Forum » Mobilne tehnologije » Samsung Omnia problemčki in nasveti?!?
Samsung Omnia problemčki in nasveti?!?
Dr_M ::
Klik
Sam uporabljam se M2D03FIX, ki dela zelo dobro. Cakam pa na M2D05
Sam uporabljam se M2D03FIX, ki dela zelo dobro. Cakam pa na M2D05
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
Metabond ::
Ravnokar je riknil, ko sem poizkušal Wi-fi. Napolnjen je bil pred par urami. Sem ga priklopil na napajalmik in je mrtev! Le na prekinitveno tipko da glas od sebe. Slava mu!
samsung113 ::
Dr_M pa bo MD205 kmalu zunaj? Upam da bojo pošteno zrihtal landscape mode pa da bo več opcij za predelavo menija .
Passoa pravi, da bo se pred novim letom. Ce pa res bo, pa nevem.
Meni pa niti ni všeč ker se neda menijev čisto po svoje oblikovat in potem manka en kup stvari za katere je treba iskat po telefonu!
Metabond ::
No ja ni bilo spet tako hudo. Baterijo out&in pa je! Potem sem opalil še triprstni reset in kot kaže so vsi problemi izginili: izbrisane datoteke so spet tu, accu pa bo kot kaže spet vzdržal pet dni.
BTW sem našel tovarniške nastavitve glasnosti: http://www.modaco.com/content/i9x0-omni...
Se pa priporočam za prave nastavitve Wi-fi-ja. Sicer pridem do konektanja (dve ikonci) vendar pa ne morem brskati.
BTW sem našel tovarniške nastavitve glasnosti: http://www.modaco.com/content/i9x0-omni...
Se pa priporočam za prave nastavitve Wi-fi-ja. Sicer pridem do konektanja (dve ikonci) vendar pa ne morem brskati.
FXMagic ::
Na kateri način pa naj updejtam rom? ROM sem si potegnil dol (en exe fajl), zdaj pa ne vem, ali naj updejtam na ta način, ali naj samo zaženem tist fajl? V bistvu sploh ne vem, kako začet. Kaj so to neki HH1 updejti? A lohk en opiše postopek updejta na M2D03Fix.
Za mene je to vse novo, še nisem imel Windows Mobile telefona prej.
PS:
PDA: i900XXHHC/PNHHC
PHONE: i900XXHH9
Za mene je to vse novo, še nisem imel Windows Mobile telefona prej.
PS:
PDA: i900XXHHC/PNHHC
PHONE: i900XXHH9
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: FXMagic ()
Za M2D03Fix:
Z neta si potegni USB driverje. Potem pa vgasneš telefon vstaviš kabel v mobitel prizges telefon in v tistem programu stisneš Strat. To je vsa umetnost
Z neta si potegni USB driverje. Potem pa vgasneš telefon vstaviš kabel v mobitel prizges telefon in v tistem programu stisneš Strat. To je vsa umetnost
diGGity ::
Mene pa zanima kak na MESSENGERU na omniji spremeniš email naslov v messengeru..ker sme se vpisal z enim naslovom zdaj pa bi se rad z drugim pa nikjer ne vidim funkcije da bi ga lahko spremenil :S
Sem že našel LoL :D
Zanima me kje bi dobil kakšne dobre igre za mojo omnio? :D
Sem že našel LoL :D
Zanima me kje bi dobil kakšne dobre igre za mojo omnio? :D
Zgodovina sprememb…
- spremenil: diGGity ()
UTplay3r ::
evo... tukile je nekaj igrc za Omnio (desno od video pritisni "more info" - v "navodilih" so linki)
Ma$terM|nd ::
OK
Sem tik preden updatam ROM na Omnii. Zanima me kaj lahko gre narobe pri vsem tem in če popravilo tega pade pod garancijo? Res nebi rad kaj zaj.bal ker telefon rabim vendar mi baterijo požre v enem dnevu. Menjava ROM-a to baje popravi. Modem driver mam nameščen M2D03fix mam potegnjen dol samo START še stisnem. Se splača?
