Forum » Mobilne tehnologije » Nokia 5800 XpressMusic
Nokia 5800 XpressMusic

AapocalypseE ::
OK my mistake.
*#7380# je soft reset.
*#7370# hard reset.
Tista kombinacija s tipkami pa je, ko sploh ne moreš do tipkovnice.
volbabe, če je tebi LOGIČNO, da se ne zbriše tudi spominska kartica, še ne pomeni, da je tudi drugim LOGIČNO!
*#7380# je soft reset.
*#7370# hard reset.
Tista kombinacija s tipkami pa je, ko sploh ne moreš do tipkovnice.
volbabe, če je tebi LOGIČNO, da se ne zbriše tudi spominska kartica, še ne pomeni, da je tudi drugim LOGIČNO!

C_AGUILERA ::
okej, razumem. No, sj bi rada samo pomagala, oprostite

<333333 http://www.youtube.com/watch?v=wwCykGDEp7M&sns=fb

biokill ::
sam potm se mi zbriše vsee komplet....aplikacije, muska, zemljevidi.....tudi kontakti?
Ali naj dam sim kartico ven, da se ohranijo kontakti? pa še to, ali naj dam tudi pomniško kartico ven?
Ali naj pač, dam vse kar imam gor na kommp, naredim hard reset in potem jovo na novo?
L.P.
Ali naj dam sim kartico ven, da se ohranijo kontakti? pa še to, ali naj dam tudi pomniško kartico ven?
Ali naj pač, dam vse kar imam gor na kommp, naredim hard reset in potem jovo na novo?
L.P.

destiny ::
komplikator! Z Ovi-jem narediš backup kontaktov, msg-jev, slik... ne smeš pa backupirat nastavitev! Narediš hard reset in potem z Ovijem narediš restore. Vse kar morš narest je ponovno nastavit tvoje nastavitve in inštalirat aplikacije, ki so inštalirane na spominu telefona. SD kartico pa pri miru pust :)

kok pa to nardim.....prklopim telefon na komp in se mi odpre ovi suite, in kam pol kliknem za backup..........................pa potem ko mi ga naredi, js telefon odklopim od kompa in potem naredim hard reset...ali kako? :D
L.P.
L.P.

Zakaj je treba tak komplicirat? Kontakte si daš na SIM kartico, pomnilniško kartico pustiš noter, vneseš *#7370# in je to to.

Bor H ::
Če daš kontakte na sim in potem nazaj se včasih zgodijo čudne zadeva, backup na spominsko kartico pa itak lahko nardiš v file browserju, še hitreje je narejen kot backup na sim.

@biokill
A si že kej zrihtu?
A si že kej zrihtu?

destiny ::
kok pa to nardim.....prklopim telefon na komp in se mi odpre ovi suite, in kam pol kliknem za backup..........................pa potem ko mi ga naredi, js telefon odklopim od kompa in potem naredim hard reset...ali kako? :D
L.P.
Tko ja, samo pri backupu bodi pozoren na to, da odstraniš možnost backupiranja nastavitev telefona.

DuleKrtola ::
Na fonu imam garmina in karto slovenije in hrvaške. Ker sem kupil rabljen telefon nimam izkušenj s instalacijo kart. Rad bi dodal še karto italije, a moram to instalirat prek pcja s kakim softwareom ali samo skopiram mape na fon?

amacar ::
potegneš odklenjeno karto (priporočam CN2010 z integrirano adrio route 3.0 približno 1.8gb je velika) in samo skopiraš na telefon na kartico v mapo garmin

Ovi ma butast search, je pa ql da si lah na pcju nardiš route, shraniš v Ovi profil in naloadaš na fonu.

toro69 ::
Kateri product code je najbolje vzet namesto 0581838, da ostane slovenščina in da imaš čimanj problemov s v40?

kje zvem kodo za zaklep, ki jo potrebujem za hard reset?
probal sem 0000 pa je napačna...
sm našel 12345...
probal sem 0000 pa je napačna...
sm našel 12345...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: biokill ()

Kateri product code je najbolje vzet namesto 0581838, da ostane slovenščina in da imaš čimanj problemov s v40?
0559299: Balkans RED tole sem jaz uporabila in ima slovenski jezik.....moreš ga nastavit (JEZIK TELEFONA, pri meni je bil angleški-avtomatično)

js osebno ::
Uau, Mobitelova produktna koda. Če se ne motim imaš rdeč mobi tako da je koda Balkans_Red
EDIT: Volbabe me je prehitela. wupsi
Zgodovina sprememb…
- spremenil: js osebno ()

mi je posodobilo.. :D Vendar je še vedno isti homescreen kot prej,a nebi kao moral biti tak..
kako to?
kako to?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: biokill ()

