» »

Nokia 5800 XpressMusic

Nokia 5800 XpressMusic

««
19 / 81
»»

pimzek ::

ker prog je za smeske??

ivanuscha ::

Omnia že, tukaj pa je govora o Omnii HD! ;)

Tomay ::

Sem pravkar namestil zaščito proti praskam allsop, ki jo dobite v Mobitelovih trgovinah za 15€ in moram reči da že dolgo nisem tako denarja vstran metal. Bolje bi ga bilo dati klošarju. Prva stvar: je modre barve in tako cel ekran vleče na modro. Je mehko kot pe vrečka in z nohtom jo brez težav poškoduješ. Za primerjavo sem nekaj časa uporabljal telefon z originalno folijo (tisto s črtami) pa ni po enem dnevu imela toliko prask, kot ta po 5 minutah. V glavnem piece of shit!

A ve kdo kje bi se pri nas dalo dobiti www.clear-coat.com folije? Najbližje sem jih našel v Angliji.
Voodoo 4Ever

tofsy ::

Jaz imam tole http://www.digital-life.si/product_info... ,pa sem kr zadovolen.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: tofsy ()

Lukeatluke ::

no 200€ ni ravno malo denarja... poleg tega pa je bila nokia vedno znana po kakovosti in po finski izdelavi. na žalost vidim da temu ni več tako.
Od nokie 3310 dalje nic vec :p

roli ::

Danes sem preizkusil malo navigacijo z Nokia Maps. In zadeva je v primerjavi z garminom odlična! HItro se znajde kje mora jit, se ne izgubi na vsakem koraku in kar je še bolje - uporablja glavne ceste.
http://www.r00li.com

Good Guy ::

Danes sem preizkusil malo navigacijo z Nokia Maps. In zadeva je v primerjavi z garminom odlična! HItro se znajde kje mora jit, se ne izgubi na vsakem koraku in kar je še bolje - uporablja glavne ceste.

+pokritost je zelo majhna..
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^

goby ::

Jaz imam tole http://www.digital-life.si/product_info... ,pa sem kr zadovolen.

Tofsy - kaj ima folija Invisible Shield samo sprednjo in zadnjo folijo, ali prekrije telefon tudi pri strani? Hvala že vnaprej za odgovor.

primy ::

Garmin je super zadeva in ni niti malo povezana z telefonom, kar se tiče vodenja. Vse je stvar nastavitev samega Garmina. Mene je do sedaj še vedno pripeljal na cilj in to brez problemov. Andrej probaj z Sygic, mogoče se ti bo bolje obnesel glede tvojih zahtev.

Predvčerajšnjim sem si naložil tudi radaje za SLO in HR (mobilne in stacionarne) in tudi to deluje perfektno, saj te opozarja že kilometer prej, da na neki točki (tam kjer pogosto merijo, ali so nameščeni stacionarni) lahko stoji radar.

Vglavnem sam sem zelo zadovljen z Garminom, da ne govorim o samem telefonu, ki pa je 1A in je za ta denar več kot lahko dobiš. Res da je ohišje malo slabotno vendar zavedati se morate, da to ni N-serija.

Pri Garminu me moti samo to da v primeru, ko imaš vključenega in te nekdo pokliče, se ne moreš javiti direktno na zvočnik (da se v miru pogovarjaš prostoročno) in se moraš najprej oglasit, potem minimizirati Garmina, šele potem pa lahko preklopiš na zvočnik. To je edina pomonkljivost.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: primy ()

Ravno sem sprobal 2 programa za smeške pa je rezultat, da ne deluje, ali pa moraš program odpreti, torej ni kot plug-in k original softwaru...A lahko kdo napiše delujočo verzijo???

Kolikor jaz razumem, si moraš pobrat z njihove strani en programček, ki ti dovoljuje free download na tvoj PC s katerega lahko kasneje preneseš datoteke samo na določene telefonske aparate. Bom preizkusil in sporočil kako je s tem.

Npr:

http://www.comeswithmusic.com/uk/#/come...

http://music.nokia.co.uk/IE/home.aspx

http://music.nokia.co.uk/IE/CWMNokiaMus...

http://music.nokia.co.uk/IE/home.aspx

Eko, sporočam - kot sem obljubil.

