Forum » Mobilne tehnologije » Samsung Omnia problemčki in nasveti?!?
Samsung Omnia problemčki in nasveti?!?
almin ::
hvala Ma$terM|nd..zdej mi je uspelo narest=D..a mi poveš še s kerim programom se predvala mp3 pa filme?k sm si lih učeri telefon kupu..pa zdej k grem tm pod file explorer in najdm te muzike pa mi noče predvajat, mi se poveže z neki nero mobilo.in pol mi zašteka=S
Jero505 ::
Jest mam pa par uprašanj (kakšni so mogoče mal butasti ampak prosm ne zamert:P)
1. Kako bi spremenil my location na google maps. Ker zdej mi kaže da sm nek u Luxemburgu. Pa zakaj mi ne dela gps pr google maps?
2. Zakaj je tm po settings--->personal pol ikona dvix vod registration pa je pol tm ena koda, kaj s kodo nrdiš?
3. A kdo mogoče ve zakaj se mi telefon kdaj noče zbudit, potem ko kliknem gumb wake up. Zmeri k se to zgodi ga rabm resetirat.
4. A je vseen ker network adapter maš izbran?
5. K hočm upgradat moj telefon na samsungovi spletni strani mi piše da morm upisat kodo (u un oknček). No k jest to kodo mojega telefona upišem mi napiše da je koda napačna. A kdo ve zakaj?
No vsem hvala za odgovore že vnaprej!!!!:P
1. Kako bi spremenil my location na google maps. Ker zdej mi kaže da sm nek u Luxemburgu. Pa zakaj mi ne dela gps pr google maps?
2. Zakaj je tm po settings--->personal pol ikona dvix vod registration pa je pol tm ena koda, kaj s kodo nrdiš?
3. A kdo mogoče ve zakaj se mi telefon kdaj noče zbudit, potem ko kliknem gumb wake up. Zmeri k se to zgodi ga rabm resetirat.
4. A je vseen ker network adapter maš izbran?
5. K hočm upgradat moj telefon na samsungovi spletni strani mi piše da morm upisat kodo (u un oknček). No k jest to kodo mojega telefona upišem mi napiše da je koda napačna. A kdo ve zakaj?
No vsem hvala za odgovore že vnaprej!!!!:P
neki bi uprašu..k sm mal prej dou filme gor na telefon so se mi predvajal..pol sm pa probu še kkšno muzko pa ni hotl..in mi zdj noče..zdej nevem mogoče zato k sm spremenu mapi ime? al kej druzga..piše mi pa tole..Cannot play any items in the playlist.For additional information, on the Now Playing screen, selecet an item, and then press Menu> Error Details =S.a lahko kdo pomaga?
Tody ::
prižgeš fotoaparat izbereš sliko ki bi jo rad poslal na desni klikneš pravo ikono in izbereš modrozobjo opcijo... pol počakaš da najde drugo napravo klikneš na njo in čakaš da pošlje.
YZY ::
Pozdravljeni..... eno vprašanje:
Instaliral sem Garmina na dodatno kartico in vse lepo dela. Samo moti me zagon Garmina. Ali je vedno potrebno z exprolerjem v mapo WM in pognat garmina od tam? Se da naredit kakšno bližnjico?
LP
Instaliral sem Garmina na dodatno kartico in vse lepo dela. Samo moti me zagon Garmina. Ali je vedno potrebno z exprolerjem v mapo WM in pognat garmina od tam? Se da naredit kakšno bližnjico?
LP
-Kredn- ::
S tem programom lahko na hitro narediš bližnjico, preverjeno daluje z Garminom :
http://www.omniahub.com/sk-shortcut-man...
http://www.omniahub.com/sk-shortcut-man...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: -Kredn- ()
Music Man ::
A mogoče kdo ve če se da (in kako, seveda) izboljšati kvaliteto snemanja zvoka ko snemaš videoposnetek? Settings - Personal - Input - Options - Voice recording - tole sem nastavil na 44,1 kHz, 16 bit, pa ni neke očitne razlike.
jgjere ::
Imam eno težavo. Živim blizu meje in mi občasno, ker imam nastavljeno avtomatsko izbiranje, telefon "potegne" nekega tujega operaterja. Ko se to zgodi, več nikakor ne morem nastaviti operaterja nazaj na mobitel. Drugače sem uporabnik tušmobila, a le ta, tu nima svojega signala, zato gostuje na mobitelovem. Če dam ročno iskanje ali kar koli, mobitela več ne najde. Ni ga niti na seznamu omrežij- "set networks", se pa tale tuji operater tam zdaj pojavi dvakrat, prvič celo kot prvi (obkljukan) operater, tam kjer je bil prej mobitel. Ve mogoče kdo zakaj se to dogaja in kako se to reši??? To se mi je danes zgodilo že 4.. 3x sem težavo rešil tako da sem dal hard reset in seveda vse veselo znova nalagal... Hvala za pomoč. lp Jernej
#000000 ::
Nujno rabim nekam klicat kjer rabim vtipkat neko cifro, ampak me jebe ker vedno prej al pa vmes zaklene telefon. Kje se nastavi da ga ne zaklepa ?