Sem tik preden updatam ROM na Omnii. Zanima me kaj lahko gre narobe pri vsem tem in če popravilo tega pade pod garancijo? Res nebi rad kaj zaj.bal ker telefon rabim vendar mi baterijo požre v enem dnevu. Menjava ROM-a to baje popravi. Modem driver mam nameščen M2D03fix mam potegnjen dol samo START še stisnem. Se splača?
Definitivno se splaca. Ampak na lastno odgovornost.
Nej te potolazim, sm ze 3x flashu, vedno bp. Sam med procesom, grem raj kej druzga delat, ker drugace bi me infarkt
Nej te potolazim, sm ze 3x flashu, vedno bp. Sam med procesom, grem raj kej druzga delat, ker drugace bi me infarkt
Ma$terM|nd ::
Si pri simobilu? Oziroma a ma vezo, kera verzija je trenutno na telefonu?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Ma$terM|nd ()
smookes ::
Mogoče mam noobovsko vprašanje, mi lahko kdo pove kako nj shranm kakš film na omnio, ker mi zmeri piše da mam premal placa! Kje naštimam da mi shrani na My Storage! Hvala vam vsem, lp
Jest mam mobitelovo omnio.
Naceloma naj nebi bilo vazno, edino rebrandane omnie ne priporocajo flashat z navadnim romom.
Naceloma naj nebi bilo vazno, edino rebrandane omnie ne priporocajo flashat z navadnim romom.
krneki0001 ::
Fantje sprobajet TCPMP player z vsemi kodeki - divx filmi na dlančnikih res lepo laufajo s tem playerjem.
Za zvok pa dajte gor driver - SRS_WOWHD_ARM.cab - zvok potem deluje mnogo bolje.
Tole je zame obvezno na dlančniku
TCPMP player:
tcpmp.pocketpc.0.72RC1.cab - google
kodeki za tcpmp:
ac3.pocketpc.cab
ffmpeg.pocketpc.cab
flac.pocketpc.cab
speex.pocketpc.cab
vorbislq.pocketpc.cab
wavpack.pocketpc.cab
torch mobile - brskanje po netu:
iris-browser-1.0.16.cab - prijava zastonj in zadeva full dobro deluje
driver za zvok:
SRS_WOWHD_ARM.cab - google
total comander - ghislerjeva stran - zastonj za dlančnike
tcmdpocketarm.cab
Za zvok pa dajte gor driver - SRS_WOWHD_ARM.cab - zvok potem deluje mnogo bolje.
Tole je zame obvezno na dlančniku
TCPMP player:
tcpmp.pocketpc.0.72RC1.cab - google
kodeki za tcpmp:
ac3.pocketpc.cab
ffmpeg.pocketpc.cab
flac.pocketpc.cab
speex.pocketpc.cab
vorbislq.pocketpc.cab
wavpack.pocketpc.cab
torch mobile - brskanje po netu:
iris-browser-1.0.16.cab - prijava zastonj in zadeva full dobro deluje
driver za zvok:
SRS_WOWHD_ARM.cab - google
total comander - ghislerjeva stran - zastonj za dlančnike
tcmdpocketarm.cab
butkomutko ::
si ga sprobal na omniji ?
ker sem ga sam tud ze poskusil na omniji pa ne deluje ravno tako kot mi za ta tvoj driver za zvok napise neveljaven program
lepo in koristrno bi bilo ce ,dajete ze nasvete ,da date samo tiste za katerimi stojite in ste jih sprobali
ker sem ga sam tud ze poskusil na omniji pa ne deluje ravno tako kot mi za ta tvoj driver za zvok napise neveljaven program
lepo in koristrno bi bilo ce ,dajete ze nasvete ,da date samo tiste za katerimi stojite in ste jih sprobali
kaj ne deluje sedaj tcpmp ali driver? Ker meni vse troje deluje tako na omniji kot na ipaq-u HX4700.
srs wowhd deluje tudi na i900 in še kje brez problemov, tcpmp tudi.
Tole je pa rešitev, če ti tcpmp ne deluje.