Morenov ::
odločam se za nakup enega izmed sledečih telefonov:
- Nokia 5800 Navigation Edition
- HTC Touch2
- HTC Magic
- HTC Diamond 2
kateri od teh je najboljši, katerega bi vi kupili, oz. če mi naredite lestvico od najboljšega do najslabšega.
Hvala.
- Nokia 5800 Navigation Edition
- HTC Touch2
- HTC Magic
- HTC Diamond 2
kateri od teh je najboljši, katerega bi vi kupili, oz. če mi naredite lestvico od najboljšega do najslabšega.
Hvala.

roli ::
@Morenov:
- HTC Diamond 2 ali HTC Magic. Odvisno od preferenc. Če hočeš androida potem Magic, če hočeš WM potem Diamond. Sam bi raje sicer kot magica vzel Herota oziroma motorolin Droid.
- HTC Touch 2
- Nokia 5800
- HTC Diamond 2 ali HTC Magic. Odvisno od preferenc. Če hočeš androida potem Magic, če hočeš WM potem Diamond. Sam bi raje sicer kot magica vzel Herota oziroma motorolin Droid.
- HTC Touch 2
- Nokia 5800
http://www.r00li.com

jaz ne bi moje nokie 5800 nikoli zamenjala za htc.....

a pozna kdo kasno alterativno galerijo? Ta vgrajena sux, ne mores listat po mapah, ce pa gres v file browser pa gestures prev/next ne dela. Rad bi torej pregledovalik slik s file browserjem in gestami

sulaco ::
ninck13: a direktnega page pa ne moreš nalimat...ker kdo se bo pa prebijal čez 120 strani:(
Oziroma če imaš že SYS datoteko jo lahko obesiš na kakšen travnik...:)
LP
LP

Je pa škoda, da zdaj nima 5800 nobene serijske teme, ki bi bila transparentna. Sem si dal raje teme gor od 5530, ki so transparentne, ker v home screenu je prav čudno, če ni transparentna. Tak cheap zgleda.

ninck13 ::
http://www.ipmart-forum.com/showthread....
ninck13: a direktnega page pa ne moreš nalimat...ker kdo se bo pa prebijal čez 120 strani:(
LP

sulaco ::
Pa to deluje na 5800, ki je s60v5??
"Compatible devices:
Nokia 3250, Nokia 5500 Sport, Nokia E50,
Nokia E60, Nokia E61, Nokia E70,
Nokia N71, Nokia N73, Nokia N80,
Nokia N91, Nokia N92, Nokia N93"
"Compatible devices:
Nokia 3250, Nokia 5500 Sport, Nokia E50,
Nokia E60, Nokia E61, Nokia E70,
Nokia N71, Nokia N73, Nokia N80,
Nokia N91, Nokia N92, Nokia N93"

@rolihandrej, @volbabe
Sem neodločen med HTC Magic (simobil) za 230EUR ali Nokia 5800 Navigation E. (mobitel)za 230EUR.
Eden je za HTCja, drugi za Nokio, a bi lahko argumentirala?
Sicer je mogoče boljše da odprem novo temo, ker je tle primerjava s HTCji malo off topic?
Sem neodločen med HTC Magic (simobil) za 230EUR ali Nokia 5800 Navigation E. (mobitel)za 230EUR.
Sicer je mogoče boljše da odprem novo temo, ker je tle primerjava s HTCji malo off topic?

@rolihandrej, @volbabe
odvisno kaj od telefona pričakuješ....HTC nima radia, resolucija zaslona je 320 x 480 točk, 5800 pa ima ločljivost: 640 x 360 slikovnih pik (nHD), HTC nima bliskavice i ima le 65 tisoč (LCD) barv. Nokia ima do 16 milijonov barv, in pravim ti, da so slike čudovite! NOKIA ima v vsakem primeru zastonj navigacijo (ovi maps-tudi sama uporabljam).....ej sicer pa HTCja še nisem uporabljala, le podatke sem primerjala.

http://www.slo-android.si/naprave/4-nap...
http://www.nokia.si/poisci-izdelke/tele...
dločitev je pa TVOJA

od fotkičev ne pričakujem preveč, mi je pa bolj všeč dizajn nokie, fora je samo v temu da je bla XM na simobilu 150EUR, Navigation je pa na mobitelu 230EUR. V kratkem času se morm odločit, ker nokio so umaknili iz prodaje tudi na mobitelu in so še zadnji kosi po nekaterih prodajalnah. drugače me pa zanimajo funkcionalnosti na obeh telefonih, glasba, kakšne aplikacije in igre za kratek čas, surfanje po netu in pa druge možnosti tudi.

