Forum » Mobilne tehnologije » Samsung Omnia problemčki in nasveti?!?
Samsung Omnia problemčki in nasveti?!?
Dr_M ::
Dobra navodila za flashanje
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
Agip ::
Živjo,danes sem šel malo na youtube z mojo omnio in problem rata ko hočem odpret video,mi neki časa nalaga,potem pa napiše "Server is out of data". Kaj bi blo to?
Pa še en problemček imam,ko hočem recimo naložit kakšno aplikacijo,mi napiše da moram najrpej zagnat aplikacijo,šele nato anj inštaleram,pa ne vem kaj bi blo to. Prej sm seveda rpegledal da je dadoteka .cab...tako da to ne bi smel bit problem.
Hvala,lep pozdrav!
Pa še en problemček imam,ko hočem recimo naložit kakšno aplikacijo,mi napiše da moram najrpej zagnat aplikacijo,šele nato anj inštaleram,pa ne vem kaj bi blo to. Prej sm seveda rpegledal da je dadoteka .cab...tako da to ne bi smel bit problem.
Hvala,lep pozdrav!
_borci ::
kaj je TCPMP core player? ni isto kot CorePlayer?
če daš v my storage datoteko z My Ringtones in not muzike ne dela!
ne ni isto
samo tcmpc corepleyer res predvaja vecino filmov in prikazuje podnapise seveda ce je vse prav nastimano
sam imam komad ,ki ga uporabljam ,da me klice v narejeni mapi myringtones na sorage card in deluje brez problemov
kot mi predvaja muziko iz mape muzika iz sorage cart predvajam pa jo z touch pleyerjem ali windows media pleyerjem
kako pa si naredil tale komand?
Agip tvoj ROM je iz leta 2008 mesec oktober za PDA. Za PHONE pa je verzija iz septembra. Mislim, da še v SLO ne davajo gor novejšega ROM-a. Zakaj pa ne vem. Mislim da so meni pred mesecem in pol dali isto verzijo gor, ko je telefon prišel iz servisa. Pred 2 dnevoma sem dal gor novejši ROM, ki je januarski 2009. Ima par izboljšav, predvsem v zvezi s nekaterimi nastavitvami (kotrole so bolj finger friendly).
Kako so ROM-i označeni:
The firmware code is split into individual sections:
i900 - > model designation (SGH-i900).
XX - > region / network carrier designation (XX = Spain - open Market).
G - > release year (E = 2007).
K - > release month (K = November).
1 - > version number.
vir
kateri od teh na strani, ki si jo prilimal pa je najbolši?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: _borci ()
butkomutko ::
ne ni isto
samo tcmpc corepleyer res predvaja vecino filmov in prikazuje podnapise seveda ce je vse prav nastimano
sam imam komad ,ki ga uporabljam ,da me klice v narejeni mapi myringtones na sorage card in deluje brez problemov
kot mi predvaja muziko iz mape muzika iz sorage cart predvajam pa jo z touch pleyerjem ali windows media pleyerjem
enostavno sem skopiral noter en mp3 komad ,ki se mi dopade prvo se ga imel kar v originalni mapi my ringtones a mi je pozrl prvo 5mb potem sem ga malo skonvertiral na 3mb a to se se vedno zelo veliko pozna v sistemskem pomnilniku
sedaj ,ko ga imam v mapi my ringtones na storage card se pa nic
no vceraj pa sem za musko instaliral PocketMusic5.2 je kar dober
All ::
prosm za en povzetek glede garmina na omniji
problem je v tem da ko iščem lokacijo na karti mo najde le ankaran in jadransko ulico.....karte so ok....
instalirano je blo na SD kartici in na internem spominu...
Hvala
problem je v tem da ko iščem lokacijo na karti mo najde le ankaran in jadransko ulico.....karte so ok....
instalirano je blo na SD kartici in na internem spominu...
Hvala
Nesta ::
Evo vprašanje.
