Forum » Mobilne tehnologije » Nokia 5800 XpressMusic
Nokia 5800 XpressMusic

jnce ::
Ja zakaj pa mislite da so pri simobilu telefoni toliko bolj poceni kot pri drugih operaterjih. Neko finto morajo imeti.....pa tko al tko je simobil the best operater, že zaradi naročinine, pa tudi telefoni so poceni in veliko jih maš.

WaterBoy ::
Mobitel more imet odklenjene ker ima največji tržni delež pri nas. Pri drugih operaterjah je pa njihova volja ali zaklepajo ali ne

Kla_Man ::
Ste prepričani da so telefoni, kupljeni pri Simobilu, zaklenjeni? Ne verjamem da bi bili... Kdo kaj ve, sta pri simobilu za Nokio 5800 XM le modra in rdeča barva, ali je tudi tista siva, pri mobitelu sta namreč samo ti dve.

Bor H ::
Ja zakaj pa mislite da so pri simobilu telefoni toliko bolj poceni kot pri drugih operaterjih. Neko finto morajo imeti.....pa tko al tko je simobil the best operater, že zaradi naročinine, pa tudi telefoni so poceni in veliko jih maš.
trollaš lahk v temah o linuxu vs ms
da bom tut ontopic: če naložim garmin ne bo mobi potreboval totalno nikakršnje povezave z netom? (seveda če izklopim AGPS)

Steinkauz ::
Mobiteli pri simobilu so zaklenjeni, vsaj brat je kupu 3 mesce nazaj enga pa je bil zaklenjen.
Škoda k če ne bi jo vzel 100%, ker je 150eur glih maximum kolker mislm dat za mobitel
Škoda k če ne bi jo vzel 100%, ker je 150eur glih maximum kolker mislm dat za mobitel

neres ::
Se da s to Nokio brskat glasbo po mapah (folderjih)?
Tega nisem videl v opisih.
Namreč jaz imam zbirko tako urejeno in se zanašam na to raje kot na kake mp3 tage in podobno.
Tega nisem videl v opisih.
Namreč jaz imam zbirko tako urejeno in se zanašam na to raje kot na kake mp3 tage in podobno.

e-marko ::
AlesStok , vzameš telefon v roke, pokličeš in rezerviraš. Tačas, ko preverja nekdo namesto tebe in tukaj objavi bodo morda telefoni že pošli. ;)
LP
LP
...somebody, somewhere...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: e-marko ()

AlesSLO ::
Sej imam rezerviranega, samo še noben ni klico.
Sicer pa sem ga rezerviro v simobilu na glavnem trgu.
Lahko potrdim da jih imajo na glavnem trgu, ker sem ravno prinesel enega domov. :)
Sicer pa sem ga rezerviro v simobilu na glavnem trgu.
Lahko potrdim da jih imajo na glavnem trgu, ker sem ravno prinesel enega domov. :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: AlesSLO ()

NoBody- ::
Ok, instaliral sem garmin xt na nokio 5800 in vse lepo in prav dela, vendar ko dam da mi poišče recimo cesto proletarskih brigad 51 v mariboru, mi najde samo hišno številko 100. Lahko keri proba če njemu najde ( Cesta proletarskih brigad 51 Maribor ). Ko pogledam na računalniku v map source tud najde samo proletarskih brigad 100. V čem bi bila finta?
Tu bi moglo namesto 1 53 pisat proletarskih brigad 53, ampak ne?! Zato mi tudi ulice ne najde v garmin xt ko jo iščem!?
lp
Tu bi moglo namesto 1 53 pisat proletarskih brigad 53, ampak ne?! Zato mi tudi ulice ne najde v garmin xt ko jo iščem!?
lp
Zgodovina sprememb…
- spremenil: NoBody- ()

Bellzmet ::
@nobody: verjetno pa ni posameznih hišnih številk na zemljevidu...?
Kako je pa z vodenjem, če imaš izključen A-GPS? Lepo vodi po vseh ovinkih, križiščih, ali dostikrat reče "preračunavam",...?
lp
Kako je pa z vodenjem, če imaš izključen A-GPS? Lepo vodi po vseh ovinkih, križiščih, ali dostikrat reče "preračunavam",...?
lp

Hišne številke so samo namesto ulice ( proletarskih brigad ) piše številka 1. Kot da je cesta označena z 1. Ki se izključi GPS-A?
LP
LP

Nekje pod aplikacije maš location, klikneš na positioning in pol positioning methods, pol ti pa piše

