» »

Baterija iz e-Baya

Baterija iz e-Baya

nightbird ::

Pozdravljeni.

Zanima me, če je že kdo naročil kako baterijo za mobitel preko eBaya. Mam samsung galaxy ace-a in bi mogoče naročil zmogljivejšo baterijo, na eBayu sem našel 2000mAh (v originalu je 1350mAh) za 12$, kar je za moje pojme zelo poceni. Ampak sem zelo skeptičneen glede tega.

link: http://www.ebay.com/itm/2000mah-high-ba...

Če baterija ni ravno ok lahko uniči mobitel? al kaj se lahko zgodi če jo vstavim in ne bi bila ravno dobra?

lp

Zorro ::

Takšne baterije imajo lahko še manjšo kapaciteto do originalnih. Prava kapaciteta je lahko zapisana pod samo nalepko. Na tvojem mestu je ne bi kupil, če ne bi imel predhodne informacije (iz kakega resnega foruma), da je resnično bolj zmogljiva od originalne in da jo že nekaj folka uporablja. Vsekakor, če je iste dimenzije (debeline) kot originalna, potem skoraj zagotovo nima 2000 mAh. V takem primeru si raje nabavi še eno originalno.

c00L3r ::

Poznam več ljudi, ki je imelo slabe izkušnje s poceni baterijami iz eBay-a. Manjša kapaciteta, čez čas postane neuporabna, odstopanja v fizični velikosti originalne. Cena pa je mikavna, tudi sam sem se 1x že nateg**l :))

OldSkul ::

tole sigurno ni 2000mah baterija

beni ::

Moje izkušnje ...
Do sedaj sem nabavil preko eBay-a baterije za HTC, Samsung, Nokia in SE telefone, za HP dlančnik ter za Dell in HP prenosnike. Aparati so bili višjega ali visokega ranga.
Res je, da nisem nikoli kupil najcenejše variante z ohoho kapacitete, ampak npr. 1600 namesto 1350mAh ...
Nikoli nisem imel kakršnih koli težav. Vse baterije delujejo (no, nekatere so delovale v preteklosti) brez težav, brez pregrevanja ali prehitre izpraznitve. Nikoli nisem iskal baterij pri istem prodajalcu.
Pravzaprav lahko rečem, da glede baterij azijcem zaupam.

LP B.
Pojma nimam ...

nightbird ::

aha, torej če gledam baterije za omenjeni telefon, v katerem cenovnem rangu naj gledam da bo vse kul? oz. po čem prepoznam nateg?

lp

Zgodovina sprememb…

JawKnee ::

Za primer, kolega je iz e-baya naročil 2430MaH batterijo za Nokio N96 (BL-5F). Od originalne baterije je kapaciteta večja za 1480 MaH. Stara originalna mu je zdržala le en dan heavy uporabe, ta nova, pa mu je po prvem polnjenju zdržala kar 3 dni enakega trpinčenja! A pozor, to je le po prvem polnjenju. Kaj bo z njo čez nekaj ciklov polnjenja je pa vprašanje. Baterija je stala 15 eur, kar se mi zdi vredno opustitve suma, da je nateg. Oz. kakor za koga. Baterija je od prodajalca e-cell iz VB in nosi ime "Gold battery". Velikost se ujema z originalom. Na njej pa piše, da je made in Japan. Who knows.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Power Bank za telefon/tablico (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Kaj kupiti
37278585 (7455) Karen
»

Baterija za prenosnik (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
527365 (2366) Han
»

prenosni polnilnik baterij

Oddelek: Loža
237048 (6336) SimplTech
»

generična baterija za mobitel

Oddelek: Mobilne tehnologije
203685 (3368) šernk
»

"Fake" baterije za digitalne fotoaparate

Oddelek: Kaj kupiti
153026 (2139) energetik

Več podobnih tem