» »

Samsung Omnia problemčki in nasveti?!?

Samsung Omnia problemčki in nasveti?!?

««
14 / 25
»»

MeGreat ::

evo dobil danes tale telefonček in mi že para živce.
kje se naštima za ekran konfiguracija.

na začetku sem malo zajebal zdaj pa sploh ne morem tiste tipkovnice vredu uporabljat ker pri robu za par milimetrov zamakne vse skupaj

Na splošno je senzitivnost ekrana bolj slaba, ali to kakšen rom delno popravi?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: MeGreat ()

c00L3r ::

kje se naštima za ekran konfiguracija.

setings->system->screen->Allign screen

uf ni mi jasno kako sem to zgrešil. hvala

navihan65 ::

je komu uspelo instalirati na omnia iGO 8.3? Nove mape izgledajo precej bolj natančne, vendar ne delujejo na verzijah mlajših od 8.3.
Meni pri instalaciji napiše, da ne podpira dane resolucije od omnie.

Hvala.

#000000 ::

Ker program za screenŠote delat uporabljate ?

JanezH ::

Če želite imet mp3 zvonenja, ki so direktno na 8GB kartici in ne v sistemskem pomnilniku, potem poimenujte direktorij v katerem imate mp3-je v "My Ringtones" - tako kot je ze originalno v My Documents. Ne bo vam treba več za vsak mp3 določati "set it as ringtone" ampak vam bo razpoznalo vse mp3-je in jih boste lahko izbrali za zvonenje ;)

edey ::

Živjo!

Nameravam si nabaviti OMNIO zdaj me pa zanima če baterija res zdrži samo en dan? V čem se pa razlikuje od F480? In drugače mi priporočate ali odsvetujete nakup?

LP

Klemenn ::

kako izklopiš da NE dela bip bip medtem ko je zaklenjena? :)

Živjo!

Nameravam si nabaviti OMNIO zdaj me pa zanima če baterija res zdrži samo en dan? V čem se pa razlikuje od F480? In drugače mi priporočate ali odsvetujete nakup?

LP

Baterija zdrži ob normalni uporabi 2 dni in pol. Na začetku ti bo 1 dan, ker se boš igral z novo "igračko".

Če bi rad imel telefon, ki lepo zgleda, ima touchscreen, sprejema klice, piše SMS-e in dela slike potem kupi F480. Kakršno dodajanje programske opreme pa ni možno, ker F480 ni smartphone. Mogoče lahko kakšno Java igrico dodaš, ampak te ponavadi niso prirejene za touchscreen.

Kolegica je imela par dni tega F480, ampak je raje obdražala Nokio 6120, ker dejasnko ni bilo nobene prednosti v F480.

Omnia še ima Wlan in GPS, kar F480 nima. Prav tako obstaja na tone aplikacij in iger. Je pa res morda malo težja za uporabo, ker je pač od zadaj WM.

a je kdo na fri-ju uspel naštimat eduroam?

Tody ::

Klemenn, jest bip bip ustavim tako da mu ugasnem ekran, htri pritisk na off tipko :)

Meni dela eduroam na FERI MB. Sem pa v SecureW2 odjemalcu nastavil, da mi naj ne preverja certifikatov. Tako pač "slepo zaupam", da je omrežje z imenom eduroam res eduraom. Se pa zadevam, da bi mi lahko kdo vkradel geslo na tak način.
navodila eduroam

jaz imam eno vprašanje glede garmina. sem ga naložil, stvar dela je registrirana, gor so zadnje mape povezava z notranjim gpsom dela, ko pa dam vpiši naslov je pa edina ulica v sloveniji ki jo najde jadranska ulica nekje v kopru :S

ko pa gledam pač po mapi mi pa lepo vse ulice v ljubljani pokaže slovenska, dolenjska tudi manjše ipd ..
kaj bi bilo lahko narobe?

mogoče pretiravam ampak :

-kaj nasnet da bo prikazano kaj drugega kot trenutni zaslon ko te nekdo kliče (slikam nekoga z 5megapixli, prikažen za par inchnem zaslonu, ko me pa kliče je pa slika velika manj kot 1cmX1cm??)