Ok zdaj sem instaliral več map na nokio 5800 in sem jih tako poimenoval:
GMAPSUPP.IMG
GMAPSUPP.unl
GMAPSUPP1.IMG
GMAPSUPP1.unl
GMAPSUPP2.IMG
GMAPSUPP2.unl
Sedaj me zanima kako v telefonu spremenim katero karto mi naj kaže!
lp
GMAPSUPP.IMG
GMAPSUPP.unl
GMAPSUPP1.IMG
GMAPSUPP1.unl
GMAPSUPP2.IMG
GMAPSUPP2.unl
lp

urosh ::
Dajte mi prosim razložit, zakaj to delate tako? Na PCju zbereš katere mape izbereš iz katere kartografije in vse skupaj daš na telefon. Tako imaš gor vse mape,ki jih potrebuješ. Vzame 1 Gb in to je to... Osebno res ne vidim razloga zakaj bi mape razbijal... In iz te ene ti potem delajo vse - tudi prehodi med državami itd...

tomi77 ::
pozdravljeni,
lastim si 5800 EM kupljen pri mobitelu. Po 2 mesecih uporabe sem opazil da pri pogovorih imam težavo z slušalko. Namreč deluje zelo potiho in slabo slišim sogovornika na drugi strani. Zdej me zanima če se mi je pojavila tako znana napaka z slušalko? in če je to zrelo za nest na servis?
lp
lastim si 5800 EM kupljen pri mobitelu. Po 2 mesecih uporabe sem opazil da pri pogovorih imam težavo z slušalko. Namreč deluje zelo potiho in slabo slišim sogovornika na drugi strani. Zdej me zanima če se mi je pojavila tako znana napaka z slušalko? in če je to zrelo za nest na servis?
lp
Core2Duo E6400 ; ASUS P5B; Ram OCZ 4 GB DDR2 ram, 4x 1GB PC2-6400, 800MHz;
Sapphire ATI HD 3870 ; 2x Seagate 7200.10 320GB SATAII;
Sapphire ATI HD 3870 ; 2x Seagate 7200.10 320GB SATAII;

Je se pojavilo, ja. Nekje na začetku tega posta boš videl, da se je to pojavljavo pri veliki večini. Rečitev je več - ena je servis - si en čas brez telefona, druga pa je, da to sam odpraviš. Malo poglej ta celoten post, je pa bilo nekje pri začetku.
Lp
Lp

Mumi ::
Včeraj sem kupil telefon pri simobilu in je naložena programska oprema 11.0.008 ... hočem posodbit prek računalnika pa mi izpiše da ni nove različice
... kaj lahko naredim ?

Ok vse uredil, sedaj me še nekaj drugega zanima. Imam probleme z posodobitvijo:
povežem telefon z računalnikom
zaženem nokia software updater
zazna telefon in vse, vendar na koncu javi da ni na voljo novih posodobitev, čeprav imam verzijo 11.0.008, čeprav je zunaj že novejši firmware.
Kakšna ideja?
p.s. Tudi jaz sem vzel telefon pri simobilu in javi isto kot tebi Mumi, sošolec vzel pri mobitelu in mu normalno posodobi!!
povežem telefon z računalnikom
zaženem nokia software updater
zazna telefon in vse, vendar na koncu javi da ni na voljo novih posodobitev, čeprav imam verzijo 11.0.008, čeprav je zunaj že novejši firmware.
Kakšna ideja?
p.s. Tudi jaz sem vzel telefon pri simobilu in javi isto kot tebi Mumi, sošolec vzel pri mobitelu in mu normalno posodobi!!
Zgodovina sprememb…

Mumi, seveda imaš posodobitev na voljo preko neta. Inštaliraj si PC Suite, potem pa imaš v tem programu vse razloženao kako in kaj... Inštalirat si boš moral še Nokia Software Updater pa bo delal vse. Trust me, še vsakmu je. Se ti pa res splača posodobit telefon ;)

Mumi, seveda imaš posodobitev na voljo preko neta. Inštaliraj si PC Suite, potem pa imaš v tem programu vse razloženao kako in kaj... Inštalirat si boš moral še Nokia Software Updater pa bo delal vse. Trust me, še vsakmu je. Se ti pa res splača posodobit telefon ;)
Verjemi mi sve sem instaliral PC suite + nokia software updater in mi je že 100x javlo da ni na voljo novih posodobitev, čeprav imam verzijo 11.0.008!!
Kakšna ideja?
p.s.
Zgodovina sprememb…

Jaz sem isto nardil ... nainstalirau program pa nič ... lahko da simobil še ni dovolil posodbitev ?

