Forum » Mobilne tehnologije » Nokia 5800 XpressMusic
Nokia 5800 XpressMusic
gregyk ::
sulaco, kako to, da si ga naročil v UK? Kaj je narobe s tem:
http://www.nokia.si/link?cid=EDITORIAL_...
Za enega takega dobiš 5 takih kot ga je kupil Sulaco. Torej se mi dozdeva kaj je narobe s tem 'originalnim' ...
EDIT: Pa še to - zraven UK - kitajskega za manj kot 10€ dobiš še avto polnilec ...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gregyk ()
delfinus ::
Pa se prav solidne izdelave je nosilec, drzi kot pribit, nastavljiv je v vse smeri. Sem poskusil cez vikend peljat sebe pa tale svoj mobi na en Garmin izlet :). No midva s Sulacom imava verjetno samo nastavek za telefon drugacen. Nosilec s priseskom je pa enak.
lp, d.
lp, d.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delfinus ()
e-marko ::
Sem naročil tudi sam tale nosilec in bom videl kako se obnese.
Imam pa vprašanje glede navigacije. Pri tem sem čisto "frišen"...
Naložen imam Garmin Mobile XT 5.00.30 + karta Adriaroute 2.20 in dela ok. Ampak tole je samo za Slo in južno. Če grem npr. v Avstrijo bi potreboval npr. Garmin City Navigator Europe NT 2009.1. Je tako ali ne?
Mogoče kakšen nasvet kako usposobiti oboje na tej 5800? Poskusil sem Mapsource in prenesel mape na napravo ampak kako naprej? Kako to sedaj usposobiti na 5800? Hvala.
LP
Imam pa vprašanje glede navigacije. Pri tem sem čisto "frišen"...
Naložen imam Garmin Mobile XT 5.00.30 + karta Adriaroute 2.20 in dela ok. Ampak tole je samo za Slo in južno. Če grem npr. v Avstrijo bi potreboval npr. Garmin City Navigator Europe NT 2009.1. Je tako ali ne?
Mogoče kakšen nasvet kako usposobiti oboje na tej 5800? Poskusil sem Mapsource in prenesel mape na napravo ampak kako naprej? Kako to sedaj usposobiti na 5800? Hvala.
LP
...somebody, somewhere...
urosh ::
Ja. Potrebuješ evropo. Za srbijo in črno goro pa SCG route. In potem si iz prave mape izbereš prava področja (ki jih želiš) in jih uploadaš na telefon. Seveda pa jih moraš tudi odkleniti... Vsako karto posebej.
Lp
Lp
kapNemo ::
Kaj mi lahko kdo pove, kako se dobavljajo ti mobiteli? Ker bi ga rad sprobal v živo, da vidim, kako bi me motile določene "pomanjkljivosti". In ga v končni fazi seveda kupil. To mislim za Mobitel, ker če ga bom vzel, ga bom vzel na naročnino. Pa se mi ne da vsaki dan tja klicat pa spraševat, če ga že majo.
Lp
Lp
refosk ::
Uspešno sem naložil garmina xt , moram povedat da sem zadovoljen s telefonom. Igral sem se cel dan pa sta še vedno bile dve črtici za baterijo. Imam pa naslednji problem: v službi se povežem na open wlan, vendar povezave potem ne morem prekiniti (nastavitve-povezovanje-omrežje wlan-možnosti-prekini povezavo wlan). Ko grem ven iz stavbe mi telefon najde še nekaj drugih open omrežij vendar če se hočem konektat na katerokoli drugo omrežje (službeno omrežje je še vedno dosegljivo), mi telefon javi POVEZAVA WLAN ŽE AKTIVNA. PREKINITE JO IN POSKUSITE ZNOVA.
Je zo morda bug?
Je zo morda bug?
Wad@ ::
Hm, mene pa zanima kateri player uporabljate kaj za glasbo/video, ker od nokie pač ne pozna playlista...in razporedi use datoteke s telefona po abecedi v player.
Pa še to, a tiste mape ki so na kartici (pa tudi na polnilniku telefona), se lahko izbriše ali ne? Zanimivo mi je to, ker recimo na telefonu so v slovenščini na PCju pa se imenujejo v angleščini..kar mi zbuja dvome al naj jih izbrišem ali so kako drugače pomembne.
