» »

Samsung Omnia problemčki in nasveti?!?

Samsung Omnia problemčki in nasveti?!?

««
16 / 25
»»

UTplay3r ::

omfg! :'( mal na netu pregooglajte za tole:

Samsung Omnia HD oz. Samusng Acme oz. Samsung i8910

Dr_M ::

Ja znano ze. To je symbian igraca... :\
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

http://www.mobile-review.com/review/sam...

ja res je symbian.. ampak... mi lahko poves ker me zelo zanima.. kaksna je prednost Windowsa pred Symbianom? ker po slikah sodec bo tale Omnia HD se kako prekasala navadno Omnio :( pa tud zelo bol finger-friendly je.

#000000 ::

To da bo HD prekašal navadno Omnio je logično, fotoaparat sedanje je porazen, tko da aparat bo definitvno boljši, vmesnik tud pa čeprav je grd. Drug let takle čas se pa zgodba ponovi in tko v nedogled.

Tisti ki je uporablju symbian in winmo ze ve, zakaj je symbian igraca :)
Fotoaparat je pac tak kot je. Nism se vidu opazno boljsega na mobilcu. Mogoce bi lahko dal 640x480 @ 30fps...edino tuki je minus.

c00L3r ::

Če bi bil novi model Omnie slabši od prejšnje, potem bi bilo nekaj narobe z razvojem. Jaz pravim, da je treba počakat na WM 6.5 in upat, da bo (uradno) podprt na Omnii.

#000000 ::

Fotoaparat je pac tak kot je. Nism se vidu opazno boljsega na mobilcu.

Fotoaprat na N95 dela tale slike da ne opaziš da je posneta z mobilcem.

Fotoaprat na N95 dela tale slike da ne opaziš da je posneta z mobilcem.

Oh, vidu ze mnogo slik iz N95 (8GB) (jih je zelo veliko) in nobena slika ni bila zelo opazno boljsa. Mogoce se ponekod malenkost pozna, ampak bistvenih razlik ni.

Če bi bil novi model Omnie slabši od prejšnje, potem bi bilo nekaj narobe z razvojem.

i900 omnia in i8910 omnia imata samo skupno ime, drugace sta pa to cisto drugacna svetova. Ni niti teoreticne primerjave...

Zanimivo bo videt, kateri izmed treh "velikih telefonov" se bo izkazal za najboljšega. Nokia 5800, Nokia N97 ali pa Omnia HD. Vsi namreč tečejo na Symbian S60 5th edition UI.

Pa se Sony Ericsson Idou.
Camera 12.1 MP, 4256 x 2832 pixels, autofocus, xenon flash, video, video LED flash, secondary VGA videocall camera

Ampak za Symbian 9.5 si nardite novo temo, pa tam debatirajte.

Oz 9.4

jst se nisem imeu Symbiana in nevem nić :D .. amm kar pa so tole forumi.. pa ker je tisto Omnia HD, ki pac uporablja Symbian.. bi prosil ce lhk kater kaj vec pove..
Kaj je bolse? Symbian, WM? Je Symbian preprostejsi za uporabo in se ga ne da tako zelo pretweakati kot WM? oz. KAJ SO PREDNOSTI WINDOWSA na mobilcih (WindowsMobile) ..

prosim... hvala. :)

Tody ::

ko bodo telefoni znal slikat v temi(ne idelanih pogojih) takrat bodo primerjljivi z fotoaparati drugače je pa to k dan in noč...

Tuki je zgolj primerjava med mobilci in ne s pravimi fotoaparati.

JanezH ::

Sej tud vsi fotoaparati niso dobri v zaprtih prostorih, kaj šele v temi ...

Ma$terM|nd ::

Malo dol iz rdeče niti pa vseeno. A je novi TouchWiz na voljo za i900?

Tega mislim

Če vam gre na živce, da vedno ko želite prebrati SMS, vas kar v "Reply" način vrže. Z OmniaThread vam lepo prikaže celi SMS in lahko potem kliknete reply. Prav tako onemogoči prikaz SMS-ov kot pogovora. Če vam ni všeč ta način, se lahko nazaj preklopi v prejšnjega.

