» »

Nokia 5800 XpressMusic

Nokia 5800 XpressMusic

««
12 / 81
»»

refosk ::

Eno "trapasto" vprašanje: kako spremeniti (=povečati) glasnost v slušalki?

gregyk ::

Med pogovorom nastavi glasnost s tipkama (+ -) na desni strani zgoraj.

martincek1 ::

Lahko pa da maš tisto "serijsko napako" Nokij. Če med pogovorom ne slišiš tistega s katerim se pogovarjaš, nesi telefon na servis, da ti zamenjaju slušalko. LP

Lukeatluke ::

Kako in kaj je sedaj z Simobilovimi nokiami 5800? Ne želim met problem z aplikacijami če jo kupim v ponedeljek....

Mumi ::

Se je okej z simobilovo nokio, edino posodbit ga ne moreš :|

Kako je to možno?
Je kdo že probal brickat?

Ampak če imajo SImobilove nokie problem posodobit, potem imajo tudi vodafonove!

A kdo ve če ima simobil nokio 5800 tudi v srebrni barvi?

Zgodovina sprememb…

Srakopir ::

Simobil ima samo rdeče Nokie in bojda bodo imeli samo rdeče, ker imajo pač tako barvo serije Xpress Music.

Pred kratkim sem kupil na Simobilu tovrstno Nokio, jo skušal nadgraditi, neuspešno.
Poklical na Simobilov center, kjer mi niso znali pomagati (vprašali so me celo, da če mi telefon deluje, zakaj bi ga nadgradil?!). Pustil sem jim sporočilo, da naj o tem obvestijo pristojne, da nam bodo omogočili nadgradnjo. Torej: kdor kupi Nokio 5800 na Simobilu, naj pokliče na 080 40 40 40 in tečnari za nadgradnjo. To je edini način, da bodo omogočili nadgradnjo.

Imam pa težavo: v desnem kotu zgoraj mi utripa znak za pismo in ko kliknem nanj izpiše: Pomn. na SIM je poln (SIM je prazna, sem pobrisal vse kar sem imel gor). Ima kdo kakšno rešitev?

Tako rečeno, koliko ti pripomore posodobitev, mislim je kaj ključnega, ali samo malenkosti?

A naj kar sedaj čeprav jo še nisem kupil pokličem na simobil in težim?

Na živce mi gre, da slučajno nebi mogel uporabljati telefon normalno.

refosk ::

Med pogovorom nastavi glasnost s tipkama (+ -) na desni strani zgoraj.

Gregyk, hvala, to je rešitev.

Imam pa težavo: v desnem kotu zgoraj mi utripa znak za pismo in ko kliknem nanj izpiše: Pomn. na SIM je poln (SIM je prazna, sem pobrisal vse kar sem imel gor). Ima kdo kakšno rešitev?

Sem rešil zadevo...Če ima še kdo podobno težavo:

1. MENI
2. SPOROČILA
3. Možnosti (levo spodaj)
4. Sporočila na SIM kartici
5. Označi vse
6. Zbriši

Tako rečeno, koliko ti pripomore posodobitev, mislim je kaj ključnega, ali samo malenkosti?

A naj kar sedaj čeprav jo še nisem kupil pokličem na simobil in težim?

Na živce mi gre, da slučajno nebi mogel uporabljati telefon normalno.

Ja seveda pripomore. hitrejše delovanje telefona, izboljšan touchscreen vmesnik, hitrejši ogled galerije, dodan je angleško-slovenski slovar,itd.

Najprej kupi telefon, preveri verzijo (*#0000#) in če ni 20, potem se pritoži

Hvala Srakopir, bom šel pogledat, čeprav je maloverjetno, da bi bili že kar posodobljeni...

MTB ::

Imam en problemček. Vedno ko slikam z možnostjo "Posnemi lokacijo" se telefon samodejno poveže na net preko GPRS-ja (da mi ne bi kdo razlagal da sem verjetno mislil na GPS). Ni mi jasno zakaj? A obstaja možnost da telefon vedno vpraša, ko se želi povezati na net?
Doma sicer ni problem, ampak je težava, če sem v tujini.

DamijanD ::

Verjetno imaš A-GPS in ko hoče telefon pridobiti koordinate gre sproti še na net.

Kje se pa to izklopi? A je to "Načini določanja položaja" - "Omrežno"?

gregyk ::

Kje se pa to izklopi? A je to "Načini določanja položaja" - "Omrežno"?

Izklopi vse, pusti samo "Vgrajeni GPS". AGPS je pa "Strežniš. podprti GPS".

NoBody- ::

Mam en problem z garemin mobile xt

Na začetku uporabe mi je satelite našlo takoj, sedaj pa rabi tudi do 5min da jih najde! Imam vse sklučeno kar more bit ( gps, a-gps, omrežno) pa vseeno rabi tako dolgo da jih nade!