Ja očitno je tako, jaz imam mobitelovo Nokio in mi je našlo posodobitve... Tudi vam bi jih moral, sicer pa ne vem kaj je narobe. Malo poklicat na Simobil, njihov servis...

refosk ::
Ok zdaj sem instaliral več map na nokio 5800 in sem jih tako poimenoval:
GMAPSUPP.IMG
GMAPSUPP.unl
GMAPSUPP1.IMG
GMAPSUPP1.unl
GMAPSUPP2.IMG
GMAPSUPP2.unl
lp
Sem tudi imel težavo s prikazovanjem map pa sem našel tale navodila:
INSTALLING MAPS
1) ONLY three names are available so as to be recognized by Garmin: gmapprom.img gmapsupp.img or gmapsup2.img. (Gmapbmap.img is the base map of whole world so don't use this name except if you don't want a base map). so use one of these names for the maps. So only three different named maps can be used at the same time.
2) Then copy .img file to e/Garmin folder
nato greš v Garmina/tools/manage my data/map sets , spodaj klikneš na MapSource in si izbereš karte ki jih želiš uporabljati.

AlesSLO ::
Tudi meni ne gre posodobit.
Sem probal preko računalnika in preko telefona (*#0000#)
Sem probal preko računalnika in preko telefona (*#0000#)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: AlesSLO ()

WaterBoy ::
Sam ne vem no. Ko js povežem telefon in računalnik se mi tam ko je slikica telefona kaže kolk je še baretije in placa na kartici in tudi kolendar se izpiše. Kot sm vidu na sliki se ni povezalo čisto verdu.

hotlips ::
Živjo, nisem ziher, samo ne bi bilo prvič, da imajo telefoni pri simobilu, kot partnerju vodafona, v osnovi mal predelan firmware, tako da bolj odgovarja storitvam, ki jih ponuja vodafone. Tako da bi znala bit težava v tem, samo govorim čist na pamet.

Urc ::
Verjetno se ga da "Unbrick-at". To pomeni da nimaš Vodafone menija, ampak imaš original meni, kakor ima Mobitel-ova Nokia. Verjetno imate kakšno bližnjico na Vodafone Live zdaj, ne ?

Bistvu nimam nič takega ... edino en program(si-vodafon) .. če odpreš lahko ibiraš med štiri podmeniji:Vodafon live(odpre ti v brskalniku), horoskop, sms chat pa sms stanje ... na prejšnjem telefon sem imel isto naloženo ta program pa mi je posodbil telefon in program je ostal na telefonu ... res da je bil sonyericsson.

Ok, danes sem imel končno priložnost malo bolje preizkusiti navigacijo na tejle Nokiji, ko sem potoval na drugo stran Slovenije. Moram reči, da sem bil totalno razočaran. Doler sem šibal po avtocesti je bilo vse ok. Tudi opozarjanje na radarje je delalo in vse... Ampak kakor hitro so se začeli odcepi je še šlo skozi enega ali dva nato pa je enostavno vrglo iz programa na "namizje" in konec... Menda sem ponovno pognal tega Garmina enih 20x nato pa obupal. Fora je v tem, da nekje drugič ali tretjič, ko bi se moralo oglasiti glasovno vodenje je samo zašumelo in nato konec. Če bi izključil glasovno vodenje bi verjetno delalo. Žal nisem imel več volje. Najraje bi bil vse skupaj vrgel skozi okno. Pa še tisti ceneni nosilec, ki sem ga pred dnevi dobil je enostavno razpadel na dva dela. 
Bom poskusil vse skupaj zbrisati in ponovno naložiti cel Garmin, če bo kaj pomagalo. Zanimivo je to, da je pred dnevi na krajši lokaciji (ene pol ure) delal Garmin še ok.
LP

Bom poskusil vse skupaj zbrisati in ponovno naložiti cel Garmin, če bo kaj pomagalo. Zanimivo je to, da je pred dnevi na krajši lokaciji (ene pol ure) delal Garmin še ok.
LP

No, tudi jaz sem včeraj imel možnost prvega malo daljšega testa, pa mi je deloval brez problema... Tako na avtocesti kakor tudi po nekih čudnih stranpoteh :)
Šel sem iz MB do CE, nato skoz laško do Metlike, v Lj in nazaj v Mb. Je pa res, da še kar precej baterijo troši... Razen tega je pa delal BP.
Lp
Šel sem iz MB do CE, nato skoz laško do Metlike, v Lj in nazaj v Mb. Je pa res, da še kar precej baterijo troši... Razen tega je pa delal BP.
Lp

fanki ::
telefoni pri simobilu se ne dajo posodabljat, sem mel SE od simobila in ga nisem mogel posodobiti čeprav so ble na voljo

Se da ... jaz sem mel SE P1i pa se posodbil brez problema ... Kaj lahko nardim zdaj da bom posodbil?

