» »

wtf sosed.si...

wtf sosed.si...

««
4 / 27
»»

hendriks ::


Btw: jaz tistim, ki sem jih identificiral kot profiterje, kličejo samo ko kaj potrebujejo, jih takoj odjebem> jooj, sem v avtu, policija na cesti/sem na sestanku... in jih pozabim poklicati nazaj.


Kaj pa kolegom, tudi zaračunaš?

Utk ::

Mislim, da nihče tu ne pravi, da Sosed krši kak zakon. Seveda lahko računajo kolk hočejo. Ampak to še ne pomeni, da je ta firma kaj vredna. Enako bi popljuvali vsako trgovino, ki bi prodajala stvari enkrat dražje kot ostali. Kolk ima trgovina pri tem stroškov, nikogar ne briga. In če bi taka trgovina imela tolk marketinga kot sosed, in tolk službenih avtov (s katerimi se očitno samo šefi vozijo), bi verjetno marsikoga nategnila. Ji je treba zato ploskat? Vi kar dejte, jaz ne bom.

Okapi ::

Kaj pa kolegom, tudi zaračunaš?


Verjetno še sorodnikom:-)

Tule se mi zdi, da eni ne štekate nekaterih osnovnih reči. Nihče ne pričakuje, da bo kdo dal v Salomona oglas, da zastonj popravlja računalnike (razen mogoče samskim blondinkam od 18-28 let;-). Ali da bo kdo zastonj hodil od vrat do vrat in ljudem pomagal reševati računalniške težave (čeprav bi to mogoče bila lahko dodatna ponudba jehovcev in mormonov:-).

Tudi nihče ne pričakuje, da bo visoko izobražen IT strokovnjak po domovih nameščal winrar in spletne kamere. Tudi vrhunski kuharski mojstri ne pečejo kruha in kuhajo krompirja, ampak to zanje delajo vajenci.

Tudi nihče ne pravi, da podjetnik ne sme zaračunati toliko, kolikor mu pač največ uspe.

Ampak - če nekdo računa za nekatere malenosti toliko kot tale sosed, pa lahko upravičeno rečemo, da je to nateg, oziroma izkoriščanje ljudi, ki ne vedo, koliko dela in znanje je treba za namestitev winrara ali spletne kamere.

In da ne bo pomote, še zdaleč niso edini. Tudi marsikateri obrtnik zna, če se mu le ponudi priložnost, recimo v obliki nevedne stranke, material zaračunati po 10-kratni ceni iz Bauhausa.

O.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

wizeazz ::


Btw: jaz tistim, ki sem jih identificiral kot profiterje, kličejo samo ko kaj potrebujejo, jih takoj odjebem> jooj, sem v avtu, policija na cesti/sem na sestanku... in jih pozabim poklicati nazaj.


Kaj pa kolegom, tudi zaračunaš?


Še mami in bratom obvezno! ;-)

Prvo mi povej koliko imaš res dobrih prijateljev?
Kolegom, po definiciji znanci, zaračunam ja.
Če ti je oseba "kolega" po tem bo zagotovo znal ceniti tvoje delo in ti bo sam kaj dal. Ni treba da je tržna cena, lahko je tudi normalna (>20€ za 1h, v radiju 1km), ne pa za pivo.
"Kolega", verjamem da če bi mu delal 4-5h bi moral že po lastni vesti kaj dati sam od sebe.
Naprej, če razvijem misel, če greš temu kolegu 5x delati in ti nikoli nič ne da, boš šel še?
Osebno raje vidim da me kolega zajebe za 10€ kot pa za 1000. Če ima kdo tako nizko ceno po tem ga nočem za kolega/prijatelja. Raje sam kot v slabi družbi. Toliko o kolegih.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: wizeazz ()

wizeazz ::

Okapi:

Ljudje so radi nategnjeni, nisi še ugotovil. ti jim boš ponudil dobro in zanesljivo storitev pa se bodo vseeno odločili za nateg. ofca ne more iz svoje kože. njeno poslanstvo je biti ostrižena.

koliko ljudi gre npr. v HN, ali rutar, in se vrnejo nazaj k njim. ;-)

The men the American public admire most extravagantly are the most daring liars; the men they detest most violently are those who try to tell them the truth.
H. L. Mencken
US editor (1880 - 1956)

hendriks ::


Prvo mi povej koliko imaš res dobrih prijateljev?


Recimo takole na uč 5.