Nič ne bo s tem. Storitev "Comes with music" še ni podprta za slovenske uporabnike. In toliko so jo reklamirali. Ajajajjjj. Upajmo, da bo kmalu na voljo.

samek ::

Ko že lih omenjate Garmin. Men se velikokrat dogaja, ko se recimo peljem po avtocesti, da me Garmin kr vrže na kšno stransko kolovozno cesto, ki je kje v bližini roba avtoceste. Podobno je tudi, če se pelem po kakšni glavni cesti, me kr Garmin kar meče sm pa tja, js pa skoz na isti cesti.

Se še komu to dogaja? Ali obstaja kakšno _zdravilo_ za to?
/dev/null

No, ko vsi govorite kako je potrebno garmina "nastaviti" - a bi kdo povedal kako naj bi ga nastavil, da bo stvar tako izvrstno delovala?
Tale Sygic sicer izgleda zanimivo tako, da bom probal!

CleanPower ::

zgleda imaš slab signal. ponavadi gps sprejemniki v telefonih niso nevemkako dobri. pa še francoski avtomobili imajo sprednjo šipo metalizirano, kar še poslabša signal.
mene pa zanima nekaj drugega. in sicer why the fu*k se gps rabi povezati na dostopne točke in kaj sploh so te dostopne točke? a ma to kej veze z internetom?

No, ko vsi govorite kako je potrebno garmina "nastaviti" - a bi kdo povedal kako naj bi ga nastavil, da bo stvar tako izvrstno delovala?
Tale Sygic sicer izgleda zanimivo tako, da bom probal!

ni potrebno nič nastavljat samo legalnega moreš kupit...

garmin ma sam po seb že odlično nastavljen sistem in ti ni potrebno nastavčlat nič drugega kot(a furaš kolo, ali avto..)

tofsy ::

Tofsy - kaj ima folija Invisible Shield samo sprednjo in zadnjo folijo, ali prekrije telefon tudi pri strani? Hvala že vnaprej za odgovor.

Folija pride tudi ob straneh, jo je pa res mal težje nalepit po tistih robovih.

Klemzz ::

Evo, jst sm tut naroču Invisible Shield, komplet telefon.

Folija pride tudi ob straneh, jo je pa res mal težje nalepit po tistih robovih.

Aha. Torej ima vse že izrezano na točne mere telefona (za tipke itd) - super. Hvala še enkrat.

zgleda imaš slab signal. ponavadi gps sprejemniki v telefonih niso nevemkako dobri. pa še francoski avtomobili imajo sprednjo šipo metalizirano, kar še poslabša signal.

Garmin pravi, da je signal izvrsten! PA tudi to nebi bil razlog za to, da te načrtno hoče spravit v božjo mater. Ker se voziš, on hoče jit čez neke jebovce medtem, ko se ti pelješ po glavni cesti, sledi preračunavanje in on hoče, da na vsak način obrneš pa greš po jebovcih. Čeprav kaže, da se pelješ na glavni cesti. Šele po nevemkolikem času mu kapne, da v resnici ne misliš obrnit. Pa tudi avto ni francoski:D!

ni potrebno nič nastavljat samo legalnega moreš kupit...

Recimo temu testna vožnja - ker za tak jajc nebi plačal 10 centov. Glede na to, da nekako dvomim, da bi legalna kopija delala kaj bolje. Sicer jo bom pa tako ali tako odstranil pa ne bo več problema z njo.

Sedajle sem tako probal Sygic (sicer se še nisem peljal tako, da bomo videli) in izgleda fajn programček.

Ampak tele Nokia Maps so zaenkrat najboljše. Izvrstna pokritost map ter program, ki se ne izgubi na vsakem koraku. Kolikor sem videl stvar uporablja mape od Navteq-a, ki so po mojih izkušnjah najbolj kvalitetne. Ima pa tale hudič eno slabost - naročnina. Moti me, da ne moreš kupiti programa za večno ampak moraš plačevati zmešano naročnino. Večiko bolje bi bilo, da kupiš verzijo karte pa imaš potem mir.