V SMSIH/MMSIH ko izberem kontakte mi vn butne ime v "" in potem stevilko
Primer "Janez Kranjski M" "041041041"
Neki v tem smislu.
Fora je pa v tem da Omnia potlej hoce poslat na Janeza Kranjski nekaj in na stevilko.
Jasno na ime ne more in potem zatezi.
jaz morm pa rocno od vseh prejemnikov imena vn butnt da ostane samo cifra in poj je ql.
Pa MMSov lahko samo 20naenrkat posljem?
Je kaksna resitev?
Hvala
V SMSIH/MMSIH ko izberem kontakte mi vn butne ime v "" in potem stevilko
Primer "Janez Kranjski M" "041041041"
Neki v tem smislu.
Fora je pa v tem da Omnia potlej hoce poslat na Janeza Kranjski nekaj in na stevilko.
Jasno na ime ne more in potem zatezi.
jaz morm pa rocno od vseh prejemnikov imena vn butnt da ostane samo cifra in poj je ql.
Pa MMSov lahko samo 20naenrkat posljem?
Je kaksna resitev?
Hvala
c00L3r ::
Meni napiše tako:
"Janez Kranjski"
<+38641123456>
In potem pošlje brez težav izbranemu naslovniku.
"Janez Kranjski"
<+38641123456>
Nesta ::
Meni napiše tako:
"Janez Kranjski"
<+38641123456>
Tko nekako ja. Pa nekje mi doda se
"Janez Kranjski /M"
<+38641123456>
torej bom mogu osebe normalno poimenovat, ker tole kopiranje s Sima je katastrofa.
Ti poslje normalno tud vec oseb naenkrat.
Aja zanimivo pa je da z SMS CHATOM dela cist normalno.
Samo MMSe od tam ne morm posiljat
Tebi normalno poslje?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Nesta ()
Pravkar sem poskusil poslati MMS 2 osebama hkrati in je šlo skozi. Vmes med njiju je dalo znak ;
Tisti /M pa nevem od kje dobiš. Mogoče si kopiral imenik iz SIM-a in so to kake oznake od prejšnjega telefona???
Tisti /M pa nevem od kje dobiš. Mogoče si kopiral imenik iz SIM-a in so to kake oznake od prejšnjega telefona???
Zgodovina sprememb…
- spremenil: c00L3r ()
jurre ::
a so to mogoce tiste oznake, da imas vneseno pod Mobilno stevilko - M, ali pod Work - W, oz. Home - H? To je bilo pri imenu tud v original kontaktih, samo ni melo veze, da se ne bi dalo posiljat..
JacqueS ::
a so to mogoce tiste oznake, da imas vneseno pod Mobilno stevilko - M, ali pod Work - W, oz. Home - H? To je bilo pri imenu tud v original kontaktih, samo ni melo veze, da se ne bi dalo posiljat..
to je tipičnpo za kopiranje iz sim kartice (mogoče je celo odvisno kakšno/koliko staro sim kartico imaš...
Meni je isto naredilo, pač sem si enkrt uredil vse stike v telefonu in začel uporabljati PPCPIM Backup program, ki mi naredi backup baze stikov...in ni panike SPLOH!!!... Tako da če si naložim nov ROM, si npotem naložim še ta programček in naredim RESTORE stikov... in to j to..
LP
Jaz mam Sinhronizacijo kontaktov in koledarja narejeno z Outlookom. Tako, da če Hard Reset-am ali zamenjam ROM, samo poženem ActiveSync, počakam par sekund in že imam vse kontakte in koledar nazaj Najboljše pa je, da ta trik deluje med večimi znamkami telefonov. Tako sem prenašal kontakte iz Nokie na SE na Nikio in zdaj na Omnio.
Outlooka pa ne uporabljam za pregledovanje pošte, zato imam kar gmail spletni vmesnik. Ko pa sem še uporabljal Outlook za pošto (in nisem hotel, da se mi kontakti mešajo) pa sem naredil še en uporabniški račun v Windowsih in sem pač tam delal sinhronizacijo.