_borci ::
JAz sem se že malo naveličal roma ki ga imam sedaj naloženega! kaj predlagate da dam gor??
vres.ales ::
kak je z različnimi ROM-i za omnio?
kaj samo slovenci nimamo posodobitve, ker redno spremljam
http://www.samsungmobile.com/support/om...
pa nevem, če si lahko naložim ROM za katero drugo državo, kolko sem bral se s temi posodobitvami odpravi kar nekaj težav
pa nevem, če si lahko naložim ROM za katero drugo državo, kolko sem bral se s temi posodobitvami odpravi kar nekaj težav
Tody ::
Itak da lahko :) Samo pazi da je v takem jeziku da ga boš zastopu :) Če pa stem kako garancijo uničuješ je pa drugo vprašanje :)
butkomutko ::
kak je z različnimi ROM-i za omnio?
cisto nic od tega kar si napisal ni dokazano mam pa dokaz ,da ni potrebne nobene posodobitve men tud z originalnim romom deluje perfektno tudi batarija mi po treh dneh od zadnjega polnjenja se vedno kaze 100% verjetno bo zdrzala cel teden a res ob neuporabi je pa res trajalo precej casa ,da se je koncno ustalila mi je pa res baterija povzrocila precej slabe volje v zacetku in sedaj moja omnija res ustreza specifikacijam
si pa lahko z flesanjem naredite kar veliko problemom
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: butkomutko ()
s flesanjem ni nobenega problema.. samo zanima me keri je najnovejši rom (ki je zanesliv) zunaj?
Dr_M ::
A5.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
http://www.samsungmobile.com/support/omnia/index.jsp
To, da ni Slovenije na spisku, ni ovira. Lahko nalozis katerkoli rom.
To, da ni Slovenije na spisku, ni ovira. Lahko nalozis katerkoli rom.
ja kaj pa naj za verzijo napišem, če mam zaj M2D03 naložen?
M2D05 al pa kaj podobnega je že?
M2D05 al pa kaj podobnega je že?
c00L3r ::
Ve kdo za kako dobro igro Texas Hold'em Poker za WM? Na Symbian sem igral Midnight Hold'em. Za WM pa ne najdem nič pametnega.
mrepca ::
Se opravičujem če je že bilo tukaj, se mogoče komu sanja zakaj na noben način ne morem transferat adriaroot... se pravi map na my storage ali kateri koli drugi del telefona. Ima v originalu omnia mogoce omejeno velikost datoteke posiljanja ali kaj takega? Sploh mi ni nic logicno, pa ne da bi reku da sem kaksen psihopat ki prvic v rokah drzi telefon.
Se opravičujem če je že bilo tukaj, se mogoče komu sanja zakaj na noben način ne morem transferat adriaroot... se pravi map na my storage ali kateri koli drugi del telefona. Ima v originalu omnia mogoce omejeno velikost datoteke posiljanja ali kaj takega? Sploh mi ni nic logicno, pa ne da bi reku da sem kaksen psihopat ki prvic v rokah drzi telefon.
za vecje ,datoteke je treba nastavitve nastimat setings usb conection mode select usb function
mass storage -my storage
jaz tudi iščem texas hold'em pa ni nikjer
sem že našel... malo poiščite na piratebay .. je pack iger
sem že našel... malo poiščite na piratebay .. je pack iger
Zgodovina sprememb…
- spremenil: _borci ()
Ve kdo kako odpreti Command Prompt (cmd) na Omnii?
Na netu sem nekaj iskal, pa najdem, da so neki triki, da držiš gumb za izbiro in hkrati držiš znak od baterije ali ure... Samo to nekak ne deluje.
Na netu sem nekaj iskal, pa najdem, da so neki triki, da držiš gumb za izbiro in hkrati držiš znak od baterije ali ure... Samo to nekak ne deluje.
a mi lahko kdo pove kaj so to ROMI? pa kaj morm narest da mi baterija zdrži dle časa k mi sam en dan zdrži=S.hvala!!
krneki0001 ::
windows mobile nima comand prompta. Lahko pa inštaliraš emulator pc-ja in potem naložiš dos in windowse 3.1 ali 95. Zadeva deluje normalno za dos in 3.1, za 95 moraš pa v emulator dodat emulacijo 486 procesorja in 387 koprocesorja pa delajo.
Sprobano na ipaq HX4700 in ipaq 214.