Namesto privitega file epxlorerja uporabljam Recco Explorer 2008. Je prilagojen za delo s prsti in omogoča povezovanje na Windows Skupno rabo preko Wifi. Prav tako zna delati z ZIP datotekami. Je pa plačljiv...

brabos ::

Imam težavo.
Na telefon sem si naložil TCPMP player in dela normalno,ne predvaja pa podnapisov.Naložil sem si skoraj že vse verzije z skoraj vsemi plugini,pa še vedno ni podnapisov.Sicer imam v opcijah podnapisi vendar nimam možnost izbire.Naložil pa sem si verzijo TCPMP-0.72RC1, TCPMP0.81_All_Plugins_WM6.1.cab z plugini SUBS063WM61

Prosim če mi lahko kdo pomaga s kakšnimi nasveti oziroma rešitvijo.
Se vnaprej zahvaljujem

lp brabos

butkomutko ::

Imam težavo.
Na telefon sem si naložil TCPMP player in dela normalno,ne predvaja pa podnapisov.Naložil sem si skoraj že vse verzije z skoraj vsemi plugini,pa še vedno ni podnapisov.Sicer imam v opcijah podnapisi vendar nimam možnost izbire.Naložil pa sem si verzijo TCPMP-0.72RC1, TCPMP0.81_All_Plugins_WM6.1.cab z plugini SUBS063WM61

Se vnaprej zahvaljujem

lp brabos

pa imaš film in podnapis v isti mapi in oba popolnoma enaka po imenu film film.srt

brabos ::

butkomutko
Film in podnapisi so v isti mapi tako da to ni problem.Imam pa poimenovano: Next.avi in Next.srt.
Ne vem pa zakaj mi pod opcijo subtitles ne ponudi nobene možnosti izbire...?

lp brabos

Klemenn ::

Meizu ::

OK, jst sm danes dobil omnio, in mam kot začetnik nekaj vprašanj. OK, sem stoprocentno prepričan da je to blo že stokrat napisano, sam res nimam volj zdej ob tej uri brat 16 strani postov.

Zanimajo me pa naslednje stvari -

Interface - Na vsake toliko malo lagga - baje da to reši nov rom/firmware/whatever. Hkrati reši tudi probleme z vzdržljivostjo baterije? Baje da zdrži sam en dan na navadnem romu, na upgrejdanem pa par dni? Kako to upgrejdaš, kje dobiš te rome, al kar so že, ali lahko zgubiš garancijo, ali gre lahko kaj narobe pri upgrejdanju? Baje da je priporočeno to delat na XPjih? Dejte to prosim malo obrazložit ker res ne bi rad že na drugi dan uporabe telefona zadeve sfukal.

In še drugo vprašanje - Internet. Wap mi deluje, sam dostop do http-ja pa ne deluje. A rabiš bit nujno priklopljen na wireless al lahko tudi normalno dostopam do interneta? V interesu mi je namreč da bi kjerkoli sem (če sem zdoma, pa ni internetne točke blizu), lahko dostopal do interneta. Sam ne WAP-a, ampak httpja. A je to sploh možno? Al je potreba trpet potem z GPRSom in wapom?

Music Man ::

Meni zdrži baterija z originalnim romom 3-4 dni ob normalni uporabi. Če boš cel dan gledal filmčke, poslušal glasbo, uporabljal GPS, wireless, bluetooth, ... pa je seveda logično, da ga boš polnil vsak dan. Moj nasvet je, da izklopiš stvari, ki jih ne uporabljaš: bluetooth, wireless in GPS so že vsi fejst sami po sebi, vendar jih ne uporabljaš 24 ur na dan, zato jih takrat, ko jih ne rabiš, izklopi.