Outlooka pa ne uporabljam za pregledovanje pošte, zato imam kar gmail spletni vmesnik. Ko pa sem še uporabljal Outlook za pošto (in nisem hotel, da se mi kontakti mešajo) pa sem naredil še en uporabniški račun v Windowsih in sem pač tam delal sinhronizacijo.
ne ni isto
enostavno sem skopiral noter en mp3 komad ,ki se mi dopade prvo se ga imel kar v originalni mapi my ringtones a mi je pozrl prvo 5mb potem sem ga malo skonvertiral na 3mb a to se se vedno zelo veliko pozna v sistemskem pomnilniku
sedaj ,ko ga imam v mapi my ringtones na storage card se pa nic
no vceraj pa sem za musko instaliral PocketMusic5.2 je kar dober
Kaki komand pa rabiš da ti odpre to me zanima!!!
Music Man ::
Uporablja kdo SPB Mobile Shell na Omnii? Zanima me, če ga lahko po inštalaciji še vedno lahko izklopiš in uporabljaš Samsungov vmesnik ali si prisiljen v SPBjevega do deinštalacije? Koliko pa kaj resourcov porabi?
SPB Mobille Shell lahko odstraniš, ne povzroča nobenih težav. Seveda je fajn, da med deinštalacijo ne teče v ozadju. Sem ga preizskusil, pa me ni prepričal.
Vse kaj sem do zdaj videl in preizkusil za izboljšanje vmesnika je tak tak Problem je v tem da je Windows Mobile od začetka razvoja mišljen kot vmesnik za dlančnik in je težko it spreminjat neke "temelje". Zato ga tukaj povozi novi Symbian in iPhone OS. Ostajam kar pri Samsungovih programih. Edino kar imam naloženo je iContact+iDialer, ker je dosti bolj gladko listanje skozi imenik. Imam pa upanje da bo WM 6.5 boljši, saj bo iz strani MS prilagojen za delo s prtsti in ne naknaden software, ki teče vedno v ospredju.
Vse kaj sem do zdaj videl in preizkusil za izboljšanje vmesnika je tak tak Problem je v tem da je Windows Mobile od začetka razvoja mišljen kot vmesnik za dlančnik in je težko it spreminjat neke "temelje". Zato ga tukaj povozi novi Symbian in iPhone OS. Ostajam kar pri Samsungovih programih. Edino kar imam naloženo je iContact+iDialer, ker je dosti bolj gladko listanje skozi imenik. Imam pa upanje da bo WM 6.5 boljši, saj bo iz strani MS prilagojen za delo s prtsti in ne naknaden software, ki teče vedno v ospredju.
stage 6 ::
Lp.
imam par vprašanj glede omnie. za kaj točno je SPB mobille in kje ga lahko dobim? vem za modaco samo se nič ne znajdem. zanima me tud če bi mi kdo zaupal msn pa bi mi mal pomagou glede omnie.
imam par vprašanj glede omnie. za kaj točno je SPB mobille in kje ga lahko dobim? vem za modaco samo se nič ne znajdem. zanima me tud če bi mi kdo zaupal msn pa bi mi mal pomagou glede omnie.
Ja da se, ampak meni ni usec tisto osje gnezdo.
Klemenn ::
uradno najbrž 99% ne bo možno naložit gor wm 6.5
če bo pa izdan uradno samo za telefone ki bodo izšli kasneje.
drugače pa tudi satovje izgine : čudno, ampak očitno res
se pa že dobi rom z wm 6.5 beta
če bo pa izdan uradno samo za telefone ki bodo izšli kasneje.
drugače pa tudi satovje izgine : čudno, ampak očitno res
se pa že dobi rom z wm 6.5 beta
SPB Mobille Shell lahko odstraniš, ne povzroča nobenih težav. Seveda je fajn, da med deinštalacijo ne teče v ozadju. Sem ga preizskusil, pa me ni prepričal.
Hvala za odgovor, čeprav ne odgovori povsem na moje vprašanje Zanima me, če se da uporabiti Samsungov vmesnik, čeprav je SPB inštaliran?