EDIT: Še nekaj me zanima - tokrat glede samega mobitela. Kako to, da ne obstaja player, ki bi tekoče predvajal nek standardni xvid/divx film brez prekodiranja? Sem imel dlančnik z 600Mhz procesorjem in 128MB RAMa pa je tekoče predvajal xvid film - in to streaman preko wifi. Sicer je imel 600Mhz procesor samo občutek imam, da bi moralo tudi tukaj delat.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: roli ()

TribesMan ::

Mislim da bi za Divxe rabil kakšn 600MHz procesor ki bi imel zraven še zmožnost dekodiranja MPEG4...
Omnia HD to zna recimo, ima pa 600MHz OMAP 3 procesor...
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

CleanPower ::

mene pa zanima nekaj drugega. in sicer why the fu*k se gps rabi povezati na dostopne točke in kaj sploh so te dostopne točke? a ma to kej veze z internetom?

Mislim da bi za Divxe rabil kakšn 600MHz procesor ki bi imel zraven še zmožnost dekodiranja MPEG4...
Omnia HD to zna recimo, ima pa 600MHz OMAP 3 procesor...

Kolikor sem videl lahko z CorePlayerjem nokia E90 normalno predvaja nekonvertiran divx/xvid film. Glede na to, da naj bi stvar imela enak procesor morda upanje ostaja. No ja bomo videli kdaj bo prišel ven CorePlayer za S60 v5.

delfinus ::

No jaz sem danes mal bol intenzivno pretestiral Garmina in zadeva se je obnesla na relaciji Lasko-Graz in nazaj. Me je vodilo do vseh zeljenit trgovin brez problema. Zadevo uporabljam s pogledom s pticje perspektive 80m in pa, smer voznje zmeraj zgoraj. Se mi zdi, da slednje deluje veliko boljse kot pa 3D pogled. Ob slednjih nastavitvah me avtomaticno nalima na cesto. Zadeva je samo enkrat skocila ven, pa se to upraviceno, saj so v Avstriji na avtocesti popravljali en odsek in smo peljali po enem rezervnem in ta odsek ni bil markiran na mapi in me je za nekaj sekund vrglo na stransko cesto. Kar se tice iskanja satelitov sem sedaj popolnoma izklopil A-GPS in moram rect, da mi jih je naslo zelo hitro. Mogoce minutka. Nazaj grede sem uporabljal Garmin tudi v Landscape formatu in ni bilo nobenega problema.

Imam pa se eno vprasanje. Na telefonu imam nalozeno tako Garmin City navigator (Avstrijo in dele Nemcije), kot tudi zadnjo verzijo Adria route (to zato, ker so tu mape znatno natancnejse). Vendar pa je ena pomankljivost na Adria Route. Namrec v zgornjem levem kotu ti ne pise kaksna je predpisana hitrost slovenske ceste po kateri vozis. V Avstriji je zadeva delovala. Spomnim se, da sem nekoc imel instalirano zgolj samo Garmin City navigator, tudi za Slovenijo in je bila cestna omejitev hitrosti zgoraj levo prisotna. Zgleda kot, da Adria Route tega nima?!

lp, d.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: delfinus ()

Lahko potrdim, da mi na cliotu res dlje isce satelite, ker je meralizirana sipa. Tudi abc ni skozi vlekel. Drugace pa pri uporabi navigacije ne skodi tudi malo zdrave pameti. V sloveniji se bolj tezko tudi brez navigacije zgubis. Glede natancnosti nimam pripomb edino ko sem se pod AC peljal je mislil, da sem na njej.

Koliko ste placali za invisible shield in kje ste ga kupili?
Voodoo 4Ever

Klemzz ::

Lahko potrdim, da mi na cliotu res dlje isce satelite, ker je meralizirana sipa. Tudi abc ni skozi vlekel. Drugace pa pri uporabi navigacije ne skodi tudi malo zdrave pameti. V sloveniji se bolj tezko tudi brez navigacije zgubis. Glede natancnosti nimam pripomb edino ko sem se pod AC peljal je mislil, da sem na njej.

Koliko ste placali za invisible shield in kje ste ga kupili?

klik

edit

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Good Guy ()

AlesSLO ::

Evo danes sem namestil novi firmware v21 na simobilovo 5800, seveda s spremenjo product kodo.
Zaenkrat deluje zelo dobro, nasplošlno je telefon precej bolj odziven.

Update je na voljo, če vpišeše *#0000# in poiščete update. Preko NSU updejta ne najde.