Kolegom, po definiciji znanci, zaračunam ja.
Če ti je oseba "kolega" po tem bo zagotovo znal ceniti tvoje delo in ti bo sam kaj dal.


Cenijo moje delo, vendar dajo za pivo. Žal. :)


Ni treba da je tržna cena, lahko je tudi normalna (>20€ za 1h, v radiju 1km), ne pa za pivo.
"Kolega", verjamem da če bi mu delal 4-5h bi moral že po lastni vesti kaj dati sam od sebe.
Naprej, če razvijem misel, če greš temu kolegu 5x delati in ti nikoli nič ne da, boš šel še?
Osebno raje vidim da me kolega zajebe za 10€ kot pa za 1000. Če ima kdo tako nizko ceno po tem ga nočem za kolega/prijatelja. Raje sam kot v slabi družbi. Toliko o kolegih.


Sicer pa je bilo moje vprašanje bolj info narave. In če pri tebi pali tak način kot si ga opisal zgoraj,
ni vrag da ne bi tudi pri meni. Kako pa hendlaš žlahto? Isto?

Mislim, meni je zelo težko postaviti mejo, komu zaračunati.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: hendriks ()

wizeazz ::

LOL!

moj pogled na prijatelje: tisti, ki so vedno ko jih poterbujem je gratis seveda> recipročnost. ne smeš samo jemati z grabljami, ampak moraš kdaj dati z vilami.

ostali kolegi (to je že drug predal), pa kot sem napisal, ko se pije se pije (runde gredo v krog), ko se dela se dela in takrat vsaj simbolično, ki je nekako razumljivo >cca 20€. zanemarimo specifične situacije, ko se pije in se dela zraven. :-)

veš kdaj se naj nelagodneje počutim, ko ugotovim, da je nekdo poln keša in se naredi bogega in mu premalo zaračunam. zato sem si nadel železno masko in ustrelim ceno. sicer se mi pa ne da več zajebavati s fizičnimi osebami, ker samo gnjavijo in si zmislijo še 1001 stvar. joj pa menu bi tak, joj pa ikono bi tako, pa zakaj se mail ne odpira tako, pa zakaj tis ne dela, ker je kura vtipkala cankareva namesto cankarjeva.
po podjetjih pa, a mi lahko prestavite kišto, monitor printer in vse ostalo na drugi konec pisarne. gospa to je vaša interna zadeva in se pogovorite z vašim nadrejenim in hišnikom.
ali, finančniki in računovodje gnjavijo z excelom ali saop, ali rečem da ne vem, če mam pa dober dan, da pač to sodi v svetovanje office specialista ali pa saop svetovalca. saop svetovalci vzemejo okoli 50€/h + pot. office specialist, naredi tečaj + izpit pa da te vidim, če boš ljudem zastonj delal simulacije ali linearno v excelu...., o bazah pa da ne govorimo.

that's life. or you fuck or you get fucked. that just the way it is and we can't deny it. depends just how capable you are handling the truth!
Spomni se Del boya in Rodneya, vedno so morali koga nafukati. Youtube only fools and horses.

AngelOfDeath ::

MK42>

Jap, totaln pain in the ass dhcp vklopit ter avtomatske ipje nakikat. (8 klikov miške, na povprečni win xp kišti, sem šel preverit, tipkovnice se niti dotakniti ni treba)



8 klikov ?
daj razloži ti to malo bolj podrobno :)


To pa niso več brezplačne informacije. :)
Hec.
Začne se desno spodaj z desnim klikom. Naprej menda znaš?



Desno spodaj ? hmm ? Klik na uro ? grafično kartico ? msn ? antivirus ? :D


Misliš levo spodaj. samo v 8 klikih mi nekako ne uspe tega narest :(
edit: Slovnica

imagodei ::

> "Tu imaš premalo podatkov, da lahko zaključiš a je 25% veliko ali malo. (Bruto,neto,stroški...) "

Kakšni stroški? Reklame, ustvarjanja dobrega imena? Ali si imel morda v mislih stroške el. energije, ogrevanja, najemnine? Vhodne stroške za material? Kakšni stroški?
- Hoc est qui sumus -

Beli_Zajcek ::

Kolikor jaz vem se inštalacije piratskih Xp-jev, ali ostalih operacijskih sistemov, ne grejo. Mi je povedal kolega, ki je delal za njih od začetka. So se menda že na začetku zmenili kako bo s tem. Je pa res, da so popolnoma neresna firma, ki na svoj kader ne da ravno veliko. Zaradi tega že lep čas ne dela več pri njih. Sicer je bilo pa vse že napisano v prejšnjih post-ih. Kot serviserju ti pri njih na koncu ostane premalo, da bi se ti splačalo delati zanje, odnosi pa tudi niso blesteči.