-na nokii sem imel funkcijo utišaj (klicalo naprej, sm zvoniu ni)...s čim to dodat? vem za foro ko ga obrneš pa je tiho sm to ni to

-uporabljam samsung today 1...in lahk zamenaš 6 ikon sm spodnjih 3 ne. pa je mau čudnu, ker ena je PHONE, druga pa MENU (govorim o gumbih), potem maš pa spodej v vrstici še tista dva knofa in naredita čsit isto..tko da bi si unedva gumba gor zamenu za kej druzga. sm kaj k mi jih ne pusti izbrisat. obstaja kak trik? registry trik?

-kje je fora, da slide2unlock lepo deluje le, če se zaklene sam oz. ga zakleneš na tistem knofu ku je za pržgat. če pa tisčim tist gumb za prekint pa ni slide2unlock ampak navaden gumb za unlock

-kako telefonu dopovedat da nej uporablja samo kontakte na sim oz samo na telefonu?sej vem da ko enkrat gor izbereš view phone only da ti kaže sam kontakte v telefonu ampak mi gre naživce ko zaprem phonebook moram spet isto prtiskat.

IMHO so tle nekatere banalne stvari ki jih imajo navadni telefoni že uff let preveč zakomplicirane

Dr_M ::

Omnia pac ni navadn telefon, ampak dlancnik s telefonom. Tako to pac dela.
Sej se hitro navadis.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

UTplay3r ::

Dr_M - you rock. hehe jap. se strinjam.. tko pac je. get used to it!

]Fusion[ ::

Jaz bi reko da to ni telefon za navadne uporabnike :) Morš bit malo geek, da se ti da z njim ukvarjat :D
"I am not an animal! I am a human being! I... am... a man!" - John Merrick

Evo sm mislu da je kartica v malori, pa dela povsod drugje samo v omnii kaže limited service, kaj je možno da so se kej nastavitve pojebale ?

Če dam tušmobil kartico not pa dela vse OK

Zgleda se mu je odpeljalo, ko sem zamenjal kartico nazaj spet čudežno dela, upam da tko ostane.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: #000000 ()

JacqueS ::

izredno uporabne aplikacije:

SLIDE 2 unlock (S2U2) - uporabljam, kot na Iphoneu, slide to answer/ignore/unlock....
Slide 2 view (S2V) - picture viewer - lahko nastavljaš hi resolution fotke za ID klica in ozadja za S2U2
Slide to play (S2P) - enostaven predvajalec

Vse so freeware z možnostjo doniranja $$$ razvijalcem:

resnično priporočam!!! LINK:
http://www.ac-s2.com/

Med drugim uporabljam tudi
SBP Mobile shell - www.omniahub.com
ROM - Taril / zadnji - http://www.modaco.com/content/i9x0-omni...

Igre:
- Asphalt4 - nora dirkalna igra (kontrola na tipke ali na NAGIB Omnie - Accelometer)
- Teeter
- Lightsabre (meč Darth Vaderja - Accelometer - izredno zabavna aplikacija....malo pogooglajte)
... in še in še....

le čas si je treba vzet in malo shekat omnio

lp

Alien x3 ::

JacqueS, kaku pa pr aspgaltu narihtaš da maš na angib zavijanje? :D

mene zanima za garmina. zadeva mi dela samo mape mi noče prebrati, oziroma mi prebere samo tisto ki je že default zraven. mapa je skrekana in dana v isti direktorij kot garmin. tudi garmin jo prepozna kot adriaroute. ali je kakšna nastavitev kje v garminu da si izbereš katero mapo naj bere?

drst ::