LP

D0M3N ::

Je kaka možnost da se nastavi nazaj na slo. jezik?
oz. me še zanima ker jaz sem nov na simobilu. Koliko časa je potrebno ponavadi da simobil/vodafone potrdi firmware?
Xeon E5450| 8gb ddr2|
R9 270| P5QL-PRO| WD-750gb|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: D0M3N ()

martincek1 ::

DeMoN-515:

Ja itak da se da nastaviti na slo...sej pomoje je že privzet jezik slovenski...če pa ni maš pa pod nastavitvami ;)
Za drugo vprašanje pa ne vem, edino kar vem je da precej doolg cajta :)

Samson ::

Potrjujem tudi za mobitelovo varianto najde update kot je reku alesstok. NSU ne najde. Pravkar posodabljam. Upajmo da bo kaj bolje in hitrejse, hehe.
condom.com not found - load pregnant.bat - done :O)

kakor sem slišal naj bi bilo kar preceeej hitreje, portrate < > landscape še hitreje..več rama.. pomoje bo kar ql :D

zdi se mi zanimivo ko gledam drugo temo v kateri formašui govorijo kateri telefon posedujejo...polovica reče Nokia 5800 oziroma v kratkem menjam za Nokia 5800 xD

Ja pol nebi smel izgubiti garancije pač rečem da sem vtipkal *#0000# in da mi je napisalo telefon ni posodobljen, pol sem kliknu posodobi...
mi ne deluje nič ilegalnega oz. shackanega.
ali se motim?!
Xeon E5450| 8gb ddr2|

ja če bodo vidli da imaš naložen V21, oni bodo pa omogočali le update v11, potem se mi zdi da je jasno kaj si počel :D

vseeno, če se ti karkoli popravi še vseeno lahko spet spremeniš product code in noben ne bo ničesar posumil :)

odločil sem se da nebi rad izgubil garancije. Bom še malo počakal in pol če še vedno ne bo updejta nesu na simobil da uredijo. Tel. ni star niti 1 mesec garancije ima pa 2 leti ne bom se zajebaval :D
Xeon E5450| 8gb ddr2|

tomaz- ::

pravkar posodobil Mobitelovo Nokio 5800 ( v njej imam Simobilovo kartico )

Posodobitev prek neta brez problemov, telefon deluje OPAZNO hitreje, predvsem preklop med landscape in portrate je res hiter. Tudi odpiranje aplikacij je preeecej hitrejše.

Pohvalno!

MTB ::

Na nekaj tujih forumov sem zasledil, da se pri FW v21 pojavi še ena tipka na zaslonu, za dostopanje do menija. Jaz je pri sebi ne vidim, kako je pri vas?
Še eno vprašanje, sem sicer postavil že nekaj časa nazaj, pa je šlo mimo, zato poskušam še enkrat.
Če grem na Meni>Internet>Iskanje ter izberem Google, se poveže preko wlana, kar je ok. Vpišem geslo ki ga iščem, normalno mi vrže zadetke ven, ki jih je pridobil preko wlana. Ko pa kliknem na katerikoli zadetek, se povezuje preko paketnega prenosa, brez vprašanja. Zakaj ne uporabi wlan?

alesStok, lahko samo prilepis link do nacina kako spremeniti product code, da se sam updajtam simobilovo nokio.

Inivisible shield sem pravkar namestil. Je potrebno bit kar spreten, če hočeš dobro naredit. Na robu ekrana sem ujel eno smet ali prah, ki se vidi a ni zelo moteče. Je pa ekran zdaj bolj mat, bomo videli, če bo čez dan ali dva kaj bolje. V bistvu gre za silikonsko folijo v katero težko narediš prasko, ker se "umakne". Ker sem nabavil full body cover sem namesti še hrbtno stran, ki pa na tem telefonu ni popolnoma gladka zato so ob vzorcu nastali manjši mehurčki. Ko sem popravljal (spet odlepil folijo in ponovno navlažil) sem ugotovil, da precej lepše namestiš zadevo če jo z eno roko držiš privzdignjeno, z drugo pa z squeegeejem kar potegneš, da se folija zalepi in obenem iztisneš tekočino in zrak. Namestil sem še spodnje robove, zgornjih pa ne, ker ne bo lepo zagledalo. Ko držiš telefon v roki čutiš robove folij in ni preveč prijetno. Folije bi lahko bile tudi malo bolj točno izrezane. Ko sem popravljal se pa jih raztegnil, tako, da sem moral eno obrezovat :(

Bomo videli kako se bo obneslo v praksi.