Icematxyz ::

Ok še ena hipotetična in v real life zelo vrjetna situacija:

Kupiš nov računalnik brez OS in pokličeš sosed-a.

Njihov serviser pride in se začne:

Namestitev operacijskega sistema 108,00 €
Namestitev programskega paketa 69,00 €
Osnovni priklop na internet: Cena : 39,00 €
-------------
Skupaj:216 evrov

Imaš nameščen OS + WORD + povezan si v internet.

Če želiš še par osnov kot so:

Skupaj:216 evrov
Namestitev programa 59,00 € (namestitev 1 programa naprimer, ki ga potrebuješ za delo)
Namestitev celotnega omrežja 89,00 € (če uporabljaš ruter)
-------------
Skupaj:346 evrov

Torej imaš nameščen OS + word + 1 program po želji + povezan si v internet preko ruterja

Če pa želiš še:

Skupaj:346 evrov
Zaščita brezžičnega omrežja 39,00 €
Povezovanje dodatnih naprav v omrežje 69,00 € (priključitev tiskalnika v omrežje)
-------------
Skupaj:472 evrov

Torej za 472 evrov imaš:

Namestitev OS+ Word + 1 poljuben program po želji in povezan si v internet preko routerja ki ima nastavljeno zaščito in preko njega v omrežju deluje tudi tiskalnik.

S tem da še nimaš recimo backup sistema in uporabniku nisi popolnoma nič na hitro omenil kako se naprimer poveže na internet. To bi stalo še dodatnih par deset evrov.

Sedaj pa mi povejte, koliko od vas je ta isto stvar naredilo že znancu zastojn? Oziroma za 10 evrov in ste takrat kot muloti še celo bili srečni zraven da ste toliko dobili?

Ne rečem da bi sosed mogel to narediti za 10 evrov. Ampak za to kar sem naštel, ponavadi že skoraj vse dobiš na prenosniku vrednem 600 evrov.

P.S. Nimam nič proti podjetju sosed. Da nebo pomote. Ampak sem pa mnenja, da imajo cene "močne". Če uporabim blag izraz. Nočem pa jih blatiti ali karkoli ker z njimi nimam dobenih iskušenj. To je samo moje subjektivno mnenje glede cen.

Zgodovina sprememb…

R33D3M33R ::

No, no, Yohan del Sud... Od parih primerov poznam Soseda, pa vem, da če že služijo, dobijo denar od res neukih uporabnikov in krepko računajo za osnovne reči, beri: inštaliranje xpjev, ki jih mora stranka seveda prej sama kupit... Žešča znanost, nimaš kaj :]

Hočeš reči, da ko si prvič sedel pred računalnik, si šel v BIOS, nastavil primary boot device CD-ROM, AHCI kontroler nastavil na IDE način, save&exit in šel v inštalacijo Winsev ter sledil postopku, potem pa naložil še gonilnike? Ali si se usedel in si mislil "kje se pa to prižge"?


Bukva Moj prvi PC te stane ubogih 15€. In po njej se da čisto enostavno naučiti vse osnove o računalniku. Tudi namestiti OS. Poznam pa ljudi, ki pa knjige nočejo prebrati, češ da so prestari za to ali pa se jim enostavno ne da. No, tisti pa naj plačajo takim kot so na sosed.si.
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

poweroff ::

hja, težko zaračunat nekomu 100 evrov za pol minute klikanja. Če narediš isto v 15 minutah v konzoli, ooo, potem si pa car :)

???

V konzoli porabim eee... manj ko minuto?
sudo poweroff

poweroff ::

No, no, Yohan del Sud... Od parih primerov poznam Soseda, pa vem, da če že služijo, dobijo denar od res neukih uporabnikov in krepko računajo za osnovne reči, beri: inštaliranje xpjev, ki jih mora stranka seveda prej sama kupit... Žešča znanost, nimaš kaj :]


Isto bi lahko rekli "beri: inštaliranje Ubuntuja, ki ga mora stranka seveda prej sama downloadat... Žešča znanost, nimaš kaj :]".

