» »

Firewall v Windows XP

Firewall v Windows XP

Yeznick ::

Mene zanima. v cem se razlikuje pozarni zid (firewall) vgrajen v windows XP od programov, ki sluzijo kot pozarni zidovi? Imam Sygate Personal Firewall Pro in med njim in tem vgrajenim v windowse ne vidim razlike.

CaqKa ::

mislim da se je nekje v prvi fronti o tem razpisal andrej... poanta je v tem da je winxp firewall user frindly in da ima samo tiste nastavitve ki so za navadnega uporabnika potrebne in nobenih drugih...

andrej ::

rezlike:
1. XP firewall blokira samo promek, ki pride v racunalo. Ostali tudi blokirajo promet, ki gre iz racunala.
2. ostali firewalli ob poskusu komunikacije vprasajo uporabnika, ce zeli spustit paket skozi, XP tega ne naredi.
3. XP firewall je cisto eazy za konfigurirat in namestit

Ce si res power user in zelis met pod kontrolo vse potem so drugi programi boljsi. CE pa samo zelis nekaj ful eazy za nastavit in potem pozabit na to potem je XP firwall boljsi.

ej andrej kaj pa je tisti ip filtering? a to je tud neke vrste firewall al se motim?

Yeznick ::

Ja strinjam se, da so drugi firewalli v vseh pogledih boljsi. Katerega pa
priporocate se posebej - a je Sygateov Personal Firewall Pro v redu?

jaz uporabljam kerio.. čeprav naj z security stališča nebi bil tako dovršen kot zone alarm... ampak lepo lahko vse nastavim pa promet v hitrosti v kb/s mi kaže za vsak exe... pa še promet lahko nastaviš ali ta ip ali oni port pa take fore... newem meni zone alarm zgleda dosti bolj kot neka igračka
to je samo moje mnenje vprašanje pa je če sploh potrebuješ tak močn firewall, če si mogoče kakšna firma kjer je potencialna možnost za vdor večja potem bi se sekiral drugače pa se nea pretirano ;)

andrej ::

hja, tisti ip filtering ni cisto pravi firewall. se pa je dalo tudi z njim dobit podobno funkcionalnost.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri firewall? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Informacijska varnost
413131746 (21233) Qushaak
»

Firewall (da ali ne)

Oddelek: Omrežja in internet
422295 (1487) alum
»

Kateri Firewall priporocate in zakaj?

Oddelek: Pomoč in nasveti
272552 (2023) ferjan
»

Firewall???