Če si pa zadnjo verzijo vzel tcpmp 0.81, tista pa sploh ne deluje niti na dlančnikih niti na omnii z WM6.1 - se sesuva.
srs wowhd deluje tudi na i900 in še kje brez problemov, tcpmp tudi.
Tole je pa rešitev, če ti tcpmp ne deluje.
there's a recompiled version of 0.71 (called RC3 if not mistaken) that works on WM6.1.
You way want to Google it.
Če si pa zadnjo verzijo vzel tcpmp 0.81, tista pa sploh ne deluje niti na dlančnikih niti na omnii z WM6.1 - se sesuva.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: krneki0001 ()
Ph4nt0m ::
Evo, za tiste, ki se še sprašujete kako je s costum ROMi in telefonom kupljenim pri simobilu. Prav kar sem brez težav namestil M2D04 in zadeva deluje super, le navadit se bo še treba
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Ph4nt0m ()
no men tega TCPMP ne uspe ustimat pa sem poskusil ze na vse mozne nacine ,ko ga pozenem napis
unexpected program falure please send crash txt to the developends program will now exit
pa se nekaj prostora je slo ceprav ga ze tako primankuje
ocitno se dobi veliko nekih cudnih in neuporabnih programov ,ki jim je namen delat sranje
unexpected program falure please send crash txt to the developends program will now exit
pa se nekaj prostora je slo ceprav ga ze tako primankuje
ocitno se dobi veliko nekih cudnih in neuporabnih programov ,ki jim je namen delat sranje
ne poskusil sem vse mogoce z verzijo 72 pa vedno napise ko ga hoces pognat ,da je to neveljavno najvecje sranje pri vsem skupaj pa je ,da prepotrebni prostor hlapi po takih neuspelih programih ,in se ne povrne tudi ko jih izbrises
napaka tcpmp in omnia:
http://www.ppcsg.com/index.php?s=37c628...
rešitev tcpmp in omnia:
http://mysamsungomnia.wordpress.com/200...
drugi komentar spodaj
http://www.ppcsg.com/index.php?s=37c628...
rešitev tcpmp in omnia:
http://mysamsungomnia.wordpress.com/200...
drugi komentar spodaj
bro, nice writeup u have here !
btw, there’s a version of TCPMP that runs fine for the Omnia (the standard versions don’t work). It’s called TCPMP-0.72RC1-ARM-PPC-recomp-03.CAB.zip (found here: http://forum.xda-developers.com/showthr.... It evens plays back FLV files natively !
ti linki mi glih ne pomagajo dost ma v bistvu lahko tko gledam filme na media playerju sam sem upal ,da to sranje od tcpmp predvaja tud podnapise pol pa samo sranje z njim saj ,sedaj ko sem ga zbrisal se smart movie joka ,da ni kodekov
res interesantno kako se imajo eni cas zajebavat z takimi bednimi programi
res interesantno kako se imajo eni cas zajebavat z takimi bednimi programi
Meni od prve deluje brez problemov, tako da ne vem kak vam zajebava - pa sej imamo v sloveniji vsi enak osnovni rom v omniah.
Za tiste, ki ste v šolah ali na faxih.
SpaceTime 3.0 je kalkulator, ki riše grafe (2D in 3D), računa ulomke, matrice, odvode, integrale in vse ostalo in zna računat daljše formule (vključno z kakimi pi-ji in podobnim v formuli).
V nastavitvah si pa določiš tudi to, ali bo rezultat v ulomkih ali v normalnih številkah.
Pa še to. Velika večina programov za WM2003 in WM5 deluje tudi na omnii. Celo igra fallout za WM5 deluje brez problemov.
Za tiste, ki ste v šolah ali na faxih.
SpaceTime 3.0 je kalkulator, ki riše grafe (2D in 3D), računa ulomke, matrice, odvode, integrale in vse ostalo in zna računat daljše formule (vključno z kakimi pi-ji in podobnim v formuli).
V nastavitvah si pa določiš tudi to, ali bo rezultat v ulomkih ali v normalnih številkah.