Ampak Linux je fuuul kompliciran, Winse pa "vsak" zna inštalirati...
sudo poweroff

poweroff ::

Naprej, če razvijem misel, če greš temu kolegu 5x delati in ti nikoli nič ne da, boš šel še?

Hmm, še posebej, če je kolegica, ane? :D
sudo poweroff

wizeazz ::

Naprej, če razvijem misel, če greš temu kolegu 5x delati in ti nikoli nič ne da, boš šel še?

Hmm, še posebej, če je kolegica, ane? :D


Jebeš kolegice. z njimi maš samo izgubo, delaš + delaš= 0 ;-)
terensko delo, plačajo te, pa še kdaj ti kakšna za vrat skoči! kaj hočeš boljšega, €+ free sex!

solatko ::

Če je zelo dober kolega, potem imam od njega koristi in mu takih stvari ne računam, ga pa poizkušam prepričat, da lahko te stvari naredi sam in ga po navadi prisilim, da je poleg ali celo, da on klika in tipka, po mojih navodilih. Več kolegov me pokliče samo še ob res kakšnih kompliciranih rečeh. Za žlahto, po navadi težko najdem čas, razen ko grem na obisk in jim mim grede še kakšno stvar poštimam, drugače pa jih pošiljam na google in ST, pa naj iščejo in se učijo. Vsakemu drugemu računam odvisno od finančnega stanja in, ali gre za otroke kolegov (po navadi po dveh intervencijah laufa samo še tel.) ali kakšne starejše osebe, katerim gre že tako, tehnika bolj težko od rok (niso pa tako zahtevni, kot večina pivskih in športnih kolegov, ki bi pa polni denarja, najraje zastonj, pa še pijačo, da prinesem s seboj). Tem kolegom po navadi že naprej povem, koliko kakšna stvar košta, pošljem jih v trgovino, da si nabavijo SW (vsak pravi, da sosedov mulc mu pa ene sesute winse in office pa kr za stonj naloži, pa pol neki časa dela brez problema), tako, da imam po navadi pred njimi mir in smo še naprej samo dobri pivski in športni kolegi, za računalnike pa skrbi sosedov mulc (dokler ne bo zrasu).

nina_sosed ::

Pozdravljeni,

javljam se iz svojega accounta. Sicer ste nekateri ugotovili, da že imamo odprt en account, ampak sem raje odprla kar še enega. Svojega:)

Žal mi je, da ne morem odgovoriti vsem, vendar se sproti dogaja, da mi nekateri jemljete besede kar iz ust, tako da mislim, da je marsikaj že povedanega. Glede cen storitev bi sicer še dodala, da je zadeva takšna, da jih sama sicer ne določam, vem pa, da so del celotne cenovne politike podjetja in da so v skladu s strateškimi določitvami. Pri Sosedu pa se tudi ogromno pogovarjamo o tem, kako narediti storitve čimbolj prijazne in dostopne za stranke, zato nudimo tudi garancijo na storitve ter za stalne stranke tudi pomoč po telefonu. V ospredju našega zanimanja so stranke, saj če njih ni in če niso zadovoljne tudi nas ni. Veliko pa vas najbrž ve, da zadovoljiti stranko ni tako lahko:)

@rcon: Hvala za te pripombe. Sicer si rekel, da nam jih boš poslal na mail, ampak tudi tako je ok. Tako kot se trudimo od začetka, dobre ideje vsekakor upoštevamo, tistih, ki pa nimajo preveč trdnih temeljev, pa žal ne moremo. Verjetno tudi sam vidiš, da so Start-up podjetja drugačna od ostalih, saj se dogajajo hitre spremembe. Po tvojem odhodu se je že marsikaj spremenilo. Verjamem pa, da zaposlenemu ni lahko v hitro spreminjajočem se okolju. Tako da razumem tudi tvojo plat.

@Icematxyz: Ja, prav imaš, takšen izačun bi bil res prehud. Zato smo upoštevali želje naših strank in ponudili pakete (win+office+zaščita ipd.), kjer cena ni seštevek posameznih storitev, ampak je nižja.

Ker pa ravnokar delam eno analizo, bi vas prosila še za eno majhno pomoč. Zanima me, kako vam je všeč ime SOSED za računalniški servis? In koliko izmed vas je "dekodiralo", zakaj imamo v imenu SOS in ED različne barve?