Kakšna ideja?

urosh ::

Če imaš A-GPS ti jih najde v nekaj sekundah. Če imaš samo vgrajeni GPS, pa lahko traja od 2-10 min...

e-marko ::

Ali je pri instalaciji Garmina obvezno potrebno instalirati tudi Garmin Mobile XT Free Basemap? Ni mi čisto jasna funkcija tega.

LP
...somebody, somewhere...

urosh ::

ni. jaz je nimam

Tisti, ki imate telefon kupljen pri Simobilu in imate problem posodobit.

A je kdo probal brez SIM kartice ali z mobi kartico notri posodobit?

Mumi ::

Brez SIM Kartice ti ne bo posodbil telefon ... Pa Simobilovi telefoni so zaklenjeni ... In če bi tudi zamenjal kartico CODA telefona ostane enak ...

Lol keri odgovoer na email sem dobil danes glede posodobitve nokie 5800 pri simobilu:

Spoštovani!

V naročniški sektor družbe Si.mobil smo dne 3.4.2009 prejeli vprašanje glede nadgradnje programske opreme za telefonski aparat Nokia 5800 XpressMusic .

Obveščamo vas, da so le pooblaščeni servisi za posamezno znamko telefonskega aparata tisti, ki lahko nadgradijo programsko opremo.

V sled navedenega vas vljudno prosimo, da telefonski aparat pošljete na pooblaščeni servis telefonskih aparatov znamke Nokia, tj. podjetje Teleray d.o.o. Telefonski aparat lahko v nadgradnjo predate tudi na kateremkoli prodajnem mestu Si.mobil (v tem primeru je telefonski aparat na pooblaščeni servis posredovan z njihove strani), kjer vam bodo v roku garancije omenjeni aparat nadgradili.

V upanju na razumevanje vas lepo pozdravljamo.

Naročniški sektor Si.mobil

Vaše vprašanje je obravnavala
Anica Košak

Brezplačna telefonska številka: 080 404040
Email: info@simobil.si

Hah, potem so pa kot kaže pri simobilu zasrali totalno :) Bomo pa telefone kupovali pri mobitelu, čeprav smo na orto u nulo. Rajš kupm odklelenga za 300€ kt pa tak sranje za 150! Da bom na par mescou telefon pošilu na teleray da mi ga zjebejo? Ne, hvala!

Bor H ::

Še zmer lahk product code zamenjaš no, ne maram simobila, ta njihov custom UI mi gre itak totalno na jetra (pr kakem kolegu mobi upravlat k ma vse rdeče, jao...) ampak vseen, se ti ne zdi bolj pametno 150eur pršparat pa zamenjat product code?

Ja samo gre garancija po gobice... :/

Urc ::

Zakaj že? Če telefon deluje ga boš lahko flešhal nazaj. Če se pa zjebe dokončno ti pa itak ne bo noben ne bo šel dokazovat, da si ga fleshal preden je šel na drugi svet... |O

Mi lahko kdo pove nekaj:

predvajaš glasbo, greš na slike, potem se ti zaželi druga glasba.

A se ti galerija zapre, ali se ti pač doda pod opravila in jo takoj nazaj odpreš?

Kje ima 5800 če jo ima to tipko, kjer ti pokaže opravila?

AlesSLO ::

Malo sem gledal tuje forume, in pravijo, da večina ki je na vodafone, imajo update na voljo.

Pred kratkim sem kupil na Simobilu tovrstno Nokio, jo skušal nadgraditi, neuspešno.
Poklical na Simobilov center, kjer mi niso znali pomagati (vprašali so me celo, da če mi telefon deluje, zakaj bi ga nadgradil?!). Pustil sem jim sporočilo, da naj o tem obvestijo pristojne, da nam bodo omogočili nadgradnjo. Torej: kdor kupi Nokio 5800 na Simobilu, naj pokliče na 080 40 40 40 in tečnari za nadgradnjo. To je edini način, da bodo omogočili nadgradnjo.

Je kdo probal poklicati na Teleray.

Na simobilu so mi rekli naj njih pokličem, torej je obravnava posodobitev z simobilovci brezpomenska.

Zakaj že? Če telefon deluje ga boš lahko flešhal nazaj. Če se pa zjebe dokončno ti pa itak ne bo noben ne bo šel dokazovat, da si ga fleshal preden je šel na drugi svet... |O

torej če kupim simobilov telefon, ga bom lahko "flashal" nazaj in product code bo spet enak kot prej, zagotovo? torej me ni za skrbeti, da bi lahko bilo kaj narobe z garancijo? zagotovo? =) (sorry k težim sam garancija mi je ena najpomembnejših stvari) ;)

Zgodovina sprememb…

WaterBoy ::

Mi lahko kdo pove nekaj:

predvajaš glasbo, greš na slike, potem se ti zaželi druga glasba.

