» »

Mrtvi piksli na LCD monitorju

Mrtvi piksli na LCD monitorju

SpinX ::

Na Samsung SyncMaster 226BW mi je nastala dokaj velika siva pika, ki me zelo moti. Samsung upošteva standard ISO 13406-2. Monitor je class 2 torej za njega velja:
standard dopušča eno ali tudi vse od naslednjih pomanjkljivosti:
- 2 svetla ali temna piksla,
- 5 enojnih ali dvojnih temnih/svetlih sub-pikslov,
- 2 sub-piksla znotraj razdalje petih pikslov

Problem nastane, ker ne vem, če je mrtev samo en piksel ali jih je več na kupu. Če imam resolucijo 1680x1050 in za ozadje sliko iste velikosti ali en piksel na sliki predstavlja en fizični piksel na monitorju ? Naredil sem sliko in na njej 1px, 2x2px in 3x2px kvadrate. Mrtvi piksli so približno enako veliki kot 3x2px na sliki. To pomeni da imam 6 mrtvih pikslov ?

Utk ::

No, tudi če jih ni točno 6, zelo verjetno presežeš zadnjo možnost. Če bi bil en sam pixel, ne bi bil tako velik, to sigurno.

SpinX ::

Tudi meni se zdi, da je tako samo se raje prepričam, da ne bom pošiljal monitorja za brezveze.

korelem ::

@SpinX,
če daš kako belo ozadje in se dovolj približaš zaslonu (tako da se ga z nosom skoraj dotikaš :D), lahko BP razločiš pixle, vem ker imam isti monitor...;)

SpinX ::

Hehe pa res :) Nič potem skoraj zagotovo dobim novega :) Upam, da mi ne bodo kj z enim letom garancije srali, ker je eno leto in en mesec odkar sem ga kupil. Ga bom dal na reklamacijo, ko grem po tole

korelem ::

:D
Sam sem pravkar vrnil Samsung T240, ki sem ga kupil par dni nazaj... Imel je nazarenski backlight bleed problem, bleščalo se je kot sredi belega dneva 8-O Monitor je sicer všečen na oko, ampak se je dizajn po drugi strani izkazal za nefuncionalnega, saj je zaslon sam, preveč "noter" oz. plastika okrog je preveč debela, ker se vse odbija od nje tako, da dobiš zrcalno sliko stvari na ekranu, npr. gumb START pri Windowsih... Monitor je kvečjemu uporaben kot TV, verjetno je zato tudi na voljo v različici z HD tunerjem...:P


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Mrtev piksel na zaslonu novega prenosnika (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
8411740 (9843) coffeetime12
»

mrtvi pixli

Oddelek: Pomoč in nasveti
408090 (7050) Pyr0Beast
»

POmoč (dead pixel) (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
595666 (4725) Izi
»

Igranje na najvišji ločljivosti

Oddelek: Novice / Grafične kartice
454429 (3219) Suli
»

LCD in mrtvi piksli (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
545945 (4949) Hux

Več podobnih tem