» »

Samsung Omnia problemčki in nasveti?!?

Samsung Omnia problemčki in nasveti?!?

««
13 / 25
»»

Dr_M ::

sej bi sprobu,ampak mam kr dobr spedenan telefon in mi je skoda use razjebat za eno napol delujoco stvar.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

JacqueS ::

WM 6.5 TEST

Že stestiral kdo?

je že kdo stestiral???

Ph4nt0m ::

So napisali, da je fejk, torej v bistvu še vedno WM 6.1...

PowerMax88 ::

mogoče mal neumno vprašanje ampak vseeno... kadar imam omnio z usb kablom povezano na računalnik z dostopom na internet, če grem ta čas na internet s telefonom, ali nabija račun, ali uporablja internet preko računalnika?

butkomutko ::

jaz bi rekel ,da ti nabija racun
izklopi tel povezavo v nastavitvah in bos videl ce se ti se poveze na internet bi rekel ,da se ne bo

sicer mozno ,da se ,da tud prek usb povezat na net a malo dvomim ,da bi blo kar to tako enostavno naredit

Zgodovina sprememb…

darkolord ::

Po defaultu je mislim da nastavljeno, da se telefon NE priklaplja na internet prek GSM omrežja, ko je priključen na računalnik. V ActiveSyncu opcija "Allow wireless connection on the device when connected to the desktop"

Music Man ::

V nastavitvah pod Internet Connection Sharing se moraš ročno povezati, če hočeš na internet preko telefona. Potem je pa hec, ko imaš preko telefona hitrejšo povezavo kot na kabelskem internetu 8-)

#000000 ::

@Music Man
kaj točno je treba nstavt, da imaš internet preko telefona ?

Jest mam prenosnik z wireless kartico a bi se dal to uštimat brez kabla ? al gre samo z usb.

Jaz sem samo tako naredil: povezal telefon in računalnik z USB kablom (na računalniku imam inštaliran Windows Mobile Device Center), na telefonu sem pod Start - Programs - Internet sharing nastavil pod PC Connection: USB in pod Network Connection: Planet (če uporabljaš drugega operaterja kot Mobitel, bo tukaj nekaj drugega) ter kliknil Connect. In to je to. Predvidevam, da če bi tam pod PC Connection izbral Bluetooth, da bi lahko imel povezavo tudi brez USB kabla.

#000000 ::

Ok bom probal, sicer imam na prenosniku samo active sync, ker drugač omnie sploh ni zaznal.

Ph4nt0m ::

Windows Mobile Device Center je za visto, Active sync pa dela tud na XP, v bistvu je namen enak... ActiveSync pač ni tolk fensi :D

c00L3r ::

Malo so prasci pri MS. ActiveSync za XP je dosti slabši od Windows Mobile Device Center za Visto. Imam oba OS-a in vem iz izkušenj.

Primer: Vzpostavljanje Bluetooth povezave za sinhronizacijo. V XP z ActiveSync je to nočna mora, če ti na koncu sploh uspe :8) Na Visti je to čist preprosto. Seveda vemo v čem je fora. MS namerno opušča produkte za Win XP. Podobno se je zgodilo z MSN messengerjem pred par leti. Mislim da je zadnja verzija ki je tekla na Win 2000 bila Messenger 7.0.

Tody ::

Včeri sem si naložil iGO 8 na telefon in zadeva dela fenomenalno, hitro natančno in sploh cool gps :) Sem dobl tudi ogromno kart tko da če gdo rabi GPS programsko opremo naj izbere tega :)

sam tud mam igota sam so karte ful stare sicer sem nasel tud novejse a mi nocejo delat pa tud z omnije hub sem si potegnil cel igo8 novejsi a mi pri instalaciji javi napako

you suck :D jest mam karte od poletja 2008 ZS č jih rabiš oz ne najdeš

MeGreat ::

nekje v tej temi se spomnim da so bili problemi da se simobilovih omnij ne da lepo upgrejdat? da so errorji ipd?

lahko kdo to potrdi?