Pa še to, a tiste mape ki so na kartici (pa tudi na polnilniku telefona), se lahko izbriše ali ne? Zanimivo mi je to, ker recimo na telefonu so v slovenščini na PCju pa se imenujejo v angleščini..kar mi zbuja dvome al naj jih izbrišem ali so kako drugače pomembne.
dunker ::
Prebral sem zadnjih par strani, pa nisem nikjer zasledil točnega podatka, kakšen je najboljši način za update softvera na Nokii 5800 ... iz drugih virov sem pa slišal že preveč različnih variant. Lahko nekdo na hitro povzame, kako je najbolje posodobit ta telefonček? Hvala!
edge540 ::
Vpiši *#0000#, pojdi možnosti in preveri posodobitve. To je to, če je kaki update ti ponudi inštalacijo. Samo ne sme ti vgasnit vmes, prej napolni baterijo ali pa delaj to na kablu.
Kabl pa na rčaunalnik. Preko telefona ni rečeno, da ti ponudi posodobitev... Vsaj pri meni in še nekaterih tukaj je bilo tako...
Če pa maš nokia software updater na rač, pa kabl, pa gasa. In če je dela 100%
Če pa maš nokia software updater na rač, pa kabl, pa gasa. In če je dela 100%
Sem se kar preko USB kabla povezal na računalnik in se bom zadeve lotil preko Nokia PC Suite. Trenutno delam back-up.
Torej, samo naredim back-up, poženem Nokia Software Updater ter po potrebi restoram podatke iz prej narejenega back-upa? Telefon imam obenem ves čas priključen na polnilec, da ne bo kkšnih neljubih presenečenj z baterijo ...
Torej, samo naredim back-up, poženem Nokia Software Updater ter po potrebi restoram podatke iz prej narejenega back-upa? Telefon imam obenem ves čas priključen na polnilec, da ne bo kkšnih neljubih presenečenj z baterijo ...
Takole, telefon sem posodobil, ni mi bilo treba restorat niti back-upa. Zadeva je očitno posodobljena, saj lahko pri fotografiranju izberem tudi prednjo kamero.
However, ko tapnem na začetnem zaslonu "Iskanje: internet in Moja vsebina", dobim sporočilo "Sistemska napaka" in rdeč klicajček. Prav tako nikjer ne najdem tistega slovarja, ki sem ga že kdaj zasledil v debatah o updejtu ... Ima kdo kakšno idejo, v čem bi bil trik? Še posebi bi se rad znebil tistega sporočila o sistemski napaki ...
However, ko tapnem na začetnem zaslonu "Iskanje: internet in Moja vsebina", dobim sporočilo "Sistemska napaka" in rdeč klicajček. Prav tako nikjer ne najdem tistega slovarja, ki sem ga že kdaj zasledil v debatah o updejtu ... Ima kdo kakšno idejo, v čem bi bil trik? Še posebi bi se rad znebil tistega sporočila o sistemski napaki ...
Bor H ::
Yup, tut men je neki stvari updejtal (slovarje sm mel, nisem mel recimo searcha možnost vklopt) tko da reset/restore :)
Takole, zrihtano, vraga, to je bila pa cela bitka. Ampak v končni fazi mi je nekako uspelo, da vse deluje in da nisem izgubil (po dosedanjih preiskavah) čisto nobenega podatka. Je pa mobilnik OBČUTNO hitrejši in mislim, da to ni nek placebo efekt ...
Kla_Man ::
dunker, če si boš vklopil tole: Meni - Nastavitve - Osebno - Teme - Splošne Teme - Možnosti - Učinki teme - Pa itak, vključeno, ti bo mal počasnej mogoče delal vendar je zadeva res huda lepi učinki so...
WaterBoy ::
Ni treba pretiravat. Resno. Je lepše za pogledat, sam pa res da telefon malo počasneje dela.
Potrebujem še malo pomoči pri navigaciji ne tem telefonu...