A se ti galerija zapre, ali se ti pač doda pod opravila in jo takoj nazaj odpreš?

Kje ima 5800 če jo ima to tipko, kjer ti pokaže opravila?

Drži gumb za meni.

Urc ::

torej če kupim simobilov telefon, ga bom lahko "flashal" nazaj in product code bo spet enak kot prej, zagotovo? torej me ni za skrbeti, da bi lahko bilo kaj narobe z garancijo? zagotovo? =) (sorry k težim sam garancija mi je ena najpomembnejših stvari) ;)

Tega ti ne morem zagotoviti. Vendar pa, če predhodno shraniš zdajšnji firmware, potem je vse kot je bilo. Ne vem, če se to da (imho ja) malo pogooglaj, ker se nisem toliko poglabljal. Jaz si ponavadi samo "unbrickam" telefon. Mi ni mar toliko za garancijo. Najbolj tvegano je pač med fleshanjem, če ti telefon zablokira ali kakorkoli in ga zaflešaš. Samo v tem primeru ga lahko še vedno neseš v garancijo in rečeš, da ti je PC suite ponudil update in si sprejel. Zgodilo se pa je, kar se je. =)

Tega ti ne morem zagotoviti. Vendar pa, če predhodno shraniš zdajšnji firmware, potem je vse kot je bilo.

Na zdajšnjem SEju se da to narediti.

Spremeni product code.

Torej s temle lahko spremeniš product code, potem posodobiš na 2.0 in potem spet nazaj spremenim na original product code in imam še vedno garancijo?

EDIT: Naj bi se dalo tudi nazaj.Zvem v naslednjih urah...

EDIT:
Ive got a red UK 5800 with a very weird bug that locks me out of the theme menu whenever the SD card is removed... got sick of waiting for an update so I just changed it to EURO1 red, used NSU then changed it back Smiley

Postaja napeto :D

Changed to 0559375 Scandinavia BLUE and did the update and then back after update to original 0578087. Worked without any trouble. Many thanks

Ja, fantje.Rešitev je tu.Uporabite zgornji link.Spremenite kodo, posodobite in spremenite na originalno kodo nazaj.Original kodo najdete z iskalnikom na forumu.Vsa vprašanja so odgovorjena nekje na 18 straneh ;)

Juhu, uporabniki S!mobila smo zakon :D

Zgodovina sprememb…

There was a mention here of warranty being voided if I change the code.. well... given this tool certainly i can change it back yes?

yes this is the thing i would like to clear out to everyone
changing product code will void your warranty .
but after an upgrade u can change your product code back
but ..but ..but
dont forget u have flashed your phone with a generic version not meant for your phone ..so even if u change product code back to original still ur firmware can reveal that its not for this region
now it depends how technical nokia service centre people are ...
if they dig into your phone and find that u flashed ur phone with a firmware of different region they will not give u warranty
or if they are not that intersted then u will escape and get your warranty
atleast in my country nokia service center people dont bother to look so much in depth they just look at the product code under the battery Smiley

infact when i gave my phone to nokia service centre it was flashed with a different region firmware , not only that it even was hacked and had stuff like sec man /hellocarbide etc ...still they din bother to check it and i got my warranty as well Smiley

so be sure of what u r doing and the consequences

Evo, vse razjasnjeno.

Čeprav pišejo:
You have to be patient, they will release firmware for your region when its ready.
Or you can change product code if you really want to update, but it will void your warranty.

Ampak, ker je S!mobil in Mobitel v isti regiji imamo isto kodo.Torej je S!mobil kriv zato in ne bo pomagalo če čakamo.

Sledi:
dont forget u have flashed your phone with a generic version not meant for your phone ..so even if u change product code back to original still ur firmware can reveal that its not for this region
now it depends how technical nokia service centre people are ...
if they dig into your phone and find that u flashed ur phone with a firmware of different region they will not give u warranty
or if they are not that intersted then u will escape and get your warranty
atleast in my country nokia service center people dont bother to look so much in depth they just look at the product code under the battery

Zgodovina sprememb…

Bor H ::

Mobitelovi uporabniki imamo že updejtano tko da očitno nimamo iste kode.

Ok sem spremeno product code, zalaufal PC suite in še vseeno ne dela updajte? Bi kdo vedo v čem je point?

p.s. Product code spremenim v bilokaj ali je določena cifra*? Če je določena naj nekdo pove :) lahko tudi preko zs
lp

Zgodovina sprememb…

• spremenil: NoBody- ()

Imaš visto?

