» »

Samsung Omnia problemčki in nasveti?!?

Samsung Omnia problemčki in nasveti?!?

««
7 / 25
»»

trunks ::

:P

Zgodovina sprememb…

• spremenil: trunks ()

c00L3r ::

A se je že kdo igral, da bi zalaufal na omnii pocket cmd in pocket console ter potem kak devcpp?

U bistvu poinštaliraš pocket console, potem cmd in nato cpp, pa lahko pišeš programe v c++ in jih potem tudi izvajaš.

Če sebo kdo igral, pa mu rata, nej napiše kak je prišel do tega, ker meni je enkrat ratal, potem pa sem tisti dlančnik prodal insedaj na sedanjem se konzola noče več zalaufat.

Malo več pa o tem tukaj
http://www.walkingrandomly.com/?p=22

Jaz sem napisal en preprost hello world program v Visual Studio 2008 + Windows mobile 6 sdk. Naredil sem v C#, lahko pa delaš tudi v c++. Če imaš napravo priklopljeno preko activesync lahko direktno na napravo deloy-aš, sicer pa v emulator.
MS video tutorial za programiranje mobile naprav
Jaz sem prvi video pogledal.

krneki0001 ::

Ne, ne gre zato, da bi nekaj naredil na PC-ju, pa bi dal na dlančnik/telefon, to deluje perfektno brez problemov.
Sam bi si rad ustvaril okolje (cmd in konzolo na dlančniku), kjer lahko izvajam programe, ki jih napišem na dlančniku v C++ ali ruby-ju ali phytonu. To pomeni, da imam razvojno orodje na dlančniku in tam tudi bildam in linkam programe.

Poanta je v tem, da če se že vozim na fax uro in pol ali več, lahko vmes še kej sprogramiram.

samsung113 ::

Zanima me:
1. Kje se da dobit Adria Route za Garmina?
2. Zakaj mi napiše da je zasedeni prostor na telefonu 7,9GB a je v resnici zasedenega 3GB?(soft reset ni pomagal).

Lp

onix72 ::

nevem no, krneki men poveže napiše connected wi-fi, grem na net pa pol povezuje na gprs simobil...

Meni sej je včeraj dogajalo isto.
Sklopim WiFi pa se mi avtomatsko začelo preko omrežja prenašat podatke.
To pa tato, ker nisem pravilno izklopil programa Fring.
Nastavljeno mam da se mi preko WiFija ampak ono kar po svoje.

jakec13 ::

Dajte mi povedat, kaj naj naredim, ker mi kar napiše, da je pomnilnik poln? Pa sve nalagam samo na my storage. Pa sm že ene 5x reseteru vse skupi pa mi pol čez neki časa spet to naredi, pa ne mislm skos reseterat. A ma kdo kako drugo rešitev?

LP, Jaka Kern

Alien x3 ::

Onix72, če rešiš težavo, povej tudi meni :P:D
Lahk kdo pove ku mu delajo MMS-i na Omnii kakšne pa nastavitve,... MMS Options za receiveing... hvala!

Menda najzaneslivejša varianta je program NoData.
Samo meni ne uspe nobenga programa ne uspe spravit na omnio.
Sem naredil tako kot je nekdo tukaj napisal....ampak jaz sem bil neuspešen.

Dr_M ::

Lahk kdo pove ku mu delajo MMS-i na Omnii kakšne pa nastavitve,... MMS Options za receiveing... hvala!

Jest dobim sporocilo, da me caka MMS in mi ponudi opcijo download. To je to.
Poslov pa nevem ce sm ze ksnega. Moram sprobat 1x :)
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

onix kje se dobi program nodata? sm isku pa ne najdtm, glede programa naložiš na telefon prek usb kabla in pol maš na namizju mapco Omnia my documents, odpreš jo noter najdeš program, zaženeš in inštaliraš... pls za link. hvala LP

Mah kaj je z tem spominom je ze kdo ugotovu zakaj kr napiše da je poln a je 3gb nafilano??!

jst nimam teh problemov...