Če prenesem karte (City Navigator)s pomočjo Mapsource ali to pomeni, da moram vsakič prenesti vse karte naenkrat ali lahko postopoma dodajam posamezne države oz. področja? Ker sem dodal npr. Avstrijo in potem ni našel več Slovenije in ko sem dodal Slovenijo ni našel več Avstrije?! Hec je, da izberem neko shranjeno pot in takrat se Garmin enostavno zapre brez kakršnegakoli opozorila.
Če sem torej dodal Slovenijo na novo s pomočjo Mapsource potemtakem imam sedaj gor karto Slo iz City Navigatorja in ne več tisto karto iz Adriaroute 2.20? Kako naj tole poštimam, da bo ok?? Prosim za pomoč. Hvala.
LP
Če prenesem karte (City Navigator)s pomočjo Mapsource ali to pomeni, da moram vsakič prenesti vse karte naenkrat ali lahko postopoma dodajam posamezne države oz. področja? Ker sem dodal npr. Avstrijo in potem ni našel več Slovenije in ko sem dodal Slovenijo ni našel več Avstrije?! Hec je, da izberem neko shranjeno pot in takrat se Garmin enostavno zapre brez kakršnegakoli opozorila.
Če sem torej dodal Slovenijo na novo s pomočjo Mapsource potemtakem imam sedaj gor karto Slo iz City Navigatorja in ne več tisto karto iz Adriaroute 2.20? Kako naj tole poštimam, da bo ok?? Prosim za pomoč. Hvala.
LP
Tudi jaz tako nekako dojemam fiziko kako se updejta. Namrec vedno pri updejtu naredi novo IMG datoteko in v njej so mape, ki si jih dolocil v mapsourcu, povozi pa IMG, ki je bil prej na telefonu. Sicer pa imas lahko do tri + tisto zastonjsko mapo na telefonu.
Kar se tice City Navigatorja 2009 je veliko bolj okrnjen za Slovenijo kot pa je to mapa za Slovenijo znotraj Adria Route 2.20. Tako, da je za dobro navigacijo potrebna kombinacija obeh.
lp, d.
Kar se tice City Navigatorja 2009 je veliko bolj okrnjen za Slovenijo kot pa je to mapa za Slovenijo znotraj Adria Route 2.20. Tako, da je za dobro navigacijo potrebna kombinacija obeh.
lp, d.
Sicer pa imas lahko do tri + tisto zastonjsko mapo na telefonu.
Tole mi ni čisto jasno kaj in kako si mislil?
Kako bi naj torej naštimal, da bi imel mape Slo in južno od Adria Route in ostalo (Avstrija, ...) od City Navigatorja? Se to sploh da?
LP
Jaz sem naredil na enostaven način.
V Garminu na računalniko imaš več map. Adria, europe, .. V levem zgornjem kotu. Idi na mapo izberi kar želiš, izberi drugo mapo in lokacije, in to ponovi za vse, ki jih želiš imeti. Potem to vse skupaj pošlji na telefon.
Je bilo tako težko?
V Garminu na računalniko imaš več map. Adria, europe, .. V levem zgornjem kotu. Idi na mapo izberi kar želiš, izberi drugo mapo in lokacije, in to ponovi za vse, ki jih želiš imeti. Potem to vse skupaj pošlji na telefon.
Je bilo tako težko?
aja, pa lahko maš dosti več kot 3 + 1 mapo... Že samo jaz imam adria + topo + scg + europe + marine
Hvala! Sem poštimal kaj je narobe! Nisem imel na PC-ju naloženo AdriaRoute. Sedaj sem instaliral še to in takoj vidim spremembo v MapSource.
LP
LP
V tej kombinaciji so lahko tri mape, npr. v primeru, da NE zelis vedno kompletno vse mape shranit pod enim IMG fajlom.
1. gmapsupp.img + gmapsupp.unl (npr. Adria Route)
2. gmapsup2.img + gmapsup2.unl (npr. City Navigator)
3. gmapprom.img + gmapprom.unl (npr. South East Asia)
Kako se to naredi? Ce je na GSM ze ena mapa jo je treba najprej preimenovat v gmapsup2.img isto kljuc, nato preko mapsource nalozis novo mapo, ki se avtomaticno posname kot gmapsupp.img. Ce zelis se tretjo mapo pa moras spet to mapo preimenovat v gmapprom.img, ker tretja bo spet avtomaticno gmapsupp.img, ko se bo preko mapsourca poslala na GSM. Tko nekak, se slisi komplicirano, ampak ni.