Pozdravljeni imam problem, na Omniji mi je uspelo izbrisat zadevo na ekranu v začetnem meniju(ne vem kako se imenuje) nahaja se na levi strani, lahko jo tudi skriješ.Služi za hitrejši dostop do datotek.
Zanima me če zna kdo to nazaj aktivirat.

v osnovnih nastavitvah (med igro) klikni na mali gumb na levi zgornji strani...greš v nastavitve.. in izbereš kontrole...vse je dokaj jasno...

aja...drugače pa sem ravnokar naložil:

JEDRO:
- Qbusov zadnji ROM (lite verzija - z več kot 130 MB prostora) (www.modaco.com)
- SBP Mobile shell

Aplikacije:
- icontacs - kontakti v preglednejši in leši in HITREJŠI obliki
- idialer - meni najljubši "klicar"
- advanced configuration tool 3.3. - miljon nastavitev z pimpanje!!
- PIM BAckup - backup in restore KONTAKTOV (nujno!!!)
- S2U2 - slide 2 unlock, answer, ignore :)
- S2P - predvajalni kglasbe
- S2V - pregledovalnik slik (povezava z S2U2 - ozadje, in dodajanje visokoločjivostnih slik k osebam)
- Ringo - uredim si poljubno medodijo za SMS, KLIC (lahko skupine, posameznike, skupno...)
- Cleartemp 1.2 - spraznjuje smetišče in temporarne fajle
- Core Player - odličen predvajalnik videa
- Google maps - zemljevidi
- Softkeys switcher (da imam levi softkey nastavljen na IDialer bljižnico) SOVRAŽIM SAMSUNGOV dialer in kontakte
- taskswitcher - menjam aktivnost programckov
- WM WI-FI Router - naredim omni v router
- Windows Live (MSN etc.)

IGRE:
- Asphalt 4
- Teeter
- Heroes (Heroes of Might and magic - ooooou yeah... i like)!!!
- light sabre (gre se star warse, neverjeetno zabavno za preiskušane accelometra)

Vse aplikacije se najdejo na netu:
www.modaco.com
www.omniahub.com
www.samsung-omnia.org
in še in še... samo sledite povezavam...

LP

Pozdravljeni imam problem, na Omniji mi je uspelo izbrisat zadevo na ekranu v začetnem meniju(ne vem kako se imenuje) nahaja se na levi strani, lahko jo tudi skriješ.Služi za hitrejši dostop do datotek.
Zanima me če zna kdo to nazaj aktivirat.

ali mogoče misliš Samsung Widgets???

levo spodaj klikneš puščico in se ti odpre meni???

Če misliš to..potem greš:

Start...Settings...Personal...Today....zavihek ITEMS...obkljukaj Samsung Widget....

LP

lithium ::

hej ..
js mam pa eno vprašanje ..
ma še kdo probleme z mikrofonom? Mene namreč zelo slabo slišijo, ko koga kličem .. Tudi sama sem preverila in se dejansko sliši zelo potiho in oddaljeno .. Enak problem ima še nek drug uporabnik OMNIE.
ve kdo, če je možno to popraviti, ali se moram sprijazniti s tem, da moram vedno kričati v telefon?

Nastavi si tole, pa bo bolje:
after
*#0002*28346#
or
\\windows\soundtester.exe

You should choose MENU-->TALKING-->HANDSET
and use

MPBST(22): +24 dB
RX(16): -6 dB
Neuradni Telemach forum https://red-pill.eu/forum070

ej se je kdo že igral z menjavanjem theme ? Baje rabiš M2D 19b al je kaka bolj napredna beta tud OK?

v osnovnih nastavitvah (med igro) klikni na mali gumb na levi zgornji strani...greš v nastavitve.. in izbereš kontrole...vse je dokaj jasno...

LP

Tega nikjer ne najdem:(;((

Alien x3 najbrz si ti dal gor "Asphalt 4: Elite Racing for Omnia". - ta sicer deluje na Omnii ampak ne tako zelo kot "Asphalt 4 : Elite Racing HD for Omnia" :)

evo:
http://www.omniahub.com/asphalt-4-elite...
"Asphalt 4 now supporting WQVGA resolution and accelerometer-perfect for Omnia."