Upam, da nisem edina ženska na tem forumu, zato pozdrav še kakšni, če se skriva kje med fanti. Drugače pa vsem skupaj hvala za pozitivne in negativne kritike. Tudi negativne so za nas koristne in vem, da se bomo iz te razprave dosti naučili. Naša želja je samo, da ponudimo čimboljše storitve za uporabnike računalnikov in da poskusimo maksimizirati uporabo sodobne tehnologije.

Sosedski pozdrav!

Nina

Poldi112 ::

>Ker pa ravnokar delam eno analizo, bi vas prosila še za eno majhno pomoč. Zanima me, kako vam je všeč ime SOSED za računalniški servis? In koliko izmed vas je "dekodiralo", zakaj imamo v imenu SOS in ED različne barve?

No, če že ravno sprašuješ, ime je dobro, sos je tudi precej očiten, mi pa tisti trije (ne vem zdaj če ravno vsi, definitivno vsaj eden ali dva) na plakatu delujejo zelo odbijajoče - gejevsko, pozersko, vzvišeno, nekaj v tem smislu.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

V-i-p ::

SOS=pomoč
ED=ne vem kaj bi bilo.

Še vedno pa se noben visokoleteči admin tega portala ni oglasli in odgovoril na moje vprašanje zgoraj. Uporabnikom imajo pravico označiti oglas, ki bi naj vseboval previsoko ceno, češ da je to v dobro ostalim. Vam, ki roko na srce tudi nimate najnižjih cen pa dajo zastonj oglas in se tu govori, da lahko imate cene kakršne hočete, če raja to vzame. Tole dvoje mi še vedno ne gre skupaj, ali pa sta si sosed in s-t bližje, kot si mislimo?
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Camalotz ::

@Icematxyz: kolikor vem, ne delajo piratskih instalacij, torej če si kupiš nov računalnik
brez OS-a, dodaj še 180€ za standalone Visto Home Basic licenco in 80€ za Office 2007 (h&s).
No, če je človek preveč len/butast/stiskaški, da bi se prej pozanimal kako stvari tečejo
(in ne kupi računalnika z DSP Windoze (-80€) ter si naloži brezplačni OoO),
potem definitivno privoščim, da mastno plača. Davek na neumnost mora bit.

Kar se cen storitev tiče, če jih je trg pripravljen sprejet, ni z njimi nič narobe.
Ne razumem pa tistih, ki jih pljuvate, zraven pa zastonj ali za male pare vsem, ki vas
na videz poznajo, rihtate računalnike, namesto da bi raje tudi vi posledično postavili ceno
tako pa tako (npr. polovico tega, kar zahteva SosEd). Razen, če vam paše tapkat dve uri
po tujem računalniku in se ukvarjat s problemi ter dobiti za eno pivo in dvoje orbit žvake.

Če se zdi "znancu" cena previsoka, naj pa SosEd-a pokliče >:D

Aja, pa tisti trije pozerji na plakatih definitivno smešno zgledajo....
Vedno znova me preseneča, koliko ljudi zna pisati, ne pa tudi brati.

Icematxyz ::

@Icematxyz: kolikor vem, ne delajo piratskih instalacij, torej če si kupiš nov računalnik
brez OS-a, dodaj še 180€ za standalone Visto Home Basic licenco in 80€ za Office 2007 (h&s).

ceneje.si - prenosniki

Razporejeno po ceni. Edini kriterij - filter ki je vključen je ta, da ima prenosnik licenčni Win OS. ;)

Zgodovina sprememb…

Ziga Dolhar ::

V-i-p:

Še vedno pa se noben visokoleteči admin tega portala ni oglasli


... morebiti se imaš za to zahvaliti sebi.


in odgovoril na moje vprašanje zgoraj. Uporabnikom imajo pravico označiti oglas, ki bi naj vseboval previsoko ceno, češ da je to v dobro ostalim. Vam, ki roko na srce tudi nimate najnižjih cen pa dajo zastonj oglas in se tu govori, da lahko imate cene kakršne hočete, če raja to vzame.


Oglasi SOSED-a niso brezplačni.

Tole dvoje mi še vedno ne gre skupaj, ali pa sta si sosed in s-t bližje, kot si mislimo?


