Forum » Zvok in slika » Ati 4850 težave z filmi
Ati 4850 težave z filmi
vargus ::
Lepo pozdravljeni
Imam popolnoma novo kartico Ati Radeon HD 4850 in imam težave z gonilniki. Ne morem gledati filmov ker se sesuje sistem. Probal sem z Visto in XP original (priloženimi) in snetimi gonilniki. Naložil pa sem samo gonilnike in kodeke ter preveril če zadeva dela. Kodeki se niso mogli stepst ker uporabljam samo FDD Show ampak da bi bilo 100% sem uporabil tud samo VLC brez kakih kodekov. V vseh primerih pa sem na novo formatiral sistem.
Mi lahko kdo pomaga s kako izkušnjo kaj bi bilo lahko narobe.
Aja matična je ASrock 4core Dual VSTA z najnovejšim Biosom (2.3).
Že vnaprej hvala za pomoč
Imam popolnoma novo kartico Ati Radeon HD 4850 in imam težave z gonilniki. Ne morem gledati filmov ker se sesuje sistem. Probal sem z Visto in XP original (priloženimi) in snetimi gonilniki. Naložil pa sem samo gonilnike in kodeke ter preveril če zadeva dela. Kodeki se niso mogli stepst ker uporabljam samo FDD Show ampak da bi bilo 100% sem uporabil tud samo VLC brez kakih kodekov. V vseh primerih pa sem na novo formatiral sistem.
Mi lahko kdo pomaga s kako izkušnjo kaj bi bilo lahko narobe.
Aja matična je ASrock 4core Dual VSTA z najnovejšim Biosom (2.3).
Že vnaprej hvala za pomoč
dukenukem ::
ffd show zbriši in si naloži divx in xvid codek,zraven pa še kak coreavc kodek, ter ac3 za zvok ,men je ffd zmer neki mutil in ga ne uporabljam več
Kot sem napisal v prvem postu sem probal samo z VLC in je računalnik še zmeram zamrzoval. Tako da ni problem v kodekih.
grex ::
Lahko še namesto VLCja probaš SMplayer, ki tudi ne potrebuje kodekov (ma svoje, drugačne od VLC se mi zdi). Da za ziher izključiš težave s kodeki.
Če ti bo še vedno zmrzovalo, ti pa ne preostane drugega kot: memtest, prime95, kakšen test osnovne plošče???.
A je z vsemi filmi enako (.mkv v HD proti .avi, DTS proti Stereo, DVDji)? Kaj pa mp3?
Če ti bo še vedno zmrzovalo, ti pa ne preostane drugega kot: memtest, prime95, kakšen test osnovne plošče???.
A je z vsemi filmi enako (.mkv v HD proti .avi, DTS proti Stereo, DVDji)? Kaj pa mp3?
Pri proizvajalcu so mi dali tak odgovor, ki je deloval. Očitno je bil konflikt z neko nastavitvijo. In ja vse je tako delal ne glede na to ali je bil mkv ali avi.
Sir, Try go to BIOS setting to disable "PCIE Downstream Pipeline". and see.
Sir, Try go to BIOS setting to disable "PCIE Downstream Pipeline". and see.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | DivX codec nadomestilo - ffdshow kodek (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Zvok in slika | 59328 (14476) | BaRtMaN |
» | HD codec (strani: 1 2 3 )Oddelek: Zvok in slika | 17417 (10302) | GrimReaper |
» | Težave z gledanjem filmov vseh formatovOddelek: Zvok in slika | 2135 (1975) | zee |
» | problem s predvajanjem ... ali so kaki kodeki krivi al nevem .... mah ... help plsOddelek: Zvok in slika | 1164 (1087) | jan01 |
» | zakaj bs player ne predvaja .aviOddelek: Programska oprema | 2959 (2719) | tinqa |