Kar se interneta tiče... Ko odpreš (prednaložen) Opera mini browser, se ti telefon avtomatsko poveže na najhitrejše možno omrežje (no, razen če imaš HSDPA izklopljen v nastavitvah) in internet bi moral delat. Wireless povezave NE rabiš, čeprav če ti pa je na voljo, pa jo je dobro izkoristiti ;)

Ja, saj sm ugotovil za kaj gre. V opcijah je imela Omnia tovarniško nastavljeno, da se obrne le na omrežje wap. Sem nastavil na "automaticly detect network" ali neki podobnega, in stvar deluje ^^

Najlepša hvala, Omnia mi zdaj deluje tako kot mora in definitivno najboljši telefon kar sem jih kdaj imel v rokah.

JacqueS ::

Sicer pa je vrednost v registu "HKCU\Software\Supware.net\GreenButton". Pri meni je nastavljen kluč "Run" na "\My Storage\Program Files\iDialer\iDialer.exe". To je treba spremenit.

Ne me držat za besedo :) Meni dela, tako in samo tako kot sem napisal. Ostalo je zaenkrat teorija 8-)

@cooler:
če imam klasičen today screen, potem mi green button dela, če imam zagnan SPB Mobile shell, kar imam non-stop (s programom SPB Watcer) mi green button ne dela

sem gledal na XDA forumu za rešitev in zaenkrt je še ni, ima pa mnogo ljudi isti problem.

lp

Jaz nimam SPB Mobile shell, tako da nevem kako je s tem. Kak pa si zadovoljen s SPB? Plusi, minusi?

Jaz nimam SPB Mobile shell, tako da nevem kako je s tem. Kak pa si zadovoljen s SPB? Plusi, minusi?

ja, če nimam SPB shella naloženega, štartanega, mi dela green button BP.

SPB Mobile shell 2.1.5. (+ v "ozadju naložen SPBwatcher, ki ob vsakem prtisku desnega harware gumba ne gre v WinMO ampak v SPBshell, kar je fino)
-------------------------------------
+ prijazen še tako debelim prstom (največji plus)
+ pregledni meniji (Tools, NAvigation, Programs, Internet, Messaging, Games,...ki si jih lahko urejaš)
+ možnost nastavitve bližnjic na home screenu
+ velika izbira preoblek in personalizacija vsebine
+ različni animirani prehodi med meniji
+ hiter
+ možnost uporab gest (slajdanje menijev, strani ,etc)
-------------------------
- green button ne more delovati z SPB shellom
- slab osnovni dialer in contact manager (uporabljam Icontacts + Idialer + scripto za zamenjavo SPBshellovega z Icontactom)
- ne moreš urejati nekaterih menijev
-... še kaj bi se našlo

Sam sem že poiskušal z TouchFlojem2d, kr kul..samo ostajam zaenkrt na SPB Shellu z najnovejšim ROMOm (DXIA5)

Drugače pa imam naloženo še malo morje raznih kul aplikacij, ki mi "lajšajo" življenje

Baje kmalu pride ven Mobile Shell 3.0 - komaj čakam :)

Kaj pa ti uporabljaš??

lp

Dons sm ugotovu, da na Omnii definitivno ne dela navigon 7. Probu ze 3 razlicne verzije, na dveh razlicnih romih in rezultat je vedno enak. Potreben je softreset.

MeGreat ::

kje se izklopi vibriranje ko brskam po operi

kje se izklopi vibriranje ko brskam po operi

settings - personal - vibration - OBKLJUKAŠ Disable vibration for touch screen

butkomutko ::

Imam težavo.

Se vnaprej zahvaljujem

lp brabos

ko nalozis TCPM moras v isto mapo skopirat datoteke izWM.6.1 in potem v opcijah kliknes video in izberes GDI ali GAPI

Danes sem opazil en zanimiv "feature" pri moji Omnii: ko dam avto na nosilec za telefon v avtomobilu, med vožnjo kličem nekam (prostoročno, seveda) in ko zaključim klic, ne morem zakleniti telefona s tiščanjem na tipko za končanje klica. Vendar samo ko je telefon na nosilcu, takoj ko ga vzamem dol, pa ga lahko zaklenem. To, da bi tipko premalo pritisnil, zagotovo ni problem. Če pa recimo nikamor ne kličem, pa ga lahko tudi na nosilcu normalno zaklenem. Razmišljal sem, da bi bilo več možnih variant za to: prva je ta, da nosilec tišči na stranske gumbe (za povečanje glasnosti in za kamero) in mogoče zaradi tega ne moreš zakleniti. Druga pa ta, da vgrajeni žiroskop zazna, da je telefon v pokončnem položaju, to poveže še s podatkom, da kličeš v prostoročnem načinu, zato sklepa, da imaš telefon na nosilcu in onemogoči zaklepanje - pač zato, da te med vožnjo ne obremenjuje še z odklepanjem telefona.

