Forum » Navijanje » TUALTINi
TUALTINi
V-i-p ::
Glede na to, da se o teh procih še nismo kaj dosti razpisali, ne bi bilo slabo da rečemo katero okoli njih. Mene zanima predvsem kako se vam pustijo navijati, kakšne temperature imate, hladilnike ipd...
Glede Tualtina je pri meni takole:
Tualtin 1.3 Ghz, navit na 1.5 ghz, voltaža iz default 1.5 na 1.75, temperatura v ohišju je 30C, po pol ure žganja s stabilty testom pa je temp. proca točno 60 stopinj. Trenutno imam gor kar tisti hladilnik ki je bil zraven, samo pasto sem zamenjal s srebrno. V xpjih dela na 1.5 ghz zelo stabilno, čisto ok, v igrah pa zmrzne, tako da je tista frekvenca, kjer je sistem povsod stabilen kot skala natanko 1.43 ghz. Men se to ne zdi kaj dost navita zadeva in me prav čudi da gre stabilno samo do sem, pa tudi temp 60 se mi zdi rahlo čudna. Dejte še vi, ki imate Tualtina mal napisat opažanja, kako se navija ipd...
Glede Tualtina je pri meni takole:
Tualtin 1.3 Ghz, navit na 1.5 ghz, voltaža iz default 1.5 na 1.75, temperatura v ohišju je 30C, po pol ure žganja s stabilty testom pa je temp. proca točno 60 stopinj. Trenutno imam gor kar tisti hladilnik ki je bil zraven, samo pasto sem zamenjal s srebrno. V xpjih dela na 1.5 ghz zelo stabilno, čisto ok, v igrah pa zmrzne, tako da je tista frekvenca, kjer je sistem povsod stabilen kot skala natanko 1.43 ghz. Men se to ne zdi kaj dost navita zadeva in me prav čudi da gre stabilno samo do sem, pa tudi temp 60 se mi zdi rahlo čudna. Dejte še vi, ki imate Tualtina mal napisat opažanja, kako se navija ipd...
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!
Brane2 ::
Men je šel brez problema do 1.55 GHz.
Sam temperaturo maš mal visoko. Pri meni ni šla nikoli čez 34°C, je pa res, da sem imel plato na mizi in ne v pixni...
Sam temperaturo maš mal visoko. Pri meni ni šla nikoli čez 34°C, je pa res, da sem imel plato na mizi in ne v pixni...
Malecky ::
Najbolje da kupiš boljši hladilnik... karseda dober pa se pol lotiš navijanja boš z rezultati veliko bolj zadovoljen.
Pri na meji navitem procesorju temperature ne smejo čez 50°C ker se stabilnost dramatično poslabša.
v tvojem primeru je problem sam hlajenje ostalo je že kewl.
Pri na meji navitem procesorju temperature ne smejo čez 50°C ker se stabilnost dramatično poslabša.
v tvojem primeru je problem sam hlajenje ostalo je že kewl.
Spajky ::
V.i.p.; men se zdi, da imaš prešvoh/nekvaliteten napajalc; Tuallie cuga sam tokove preko 20A, kje je pa še vsa ostala elektronika! Pa tudi hlajenje; meni defolt Vcore 1.0A@135fsb doseže take temperature šele z izklopljenim ventom na/s P-II Secc2 retail modificiranem coolerju, normalno so pod 40°C; mam pa pobrušen pokrov, ker ti Tulci imajo trebuh ko nosečnice...S sposojenim Psu+Ram-om meni drgač dela na 1,55 /155fsb/, BX plata (MSi6163pro) nima več nastavitev! Če si mislil navijat bi ti blo bolj pametno nabavit 1.0A ali max. 1.1A; 1,2A pa že rabi hudo hlajenje ali vodno za na 133FSB razen nekaterih srečnih primerkov...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
robertos007 ::
Moj 1.3 je stabilen na 1.5 pri 1.5V greje se pa max do 40C z hladilnikom, ki je zraven, tako da se mi tvojih 60C zdi ogromno.pri 1.53 pa postane nestabilen pri več pa mi sploh ne pride v win, ker imam voltažo na plati max 1.6. moram probat vezat pine na procu da bom dobil 1.65V.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | navijanje intel C2D e7300 (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Navijanje | 17873 (13223) | barossa45 |
» | Navijanje E5200Oddelek: Navijanje | 2735 (1685) | potepuh |
» | Navijanje E8400 E0 (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 6564 (4390) | tinlad3n |
» | >>E8x00 serija a.k.a Wolfdale<< (strani: 1 2 3 4 … 7 8 9 10 )Oddelek: Navijanje | 42478 (24020) | Dr_M |
» | Tualatin na BX-u:info-koliko nas je?Oddelek: Strojna oprema | 3162 (2134) | sidney |