Pa še to. Velika večina programov za WM2003 in WM5 deluje tudi na omnii. Celo igra fallout za WM5 deluje brez problemov.
no v bistvu je beda ze to ,da niso sposobni naredit naprave ,ki bi vse to morala imet ze v osnovi pac 500evrov ni tako malo denarja za tako igracko ta telefon zopet potrjuje kako se take firme delajo norce iz nas potrosnikov men je ze krepko zal ,da sem daltoliko kesa za to bedno igracko in me kar mal ima ,da bi zacel tezit uvozniku tega sranja saj niti priblizno ne ustreza tistemu kar je napisano v specifikacijah ,da o tem ,da bi morala bit v slovenskem jeziku niti ne govorimo
ce ne drugega bom reklamiral batarijo saj to da niti en dan ne zdrzi je res navaden sit
skratka moj nasvet potencalnim kupcem raj porabite kes za kaj bol pametnega saj ta bedna igraca ni vredna niti pol denarja ,kolikor stane
ce ne drugega bom reklamiral batarijo saj to da niti en dan ne zdrzi je res navaden sit
skratka moj nasvet potencalnim kupcem raj porabite kes za kaj bol pametnega saj ta bedna igraca ni vredna niti pol denarja ,kolikor stane
no v bistvu je beda ze to ,da niso sposobni naredit naprave ,ki bi vse to morala imet ze v osnovi pac 500evrov ni tako malo denarja za tako igracko ta telefon zopet potrjuje kako se take firme delajo norce iz nas potrosnikov men je ze krepko zal ,da sem daltoliko kesa za to bedno igracko in me kar mal ima ,da bi zacel tezit uvozniku tega sranja saj niti priblizno ne ustreza tistemu kar je napisano v specifikacijah ,da o tem ,da bi morala bit v slovenskem jeziku niti ne govorimo
So stvari, ki so vredne še manj, pa se prodajajo dražje. Specifikacijam pa čisto ustreza - točno take so kot je uvoznik napisal. Samo prave programe moraš dobit - to je pa težje.
to ,da baterija zdrzi slab dan ob skoraj neuporabi telefona in zatemnjenim ekranom glih ni po specifikacijah ce je temu kriv rom to ni moj problem ,da bom reskiral z nalaganjem takega ,da bo pol mogoce mogoce zdrzala kak dan vec je pa res ,da je ta originalen rom totalna beda saj se skoraj nobena stvar ne izklopi dokler ne gres v task meneger in tam zapres pac jo bom nesel na servis pa naj zrihtajo kot vejo in znajo no to ,da znajo mocno dvomim
vceraj sem jo rabil kot navigacijo pa mi kar naenkrat zacne utripat in se prizigat stran kjer so programi tako ,da sem jo moral popolnoma ugasnit ta tel je v bistvu polizdelek
tudi fotoaparat mocno dvomim ,da je kvaliteten za 5m pik fotke so slabse kot z digitalcem 3mpik
vceraj sem jo rabil kot navigacijo pa mi kar naenkrat zacne utripat in se prizigat stran kjer so programi tako ,da sem jo moral popolnoma ugasnit ta tel je v bistvu polizdelek
tudi fotoaparat mocno dvomim ,da je kvaliteten za 5m pik fotke so slabse kot z digitalcem 3mpik
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: butkomutko ()
c00L3r ::
Daj daj. Problem zakaj filmov ne predvaja je v tem, da je na internetu celo morje kodekov za sliko in zvok. Če nimaš nameščenih pravih kodekov ti niti na PC-u ne predvaja vseh posnetkov. DIVX predvaja, ostalega pa žal ne.
Cja zdaj nimaš kaj.. zgleda da še Samsung ni najbolj razvit na tem področju v tehniki.
to ,da baterija zdrzi slab dan ob skoraj neuporabi telefona in zatemnjenim ekranom glih ni po specifikacijah ce je temu kriv rom to ni moj problem ,da bom reskiral z nalaganjem takega ,da bo pol mogoce mogoce zdrzala kak dan vec je pa res ,da je ta originalen rom totalna beda saj se skoraj nobena stvar ne izklopi dokler ne gres v task meneger in tam zapres pac jo bom nesel na servis pa naj zrihtajo kot vejo in znajo no to ,da znajo mocno dvomim
To da baterija zdrži tako malo, si sam kriv, izklopi vse nepotrebno, pa bo delovala dlje. Kar se pa fotoaparatov tiče, pa brez optičnega zooma aparati itak niso pol pi*de mrzle vode vredni.