Chjoj...

onix kje se dobi program nodata? sm isku pa ne najdtm, glede programa naložiš na telefon prek usb kabla in pol maš na namizju mapco Omnia my documents, odpreš jo noter najdeš program, zaženeš in inštaliraš... pls za link. hvala LP

kot sem že razlagal tle.
unzipal sem program ki ga mam na pc ju.
Tam noter so 3je fajli. Predvidevam ,da je setup tisti glavni.
Priklopu omnio preko kabla.
Setup file prenesel v omnio, v my storage je mapa program files. Tam sem dodatno naredu mapo noData in prenesu kopiral ikono setup (enkrat tudi vse tri mapce)
Zagnal sem mapo setup na compu in se mi je avtomatsko odprl exploer in je bil en sam html text.
Z omnio se pa ni zgodilo nič.
Kje sfalim mi ni jasno

Je kdo sprobu kašno igrco na Omniji? Če je naj pove ktero pa kašn link prpopa kje:)

Igrc je za dlančnike kar nekaj in na wm6.1 delajo tut razne quake 3 in podobno.

Če kdo potrebuje rešitev za tisto, kar sem spraševal par postov nazaj (dos na dlančniku), je rešitev pocketdos. Zadeva deluje, s pluginom za 486 pa emulira pc in lahko laufaš vse stare dosove igre, potem lahko programiraš v c++ za dos in podobno. Uglavnem zadeve delujejo.

Hja ampak je treba gledat za tapravo resolucijo! Tole je 240x400 večina jih je pa 240x320 :|

Resolucija je problem, vendar se da tudi to zrihtat v nastavitvah.

Civilization 4 -> zelo zasvojljivo :)

Quake 3 Arena
http://forpda.org/?p=1534

Installation:

1. Ensure you have a copy of Quake 3 Arena installed on your PC. You’re going to need the

artwork/content from the game because it is not redistributable.

2. Run the pakconvert tool like this to build the pk3 file for your handheld:

cd pakconvert

bash ./pakconvert.sh c:/q3a (replacing path with wherever your Quake 3 Arena installation is)

3. Copy everything over to your handheld. You will need 124 MB of space

DELL AXIM AND ACCELERATED HANDHELDS:

q3ce.exe

gx.dll

baseq3\q3config.cfg

baseq3\pak0.pk3

baseq3\cgamearm.dll

baseq3\qagamearm.dll

baseq3\uiarm.dll

UNACCELERATED HANDHELDS:

q3ce.exe

gx.dll

libgles_cm.dll

baseq3\q3config.cfg

baseq3\pak0.pk3

baseq3\cgamearm.dll

baseq3\qagamearm.dll

baseq3\uiarm.dll

The other files are unused by the actual game.

4. You should not need to adjust your “program versus storage” memory, though on some devices with greater than 64MB of memory, adjusting to have more program memory may improve performance.

Q3 raj ne probavat. Ubistvu nimas s cim igrat, ker nima tipk. Pa tut 1-3 fps ni ravno zadovoljiva hitrost. :)

Q3 raj ne probavat. Ubistvu nimas s cim igrat, ker nima tipk. Pa tut 1-3 fps ni ravno zadovoljiva hitrost. :)

Kako nimaš tipk? Vsak dlančnik ima vsaj 5 tipk in na te lahko iraš brez probemov, samo nastavit moraš v konfiguraciji. Razen, če omnia nima nobene tipke - v živo je še nisem videl.

Tako je. Omnia ima spredaj 2 gumba (za dvignit in za prekinit klic). Zraven tega še ima 1 zelo mali trackpad (kot prenosniki), tudi ta je gumb.

In ta trackpad lahko uporabljaš kot "trackpad" in se pojavi miškin kurzor na ekrenu. Lahko pa uporabljaš, kot 4 smerno tipko. Tako, da prst potegneš čez v željeno smer.

Omnia je bol igračka kot telefon,usaj zame..

Atos ::

No ja... Kvečjemu lahko rečeš, da je telefon + igračka. Če bi želel samo telefon bi kupil recimo najstarejšega Ericssona pa bi bilo.

Sicer pa priporočam tole:

http://www.spbsoftwarehouse.com/product...

Telefon vsaj zame postane dosti bolj uporaben (dosti bolj finger friendly), samo rabiš pet minut, da si nastaviš tako, kot ti najbolj odgovarja.