Še popravek k enemu prejšnjih postov o folijah kupljenih v Mobitelu. Ko sem odstranjeval to folijo sem opazil, da je modra folija samo zaščita. :| Se pa folija na enem robu ni zlepila. Zgleda, da je malo zvita in ker je dokaj trda, se ne prilega tako dobro.
Voodoo 4Ever

Izberi da te zmeraj vpraša po načinu povezave.
Xeon E5450| 8gb ddr2|

Gre pri ostalih povezavah, ne pa v danem primeru.

A je že kdo poškodoval ekran morda?

e-marko ::

Namestil sem zadnji Nokia PC suite in sedaj ne morem več povezati telefona, da bi naredil updejt ali karkoli. Ima še kdo takšno težavo? Opozarja, da je povezan v data transfer mode čeprav seveda ni, ker lepo označim PC suite ob priklopu kabla in tudi v tray desno spodaj vidim, da je pri PC suite zelena lučka. Žal pa po zagonu katerekoli aplikacije ne najde telefona. Ponovna instalacija in restart vsega po vrsti ne pomaga. Z explorerjem lahko normalno brskam po telefonu.
Katero verzijo PC Suite imate ostali naloženo?

LP
...somebody, somewhere...

Namestil sem zadnji Nokia PC suite in sedaj ne morem več povezati telefona, da bi naredil updejt ali karkoli. Ima še kdo takšno težavo? Opozarja, da je povezan v data transfer mode čeprav seveda ni, ker lepo označim PC suite ob priklopu kabla in tudi v tray desno spodaj vidim, da je pri PC suite zelena lučka. Žal pa po zagonu katerekoli aplikacije ne najde telefona. Ponovna instalacija in restart vsega po vrsti ne pomaga. Z explorerjem lahko normalno brskam po telefonu.
Katero verzijo PC Suite imate ostali naloženo?

LP

nastavi si v mobitelu da te vpraša za kakšno povezavo gre

v vseh nokiah ki so imele povezavo preko usb kabla se je to dalo

e-marko ::

Saj me vpraša in potrdim PC Suite.

LP
...somebody, somewhere...

MTB sem pravkar poskusil in sem skos na WLANu, mi ne preklopi na mobilno pri prenosu podatkov preko mobilnega omrezja. Ali imas Google pod bookmarks? Ce ga imas ga pobrisi in ustvari ponovno. Pri access pointu pa daj default ali pa svoje WLAN omrezje.

lp, D.

Nimam ga pod bookmarki, ampak iščem pod "Iskanje", ki je privzeto. To iskanje se namreč pojavi tudi na začetnem ekranu.

Wow, kako enostavno...

Samo težavica, pozabil sem si zapisati originalni product code, ali kdo ve kako to zvem? :|

Zgodovina sprememb…

MTB poskusi ga dat pod bookmarke in access point na WLAN in poskusi tam preko. Mogoce je prav to problem, da je access point za tisto iskanje na zacetnem skrinu nastavljeno mobilno omrezje. Sam sem iskanje na osnovnem zaslonu zalucal ven, ker net na mobiju uporabljam res minimalno.

lp, d.

Ja, pod bookmarki je ok. Meni je priročno, ker je na začetnem screenu, da ne rabim brskat po menijih.

MTB ja je problem, sem poskusil tudi sam sedaj. Ce se gre preko tistega searcha, ki je ne na osnovnem screenu. Takoj, ko ti izpise zadetke je prenos podatkov od tu naprej preko mobilnega omrezja in ne WLAN.

lp, d.
««
19 / 81
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nokia E52 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
37485323 (43338) mailer
»

Nokia X6 firmware update

402658 (2080) krneki0001
»

HTC Tattoo - Simobil (strani: 1 2 3 4 5 )

24236135 (17290) errhec
»

Nokia E66/E71 (strani: 1 2 )

8011239 (5422) MrAs
»

[fork] GPS v telefonu ali Garmin - kaj je bolje (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7112720 (11961) bond007

Več podobnih tem