat :)
Sicer pa mislim da tukaj niste ravno ciljna skupina za oglaševati...saj se vas veliko spozna na rač. vsaj toliko da takšne pomoči ne rabite:)))

Oglaševanje danes stane:) in to kar je sosed z tem agresivnim oglaševanjem naredil je zelo iznajdljivo...saj npr. raznos plakatov itd po blokih stane veliko manj kot pa npr. 1 mesec oglaševanja na kaki dobro obiskani strani(seveda tudi odvisno od načina obračunavanja ampak vseeno)

connel ::

zaradi mene naj kar računajo kar hočejo, če le trg in stranke to prenesejo, zastonj servisiranja se tudi jaz ne grem več, pa še pol te gnavijo za vsako malenkost, zastonj naredim le še doma, pa še tukaj potem povem, da naj se malo tudi sami naučijo, vsaj osnovne stvari. Od zastonj se ne da živeti, še. Za kakšne stare mame in ate je pa to čisto kul, jih ne prenašam več, ker res nimajo pojma od nič in kar zastonj jim bom to delal v nedogled, yea right. Recimo takole, ne znam speči potice, a bi mi jo kdo naredil enkrat na mesec, mogoče tudi na teden zastonj, pa moraš prinesti s sabo svoj material, pa še vedno znova me učit zraven? Me zanima koliko časa bi mi kdo to počel, pa še zastonj,...

Kar se pa tiče izbire oglaševanja lastnikov slo-tech je pa res čisto njihova stvar kaj oglašujejo in kaj ne, najmanj pa na strani uporabnikov foruma, tipično, kar domači potem postanemo čez čas ane, kot bi bili sami lastniki, dajte se malo umiriti pismo

Matev ::

mene tudi tole zastonj servisiranje malce moti

sem pa potem enkart rekel da bi par evrov potreboval za stroške programa (kao...)

pa je model prec raje nov računalnik kupil - raje nov komp kot pa da bi meni dal tistih par fičnkov

solatko ::

Matev - kdo pa pravi, da servisiraš zastonj, jaz računam tudi žlahti, če ne drugega pa solato in krompir. Zastonj delaš, ko se učiš, ko pa enkrat zadeve obvladaš, pa dragi moji 3-4 mesece učenja, pa boste znal, ali pa kakšen € pokazat, ne gre drugače. Meni tudi vsi, vse zaračunajo, zakaj bi jaz nekomu delal zastonj.

Matev ::

>>> zakaj bi jaz nekomu delal zastonj.

v tej temi imaš kar veliko ljudi ki bi zahtevala zadevo zastonj - ali za manj denarja kot je trenutno tržna cena

Icematxyz ::

A sosed predstavlja trenutno tržno ceno takšnih storitev?

Matev ::

pa lej
boli me k....

pač ma tako ceno
in če ti ni všeč pač ne kupi - anroči od njih

nekateri naročajo

...

ja

zanje je očitno to sprejemljivo

doh

...

prov muka je z vami se pregovarjat

k tumpate eno in isto kar naprej

Opkow ::

Meni ustreza, da imajo take cene.
Zato, ker jih navajam kot referenco, ko popravljam racunalnik sosedu, sodelavcu, zlahti,... Seveda za nekaj % manj od Soseda. Vsak ga pozna, toliko lazje ga navajam.
Ce bodo imeli se visje cene, toliko bolje. :)

V-i-p ::

Matev, ne bluzi. Tudi zame je potem sprejemljivo prodajat sedem let star prenosnik za 500 evrov tu, med malimi oglasi. Saj veš, kot ti praviš eni pa kupijo, doh...
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Poldi112 ::

A sosed mogoče oglašuje med malimi oglasi? In ali zraven tvojega prenosnika dobim račun, da ga dam v knjige?

Zdaj ti že vsaj tretjič dopovedujem, da mešal 2 popolnoma različni stvari, pa ti še kar ne potegne. Kot bi govoril zidu.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

V-i-p ::

No poldi, bom narisal, samo zate. Administratorji portala slo-tech, so poseganje v male oglase uporabnikov in opozarjanje na (pre)visoke cene zagovarjali s tem, da ščitijo neuke uporabnike. Podjetje SOSED, se najbrž strinjava, cilja tudi na neuke uporabnike, saj bi na tem portalu malokdo dal preko 100€ za nalaganje winsev. Potem takem lahko imajo za take neuke uporabnike cene kakršne hočejo, pa jih ta portal ne bo ščitil, ker če pogledaš SOSEDOV cenik, cene SO zasoljene vsaj pri nekaterih storitvah, če ne pri vseh... Merila so dvojna, pa reci kar hočeš.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!
««
6 / 27
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Predragi električarji, očitno v Sloveniji trg ne deluje (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
16835052 (3430) feryz
»

servis avtomobila - upravičenje porabe časa (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
10810090 (7546) Mato989
»

www.wee.com - čuri muri ?

Oddelek: Loža
3410526 (5052) KTr1sk
»

Koliko zaračunati za izdelavo videa? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
16228192 (23597) buttplugs
»

SOSED d.o.o. v policijski preiskavi. (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9521895 (17356) ThinkPad

Več podobnih tem