Kaj je ta stvar boljša kot kakšen ROM?
Zanima me še v čem je fora Digital Frame programa? Je to kao za screensaver da se nastavlja al kaj?

butkomutko ::

tudi zame je omnija zgol igracka in mi je sam telefon popolnoma posredna stvar in ga bol koristim samo za dostop mobilnega planeta in gledanje tv saj je to en redkih telefonov na katerem se ,da gledat tv v zivo pac ima dovol velik zaslon

sem si pa kupil v cetrtek zascitno folijo bila je 10centov man kot 10 e in zaenkrat se super obnese skoraj ni opazit ,da je gor folija tiste za 7 evrov ,ki pa jih pride 6 pa glih niso prevec uporabne gdor ne ve niti ne opazi ,da je gor folija

sem pa sprobal tidi wirales v Radencih sem nasel signal brez problema in tud internet in msn je deloval v redu

Tud men zdej lepo dela wireless, samo MMS-i mi nočjo;(

UTplay3r ::

Amm... na zacetku ste pisal d mate probleme z baterijo.. pa d upate d se bo "ustalila" po nekajkratnem polnenju... tore a lahko zdaj po vec dneh/mesecih uporabe povete koliko casa vam zdrzi baterija?

hvala, Lp

Ze nestetokrat povedano. 2-3 dni.

jaz se vedno cakam da bo nekdo razlozil kako iz uradne strani prenest in namestit ROM-e.

Eni se pa res nic ne znajdete.
Ce hoces UK rom, napis MSHH1 in dobis MSHJ1 ali ACHH1 in dobis ACHJ2.
Pa prosim, ne sprasevat kasna je razlika.

UTplay3r ::

kaksna je razlika? :)) :P

ali se s sperminjanjem trenutnega (slovenskega) roma z upgradanjem v npr. UK rom spremeni tud jezik?

Lp.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: UTplay3r ()

kaksna je razlika? :)) :P

ali se s sperminjanjem trenutnega (slovenskega) roma z upgradanjem v npr. UK rom spremeni tud jezik?

Lp.

kaj mas ti Slovenski rom kar tesko verjamem

Slovenski rom for šure ja :))

deyco5 ::

Ok. Zdaj bom pa počasi fu....no in notebooka po travniku in omnio.
4 ure se že jebem in poskušam vse možne variante, da bi telefon skonektal s PC-jem. Naložil X driverjev pa svašta, pa nič...

Mislim, da je glavni problem to, da mi ko priklopim tel takoj zazna WINDOWS MOBILE DEVICE in to med MREŽNIMI KARTICAMI (v strojni opremi). Ko sem čital samsungov troubleshooting bi se moral telefon poaviti kot neznana USB naprava, ki ji potem updateaš modem driver...

Kako naj hudiča dopovem windowsu da to ni mrežna kartica, niti mobile device amapak je obična USB naprava?

Pregledal sem že vse forume in nikjer zasledil konkretno takega primera (so bli problemi s povezljivostjo, vendar ne kot mrežna)..

PROSIM HELP, ker drugače bo katastrofa!!!

Hvala.

Heeh:D Men tud ni hotlo povezat s kompom Omino, pa mi je hotlo samo prek memory card, pol sm pač tko dajou gor in pol mi je pač naekrat povetalu prek activesynsa kar prej ni hotlu in zdej lepu dela... ne obupej... če pa že boš lahk meni po pošti pošlješ Omnio:)):D

deyco5 ::

Pa to ni res! Ko sem ravno mislil odnehat, pa sem naključno naletel na rešitev. Torej, za vse tiste, ki se boste (ali se pravkar) soočate z enakim problemom, naj napišem v čem je keč...

Ne potrebujete nalagati nobenih dodatnih driverjev ali karkoli za modem. V telefonu samo izključite napredno opcijo v meniju SETTINGS - CONNECTIONS - USB to PC in zadeva bo delovala!

Sedaj pa grem naprej... Filmi in Garmin!

Uživajte

Modem driver rabis za update :)

Eni se pa res nic ne znajdete.
Ce hoces UK rom, napis MSHH1 in dobis MSHJ1 ali ACHH1 in dobis ACHJ2.
Pa prosim, ne sprasevat kasna je razlika.

Pojavi se vprašanje, katere rom-e pa imamo v Sloveniji? Ker UK očitno nimamo. Ne spraševat v čem je razlika? Ja ne vem ne... ampak jaz grem na forum iz 2 razlogov:
1.) Postavim vprašanje, če mi kaj ni jasno in me zanima.
2.) Pogledam, kaj drugi sprašujejo in jim pomagam, če poznam odgovor.

Pojavi se vprašanje, katere rom-e pa imamo v Sloveniji? Ker UK očitno nimamo.

Odgovor je pa tak. Za1x se ni novih "slovenskih" romov, zato ti ne ostane drugega, da uzames rom iz drugih drzav.

Ne spraševat v čem je razlika?

Samsung za1x se ne objavlja change logov. Ce te pa res zanima, pisi na samsung support.