Alien x3 najbrz si ti dal gor "Asphalt 4: Elite Racing for Omnia". - ta sicer deluje na Omnii ampak ne tako zelo kot "Asphalt 4 : Elite Racing HD for Omnia" :)

evo:
http://www.omniahub.com/asphalt-4-elite...
"Asphalt 4 now supporting WQVGA resolution and accelerometer-perfect for Omnia."

znalo bi bit tudi to ja, jaz sem jo "snel" iz omniahub-a

kako mate kaj ostali "spimpane" omnie????

lp

Aha hvala :D bom HD sneu :D Kaku se pa zdej tu inštalera? Kr tista je bla .jar:|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Alien x3 ()

kb24 ::

aja...drugače pa sem ravnokar naložil:

JEDRO:
- Qbusov zadnji ROM (lite verzija - z več kot 130 MB prostora) (www.modaco.com)
- SBP Mobile shell

Aplikacije:
- icontacs - kontakti v preglednejši in leši in HITREJŠI obliki
- idialer - meni najljubši "klicar"
- advanced configuration tool 3.3. - miljon nastavitev z pimpanje!!
- PIM BAckup - backup in restore KONTAKTOV (nujno!!!)
- S2U2 - slide 2 unlock, answer, ignore :)
- S2P - predvajalni kglasbe
- S2V - pregledovalnik slik (povezava z S2U2 - ozadje, in dodajanje visokoločjivostnih slik k osebam)
- Ringo - uredim si poljubno medodijo za SMS, KLIC (lahko skupine, posameznike, skupno...)
- Cleartemp 1.2 - spraznjuje smetišče in temporarne fajle
- Core Player - odličen predvajalnik videa
- Google maps - zemljevidi
- Softkeys switcher (da imam levi softkey nastavljen na IDialer bljižnico) SOVRAŽIM SAMSUNGOV dialer in kontakte
- taskswitcher - menjam aktivnost programckov
- WM WI-FI Router - naredim omni v router
- Windows Live (MSN etc.)

IGRE:
- Asphalt 4
- Teeter
- Heroes (Heroes of Might and magic - ooooou yeah... i like)!!!
- light sabre (gre se star warse, neverjeetno zabavno za preiskušane accelometra)

Vse aplikacije se najdejo na netu:
www.modaco.com
www.omniahub.com
www.samsung-omnia.org
in še in še... samo sledite povezavam...

LP

JacqueS mi lahko prosm poveš kje si dobiu igrico HoMM, ker je tut men reeeees legendarna in sm jo že iskou po raznih straneh ampak brez uspeha. A to maš ti tisto verzijo Palm heroes al prov HoMM3 ??

LP

@kb24: ja to je ta: in mi je zabavna, ker podoživaljam vse dele herojev na omnii... na omniahub.com

lp

kb24 ::

@kb24: ja to je ta: in mi je zabavna, ker podoživaljam vse dele herojev na omnii... na omniahub.com

lp

No tut sam sem si jo gor dau in je res zakon tut tale verzija za telefon,sm biu prou pozitivno presenečen:)... Drgač pa HoMM res legendarna igrca (usi deli) in je prou lepo podoživljat na telefonu use skp se strinjam:)

LP

kako naj un meni ob levi strani nastavim na svoje programe?
tisto kar je po defaultu je čisto neuporabno

@MeGreat... settings--> buttons pa si rihtaš:D
@Jacq kaku se inštalera tista hd verzija asphalta?

pod settings buttons imam samo
Button .......Assignement
Camera Hold ..Camera

@Alien_x3 ... vse ".cab" datoteke se enostavno prekopira z compa na phone... in pol gres samo v file explorer, najdes tisto datoreko in jo kliknes za install...