Atos ::

jaz lahko to zanikam. Vse je šlo BP. In kako bi bilo pri SiMobilovih omnijah kaj drugače? A delajo Omnie za SiMobil posebej? :) (mogoče pa ima SiMobil večji vpliv, kot si tukaj mislimo ;)

you suck :D jest mam karte od poletja 2008 ZS č jih rabiš oz ne najdeš

dvomim ,da imajo karte od poletja2008 ze vrisane nove avtoceste v Sloveniji

sicer se tud men od vseh navigacij zdi najbolsa igo8 sam ce so karte stare ti to bol sranje povzroca

zato sedaj uporabljam Garmina ,ki je res bedna navigacija a imam pa najnovejse karte

no upam ,da mi tud igota uspe v doglednem casu postimat z novejsimi kartami

LuGi ::

Najnovejse karte za igota8 so od navteq-a q3 ce se ne motim.. "Slovenia83_2008.Q3_081204" (Teleatlas Slovenia.2008.07.080819.)

Baje da ni tistih fancy tabl :))

Zgodovina sprememb…

• spremenil: LuGi ()

sam imam igo8 z septemberskim popravkom ,ki sem ,ga dobil na partisu in je tud prirejen za omnijo a pac ima ful stare karte tako ,da novih avtocest se ni notr in tud veliko krajev ni po ulicah

po dolgotrajnem iskanju sem sicer dobil tud novejse mape a ,ko jih vstavim v moj igo potem noce delat

mampa tudi igo Nav N Go iGo 8.3.2.64029 with Europe map ,ki sem ga dobil na omnijahub a ravno tako na omniji noce delat ampak takoj ob instalaciji napise ,da nekaj manka

Zgodovina sprememb…

iz katere strani pa dobite dol rome ? (lahko tudi zs ;) )

LP

Modaco

aha hvala, kaj pa programi, igre ipd?

aha hvala, kaj pa programi, igre ipd?

http://www.freewarepocketpc.net/
http://www.omniahub.com/

Zgodovina sprememb…

najbolje podprt program za gps pa je garmin?(pod podprt mislim najboljše mape za slovenijo)

najbolje podprt program za gps pa je garmin?(pod podprt mislim najboljše mape za slovenijo)

Ja. Samo se moraš zavedat, da najboljše mape še ne naredijo najboljše navigacije ;)
Sem imel nameščenega TomTom-a, Garmina in iGo. Trenutno uporabljam samo še iGo.

Klemenn ::

PDA : i900XXHJ4/PNHJ1
PHONE i900XXHI5

a je sploh kej novejšega za namestit, boljšega? in pa seveda kako, kaj vse rabim.

telefon pa je nov. nič še delanjo, popravljano na njem.

Ja igo8 je res fantasticno dober in komaj cakam, da mi uspe ustimat, da bi tud z novejsimi mapami deloval pac do takrat pa bo garmin lavfal

Cool3r a mas ti ze nove avtoceste vrisane na igo8?

Sam se vedno uporabljam originalni rom mi je od vseh se najbolsi zraven pa se spb

Zgodovina sprememb…

• polepsal: Mavrik ()

Moje trenutne karte so takšne kot so na partis.si. Pravkar sem dal prenašat karte, ki bi lahko bile novejše. Tody mi je zaupal link. Nisem pa jih še probal.

http://www.leoidea.com/tag/igo-maps/ NAVTEQ Q3

tudi te mape so zastarele in zelo pomankljive v primerjavi z garminovimi

kraji se vedno brez ulic oziroma sem opazil ,da te nove mape igo8 iz partisa niti ne prepozna ce zbrisete originalno in vstavite to novo slovenije ni

tudi mape ki sem jo dobil na omnijahub ne prepozna

skoda tako dobra navigacija

Zgodovina sprememb…

Te karte so najnovejse tko da smola ker novejsih ni. Garmin ima najbolso kartografijo ostali so dalec stran.

Mnja kok ste dolgočasni :) GPS so zato da se ne zgubiš preveč :) Ni zanimivo če najdeš vse takoj ;)

Heh, kako lahko za solidne mape reces, da so slabe od se slabsih? :)
Garmin je samo za tiste, ki drugega sploh ne poznajo.