Kako se pa tvoj ROM obnaša je pa tudi tvoja stvar. Kupi kak programček za urejanje sistema (nastavitve, optimizacija, tweaki - resimo SK tools), pa si popedenaj zadeve. Sam imam naštimano v teh toolsih max ram in optimizirano za to, pa izklopljen in odinštaliran BT, ker ga ne potrebujem, wifi samo kadar ga rabim, pa je to malokrat in mi zdrži brez problemov 2 do 3 dni, če pa samo klicarim in nič ne delam s telefonom pa še dlje.
V osnovi pa bom počakal na kak "lite" ROM, kjer ne bo powerpointa, IE-ja (uporabljam iris), BT-ja in ostale navlake, ki je na taki zadevi ne potrebuješ, pa bo še več rama frej in hitreje bo delala zadeva.
Imaš pa opcije da v registry-ju premakneš DLL-je, ki jih ne uporabljaš veliko prestavit na SD kartico, ravno tako lahko prestaviš temp datoteke od internet explorerja temp smeti na SD kartico, pa je spet malo več rama frej.
Uglavnem osnovni model omnie, brez dodatnih nastavitev, je počasen in požrešen, kar se štroma tiče, ter vsake tok časa se sesuje, ravno tako kot osnovni ROM-i na dlančnikih. S popravki ali pa "cooked ROM-i" se zadeve mnogo izboljšajo.
"cooked ROM" zato, ker je ponavadi to rom za kako drugo napravo, pa je samo malo predelan, da paše tudi na tvojo napravo. Tako imam recimo za dlančnik HX4700 tak ROM z WM6.1, v osnovi pa kao ne podpira več kot WM5.
Ampak z WM6.1 je stabilnejši, hitrejši in mnogo bolje deluje.
Ja samo če gledaš zakaj pa že v tovarni ne naredijo tako da bi stvar delovala brez sesutij? Na Nokiji recimo nerabiš nič štelat pa bo vse delalo brez problema 1leto lahko!
Nokie dokler niso delal na symbianu se niso sesuvale, danes se. Dlančniki, ki delajop na WM (windows mobile) pa se sesuvajo zaradi programov, ki jih firme ne naredijo posebej za en dlančnik in ampak z malo kvačkanja na hitro potem zadeva deluje na vseh dlančnikih za silo, ampak samo za silo. Podobno kot homemade pc vs mac. V prvem je vse skupaj zmetano iz vseh vetrov, ter potem programov celo morje, v drugem točno določene komponente in preverjeni programi. Seveda ima zato mac mnogo manj sesutij, ima pa zato toliko višjo ceno.
In pri dlančnikih (omnia je u bistvu dlančnik s telefonom in svojo posebno resolucijo) z windows mobile je podobno, kot pri običajnih windowsih. Šele s prvim ali drugim service packom postane zadeva toliko dobra, da jo lahko uporabljaš brez problemov.
P.S. če kdo rabi kak virus za dlančnik, se v moji zbirki tudi kakšen najde, pa kašen free antivirusni program tudi.
In pri dlančnikih (omnia je u bistvu dlančnik s telefonom in svojo posebno resolucijo) z windows mobile je podobno, kot pri običajnih windowsih. Šele s prvim ali drugim service packom postane zadeva toliko dobra, da jo lahko uporabljaš brez problemov.