Spremenit morš product code da ga prepričaš da si od kje drugje, na dailymobile maš dost tega, sam morš pobrskat po forumu, pazi da vzameš pravo barvo da se bo barva media bara ujemala ;)

No, tudi jaz sem včeraj imel možnost prvega malo daljšega testa, pa mi je deloval brez problema... Tako na avtocesti kakor tudi po nekih čudnih stranpoteh :)
Lp
Pa si aktivno uporabljal usmerjanje ali si samo prikazoval lokacijo na karti? Katere karte vse imaš naložene?
LP

delfinus ::
Tudi meni usmerjanje dela brez problema. Nisem naletel na nobeno tezavo. za Slovenijo uporabljam Adria Route mapco, za Evropo pa pac City navigator 2009. Preglej, ce imas v nastavitvah usmerjanje prirejeno na avto/moto in da te vedno da na cesto. Glasovno usmerjanje je blo pri meni zelo natancno in ob pravem casu. Edino kar je bil problem je, da Garmin ne ve za vse ulice, da so v resnici to enosmerne ulice. To je pa bolj kot ne problem klasifikacije ulic v programu.
lp, D.
lp, D.

Sedaj sem izklopil GPS anteno in dal simuliranje rute. Prva točka je ok, ko pa bi moral dobiti opzorilo za naslednjo točko, da naj zavijem pa enostavno vrže na namizje. Če nato ponovno poženem Garmina vidim, da je v osnovi ruta še vedno aktivna in lahko izberem Ustavi ali Obvoz oz. grem na Ogled zemljevida. Sinoči sem ponovno naložil Garmina in karte Adria Route, Slotopo in City navigator 2009 ter s Mapsource želeno prenesel na telefon.
Resnično ne vem več kaj narediti... Možna uporaba Garmina je bila ena glavnih prednosti, da sem sploh nabavil ta telefon.
LP
Resnično ne vem več kaj narediti... Možna uporaba Garmina je bila ena glavnih prednosti, da sem sploh nabavil ta telefon.

LP

Malo sem še pobrskal in ugotovil, da ima te težave kar nekaj uporabnikov. Fora je v tem, da navigacija deluje, če je telefon v tem času pokonci in ne v vzdolžnem položaju. Torej portrait in ne landscape. Sem vse naložil čisto na sveže in dal gor samo Adria route in poskusil pognati eno ruto. Ko sem imel telefon v portrait položaju je uspešno napovedal naslednji odcep, če pa sem obrnil in poskusil ponovno pa takoj crashne.
Upam, da bo prišel ven kakšen popravek, ker je malo hecno tole...
LP
Upam, da bo prišel ven kakšen popravek, ker je malo hecno tole...

LP

Kaj in kako naj naredim, da bi lahko na telefonu uporabljal tale program Free-iSMS :
http://blogen.junnikokuki.com/2009/03/i...
http://blogen.junnikokuki.com/2009/03/i...

Potrebno bo podpisati in potem boš lahko naložil. Glede podpisovanja ti bo kdo drug pomagal. Sam sem zaprosil na neki kitajski strani za certifikat in key in nato lahko podpišem in naložim neko aplikacijo. Poglej na www.dreamstrikes.com/ (hvala refosk).
Sem pa našel eno dobro in preprosto štoparico, če še koga zanima:
https://www.creabros.fi/cms/index.php?i...
LP
Sem pa našel eno dobro in preprosto štoparico, če še koga zanima:
https://www.creabros.fi/cms/index.php?i...
LP
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nokia E52 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 85286 (43301) | mailer |
» | Nokia X6 firmware updateOddelek: Mobilne tehnologije | 2657 (2079) | krneki0001 |
» | HTC Tattoo - Simobil (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 36103 (17258) | errhec |
» | Nokia E66/E71 (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 11237 (5420) | MrAs |
» | [fork] GPS v telefonu ali Garmin - kaj je bolje (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 12713 (11954) | bond007 |