Da se pa seveda tudi vse v en IMG file instalirat mape. To priporocam predvsem za tiste mape, ki so najpogosteje v uporabi. Ostale mape pa potem dajes gor in dol kot pac rabis in potujes po svetu.
lp, d.
1. gmapsupp.img + gmapsupp.unl (npr. Adria Route)
2. gmapsup2.img + gmapsup2.unl (npr. City Navigator)
3. gmapprom.img + gmapprom.unl (npr. South East Asia)
Kako se to naredi? Ce je na GSM ze ena mapa jo je treba najprej preimenovat v gmapsup2.img isto kljuc, nato preko mapsource nalozis novo mapo, ki se avtomaticno posname kot gmapsupp.img. Ce zelis se tretjo mapo pa moras spet to mapo preimenovat v gmapprom.img, ker tretja bo spet avtomaticno gmapsupp.img, ko se bo preko mapsourca poslala na GSM. Tko nekak, se slisi komplicirano, ampak ni.
Da se pa seveda tudi vse v en IMG file instalirat mape. To priporocam predvsem za tiste mape, ki so najpogosteje v uporabi. Ostale mape pa potem dajes gor in dol kot pac rabis in potujes po svetu.
lp, d.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delfinus ()
Kaj mogoče kdo obvlada konvertanje videa za ta telefon? Po možnosti tudi integriranje podnapisov ...
TNX
TNX
Najprej AVI ReComp za dodajanje podnapisov in nato še OJOsoft Total Video Converter za pretvorbo v mp4 (PC standard quality).
Tako sem poskusil sam en film in dela super.
LP
Tako sem poskusil sam en film in dela super.
LP
Kaj mogoče kdo obvlada konvertanje videa za ta telefon? Po možnosti tudi integriranje podnapisov ...
TNX
Uporabi Total Video Converter - ti v enem koraku integrira podnapise in konvertira v primeren format.
Lahko poveš kako v enem koraku integrira podnapise? Ker ne najdem te opcije. Poskusil sem s filmčkom in enako poimenovanimi podnapisi in ni šlo. Hvala.
LP
P.S.: Zunaj je tudi Garmin Mobile XT 5.00.40, če je kdo spregledal.
LP
Lahko poveš kako v enem koraku integrira podnapise? Ker ne najdem te opcije. Poskusil sem s filmčkom in enako poimenovanimi podnapisi in ni šlo. Hvala.
LP
1. potegneš film v TVC okno (govorim za verzijo 3.12)
2. izbereš MP4 Mpeg4 format (če se prav spomnim, sem mal pozabil)
3. klikneš gumb 'advanced'
4. spodaj kjer piše 'subtitle' izbereš podnapis (lahko potem na 'settings' urediš še velikost, font, itd ...)
5. pritisneš 'convert now'
6. to je to
Aha, kot kaže imava različne verzije programa. Isto ime, drugače pa različne firme. Bom preveril še tvojo inačico od effectmatrix software.
LP
LP
Kla_Man ::
e-marko, jaz sem tvoj program AVI ReComp probal pa odlično dela, sedaj pa še s tem programom v mp4 konvertiram: http://www.techiechips.com/convert-movi...
potem pa upam da bo delovalo. Naj bi
Enkrat drugič se bom pa tvojega nasveta, gregyk, z Total Video Converter-jem lotil, saj je super da imaš v enem programu tako konvertiranje formata, kot tudi nalaganja podnapisov. Veliko manj časa verjetno vzame... Upam da bo tudi to delovalo. Hvala za pomoč, super ste!
potem pa upam da bo delovalo. Naj bi
Enkrat drugič se bom pa tvojega nasveta, gregyk, z Total Video Converter-jem lotil, saj je super da imaš v enem programu tako konvertiranje formata, kot tudi nalaganja podnapisov. Veliko manj časa verjetno vzame... Upam da bo tudi to delovalo. Hvala za pomoč, super ste!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Kla_Man ()
Hmm, meni 5.0040 ne zalaufa na Nokiji, sem moral it nazaj na 5.0030, je komu uspel in kako?