SOSED je od Vivian Banks, potem ko se je ta odločila umakniti svoja sredstva iz prelestnega Slo-Techa, pod ugodnimi pogoji kupil vse premoženje in obveznosti Slo-Techa. V skladu s pogoji posla je tudi pridobil vse tu shranjene osebne podatke, mdr. tvoje. Če si v zadnjem času beležil kakšen porast spama za razne medicinske pripomočke ... well ... :-).
https://dolhar.si/

Zgodovina sprememb…

dronyx ::

Nisem bral cele tele niti (samo začetek), mi je pa kljub temu že nekaj časa smešno, kako so ljudje, "ki se spoznajo na računalnike", lahko toliko bolj neumni od polagalcev ploščic, vodovodarjev, električarjev in podobnih profilov. Jaz ne poznam nobenega "kolega", ki bi mi ploščice položil zastonj, usluga pomeni, da sploh pridem v doglednem času na vrsto, plačam pa običajno tarifo.

V računalništvu pa kar vsak misli, da če si v tem poslu, bi moral pa kar po ne vem kakšni logiki reševati probleme "znancev" zastonj. Ker pa veliko ljudi to še vedno počne, smo vsi mi na izgubi, ker bi lahko služili podobne denarje kot elektro inštalaterji še mimo službe. Samo to ne gre, pa še tega nesrečnega Soseda imajo vsi v zobeh, ker ima oderuške cene. Samo če pride nekdo namestiti tiskalnik in konfigurirati zadevo ter za to računa 60 € je to ŠKANDAL, ker študent to naredi za 2 € ali pivo, če pa ti pride električar zamenjat varovalko ali štekdozo in računa 60 € je pa to ful ugodno, ker je pod 100 €. Kaj res ne razumete, da pljuvate v lastno skledo? (vem, da nekatere tu full moti, če linkam zapis na blogu, ne moti pa jih, če zastonj linkajo SOSED.SI, pa bom kljub vsemu naredil link na moj zapis Za prijatelje se dela zastonj, ki govori točno o tem)Lahko pa admini tega spoštovanega portala link na moj blog tudi pobrišejo. Mi dol visi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dronyx ()

WarpedGone ::

Kaj res ne razumete, da pljuvate v lastno skledo?

Temu se reče prikrita foušija. Sosedu očitno uspe zaračunat po 60€, njim/nam pa ne - zadovoljiti se morajo/moramo z dvadeci soka. Sami nase s(m)o jezni, ker ne zmorejo/mo svojga dela zaračunat. Isti sindrom kot v "sej direktorji neč ne delajo, samo dnar vlečejo".

Js kompjuter rihtam samo ožjemu sorodstvu, kjer storitev smatram kot darilo. Če hoče kdo kej plačat mu direkt rečem prave cene opravljenega dela ne bo zmogel/hotel plačat.

Me zanima če študenti pravniki, pravne nasvete delijo zastonj ali računajo po uradni tarifi?
Zbogom in hvala za vse ribe

dronyx ::

Jaz enostavno se tega ne grem več in v bistvu nikomur od sosedov in znanci ne pomagam v zvezi z računalniki. Če računaš karkoli, tudi bagatelo, te imajo po moje vsi za čudaka in oderuha, pa sem dostikrat izgubil po več ur, ko sem reševal okužene računalnike, pri čemer sem doživel še kakšno opazko, zakaj to toliko časa traja, medtem ko je imel računalnik nameščenih prek 20 različnih virusov.

In če bi vsi sledili mojemu zgledu, potem bi jaz skrbel za računalnike vaših sosedov in znancev, vi pa mojih, pa bi se dalo takole mimogrede zaslužiti še eno plačo. Samo ker je na trgu poplava bedakov in študentov za 3 € na uro to pač ne gre in sem čez vse skupaj potegnil črto. Jebi ga, samo ne pa potem jokat, da delate za 3 € na uro, električar pa kasira z lahkoto na fuš dodatnih 2000 € na mesec, ko vleče kable po hišah .

Ewo, še samga sebe citiram (Sosed.si verjetno sebe vidi nekje v tej številki):
Če je recimo pri nas 800.000 kosov računalnikov v zasebni lasti (štejem PC in prenosniki) in če je za nemoteno delovanje vsakega potrebno recimo storitev samo za 100 € na leto (to je po ceniku GZS samo par ur na leto), je to letno 80 milijonov evrov. Če bi to počelo 10.000 ljudi, je to dodaten zaslužek v obliki 8 kile evrov na leto za par ur dela.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dronyx ()

Mercier ::

Jaz že nekaj časa delam zastonj in dobro ... in zelo počasi. Ni del taktike, pač časa mi je zmanjkovalo, ko me je kdo gnjavil, pa sem vedno dal na stranski tir. Nimam nobenih "naročil" več. >:D

Ziga Dolhar ::

Me zanima če študenti pravniki, pravne nasvete delijo zastonj ali računajo po uradni tarifi?