P.S. če kdo rabi kak virus za dlančnik, se v moji zbirki tudi kakšen najde, pa kašen free antivirusni program tudi.
zascitne folije
sedaj mam glih en teden na omniji zascitno folijo kao ta bolšo tel ne rabim glih veliko a je ze ful popikana in crtana tako ,da res ni bog ve kaksna zascita in si ne predstavljam ,kaksna bi bila pa tista ,ki jih 6 kom za 7 evrov ja res nam vso kramo turijo
sedaj mam glih en teden na omniji zascitno folijo kao ta bolšo tel ne rabim glih veliko a je ze ful popikana in crtana tako ,da res ni bog ve kaksna zascita in si ne predstavljam ,kaksna bi bila pa tista ,ki jih 6 kom za 7 evrov ja res nam vso kramo turijo
Na nobenem dlančniku do sedaj še nisem imel zaščitne folije pa lih tko delajo brez problemov po par let, potem pa itak pride že tok novejša verzija, da moraš staro zamenjat. Najstarejši dlančnik, ki ga imam doma je H3630 iz leta 2001 (torej bo kmalu star 8 let), pa je ekran še vedno lep, brez prask. Res je pa da dlančnike nosim v original torbicah, kjer so ekrani na varnem pred kakim drajsanjem ključev v žepu ob njih in podobno.
c00L3r ::
Jaz imam folijo 3M Vikuiti DQC-160 iz brezprask.com že kakšne 3 tedne. Stvar je skoraj neuničljiva, pa dosti "čoham" gor z nohti. Nameščeno imam brez 1 mehurčka in ni omembe vrednih prask. Zadeva je vredna 10€.
Prej sem imel Bedifol UltraClear, ki je 6 kom. za 7€. Tisto je imelo že drugi dan vidne rise in veliko mehurčkov med namestitvijo.
Prej sem imel Bedifol UltraClear, ki je 6 kom. za 7€. Tisto je imelo že drugi dan vidne rise in veliko mehurčkov med namestitvijo.
navihan65 ::
Jaz sem danes nabavil in nalimal invisible SHIELD folijo, ki zajame cel telefon in sem zaenkrat kar zadovoljen, bomo pa videli kako bo s časom. Je pa precej dražja od ostalih, saj stane dobrih 20€.
rc-car ::
Za video gledat si naložte coreplayer pa ne bo nobenih problemov več. Predvaja vse, brez da bi karkoli konvertiral
Nothings gonna stop me now, I'm breaking the rules, I'm gonna do it if its not allowed
zvonebl1 ::
Lepo, da si se potrudil in nam, dal ta nasvet
Se bol bi bilo ce bi malo bol podrobno razlozil instalacijo saj ga men ne uspe nalozit sploh za codeke napise, da je to neveljavni program za to napravo sam pleyer se instalira sam ga pol ni za najti
Kam si ga instaliral na device sam sem ga na my storage kot vecino programom, ki sem jih instaliral saj drugace hitro zmanka prostora no se ce ga tako kot sem ga ga ze pocas zmankuje
no tud na device sem poskusil pa ga ravno tako nikjer ne najdem
To je tud ena beda na tem telefonu mas 8gb spomina naprava sama pa bogih 100mb res se je za vprasat kaksni mojstri nas jebejo v glavo
Tudi za kodeke bi lahko napisal katere je treba nalozit saj na strani, ki si jo dodal jih je malo morje
http://www.mininova.org/get/1722355
tukaj so codeci v mapi Smart Movie Player Codec
http://www.mininova.org/get/1083962
tukaj pa ...........
pa uživajte v gledanju vseh vrst filmov
z Smart Movie converter lahko pomanjšaš film
da ti zavzame čimmanj prostora
upam da je bolj jasno,če pa ne pa vprašaj
To je tud ena beda na tem telefonu mas 8gb spomina naprava sama pa bogih 100mb res se je za vprasat kaksni mojstri nas jebejo v glavo
Zakaj ne inštalraš vsega na SD kartico ali v tistih 8Gb spomina - pa sej te vpraša, kam naj se inštalira.?
Use Dinersoft: Memmaid guys, put cache to SD, do not install anything into Internal Memory
Prestavi vse začasne datoteke na SD kartico, da ne bo več stalo v ramu. Kreiraš direktorij kot na mašini in potem samo v registriju popraviš pot za temp datoteke in za smeti od internet explorerja.
you would change the
value in HKLM\system\storagemanager\profiles\sdmemory\folder from "sd card"
to "storage card", then soft reboot. Of course any existing paths to the
card is now hosed, so be cautious.
Enako narediš za maile v outlooku - vse prestaviš na SD kartico in kar naenkrat je rama in roma več v mašini in ta lepše in hitrejše deluje.