Sprobano na ipaq HX4700 in ipaq 214.
Te_Master ::
Dobil sem en mali problemcek. Ko dam v setings wifi mi gre samo v network adapters. WiFi okna tam recimo ko isces povezave sploh ni. Enako je v Wirless managment. WiFi je, toda ga nemorem zagnat.Pritisnem na njega (moglo bi se prizgati-dati na on) toda nic se ne zgodi. Enako kot da WIFI nebi bil instaliran in je samo bliznica v WiFi managment.Pod version so podatki normalni kot je recimo MAC stevilka in ostalo. Probal sem resetirati fon toda ne pomaga. ROM imam DZIA5
Imam tudi SKtools kjer sem 802.11g spremenil iz NO v YES. Kaj drugega nisem spreminjal. Help?
PS: Popravil zadevo z wloader.exe v windows datoteki. Veckrat sem klikno na Load in pojavlo se je okne in normalno dela.
Ce ma ker enako tezavo upam da sem pomago
Imam tudi SKtools kjer sem 802.11g spremenil iz NO v YES. Kaj drugega nisem spreminjal. Help?
PS: Popravil zadevo z wloader.exe v windows datoteki. Veckrat sem klikno na Load in pojavlo se je okne in normalno dela.
Ce ma ker enako tezavo upam da sem pomago
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Te_Master ()
a mi lahko kdo pove kaj so to ROMI? pa kaj morm narest da mi baterija zdrži dle časa k mi sam en dan zdrži=S.hvala!!
Rom je posebni spominski modul na katerem je nalozen operaciski sistem in se ga ,da fleshat z posodobljenimi verzijami ali celo novim in ravno tako se ga ,da tudi unicit in z tem tudi tel
ce je tel se bol nov pac batarija zdrzi bol malo casa a se to z casom normalizira nekako na 3 dni delovanja pa vazno je ,da v casu neuporabe uganes vse programe v task menegerju
seveda pa ga lahko fleshas a prej si dobro preberi navadila na tem in drugih forumih lahko pa ga neses na servis pa ti ga oni brezplacno ceprav se zna zgodit ,da ti ga tudi unicijo
Velja še omenit, da se več "igraš" s telefonom dokler ker je nov Ne obremenjuj se s tem kako dolgo baterija zdrži. Čez mesec dni ti bo magično zdržala 3 ali 4 dni
JanezH ::
Jaz baterijo filam 1x na teden ob ne pretirano veliko pogovorih in smsih.
Če uporabljam GPS pa take fore, potem se baterija ful hitreje sprazne...
Če uporabljam GPS pa take fore, potem se baterija ful hitreje sprazne...
iEnjoi ::
Ok js mam par problemov z Omnio.
1. K dam na My Storage musko, je tm kjer izberas nacin zvonjenja ne vidm. Kšn fix za to?
2. Naložu sm DviX, ampk k predvajam en film, ni zvoka. Če pa predvajam isti film z Touch Screenom, pa dela zvok ampak ni slike. :O
Hvala za odgovore!
1. K dam na My Storage musko, je tm kjer izberas nacin zvonjenja ne vidm. Kšn fix za to?
2. Naložu sm DviX, ampk k predvajam en film, ni zvoka. Če pa predvajam isti film z Touch Screenom, pa dela zvok ampak ni slike. :O
Hvala za odgovore!
jurre ::
@iEnjoi
1. muska za zvonenje more biti v mapi My ringtones na telefonu. Lahko jo skopiras tja, ali pa drzis prst na komadu, da se meni odpre pa das set as ringtone, pa ti sam tja kopira. Ne vem pa ce se da to mapo prestavit na Mystorage...
Imam se jaz eno vprasanje..
imam Manilla ROM nalozen, pa me moti da ni ikone za bluetooth na todayu..tko kot za wifi zgoraj. Je to kaksna fora, ali je ta ROM tako narejen? Ker mi moti, da ne morem na hitro videt ali je BT na on ali OFF..edino ce mam slusalke povezane, sem ugotovil, da ce kliknem phone oz. YES za klicanje mi pokaze ikonco s slusalkami. Vseeno bi bilo bolje takoj na todayu.
1. muska za zvonenje more biti v mapi My ringtones na telefonu. Lahko jo skopiras tja, ali pa drzis prst na komadu, da se meni odpre pa das set as ringtone, pa ti sam tja kopira. Ne vem pa ce se da to mapo prestavit na Mystorage...
Imam se jaz eno vprasanje..
imam Manilla ROM nalozen, pa me moti da ni ikone za bluetooth na todayu..tko kot za wifi zgoraj. Je to kaksna fora, ali je ta ROM tako narejen? Ker mi moti, da ne morem na hitro videt ali je BT na on ali OFF..edino ce mam slusalke povezane, sem ugotovil, da ce kliknem phone oz. YES za klicanje mi pokaze ikonco s slusalkami. Vseeno bi bilo bolje takoj na todayu.
