» »

Zmrzovanje PCja

Zmrzovanje PCja

PrimozR ::

Kot piše v naslovu, mi zdaj kake 3 dni na random zmrzuje računalnik. Sprva je bilo mogoče enkrat dnevno, do zdaj mi je pa samo danes zmrznil že skoraj 10x (okej, 3x je bil kriv Orthos, več o tem kasneje). Zadeva enostavno zmarzne (če se predvaja kakeršenkoli zvok, zadeva pač začne loopat tisti 0,nekineki sekundni del) in ne da nobenega BSODja. V Orthosu sem dal blend stress test (da bi videl, če je sploh RAM/CPU) in je kmalu odletel, kasneje mi je pri RAM stress testu odletel po kakih dveh minutah, pri CPU stress testu pa po minuti in pol. Naredil bom še memtest, o čemer poročam kasneje.

Konfiguracija: C2D E6750, Abit AB9 QuadGT, 2x1 GB D9GKX Cruicalov, 7900 GTO, 640 in 320 GB WD vse skupaj obešeno na Tagan 420 W PSU.

Temperature niso problem, na CPUju je Scythe Katana II, na RAMih (in posredno tudi nad NBjem) pa je ventilator z AMD A64 BOX hladilnika. CPU je na stock, temperature pa so v idle 25°C (glede na CoreTemp). Any ideas?

jest10 ::

Kakšne so pa kaj napetosti?

teddy81 ::

Napetost, definitivno...

Sem imel enak problem in sem zamenjal napajalnik, zdaj ni več loopanja...
Poskusi si sposodit od kakega kolega napajalnik in boš takoj videl... resno mislim.

tilinho20 ::

Probaj z drugim napajalnikom.

Valvoline ::

Rami imajo prenizke latence.
Če so 4-4-4-12 in 800tke se ne dajo navijat ne za 50mhz. Eni pravijo da celo pr 800mhz so napake. Če so res latence tako k sem napisal,raje dvigni na 5-5-5-15 in poskus še enkrat. Z tem hladilnikom proc gre zihr na 3.5ghz orthos stabilno in ni težava pr njem.

BTW a si proc navil ???
Mogoče da boš mogu njemu povečat voltažo ???

Zgodovina sprememb…

RAMi imajo timinge na by SPD, so pa na 832 MHz (glupi delilniki), ni blo nikol rpoblemov. Napajalc (predvidevam da napajalc) pa zdej ene 2 do 3 mesece čudno piska... Bomo probal kej zrihtat. Tale proc pa naj bi šel na 3,4 GHz z dokaj varnimi napetostmi. Sam sem ga dvignil do največ 3,2, a ga odvil zjutraj, pa ni preveč pomagalo.

Valvoline ::

Poglej kolk ti piše spd Če ti piše 4,ti kar nastavi na 5-5-5-15. Dosti folka je imelo težave prav zarad latence.
Al pa nastavi delinik da ti rami delujejo na manj k 800mhz.

Zgodovina sprememb…

Glede da so 5-5-5-15 pri 800 MHz so verjetno tudi zdaj na 5-5-5-15... Pa vseeno, to se mi dogaja zdaj 3 dni, prej nikoli, torej je nekaj novega. Če so odleteli RAMI, bodo latence in frekvenca pomagali ja, ampak samo začasno (vsaj glede na to, koliko večkrat mi je zadeva zmrznila danes kot pa v prejšnih dneh).

jest10 ::

Rami imajo prenizke latence.
Če so 4-4-4-12 in 800tke se ne dajo navijat ne za 50mhz. Eni pravijo da celo pr 800mhz so napake.

Ne posplošuj! To je čisto odvisno od različnih ramov, kako se obnašajo.

teddy81 ::

Še zmeraj pravim... poskusi si od kerega kolega sposodit kakšen napajalnik za par urc... po moje, ne bo več loopanja in zmrzovanja.

Zdej problemov ni več, tako da...

EDIT: sem zadevo vrgel nazaj v ohišje, mogoče je bil nekje kak slab kontakt in je bil problem to. Move along people.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: PrimozR ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

navijanje intel E6750 POMOČ (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
9625317 (21299) PrimozR
»

P5B-E Plus + E6300 (strani: 1 2 3 )

13413559 (7421) AndreAS
»

Sami problemi z navijanjem 4-jedrnika

392595 (1727) Fr33man
»

RAM - latence vs. frekvenca