A je še kdo opazil to in mogoče celo ugotovil zakaj je to tako?

ko dam avto na nosilec za telefon v avtomobilu, med vožnjo kličem nekam

Hehe... Nice typo :)

JanezH ::

haha

MeGreat ::

kako ti pa to rata ? :D

Ups... :D No, mislim da se ve, kaj sem mislil ;)

mohha53 ::

Malce sem brskal po tem threadu, sicer našel vprašanje, na kateraga odgovor bi rabil... No odgovora nisem našel...

Gre za uporabo WiFija pri povezavi v splet. Konfiguriral se ga že, problem pa se pojavi, ko mi Omnia zalaufa GPRS takoj ko odprem bodisi Opero, bodisi IE. Doma, v službi in nenazadnje na veliko javnih točkah je WiFi zastonj, zakaj bi plačeval prenos preko GPRS (res je v pakeu ogroman količina "zastonj".

Torej, moje vprašanje... Kako pripravim brskalnik katero "napravco" naj uporabi pri povezavi v splet (GPRS, WiFi;...)

Ze zahvaljujem za odgovor...
"Never touch a running system!"

Pri moji omnii je tako, da ce imam wifi uklopljen, potem preko tega dela, ce pa ni uklopljen, potem se pa gprs vzpostavi. Je pa najbolje met vse povezave na auto, tako najbolje dela.

Žal mi tvoj odgovor Dr M ne pomaga...

Razumem, da je met povezave na auto najbolje.

No, ko gledam naprave za data session, mi pise WiFi avaliable, se pa hudič noce povezat v internet preko njega, pač pa spet zalaufa GPRS.

A ma to kaj veze z konfiguracijo telefona s strani Si.Mobila?

Še vedno potrebijem pomoč, je pa res da sem še svež lastnik (coupe of days)... Pri prebiranju threda sem videl kar nekaj koristnih nasvetov, bi ba mogoce se vprašal, kaj je MUST DO, ko ga vzameš iz škatlce. Aja, brat pravtako koristi Omnio, in se že dolgo muči s prenosom večjih datotek iz PC!

Hvala

jurre ::

@mohha53
za take primeri, ko ti na vsak nacin povezuje GPRS si lahko nalozis programcek NoData. Ta ti zazna nastavitve - recimo pise Simobil GPRS enabled, pa das na disabled. In dokler imas v tem programu disablan ne bo vzpostavljal GPRSa. Ko ga rabis, das nazaj na enabled.
Ceprav meni tudi normalno dela, da ko imam wifi priklopljen, nalaga preko njega..

To s prenosom večjih datotek sem pa tudi jaz opazil... čim je zadeva večja od približno 300 MB, bo prenos zelo počasen. Je komu kaj znano zakaj je to tako?

Edit: ga že imam. Za to je kriv ActiveSync, problem pa reši, če greš v Start - Settings - Connections tab - USB Connection Mode in iz ActiveSync spremeniš na Mass Storage. Konkretno hitrejši prenos! :)

Edit2: typos ;)

Zgodovina sprememb…

Aja, ker se že totalni začetnik...

Dobro, pridobim si programček NoData (ali kaj drugega,...). Kaj potem (kako stvar instalirat,...)?

Prvo skopiram na aparatus, je treba potem kaj pognati, pravzaprav kaj je treba narediti da stvar začne delovati...