Heh, kako lahko za solidne mape reces, da so slabe od se slabsih? :)
Garmin je samo za tiste, ki drugega sploh ne poznajo.

saj se popolnoma strinjam ,da je Garmin cista beda a pac mape se dobijo res najnovejse po ulicah in stevilkah in tud vse nove avtoceste ima vrisane

pac ta igo ,ki se ga dobi na netu pac ima odlicno vodenje so pa pac mape zastarele
saj verjetno kupit se ,da tud kaj novejsega
pa tud verjetno se bo prej ali slej nasel gdo ,ki bo ustimal tud novejsega igota ,da bo delal na omniji kot pisejo eni na omnija hubu jim celo deluje

Mnja kok ste dolgočasni :) GPS so zato da se ne zgubiš preveč :) Ni zanimivo če najdeš vse takoj ;)

ma to si mal mocno pihnil mimo

pac v Sloveniji se res ne mores izgubit in sam navigacije ne uporabljam zato ,ker bi se bal izgubit
ampak zato ,da me v najkrajsem casu pripelje na doloceno tocko in me pac se zraven opozarja na hitrost al pa ti kje pomaga najti obvoz in ce se pac peljes skozi sentviski predor navigacija pa bluzi o napacni smeri je pac motece

no saj te razumem ,da si navdusen ,da imas navigacijo pa makar zato ,da se lahko mal pohvalis pred frendi:)
sam imam navigacijo 2leti a je ze tud ful neuporabna saj ne posodabljajo mam (motivo)

Zgodovina sprememb…

a je kdo že povezal z bluetooth?

na winsih mam toshiba BT stack...

ko se hočem na računalniku povezat z telefonom mi, dam new connection.
med delanjem new connectiona mi zahteva da vnesem kodo, ki jo moram potem vnesti še na telefon.
ko hočem vpisat kodo na telefonu, prehitro prekine (na računalniku), in na računalniku je konec, ne morem se povezati

v activesync(v rač) imam prov port naštiman pa ne najde, če grem na activesync na telefonu pa mi jav da nima aktivne povezave, da če jo hočm naredit. jao

pa še nekej

zakaj mi na telefonu skuz sveti gor tist kvadratek k je not E?

nokia je mela recimo eno tipko k si jo tiščau pa je odprlo seznam vseh trenutno odprtih aplikacij. a ma omnia kej podobnega?

konkretno. po prvem filanju mi je zdržala 2,5dni pa sm se kr dost igrau, dans sm jo pa zvečer odklopu se je čez dan polnila, zjutri pa spet prazna? :( pa je bil wireless vgasnjen

isto uporabljam NODATA da ne more do gprsa,edgea pridt, pa mam nastavljeno ročno na 900/1800

ja očitno mu nodata ne dela, ker tist e je za edge oz gprs :) Vklop si miša pa klikn na tist e pa ti bo povedal kam si prkloplen in koliko časa.

Ce imas povezavo, imas 2 E-ja. En je za signal, drugi manjsi je pa povezava.

točn tko, ni nobene aktivne povezave gprs pa to

a je najdu kdo kje funkcijo utišaj!??! :)

al pa kkšn addon da maš potem lahk utišaj?:)

če kdo ne ve o čem govorim --> predvsem nokie majo ko te nekdo kliče še en gumb UTIŠAJ (klica ne zavrneš, zvoni pa tut ne več :) )

_borci ::

jaz mam garmin z adria routhe 2.20 in city navigation 2009... dela super

pa itak ne uporabljam garmina.. ga mam samo tak da bol fancy zgleja :P

ko pa bom mel čas pa bom igota probo

UTplay3r ::

Hey hoy... jst mam pa zdj tud ze ene 2 tedna Omnio in moram rect da je prov zakon telefon oz. PPC >:D (Pocket Personal Computer) in mi ni zal niti 1 cent ki sem ga dal za njega (oz. njo :))).
V teh dveh tednih sem jo ze totalno prerihtal: dodal sem kar nekaj PROGRAMOV (Garmin, S2U2, Core Player - zakon za filme, SKTools - zelo uporaben programcek, Multi Owner Hack - za preklaplat med ownerji, Fake Call - ta je se posebej zanimiva :)...), IGRIC (Bejeweled 2, HTC Teeter in Resco Bubbles).
Nalozil in usposobil sem tudi Resco Keyboard PRO (google it up ;))

Kr dost sm se igral tudi z registri. - en tirk je da izboljsas obcutljivost Touch Screena.. in uspelo mi je: naprimer v Phonebooku ali pa v Touch Playerju se prav opazi lepše delovanje ko scrolas.