Meni tudi ni uspelo... :S
Mam pa en drugi problem: instaliral sem si neke drugačne teme na N5800 potem pa so mi izginile 4 ikone za bližnjice (na desktopu sem uporabljal način za bližnjice). Naredil sem backup, pa nič. Še enkrat sem si namestil zadnjo verzijo firmwera preko Nokia Software Updater, pa nič. Sedaj na desktopu ne dela niti tipka za klicat (ne morem klicat na Mobitelov klicni center) pa za imenik. Zanimivo, da mi ni zbrisalo vseh aplikacij z mobitela. Zdaj odstranjujem vse aplikacije ročno, potem bom še enkrat namestil novi firmware. Druga nimam pojma, kaj bi še lahko. Ampak res ga nočem nest na servis :S
Kaj mi lahko kdo pomaga in pove, kako naj resetiram mobitel?
TNX, kapNemo
Mam pa en drugi problem: instaliral sem si neke drugačne teme na N5800 potem pa so mi izginile 4 ikone za bližnjice (na desktopu sem uporabljal način za bližnjice). Naredil sem backup, pa nič. Še enkrat sem si namestil zadnjo verzijo firmwera preko Nokia Software Updater, pa nič. Sedaj na desktopu ne dela niti tipka za klicat (ne morem klicat na Mobitelov klicni center) pa za imenik. Zanimivo, da mi ni zbrisalo vseh aplikacij z mobitela. Zdaj odstranjujem vse aplikacije ročno, potem bom še enkrat namestil novi firmware. Druga nimam pojma, kaj bi še lahko. Ampak res ga nočem nest na servis :S
Kaj mi lahko kdo pomaga in pove, kako naj resetiram mobitel?
TNX, kapNemo
Hmm, meni 5.0040 ne zalaufa na Nokiji, sem moral it nazaj na 5.0030, je komu uspel in kako?
Po kopiranju na telefon moraš program še inštalirat. Greš na - aplikacije - upr. datotek - pomnil. kartica E - in čisto spodaj je GarminMobileXT.sis ki ga zaženeš da se inštalira čez prejšnjo verzijo. In to je to.
Hmm gregyk, hvala za nasvet, tega rocnega starta nisem se poskusil. Ceprav pri 5.00.30 to ni potrebno manualno naredit. 5.00.30 verzija sama opozori, da se nahaja na tel. GarminXT. Morda ima 5.00.40 kej narobe v avtostartu, da telefon tega ne prepozna.
lp, d.
lp, d.
kapnemo,
ce gres v Settings\Personal\Home screen\Home Screen Theme ..... imas izbrano Shortcuts bar? Ce je Basic ikon ni.
ce gres v Settings\Personal\Home screen\Home Screen Theme ..... imas izbrano Shortcuts bar? Ce je Basic ikon ni.
sulaco ::
Jaz sem si pa naložil mapsource. Potem na AR narišem routo in jo želim prenesti na Garmin-a (opcija send to GPS), ampak v GarminuXT jo potem ni??
Ima kdo več izkušenj ??
Tnx, LP
Ima kdo več izkušenj ??
Tnx, LP
samek ::
A mogoče kdo ve kako bi zvedu MAC naslov wlan mrežne kartice? Nekako sem zvedu, da moram najdit kodo, ki jo vtipkam. A ima mogoče kdo kakšen link, kjer bi ble te kode zbrane?
Hvala!
lp
Hvala!
lp
/dev/null
Aha na škatlo pa res nisem pogledu. Drugač sem pa odtipkal *#62209526# in ti izpiše MAC naslov.
Zdej mam en problem s GPSjem. Sploh nič ne najde. A je to zato, ker nimam GPRS prenosa podatkov? A je to obvezna zadeva, če hočeš notranji GPS uporabljat? Ker prek wirelessa pa vidm, da se sploh noče povezat na supl.nokia.com (AGPS). Predvidevam zato, ker to glede na lokacijo oddajnika določi lokacijo..