Evo par takih zanimivosti, da mapinca lepše dela.
emove “Message Sent” Notification when sending text messages.
Navigate to
“HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Inbox\”
Create a key called “Settings”
Create a String Value called “SMSNoSendMsg”
Set the value to “1”
Now when you send a text message, you will feel a little naked.
Change contents of New menu on the “Today Screen”
The “New” button allows you to create various file types directly from the today screen. Adding new items in is tricky but it is easy to remove them.
Navigate to
“HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Shell\Extensions\NewMenu”
Look in the keys and remove the items you no longer want. Adding them back will be a pain so take caution doing this.
Change which items load at startup.
Navigate to
“HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Shell\Start Items”
Add or Remove keys according to what you want to run. Not all programs are listed here as some programs are configured in their own settings.
Change the amount of suggested words when inputting data.
Navigate to
“HKEY_CURRENT_USER\ControlPanel\Sip”
Find “SuggWords”
Change value to between 0 and 6(4 is the default)
I have been using my device with one word showing since I got my device. This is also configurable through the Settings/Input applet but it did not work for me until I made the registry changes.
Change the location of My Documents to the SD Card.
This one is complicated but possible. I had to play around with this one for a while trying and failing with several methods, succeeding with this one. The order in which you do this is essential.
Please ensure that your SD card and My Documents are backed up. It is recommended that you do this on a fresh install of your ROM. This cleared out my “My Documents” folder but I was able to restore it.
1. Reset your device
2. Synchronise your device with your PC
3. Navigate to
“HKLM\System\StorageManager\Profiles\SDMemory“
4. Change the “Folder” key to “My Documents”
5. Rename your original “My Documents” folder to “My Docs”. This is a crucial step, but it does not matter what you name it.
6. Power off and reset your device.
7. Sync your Device
You should see in “File Explorer that your “My Documents” folder has an SD card icon next to it.
Copy your files back into your My Documents.
You can change the memory used to cache fonts glyphs, this allow you to use more memory to speed up the display.
Browse to HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\GDI\GLYPHCACHE\
You can change the "limit" value :
4096 : this will slow down the display, but use less memory (default setting on Palm-size PC)
8192 : this is the default value on Pocket PC, average memory/performances
16384 : this will speed up the display, but use more memory, twice the default Pocket PC value
"Pocket Internet Explorer Undercover as Internet Explorer 6.0!Disguise your version of Pocket Internet Explorer Internet Explorer 6.0 running on Windows XP!
Many web sites that require encryption (such as banks and online retailers) don't verify if your browser support high encryption, they just check the browser version.
This registry hack will make Pocket Internet Explorer identifies itself as Internet Explorer 6.0 running on Windows XP, which may let you connect to web site that check the browser version
NOTE - This hack will prevent web sites that provide Pocket PC specific content to be able to know you're actually using a Pocket PC.
Browse to HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\
Windows\CurrentVersion\Internet Settings\User Agent \
Change the default value from "Mozilla/2.0" to "Mozilla/4.0".
Change the "Version" value from "MSIE 3.02" to "MSIE 6.0".
Change the "Platform" value from "Windows CE" to "Windows NT 5.1".
Some web sites may just compare the user agent string, but if this is not enough, browse to the Post Platform\ sub key and delete the "240x320" value that specifies screen size.
Flight Mode
I had frequent problems with the phone turning off unexpectedly. Because of this forum I learned that if you hold down the End Call button (red button) too long after you hang up the phone it will cause the phone to turn off or go into Flight Mode.
You must have a registry editor installed on the PPC. I used PHM RegEdit
Go to the registry and change the following key:
HKEY_CURRENT_USER -> ControlPanel -> PhoneExtendFunction -> CDMA
Change FlightModeSwitchByPnHEndKey to 0
This will prevent the phone from going into Flight Mode if you accidentally press the End Call button for too long.