Ok js mam par problemov z Omnio.
Hvala za odgovore!
na MY Storage ustvari mapo my ringtones in v se muziko ,ki jo bos skopiral vanjo lahko uporabis za zvonenje
ce pa imas se dodatno spominsko kartico to je storage card in naredi enako tam
za filme pa bos moral instalirat TCPMP core pleyer pa bodo tud filmi lavfali tako kot je treba celo z podnapisi
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: butkomutko ()
kaj je TCPMP core player? ni isto kot CorePlayer?
če daš v my storage datoteko z My Ringtones in not muzike ne dela!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: _borci ()
Agip ::
Evo,lepo pozdravljeni,zopet imam po enemu mesecu omnio v rokah,zaradi flashanja je odpotovala na servis in sem jo danes dobil nazaj. Popravilo je bilo krito pod garancijo,vendar flashanja nisem omenil.
Sem že malo pozabil kako omnia deluje,pa mi povejte prosim,kaj je najbolše nardit ko dobiš "brand new" omnio v roke. Za SPBmenu,CorePlayer,ipd. vem,mogoče še kakšne izboljšave?
Lp,Agip
Sem že malo pozabil kako omnia deluje,pa mi povejte prosim,kaj je najbolše nardit ko dobiš "brand new" omnio v roke. Za SPBmenu,CorePlayer,ipd. vem,mogoče še kakšne izboljšave?
Lp,Agip
kaj je TCPMP core player? ni isto kot CorePlayer?
ne ni isto
samo tcmpc corepleyer res predvaja vecino filmov in prikazuje podnapise seveda ce je vse prav nastimano
sam imam komad ,ki ga uporabljam ,da me klice v narejeni mapi myringtones na sorage card in deluje brez problemov
kot mi predvaja muziko iz mape muzika iz sorage cart predvajam pa jo z touch pleyerjem ali windows media pleyerjem
Evo,lepo pozdravljeni,zopet imam po enemu mesecu omnio v rokah,zaradi flashanja je odpotovala na servis in sem jo danes dobil nazaj. Popravilo je bilo krito pod garancijo,vendar flashanja nisem omenil.
Lp,Agip
pa SKTools instaliraj drugace pa v zadnjem casu ni glih veliko novitet no pa saj jih je vec kot dovol
jo boš se fleshal saj sedaj moras imet posodobljen rom
Lp,Agip
pa SKTools instaliraj drugace pa v zadnjem casu ni glih veliko novitet no pa saj jih je vec kot dovol
jo boš se fleshal saj sedaj moras imet posodobljen rom
Hvala.
p.s. Verjetno ne bom več flashal,me je prvič izučilo :D Edino če bom dal kolegu poštimat,k se ukvarja s temi zadevami,za rom pa nimam pojma,al je posodobljen,ali ne. V poročilu pa piše,da so anložili nov softwear,tko da,pomojem je posodobljeno.
Lp,Agip
Ja poglej katero verzijo mas.
Ja poglej katero verzijo mas.
PDA: i900XXHJ4/PNHJ1
PHONE: i900XXHI5
In nimam pojma kaj to pomeni. Newbie :D
Ja no, ni prevec novo.
Agip tvoj ROM je iz leta 2008 mesec oktober za PDA. Za PHONE pa je verzija iz septembra. Mislim, da še v SLO ne davajo gor novejšega ROM-a. Zakaj pa ne vem. Mislim da so meni pred mesecem in pol dali isto verzijo gor, ko je telefon prišel iz servisa. Pred 2 dnevoma sem dal gor novejši ROM, ki je januarski 2009. Ima par izboljšav, predvsem v zvezi s nekaterimi nastavitvami (kotrole so bolj finger friendly).
Kako so ROM-i označeni:
vir
Kako so ROM-i označeni:
The firmware code is split into individual sections:
i900 - > model designation (SGH-i900).
XX - > region / network carrier designation (XX = Spain - open Market).
G - > release year (E = 2007).
K - > release month (K = November).
1 - > version number.
vir
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Samsung Omnia 7 (strani: 1 2 3 4 … 24 25 26 27 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 276147 (180908) | clix |
» | SAMSUNG i8000 OMNIA 2 (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 13151 (6892) | Destroyers |
» | Windows Mobile 6.5 na Omnia i900Oddelek: Operacijski sistemi | 1117 (1083) | hojnikb |
» | samsung omnia SGH-i900Oddelek: Mobilne tehnologije | 2028 (1747) | SuperKobeD |
» | Windows mobile telefoni! (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 7695 (6403) | krneki0001 |