Alright uninstall jaf, then install phoenix.
When done see picture below.

First press read then you see your product code

Then insert the new Product code and press write

Reboot your phone

Done.

Zgodovina sprememb…

Nimam viste, a sploh rabim tale phoenix instalirat?

Še vedno me zanima če lahko vpipšem kakterokoli kodo al morem točno določeno da bom lahko updejtal telefon

lp

Hogar ::

Včer sem kupil telefon pri simobilu. Pred nakupom sem se kar nekaj časa pregovarjal s prodajalcem glede teh updejtov. no in na koncu ko je tip prebrskal net in videl, da je res že novi firmware pa, ko je obrnil kup telefonov in na koncu poklical teleray .... ja vem dolga je bla :) No na koncu je bil odgovor takle. Lahko tudi s simobilovim normalno updejtamo samo stvar je drugačna zaradi vodafona. Ko Nokia objavi update, ga v roke vzame še vodafone, ki ga potem prilagaja svojemu softweru in ko oni končajo z njim ga lahko mi updejtamo. Torej ni stvar v tem da ne moremo updejtat ampak v tem, da pride za nas updejt z zakasnitvijo tud do 1 meseca, še enkrat zarad vodafona.
Drugač pa luštna igračka telefon sploh glede na razmerje cena/performance. Bom se mal bolj poigral z njim čez vikend ko bo več časa. Drugače pa ohišje malo ropota na levi strani nad predalčkoma za kartice ampak mislim, da je to skor serijsko kolikor sem bral. ...ebi ga :)
Sem pa v zadnjem času sprobal kar zajeten kup telefonov (Omnia, blackberry 8800, HTC touch dual,Samsung D980 (dve sim kartici), ... ) in glede na to kaj potrebujem pri telefonu in kaj mi je všeč in ceno je tale nokia men parv fajn, res pa da mi samsungov meni ni lih najbolj všeč čeprav je oni z dvema sim karticama super rešitev za službeni/privat telefon in je bil v ožjem izboru.
Pomembno mi je da lahko telefon uporabljam tud samo z eno roko in ta dva sta to lepo elegantno omogočala (vem da se ne sme vozit in telefonitat hehe).
every day a birth day

Samo baje je vodafone že odobril update pred dvema tednoma.

Bellzmet ::

Pri Mobitelu ne glede na oglaševanje tega telefona zadnje 2-3 tedne sploh nimajo.

No, to ni čist res. Jaz sem ga dobil prejšnji teden, v 2 trgovinah pa so mi ponudili da pustim svojo številko in me pokličejo ta teden, ker naj bi jih še dobili.

Odgovor iz Teleraya:
Pozdravljeni!

Vaš aparat lahko nadgradite preko interneta (klik) ali pa ga dostavite k nam na servis.
Za vse informacije glede posodobite programske opreme preko interneta se prosim obrnite na Center za pomoč uporabnikom Nokia Care, ki je dosegljiv na brezplačni številki 080 080 247 ali preko spletnega obrazca Vprašajte nas.

Lep pozdrav

Drugače pa pride tudi k meni 21.4.09 nokia 5800.Že danes bi jo imel, pa mi naročnina šele takrat poteče :(

No, bo vsaj več časa za premislek in tako napetost večja :D

Zgodovina sprememb…

binez ::

Tudi jaz čakam že dobra 2 tedna na telefon. Obljubljali so, da danes dobijo pošiljko in ko jih obiščem telefonov ni bilo.
Naslednji datum dobave naj bi bil 15.4. (tako mi je zatrdila prodajalka v mobitelovi poslovalnici..) :|

Kakšne imate kaj product oode pri simobilu? Moja je: 0579282

Bellzmet ::

@MTB: jaz govorim za Mobitel centre. V Mobitel kličem že 14 dni. Danes sem klical v 2 Mobitel centra in vprašal, če se da karkoli rezervirati ali da me obvestijo in so rekli da tega ne počnejo, da naj pač vsak dan kličem če so dobili.

Tako da ti ne verjamem. Kje si pa pustil številko?

DamijanD ::

Moja informacija je, da jih dobijo sredi meseca. Vem pa, da jih imajo v mobisvetu v Medvodah še nekaj.

bigbug ::

Kako je kaj z njeno odzivnostjo oz hitrostjo?
««
12 / 81
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nokia E52 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
37485288 (43303) mailer
»

Nokia X6 firmware update

402657 (2079) krneki0001
»

HTC Tattoo - Simobil (strani: 1 2 3 4 5 )

24236106 (17261) errhec
»

Nokia E66/E71 (strani: 1 2 )

8011237 (5420) MrAs
»

[fork] GPS v telefonu ali Garmin - kaj je bolje (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7112713 (11954) bond007

Več podobnih tem