nekatere malo zmede in mislijo da je tista ".cab" datoteka ubistvu ".zip" in jo gredo nehote odrarat.. ".cab" je tista ki ima v sebi "_setup.xml" in se nekaj drugih datotek..

mislim da ko igro zloadas dobis ".cab" datoteko v ".zip"... tako da najprej je treba odrarat. potem tadruge ki je pa ".cab" pa ne smes

Pa se na tole morte bit pozorni pri HD verziji...
"Note: install cab and then go to installation folder (usually Program Files\Gameloft\Asphalt4) and delete av.exe file"

jst sm usakič odrarou pol se pa čudu :D
@MeGreat ko maš to ti pa spodaj piše 2. assign a program pa izbereš kero hočeš met namest tiste katero klikneš zgoraj.

@MeGreat... settings--> buttons pa si rihtaš:D
@Jacq kaku se inštalera tista hd verzija asphalta?

normalno inštaliraj CAB file... (zaženi iz telefona), potem pa poišči direktorij kamor si inštaliral in IZBRIŠI va.exe....

rapvirus ::

MeGreat po mojih info se tistih gumbokov ne da nastavljat.. oziroma se da z menjavo roma

Kaj pomen če utripa rdeča lučka na gumbu za vklop/izklop, da prenaša podatke mrbit ?

Da se polni telefon. Ko je zelena je pa napoljnena baterija.

jurre ::

ko se polni stalno sveti rdeca.. on sprasuje ko utripa. Jaz sploh nisem opazil da utripa kdaj..

Drugace imam sam nalozen Manilla ROM (vmesnik TouchFLO od HTCja). Baterija zdaj drzi BP 3dni, z original ROMom je drzala 1 dan.

Ne aparat ni priklopljen nit na polnilec nit na PC, zdi pa se mi, da se je povezal na internet kr sam od sebe, ker vidim da je poraba interneta zrasla za nekaj MB, nimam pa pojma kaj bi to blo.

brabos ::

No tudi jaz sem postal lastnik Omnie.Sicer jo imam šele par dni ,pa sem že naletel na težave.
Hočem naložiti navigacijo in sicer Garmin XT pa se že tukaj pojavi problem.Napise mi le Garminmobilext is not a valid pocketPC.Imam pa v Omnii še spominsko kartico 16GB.Prebral sem že nekaj podobnih tem pa nisem našel rešitve in odgovora zato se obračam na vas uporabniki ki vam je to že uspelo rešiti.

Vem da ste nekateri res mojstri in da mi boste pomagali.

lp brabos

Zgodovina sprememb…

• spremenil: brabos ()

-Kredn- ::

Pozdravljeni,
no tudi jaz sem včeraj postal lastnik Omnie. In me zanima če se da kako narediti da z X-om zapreš aplikacijo ne pa minimiraš. Poizkusil sem že kar nekaj programov za to ampak vsi naredijo X tako grd da me kar mine :))

LP Kredn

brabos: ko kupis garmina, dobis navodila zraven :)

brabos ::

Dr M
Me pa res zanima koliko uporabnikov Omnie je kupilo Garmin XT in pa koliko ga je "kupilo" po razno raznih kanalih.
Rad bi samo kakšen uporaben nasvet ker sem z živci čisto na koncu.

lp brabos

Pa kljub temu nihce ne sprasuje, kako namestit nelegalno programsko opremo.
Ce si ne znas sam poiskat informacij, pac ne uporabljat.
Za zacetek si preberi pravila tega foruma.

Ali pač uporabi Igo :) Garmin is for pussys :D
««
14 / 25
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Samsung Omnia 7 (strani: 1 2 3 424 25 26 27 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
1347277859 (182620) clix
»

SAMSUNG i8000 OMNIA 2 (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
6913254 (6995) Destroyers
»

Windows Mobile 6.5 na Omnia i900

Oddelek: Operacijski sistemi
51139 (1105) hojnikb
»

samsung omnia SGH-i900