Drugač mam pa še en zunanji GPS modul preko bluetooth, prek katerga pa dokaj hitro in brez problemov najde.
Edit: Drugač pa probavam s to aplikacijo, ki je že prednaložena na telefonu. Predvidevam, da tudi če bi Garmin naložu, bi blo verjetno isto. Ali se motim?
Zdej mam en problem s GPSjem. Sploh nič ne najde. A je to zato, ker nimam GPRS prenosa podatkov? A je to obvezna zadeva, če hočeš notranji GPS uporabljat? Ker prek wirelessa pa vidm, da se sploh noče povezat na supl.nokia.com (AGPS). Predvidevam zato, ker to glede na lokacijo oddajnika določi lokacijo..
Drugač mam pa še en zunanji GPS modul preko bluetooth, prek katerga pa dokaj hitro in brez problemov najde.
Edit: Drugač pa probavam s to aplikacijo, ki je že prednaložena na telefonu. Predvidevam, da tudi če bi Garmin naložu, bi blo verjetno isto. Ali se motim?
/dev/null
Zgodovina sprememb…
- spremenil: samek ()
Da najde satelite traja en cas. Odvisno je kje si. Ce si v zaprtem prostoru ne bo nic. Moras ven pa pocakat minutko, mogoce 2, pa najde. Bodi pa lepo postavljen, da gledas mapo na Nokia Maps. Svetujem tudi uporabo Garmina je dosti boljsi, funkcionalnejsi kot je to po defaultu od Nokie. Meni najde Garmin satelite nekje povprecno v 30s.
Če pa imaš vklopljen Agps, pa ti jih najde v 5s. Brez tega mi jih je iskal med minuto in tremi...
Koliko točno pa uporabi prenosa ta AGPS?
Drugače pa ja, malo sem se razvadu s tem GPS modulom, ki najde satelite v max. 30s. Sem počakal 2min in je našlo. V hiši v zgornjem nadstropju pri oknu mi je pa našlo v okoli 8 min.
lp
Drugače pa ja, malo sem se razvadu s tem GPS modulom, ki najde satelite v max. 30s. Sem počakal 2min in je našlo. V hiši v zgornjem nadstropju pri oknu mi je pa našlo v okoli 8 min.
lp
/dev/null
hehe
po mojih izkušnjah kolkir sem gledal je nekje 2kb.
Lahko pa statistiko prenosa daš na 0, pa se povežeš. Če si ga ravnokar uporablja, ti nebo porabil nič, če pa ga en čas nisi, pa nekaj malega pokuri. Zdi se mi, da je bilo to 2Kb. To pri đabestu ali orto u nulo v bistvu nima veze, pri ostalih pa ta prenos tudi ne pomeni neke hude dodatne cifre na računu...
lp
po mojih izkušnjah kolkir sem gledal je nekje 2kb.
Lahko pa statistiko prenosa daš na 0, pa se povežeš. Če si ga ravnokar uporablja, ti nebo porabil nič, če pa ga en čas nisi, pa nekaj malega pokuri. Zdi se mi, da je bilo to 2Kb. To pri đabestu ali orto u nulo v bistvu nima veze, pri ostalih pa ta prenos tudi ne pomeni neke hude dodatne cifre na računu...
lp
WaterBoy ::
Je možno naredit tako da pri tistem mini meniju namesto interneta direktno oprero zažene?
Hvala
Hvala
buneech ::
Aha na škatlo pa res nisem pogledu. Drugač sem pa odtipkal *#62209526# in ti izpiše MAC naslov.
Če pogledaš na tipkovnico (ne qwertz) na mobitel, vidiš da je 62209526 = MAC_WLAN :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nokia E52 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 84904 (42919) | mailer |
» | Nokia X6 firmware updateOddelek: Mobilne tehnologije | 2649 (2071) | krneki0001 |
» | HTC Tattoo - Simobil (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 35968 (17123) | errhec |
» | Nokia E66/E71 (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 11199 (5382) | MrAs |
» | [fork] GPS v telefonu ali Garmin - kaj je bolje (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 12566 (11807) | bond007 |