Takole bom rekel. Nokije se izogibaj kolikor se moreš. Sam jo imam in čeprav telefon opravlja svojo osnovno funkcijo - telefoniraje čisto ok je na drugih področjih bolj tako-tako. Fotoaparat je v mobitelih itak zanič - tale na nokiji je slabši celo od mojega starega SEj, ki je imel 1.3mpix (nokia ima 3.2 pa carl zajc leče
). Brskanje po internetu je na nokiji no-go. Čeprav se nekateri drugi browserji približajo kvaliteti, ki jo boš dobil na androidu ali iphoneu to še vedno ni dovolj. Ponavadi prej na nokiji naredim wifi dostopno točko in se preko nje povežem na net z ipodom kot pa tukaj zaženem brskalnik - zato ker je zadeva prepočasna in preveč štorasta za uporabo. Kvaliteta izdelave je nekaj na kar pri nokiji niso bili kaj preveč pozorni - tlefon ima serijsko "lepotno" napako v zgornjem desnem kotu (pol metrska luknja
). Tale problem sem videl na vsaj dveh različnih nokijah tako da sklepam, da je prisoten povsod. Programov (uporabnih) za telefon je malo oziroma nič, če hočeš tudi kaj razvijati za symbian platformo pa te bo to minilo po parih minutah. Dokumentacija za razvijalca je nikakva in dobiš občutek da delaš na prazgodovinski platformi. PA to morda te niti ne zanima - samo tukaj tiči razlog zakaj ni veliko dobrih aplikacij. Potem se bom malo vrgel še v UI - le ta sicer dobro deluje tudi s prsti vendar pa so gumbi v ležečem načinu preveliki in zasedajo veliko ekranskega prostora, ki bi bil lahko bolje uporabljen. Kinetic scroll smo sicer dobili vendar pa ta ne deluje v browserju kjer bi ga najbolj potreboval. GPS sprejemnik se "ogreva" toliko časa da včasih prej prideš kamor želiš priti preden se sploh zbudi (traja tudi po 10 minut). Kar se iger tiče - hahahahaahahahahahaha. Poleg dobiš luštkano "trzalico", ki je na elastični špagici tako da lahko mobitel uporabiš kot yo-yo. Kaj več od iger ne pridečakuj
. Čeprav tukaj tudi android ne blesti ravno.
Seveda ima mobilnik nekaj predosti - baterija zdrži dokaj dolgo, lahko ga uporabiš kot modem za računalnik (android boš moral prej malce "pohekati"), za pogovarjat je dokaj ok, zaslonska tipkovnica je tudi ok. Vse ostalo pa nažalost ni ok.
Sam imam mobilnik že skoraj eno leto in, če bi imel denar za kaj kar poganja android bi ga že zamenjal. Z androidom sier nimam nevemkakih izkušenj - par minutk sem se sicer zabaval z telefonom ki ga ima (HTC Tatoo), pa kar nekaj sem delal z njim preko emulatorja, ko sem za android delal aplikacije. Upam, da si magica videl v živo, ker izgleda precej lepše kot na slikah. Tako - to bi bilo moje mnenje, odloči se pa sam.

Seveda ima mobilnik nekaj predosti - baterija zdrži dokaj dolgo, lahko ga uporabiš kot modem za računalnik (android boš moral prej malce "pohekati"), za pogovarjat je dokaj ok, zaslonska tipkovnica je tudi ok. Vse ostalo pa nažalost ni ok.
Sam imam mobilnik že skoraj eno leto in, če bi imel denar za kaj kar poganja android bi ga že zamenjal. Z androidom sier nimam nevemkakih izkušenj - par minutk sem se sicer zabaval z telefonom ki ga ima (HTC Tatoo), pa kar nekaj sem delal z njim preko emulatorja, ko sem za android delal aplikacije. Upam, da si magica videl v živo, ker izgleda precej lepše kot na slikah. Tako - to bi bilo moje mnenje, odloči se pa sam.

Vgrajena stereo zvočnika s prostorskim zvokom (namenski zvočni čip zagotavlja kristalno jasen zvok hi-fi kakovosti) te mogoče prepričata....aplikacij je ogromnoooo (npr. power mp3 za glasbo, opera mini za surfanje, Free iSMS za izboljšan način poošiljanja smsov...blabla... in pa ful veliko iger-preprosto jih downloudaš). Pa 8GB spominsko kartico dobiš zraven.
Nov firmware pa omogoča izboljšanje naprave...(vsakih par mesecev).

aja...by d way, moj mobi nima LUKNJE, in z GPSom nimam problemov. Mobilnik 5800 ni za tiste, ki ga ne znajo uporabljati
in poiskati aplikacij zanj!!
najlažje je reči, da so zanč, kar pa ni res
in še nekaj: MOJ TELEFON NI NOBEN YO-YO!!

in še nekaj: MOJ TELEFON NI NOBEN YO-YO!!
Zgodovina sprememb…
- spremenila: C_AGUILERA ()