Ma, ob prilki se moram mal bl natančn poglobit v tale tanov KZ, da ne bom slučajno v kakšnih čudnih okoliščinah obtožen zakotnega pisunstva al pa kej :)).
https://dolhar.si/

Zgodovina sprememb…

Gregor P ::

Sem imel ideje, da bi si nabavil 090 telefonsko za vsakič ko me kdo gnjavi, da mu ne dela
... dobra, he he
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Okapi ::

Naj ponovim - vsi, ki tule navijate za visoke cene računalniških opravil, oziroma jih zagovarjate, se spomnite na svoje besede, ko boste naslednjič jamrali, da je kaj (pre)drago, pa naj bo to kruh, pir v oštariji, notarske storitve, zdravila ali karkoli.

O.

Ziga Dolhar ::

Naj ponovim - vsi, ki tule navijate za visoke cene računalniških opravil, oziroma jih zagovarjate, se spomnite na svoje besede, ko boste naslednjič jamrali, da je kaj (pre)drago, pa naj bo to kruh, pir v oštariji, notarske storitve, zdravila ali karkoli.

O.


In ti - ko boš nezadovoljen s svojo plačo.
https://dolhar.si/

V-i-p ::

...in ko bo naslednjič vrli admin/mod spremenil komu oglas na tem portalu, češ da ima previsoko ceno naj gre kliknit SOSEDov oglas in mogoče mu celo kaj kapne v glavi...
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Matev ::

če se vam zdi sosed predrag
potem ponudite vi nižjo ceno

a da ne ...

potem pa: shut the fuck up

Okapi ::

In ti - ko boš nezadovoljen s svojo plačo.


Jaz se nad svojo plačo nikoli ne pritožujem. Sem že dolgo frilenser in če bi se pritoževal, bi se samemu sebi:-)

O.

V-i-p ::

če se vam zdi sosed predrag
potem ponudite vi nižjo ceno

a da ne ...

potem pa: shut the fuck up

No vrli Matev, se vidi, da bolj slabo bereš. Tu se gre za dvojna merila. Jaz ne smem rečt, prodajam star prenosnik po ceni ki mi paše, če ti ni všeč kupi od drugega oni pa na istem pejđu lahko? Štekaš poanto, ali narišem?
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: V-i-p ()

Mavrik ::

Lahko pa komot rečeš da ponujaš popravljanje računalnika za 100€. Prosim da se ne delaš neumnega in dojameš razliko.
The truth is rarely pure and never simple.

Poldi112 ::

>No vrli Matev, se vidi, da bolj slabo bereš. Tu se gre za dvojna merila. Jaz ne smem rečt, prodajam star prenosnik po ceni ki mi paše, če ti ni všeč kupi od drugega oni pa na istem pejđu lahko? Štekaš poanto, ali narišem?

Ti za oglas ne plačaš. In sosed se ne pojavlja v malih oglasih. Kapiš?
Pa da ne omenjamo, da so cene PRIMERLJIVE z ostalimi ponudniki podobnih storitev, in posledično niso nateg, samo nekateri se bunite, a po tej ceni storitve sami ne uspete ponuditi.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Poldi112 ()

R33D3M33R ::

Ti za oglas ne plačaš.


A SOSED je pa plačal? Dajmo najprej to razjasniti. Eni pravijo, da ne, drugi da ja. Kdo ima sedaj prav?
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

Matako ::

Ja saj po novem tudi država na veliko reklamira prostovoljstvo - mogoče lahko dajo to na seznam.
/\/\.K.

imagodei ::

> "A SOSED je pa plačal? Dajmo najprej to razjasniti."

Dejmo to mi nič razjasnjevat! Jasno? Ako te zanima, pošlji privat mail komu od vodstva Slo-techa in če bodo menili, da se te to tiče, ti bodo odgovorili. Tukaj tega ne bomo razpravljali in nadaljna debata v tej smeri bo brisana!