SPB je samo program, ki vedno teče v ospredju. Ničesar ne prepiše in vse ostalo je še vedno dosegljivo. Sicer nevem kaj točno misliš, ko praviš "Samsnungov vmesnik"? Je pa ziher še vedno tam.
WM 6.5 beta so že spravili na Omnio, samo še pol stvari ne dela trenutno. Tako verjamem, da bodo naredili delujoči ROM za Omnio, ko bo WM 6.5 dokončan.
WM 6.5 beta so že spravili na Omnio, samo še pol stvari ne dela trenutno. Tako verjamem, da bodo naredili delujoči ROM za Omnio, ko bo WM 6.5 dokončan.
6.5 je se v beta verziji.
Dela solidno, ampak mankajo vsi samsungiovi dodatki. Pa se precej pocasno je vse skupaj.
2 tedna nazaj sem si nalozil 6.5, ampak mi nekako ne lezi, tako da sem sel nazaj na 6.1.
Dela solidno, ampak mankajo vsi samsungiovi dodatki. Pa se precej pocasno je vse skupaj.
2 tedna nazaj sem si nalozil 6.5, ampak mi nekako ne lezi, tako da sem sel nazaj na 6.1.
Mislim tako, da izklopiš SPB (vendar ga ne uninštaliraš), da ne vidiš več tega vmesnika, ampak default Win Mobile / Samsung - recimo to, da lahko dodajaš widgete na today screen. Ampak ok, če praviš da se da SPB lepo uninštalirati, bom kar testiral demo verzijo in bom tako najbolje izvedel vse, kar me zanima
chrush ::
Naložil sem ROM V13M (Manila2D) CHO i900, prej sem imel V12 pa se mi je omnia približno 1x dnevno ugašala, zdaj z novo verzijo pa prav tako. Ali mislite, da je kriv rom, ali je kaj narobe z mojo omnio?
https://www.facebook.com/OverMuraMuviMejkers
shtibla ::
Pozdravljeni,
Sem mi ni dal celga foruma prebirat ce je ze bil podobn vprasanje postavljen zato oprostite.
Ko hocem vklopiti WIFI mi ene par sekund nekej išče potem pa nič. Sem v dometu hotspota in ne najde z se ne poveze z omrezjem. Sem se probal mal pozabavat z nastavitvami in nic. Kaj idej?
Hvala, Klemen
Sem mi ni dal celga foruma prebirat ce je ze bil podobn vprasanje postavljen zato oprostite.
Ko hocem vklopiti WIFI mi ene par sekund nekej išče potem pa nič. Sem v dometu hotspota in ne najde z se ne poveze z omrezjem. Sem se probal mal pozabavat z nastavitvami in nic. Kaj idej?
Hvala, Klemen
ljusmir ::
pred kratki sem kupil omnio in me samo zanima če bi biu kdo pripravljen pomagat glede nastavitev,nej prosim napiše zasebno sporočilo
stromzi ::
jest mam pa problem k mi ne prime cd-ja za instalacijo,mogoče kdo ve ke bi ga dobu na netu
jest mam pa problem k mi ne prime cd-ja za instalacijo,mogoče kdo ve ke bi ga dobu na netu
Imaš XP-e Ali Visto?
Za XP-e si namesti ActiveSync. Če imaš Visto si pa namesti Windows Mobile Device Center.
A ima omnia res samo 11mbit wi-fi?
Ciklamen ::
LP Dečki, samo naj nekaj vprašam, ker vidim da na veliko diskutirate na temo Omnie, pa me zanima, sem pred nakupom telefona, kako se kaj odnese baterija po parih mesecih, kakšne so fotografije, je res toliko programov za telefon kot pravijo?
- End of the Post ->
Baterija po vec mesecih deluje bolje, kot popolnoma nova.
Fotoaprat je med boljsimi (ni pa najboljsi) v telefonih, programov je pa mnogo vec, kot pravijo.