Music Man, hvala za nasvet glede prenosa datotek... Probal in raketa!
Hvala!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: mohha53 ()

jurre ::

@mohha53
ja, instaliras ta programcek nalozis npr. iz tukaj (samo registriran moras bit).
Program nalozis na telefon, pozenes .cab kot za instalacijo vsakega programa in se ti instalira. Potem ga imas v mapi Programs, ko ga zazenes ti najde tipe povezav, npr. izpise:
Si.mobil - GPRS - Enabled
Si.mobil - MMS - Enabled.

Kliknes na Si.mobil GPRS Enabled in kliknes spodaj Disable, pa ti spremeni napis v Si.mobil - GPRS - Disabled. Zapres programcek in imas mir z GPRSom...
Ko rabis GPRS, odpres programcek, kliknes spet na GPRS - Disabled in spodaj enable, pa zapres..in ti bo delal.

_borci ::

kako naj sprostim nekaj prostora če imama samo še 4 MB za dokumente? v my documents sem že vse spraznil.

mene pa zanima ce se da kaj storit glede hitrosti in zaznavanja wifi mrez. kolegu na nokii n82 velikokrat zazna omrezje, ko meni kaze da ni omrezij. prav tako se mi zdi da wifi ne deluje tako hitro kot bi po mojem moral. se da kaj storit glede tega? kaksen "tweak" mogoce?

_borci vse vedno shranjuj na My Storage, saj je to 8gb pomnilnika. Če je potrebno odstrani vse programe in jih na novo namesti na My Storage. V najslabšem primeru naredi Hard Reset, da se ti zbrišejo vsi podatki, potem pa bodi previden in shranjuj na My Storage. Jaz imam telefon že več kot 3 mesece in mi še ni zmanjkalo prostora.

Ma$terM|nd mislim da je hitrost takšna kot je. Se mi pa ne zdi počasna. Misliš, tak da imaš WiFi vedno vklopljen pa te opozori ko najde? Ali misliš, od takrat ko vklopiš WiFi, pa da ti najde?

Ne, ne. Ko vklopim WiFi če sem kolikor toliko oddaljen od routerja ne najde nič. Kolega pa stoji poleg mene pa se mi reži ko mu na N82 najde omrežje. Nanj se lahko poveže in preko njega dela (torej nima le sreče s signalom). Hitrost odpiranja strani pač je kakšna je, to mi je jasno.

almin ::

a mi lahko kdo neki pomaga? k se povežem z raučnalnikom in dam par melodij na telefon mi piše da je pomnilnik poun..a ve kdo kako daš tm k maš 8gb??pa kje pol iščš oz. kje so shranjene? k pol ne najdm nikjer kje so=S.pa če mi bi lahko povedal kje se shran pol k si kej pošleš iz bluetootha..?pa da se use shran na 8gb? prosm pomagite:S

a mi lahko kdo pove s kerim program se predvaja mp3 pa filmi? pa kako se to nrdi?hvala

Zgodovina sprememb…

• spremenil: almin ()

almin: Verjetno se povezuješ z ActiveSync. Poskusi v nastavitvah dat na Mass storage (Start->Settings->Connections->USB Connection Mode). Potem ti bo računalnik napravo prepoznaval podobno kot 8GB USB ključ in bo avtomatsko vse kopiralo na memory card. To vse potem najdeš če odpreš File Explorer in zgoraj levo izbereš My Storage. Edino ne se ustrašit, ker meni včasih ni pokazalo My Storage dokler nisem telefona odklopil iz USB. Potem je blo vse OK. Mislim da je to to kaj hočeš.

Lahko pa premakneš iz My Documents (kamor ti ActiveSync shranjuje) v My Storage. Enako kot pri običajnih Windowsih. Označiš tisto kaj bi rad premikal, s stylusom malo držiž in izbereš "Cut", nato greš v My Storage ter spet s stylusom malo držiš in izbereš "Paste". To je to.

Zgodovina sprememb…

««
16 / 25
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Samsung Omnia 7 (strani: 1 2 3 424 25 26 27 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
1347277355 (182116) clix
»

SAMSUNG i8000 OMNIA 2 (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
6913226 (6967) Destroyers
»

Windows Mobile 6.5 na Omnia i900

Oddelek: Operacijski sistemi
51132 (1098) hojnikb
»

samsung omnia SGH-i900