Držite se teme.
- Hoc est qui sumus -

al3s ::

lol...nadaljna debata v tej smeri bo brisana...od kdaj pa ste taki diktatorji. Iz teme pa smo ze itak zasli nekje pri 10 postu tako da se zdej pac nasplosno pogovarjamo o sosedu.
Nina je v "prvem sporocilu za javnost" omenila da je bil oglas darilo...meni so to ne zdi nic sporno, pac usluga verjetno nekdo pozna nekoga. Zagotovo pa slo-tech ni primeren kraj za oglasevanje takih storitev, ker tukaj ni potencialnih strank.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: al3s ()

Primoz ::

Eh ... nihče ne bo nič brisal. Cena res ni bila 100% po ceniku, ampak to pač kdaj ni. Kar se pa smiselnosti oglasa tiče ... že precej časa je minilo, da smo na S-T imeli banner z več kot 1% CTRja.

Če je to od vseh, ki boste ponujali primerljive storitve za pol cene ... super (btw ... če bo to res kdo delal, S-T ponuja zelo poceni oglaševanje, mailto:primoz@slo-tech.com).
There can be no real freedom without the freedom to fail.

Utk ::

Jaz pa ne vem zakaj bi bil kaj manjši ali večji nateg, če je nek oglas plačan ali ne. Sploh nima veze. Da se nekomu da preverjat brezplačne oglase, plačane pa pusti pri miru, je pa sploh čudno.
In ne, 100 evrov in 150 evrov nista primerljivi ceni.

Primoz ::

Sedaj samo še čakam, da bo kdo opazil oglas za Slovensko Vojsko na vrhu strani. 500 EUR na mesec za to da nosiš glavo na prodaj.

Na strani imate dva oglasa, ki sta jasno ločena od vsebine. Objava ali ne objava ne pomeni našega strinjanja ali podpiranja določenega oglaševalca. Včasih imamo tudi oglase z velikimi popusti za kakšen kos opreme, pa se nihče ne buni, da je bila cena pred akcijo nateg. Če vas pa stvar res tako zelo moti, pa uporabite AdBlock.

Po tretji strani ... če je Sosed res tako zanič kot pravite, bralci S-Tja niso ravno najbolj neumni. Torej stran vržen denar za oglaševanje.
There can be no real freedom without the freedom to fail.

mtosev ::

pravi kandidat za sosed support/help :)) (tip kateri je postal nad mano)
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mtosev ()

poweroff ::

Glede oglaševanja jaz sicer nimam nikakršnih informacij, vendar je moje mnenje jasno: politika oglaševanja je stvar lastnikov/upravljalcev foruma in ne uporabnikov.

Posebej še glede na to, da za pokrivanje stroškov delovanja ST-ja nihče od vas ne prispeva nič (0) finančnih sredstev.
sudo poweroff

koyotee ::

Posebej še glede na to, da za pokrivanje stroškov delovanja ST-ja nihče od vas ne prispeva nič (0) finančnih sredstev.


In, če nebi bilo nas, ki prispevamo 0, nebi noben oglaševal na tem forumu!
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

R33D3M33R ::

> "A SOSED je pa plačal? Dajmo najprej to razjasniti."

Dejmo to mi nič razjasnjevat! Jasno? Ako te zanima, pošlji privat mail komu od vodstva Slo-techa in če bodo menili, da se te to tiče, ti bodo odgovorili. Tukaj tega ne bomo razpravljali in nadaljna debata v tej smeri bo brisana!

Držite se teme.


Res ne vem čemu taka napadalnost.[:|]

Hvala Primožu za obrazložitev.
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

V-i-p ::

O ja, točno tako... politika glede oglasov je stvar lastnikov tega portala. Vendar jih je lahko sram, da posegajo v oglase lastnih obiskovalcev, ko se gre pa za denar ali lastne interese, se pa dovoli ravno tisto, kar se obiskovalcem preprečuje... Super, nimaš kaj.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Poldi112 ::

Pa saj smo ti razložili, da cene niso oderuške. In nihče od vas jokic ne nudi cenejše storitve. Sploh ti, vip, zadnjih nekaj let ne delaš drugega kot jokaš za dobrimi starimi časi. A se še vedno nisi potolažil?
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
««
4 / 27
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Predragi električarji, očitno v Sloveniji trg ne deluje (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
16835085 (3463) feryz
»

servis avtomobila - upravičenje porabe časa (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
10810095 (7551) Mato989
»

www.wee.com - čuri muri ?

Oddelek: Loža
3410530 (5056) KTr1sk
»

Koliko zaračunati za izdelavo videa? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
16228208 (23613) buttplugs
»

SOSED d.o.o. v policijski preiskavi. (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9521904 (17365) ThinkPad

Več podobnih tem