Fotoaprat je med boljsimi (ni pa najboljsi) v telefonih, programov je pa mnogo vec, kot pravijo.
Evo, zdaj sem odkupil Omnio, dobil jo bom v Sredo-Četrtek.
Pa me zanima, katera stran je še tako za programe, razen Modaco?
Pa me zanima, katera stran je še tako za programe, razen Modaco?
- End of the Post ->
freewarepocketpc.net -> Brezplačni programi za Windows Mobile telefone
Omnia Hub -> Veliko "opisov" plačljivih programov za Omnio in Windows Mobile naprave. Je tako sivo območje za programsko opremo. Ni direktnih linkov za prenos programov, so pa...
Omnia Hub -> Veliko "opisov" plačljivih programov za Omnio in Windows Mobile naprave. Je tako sivo območje za programsko opremo. Ni direktnih linkov za prenos programov, so pa...
M-XXXX ::
Jaz imam dokaj velik problem s SMS-i. Dostikrat pridejo z zamiki (tudi dve, tri ure,...) Danes mi ga je kolega poslal ob 9:55, dobil pa sem ga ob 11:57, vendar da je zanimivo, da mi ga v telefonu kaže pod 9:55! Poznan problem? Rešitve?
Cool3r, sem že šel skozi Omnia Hub, frewarepocketpc pa mi nekako ne leži (ne znajdem se dobro tam), še kakšni predlogi?
- End of the Post ->
M-XXXX ::
Ko smo ravno pri tem, kater rom priporočate? Če narediš varnostno kopijo in namestiš neoriginalen rom je kompatibilna med sabo? V primeru da grem na uradnega, katerega downloadam?
Če narediš varnostno kopijo in namestiš neoriginalen rom je kompatibilna med sabo?
Naredi backup sporocil in kontaktov, drugo dvomim, da bo delalo. Sicer sam nisem se sprobal ostalih stvari, ampak uglavnem priporocajo samo to dvoje.
Drugac pa popolnega roma ni, pri vsakemu je ksna napaka. Jaz uporabljam STV1LM2 IA5 21028, zelo stabilen in izredno hiter rom, ampak ima precej velike tezave s samsung keyboard. Ostalo pa dela uredu.
Jaz bi rekel da, saj je ROM ponavadi na notranjem pomnilniku telefona
- End of the Post ->
Če upgradaš rom spomin telefona(8GB) ostane nedotaknjen?
Če se prav spomnim, je to opcija, ki se lahko obkljuka, ko upgrade-aš ROM.
http://www.cepforum.com/forum/pocket-pc...
Cooler, samo to še, a je ta stran legitimna, če morda veš (da ni virusov in tega sranja), ter morda kateri program oz AV se priporoča za telefon?
Cooler, samo to še, a je ta stran legitimna, če morda veš (da ni virusov in tega sranja), ter morda kateri program oz AV se priporoča za telefon?
- End of the Post ->
Če upgradaš rom spomin telefona(8GB) ostane nedotaknjen?
Enkrat sem pozabil formatirat notranji pomnilnik pri flashanju, potem pa nisem imel vec dostopoa do tega. Niti hard reset ni vec pomagal, tako da sem mogu se enkrat flashat telefon + formatirat pomnilnik.
darkolord ::
AV se priporoča za telefon?
AV? Zakaj že? Tega pa res ne rabiš - razen če ne nalagaš čist vsega sranja gor, sam tle ti pa noben AV na svetu ne bo pomagal
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Samsung Omnia 7 (strani: 1 2 3 4 … 24 25 26 27 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 276146 (180907) | clix |
» | SAMSUNG i8000 OMNIA 2 (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 13151 (6892) | Destroyers |
» | Windows Mobile 6.5 na Omnia i900Oddelek: Operacijski sistemi | 1117 (1083) | hojnikb |
» | samsung omnia SGH-i900Oddelek: Mobilne tehnologije | 2028 (1747) | SuperKobeD |
» | Windows mobile telefoni! (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 7695 (6403) | krneki0001 |