@ Klemenn: za funkcijo "Utisaj" gres na Settings: Motion Sensor: Etiquette (tam obklukaj Etiquette pause). Ko te kdo poklice enostavno obrni telefon narobe in bo utisal;)

Zelo uporabna je bliznjica do Task Switcher-ja: na spodnji orodni vrstici od WM potegni s prstom proti srediscu ekrana in odprl se bo :))

To bi bilo zaenkrat to. Ce se se karkoli spomnim ce sem slucajno pozabil bom pa se dopisal =]

btw da se pohvalim: star sem 15 let in sem computer freak. WindowsMobile mi zato ni tezak za uporabo. + vse programe in igrice sem cisto sam dobil na netu in jih tudi cisto sam registriral in usposobil.

aja pa se to: na zacetku sem imel nekaj problemov z namestitvijo Garmina. MORATE ga dat na MicroSD kartico, ker drugace samodejno naredi se eno mapo Garmin na My Device kjer je pa na zalost le 100MB in zato ni prostora za karte. Ce pa das na MicroSD pa vse laufa kot urca >:D

Lep Pozdrav. Rok :D

Nekaj me zanima glede te sinhronizacije med PCjem in telefonom... a da sinhroniziraš vse te zadeve, moraš imeti nujno Outlook inštaliran, druge variante ni? Je ta vsaj priložen na CDju, ki je prišel zraven telefona? Bi pogledal sam, samo je ta CD trenutno nekako 90 kilometrov stran od mene :) V primeru da ni priložen, kaj potem - si prisiljen v nabavo celotnega MS Offica?

Loser ::

Ojla vsem !

Ker se odločam za nakup omnie vas prosim če mi lahko nekaj poveste,da bo moj nakup lažji !
Zanima me ali budilka,deluje tudi ob izklopljenem telefonu ? Pa zdi se mi,da sem prebral,da lahko kontaktom dodaš sliko in drugo melodijo,je to res ali ne ?

In povprečno kolk vam zdrži baterija !

Hvala za odgovore !
" Ad omnia parati sumus "
https://youtu.be/W-gRKjqP7IU

Music Man

Bučke z zelenjavo :) Vse kar rabiš je activ sync, ki se more sprovest preden lahko karkoli prčkaš po telefonuu, če pač outlooka nimaš ne moreš sinhronizirat pošte in koledarja to je pa to.

Budilka se prižge če je izkloplen telefon

Da lahko dodajaš sliko in melodijo kontaktom sicer zgleda bolj bogo ampak se da

Baterija zdrži kolikor jo porabiš... 5 ur če maš skos mp3 pržgane na višji glasnosti. ali 3 dni če ne rabiš telefona.

ActiveSync nimam, imam Windows Mobile Device Center in za sinhronizacijo kontaktov, koledarja, emailov, taskov in beležk potrebuje inštaliran Outlook. Brez Outlooka lahko sinhroniziram le bookmarke (predvidevam, da iz Internet Explorerja, katerega sploh ne uporabljam) in datoteke. Prav bi mi prišla vsaj sinhronizacija kontaktov, vendar očitno ne bo šlo brez Outlooka...

senny ::

hej ..
js mam pa eno vprašanje ..
ma še kdo probleme z mikrofonom? Mene namreč zelo slabo slišijo, ko koga kličem .. Tudi sama sem preverila in se dejansko sliši zelo potiho in oddaljeno .. Enak problem ima še nek drug uporabnik OMNIE.
ve kdo, če je možno to popraviti, ali se moram sprijazniti s tem, da moram vedno kričati v telefon?

Alien x3 ::

Jaz nimam teh problemov :P sm mel z wirelesom pa MMSi pa sm vse odpravu :)
««
13 / 25
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Samsung Omnia 7 (strani: 1 2 3 424 25 26 27 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
1347283307 (188068) clix
»

SAMSUNG i8000 OMNIA 2 (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
6913654 (7395) Destroyers
»

Windows Mobile 6.5 na Omnia i900

Oddelek: Operacijski sistemi
51230 (1196) iloveboobz
»

samsung omnia SGH-i900