Se kasna nejasnost?

zvonebl1 ::

http://www.lonelycatgames.com/download/...
z tem programom lahko gledte vse divx filme

Features

* Standard AVI format, allowing you to preview converted files on your PC
* Also plays MP4V and 3GP file formats
* Player uses the phone screen in portrait or landscape mode, utilizing full screen size of the device
* Rescaling of video to utilize full-screen area
* Support for subtitles - allowing you to watch movies in different languages
* Friendly PC converter - preview videos on PC, select parts you want to convert, change conversion quality
* Converter supports DirectShow codecs, so you may use video codecs downloadable from the internet
* Fast conversion; on standard PC conversion is 5x faster than video clip playback time.
You'll convert entire movie in just a few minutes
* Quality rescale algorithm in player, delivering best possible picture quality
* Customizable video player (brightness, language, volume, and more)
* User-friendly interface - watch movies, don't waste time configuring obscure settings

Zgodovina sprememb…

• spremenil: zvonebl1 ()

zvonebl1 ::

Smart Movie Player Codec
Download latest audio/video codecs & tools:
http://www.codecs.com
tukaj najdete codek,ki jih je potrebno naložit

Zgodovina sprememb…

• spremenil: zvonebl1 ()

Lepo, da si se potrudil in nam, dal ta nasvet

Se bol bi bilo ce bi malo bol podrobno razlozil instalacijo saj ga men ne uspe nalozit sploh za codeke napise, da je to neveljavni program za to napravo sam pleyer se instalira sam ga pol ni za najti

Kam si ga instaliral na device sam sem ga na my storage kot vecino programom, ki sem jih instaliral saj drugace hitro zmanka prostora no se ce ga tako kot sem ga ga ze pocas zmankuje
no tud na device sem poskusil pa ga ravno tako nikjer ne najdem

To je tud ena beda na tem telefonu mas 8gb spomina naprava sama pa bogih 100mb res se je za vprasat kaksni mojstri nas jebejo v glavo

Tudi za kodeke bi lahko napisal katere je treba nalozit saj na strani, ki si jo dodal jih je malo morje

Zgodovina sprememb…

• polepsal: Mavrik ()

smart movie player codec
download latest audio/video codecs & tools:
http://www.codecs.com
tukaj najdete codek, ki jih je potrebno naložit

no pleyer mi je uspelo ustimat sam zvoka pa ni tako, da ocitno mankajo codeki sam sedaj pa je vprasanje kateri

A ta zadeva naj bi predvajala podnapise ce ja v katerem formatu morajo bit ker srt. Mi ne predvaja pa sub. Tud ne

Zgodovina sprememb…

• polepsal: Mavrik ()

FXMagic ::

Oj, danes sem tudi sam dobil Omnio. Zdaj pa me zanima, kateri rom naj uporabim, ker se ne znajdem med vsemi verzijami, katera je boljša, lepša itd... Torej, kateri rom mi priporočate?

Lp

Priporocam, da pocakas malo, ker bo kmalu na voljo decemberski rom z manilo2d :)

Metabond ::

Omnio imam en mesec in mi je do pred kratkim baterija držala 5 dni. Sedaj vzdrži le še en ali dva dni in to ob minimalni uporabi. Na začetku (5 in 4 črtice) se baterija kar drži nato pa hitro pade na 2 črtici. To me spomne na opešan akumulator na 4 leta stari Nokii. Stvar je zrela za reklamacijo...

Drugi problem: v My Documents\My pictures sem pomotoma izbrisal nekaj namizij. Kako lahko povrnem ali od drugod presnamem le te?

Wi-fi: glede na to, da sem še čisto zelen glede brezžičnega povezovanja bi prosil za informacije kaj je potrebno nastaviti na Sinope in kaj na Omnii.

Hvala!

Hmmm... men je brt Wi-fi narihtu, dau je tm connect napisu ime, geslo... next, next in je delalo, kej dodatnga nism delou... LP

FXMagic ::

Dr_M imaš morda kak link do te Manile2D?

Lp
««
7 / 25
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Samsung Omnia 7 (strani: 1 2 3 424 25 26 27 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
1347276146 (180907) clix
»

SAMSUNG i8000 OMNIA 2 (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
6913151 (6892) Destroyers
»

Windows Mobile 6.5 na Omnia i900

Oddelek: Operacijski sistemi
51117 (1083) hojnikb
»

samsung omnia SGH-i900