Note that Flight Mode can still be used by tapping the signal strength meter. (I wish I could disable that too)
Boost Windows Mobile performance up to 20 percent
[HKLM\System\StorageManager\FATFS] CacheSize = 4096 EnableCache = 1 [HKLM\System\StorageManager\Filters\fsreplxfilt] ReplStoreCacheSize = 4096 * Soft reset for changes to take effect. Default values for all keys are 0
Save 700K+ of memory by deleting the \Windows\PhoneOff.wav file (almost 800K) and copying \Windows\PhoneOn.wav file (17K) to \Windows\PhoneOff.wav
PIE: Remove Default Bookmarks
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main\FavoritesEntries] Each sub key contains a url and icon information. To remove a bookmark, delete the corresponding key.
SIP: Suggest More Words
[HKEY_CURRENT_USER\ControlPanel\Sip] DWORD Name: SuggWords Value: (Choose your preferred number of suggested words - See below) Default value is 4. You may choose 0 to 6.
Change Start Menu Color
The registry Binary Value key that controls the font color on the start menu is HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Color\39 and value for black is 00 00 00 00.
Here are values for other colors:
black = 00 00 00 00
red = FF 00 00 00
green = 00 FF 00 00
yellow = FF FF 00 00
blue = 00 00 FF 00
purple = FF 00 FF 00
White = FF FF FF 00
display the time in the title bar
the user can select Analog or Digital using tap&hold on the time.
tweak to display both the date and time instead of time only in the Pocket PC title bar :
Browse to
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Shell\
Create a binary value named "TBOpt" and set its value to "13 00 00 00".
Save any unsaved document and reset your Pocket PC.
Customize startup programs
In this registry key you can find all the items that appear in the 'New' menu on the Today screen:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Shell\Extens ions\NewMenu
These are the programs that automatically start when performing a soft reset:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Shell\Start Items
No, za nekaj časa bo dovolj.
po zadnjem hard resetu tudi sam vse instaliram v my storage a spomin vse eno lep kopni po resetu ga je bilo okoli 54mb sedaj pa ga je se 32mb ocitno vse eno nekaj instalira na osnovni ram kot pri pc
Je pa res neverjetno kako eni nimate problemov s tcpmp pri men se noce nikakor zalavfat se vec, ko sem vse kar se tega sranja tice pobrisal mi se smart movie tezi, da ni codekov
Se vedno pa nisem nikjer precital ce komu kak program predvaja filme rec divx in, da cita podnapise
Se vedno pa nisem nikjer precital ce komu kak program predvaja filme rec divx in, da cita podnapise
Zgodovina sprememb…
- polepsal: Mavrik ()
Kako pa lahko do teh nastavitev pridem? V File Manegerju nevem če se da.
Total commander za PDA-je ima registry editor zraven - pod plugins ga najdeš.
e pa res neverjetno kako eni nimate problemov s tcpmp pri men se noce nikakor zalavfat se vec, ko sem vse kar se tega sranja tice pobrisal mi se smart movie tezi, da ni codekov
Ne vem kateri bi predvajal podnapise, jaz filme gledam brez podnapisov tudi na računalniku.
A core player si probal?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: krneki0001 ()
_borci ::
http://www.globepoint.si/izdelek.php?ka...
če koga zanima torbica original za omnio!
http://www.bolha.com/oglas3827278/zasci...
ali pa folja
če koga zanima torbica original za omnio!
http://www.bolha.com/oglas3827278/zasci...
ali pa folja
Alfonzo ::
Bom kr izkoristil to temo:
Mene pa zanima če ve kdo slučajno kje dobiti kaj aplikacij za moj telefon Samsung f -480 ?
Mene pa zanima če ve kdo slučajno kje dobiti kaj aplikacij za moj telefon Samsung f -480 ?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Samsung Omnia 7 (strani: 1 2 3 4 … 24 25 26 27 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 276147 (180908) | clix |
» | SAMSUNG i8000 OMNIA 2 (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 13151 (6892) | Destroyers |
» | Windows Mobile 6.5 na Omnia i900Oddelek: Operacijski sistemi | 1117 (1083) | hojnikb |
» | samsung omnia SGH-i900Oddelek: Mobilne tehnologije | 2028 (1747) | SuperKobeD |
» | Windows mobile telefoni! (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 7695 (6403) | krneki0001 |