Saj ni luknja no. je pa prazen prostor med dvema polovicama ohišja
. GPS dela - ko se prižge. Dokler pa išče satelite pa ne dela. Seveda ob hladnem zagonu to traja po 10 minut - če imaš izklopljen a-GPS (kar ga imaš ko potuješ kam izven mej naše kokoške saj te prenos podatkov v tujini košta kar precej).
Ah in aplikacije - ki jih je res toliko ne? VNC klient prosim? Ga ni, da bi jaz vedel. Opera mini je za surfanje primerna na telefonih, ki niso pamteni. Torej na eni poceni nokiji ali pa SEju. Ne pa na pametnem mobilniku - tukaj hočem browser, ki normalno prikazuje strani (na symbianu se mu najbolj približa skyfire). Potem manjka dober ebook reader, pa kak "daljinec" za XBMC, predvajalnik videa, ki nebi zahteval prekodiranja ampak bi predvajal standardne xvid filme (to sem videl samo na Windows mobile) in verjetno bi se našlo še marsikaj. V glavnem če hoče človek aplikacije jih bo največ kvalitetnih dobil na iphone OS pa Androidu. Pa veliko iger - ja res jih je ogromno. Če hočeš igre je edina izbira iphone OS - govorimo seveda o malenkost bolj naprednih igrah ne tistih za 5 minut.
In ja nov firmware - le zakaj ga potem tisti, ki imamo slovenski product code ne moremo namestiti. Ja lahko bi zamenjal product code - ampak ga ne bom iz principa. Me prav zanima kdaj bomo dobili update.
In nokia je "poceni" (govorimo o prosti prodaji) z razlogom. Zadeva v primerjavi z kakimi HTCji ni high-end telefon in to se mu tudi vidi.

Ah in aplikacije - ki jih je res toliko ne? VNC klient prosim? Ga ni, da bi jaz vedel. Opera mini je za surfanje primerna na telefonih, ki niso pamteni. Torej na eni poceni nokiji ali pa SEju. Ne pa na pametnem mobilniku - tukaj hočem browser, ki normalno prikazuje strani (na symbianu se mu najbolj približa skyfire). Potem manjka dober ebook reader, pa kak "daljinec" za XBMC, predvajalnik videa, ki nebi zahteval prekodiranja ampak bi predvajal standardne xvid filme (to sem videl samo na Windows mobile) in verjetno bi se našlo še marsikaj. V glavnem če hoče človek aplikacije jih bo največ kvalitetnih dobil na iphone OS pa Androidu. Pa veliko iger - ja res jih je ogromno. Če hočeš igre je edina izbira iphone OS - govorimo seveda o malenkost bolj naprednih igrah ne tistih za 5 minut.
In ja nov firmware - le zakaj ga potem tisti, ki imamo slovenski product code ne moremo namestiti. Ja lahko bi zamenjal product code - ampak ga ne bom iz principa. Me prav zanima kdaj bomo dobili update.
In nokia je "poceni" (govorimo o prosti prodaji) z razlogom. Zadeva v primerjavi z kakimi HTCji ni high-end telefon in to se mu tudi vidi.

js osebno ::
Nokia 5800 marketinško nikoli ni bila high-end telefon. Mediji in pa javnost sta ga naredila takega kot je in zato je tudi padel ''poskus spodkopa iPhona''
Če bi mogoče malo primerjal cene, bi ugotovil, da je Nokia 5800 eden boljših mid-end telefonov. (čeprav ima specifikacije high-end modela)

vsak ima svoje mnenje, ok. Jaz sem v glavnem zadovoljna uporabnica

e-marko ::
http://www.ipmart-forum.com/showthread....
LP
V SEARCH vpiši Smartphoneware in najdeš novo verzijo.
Npr.:
Smartphoneware Best Birthday v2.0 S60v3/v5 SymbianOS9.x Unsigned Cracked-FoXPDA
Ne verjamem, da bo direktni link tukaj dolgo, če ga nalepim.
LP
...somebody, somewhere...

WaterBoy ::
Ne vem kaj se vsi bunite da nimate updaita za telefon.Sem ga kupil pri mobitelu, dobil updait takrat ko je vn pršu. NE vem kake telefone mate vi. IN 5800 mi je supar. Prvi touch telefon in se mi dopade. Ima probleme, toda kateri telefon jih nima. Aplikacij in iger je ko dreka na travnikih tak da če iščeš boš najdu.
LP
LP
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nokia E52 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 86832 (44847) | mailer |
» | Nokia X6 firmware updateOddelek: Mobilne tehnologije | 2709 (2131) | krneki0001 |
» | HTC Tattoo - Simobil (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 36790 (17945) | errhec |
» | Nokia E66/E71 (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 11458 (5641) | MrAs |
» | [fork] GPS v telefonu ali Garmin - kaj je bolje (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 13157 (12398) | bond007 |