» »

Nokia 5800 XpressMusic

Nokia 5800 XpressMusic

««
61 / 81
»»

denabiker ::

5230 je osnovni model. Ljubi bog še WIFI-ja nimaš. Kamera mora biti verjetno pod od podna, ker je že pri 5800 na meji, pri 5230 pa komaj 2M pa še brez fleša. Pa še brez autofocusa. Neuporabno.
Kolikor sem slišal je slabši zvok oz. zvočnik

Zgodovina sprememb…

C_AGUILERA ::

5230 nima se GPSa, 3G oziroma UMTS omrezja, pa se kaj bi se naslo..zato je pa cenejsa.
<333333 http://www.youtube.com/watch?v=wwCykGDEp7M&sns=fb

TribesMan ::

Kristus Marija kolk enih dezinformacij...

Preberite si malo:

http://www.gsmarena.com/nokia_5230-2909...

Ima UMTS, ima GPS.
Low budget varianta sam tistih 70EUR je pa vreden.
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

matejmesar ::

Iz prve roke...

Res nima wifi, ima pa vse ostalo.

Fotkič je pač bogi, ampak kvalitetnih slik za moje pojme noben telefon ne dela. Ko hočem slikat, vzamem s seboj DSLR (ne, ni mi težko tovorit par kil opreme za solidno fotko). Wifi sem do sedaj imel v zadnjih 5 letih na vseh telefonih, pa sem zadevo uporabil le morda 4x. 1GB prenosa podatkov mi je čez glavo zadosti za moje potrebe. Verjamem pa, da se najdejo tudi taki, ki zadevo res potrebujejo. Tudi slik sem s telefonom naredil v celi zgodovini morda 10. (Ja, sem eden tistih, ki ne potrebuje fotkiča na mobitelu). Mi pa navigacija pride zelo prav.
Torej jaz sem dobil za teh 70 eur vse, kar potrebujem in mi telefon za 300, 400 ali 600 eur ne bi prinesel nobenega napredka.

Kdor pa potrebuje manjkajoče zadeve, pa verjamem, da se mu zdi telefon zanič. Ampak takih je za moje pojme zelo malo.

LPM

amacar ::

da nima wifija, to mu je za zamerit, ker to je res ena izmed pomembnejši fumkcij, saj imaš danes že v vsaki gostilni wifi in se lahko povežeš, pa ti strani hitro odpira, pa tudi veliko uporabnih programov temelji na njem. Drugače pa, zraven nimaš usb-ja, kar je spet sranje, saj če ga kupiš daš tam 15EUR, potem ni spominske kartice (da kupiš 8gb kot ima nokia 5800), je spet 20EUR, zraven ni niti stylusa. Glede fotoaparata, je pa tak vseen, noben ni kvalitete, saj že en 5 let star digitalc boljše od vse mobitelov naredi. Imaš pa nizko ceno, in vsaj nek OS za katerega maš morje aplikacij, ker za tako ceno prodajajo, lg, samsung... samo sranje z nekim custom OS-jem. Za mene osebno bi bil to bestbuy v tem cenovnem razredu. Ga pa dans sestra dobi, pa bom videl še, kakšna je izdelava, slike iz fotoaparata, zaslon in primerjal z mojo 5800

BCSman ::

Samsung je za odpadnike, ta pametni se vežejo dve leti za neko nokio, ki nima niti wlana.

če mene vprašaš je nokia fino zaspala glede na konkurenco. Samsungi, HTC-ji,...samo letijo ven novi modeli, vedno boljši, taksni in drugacni za vsak okus, z različnimi OS itd.

ja, pa ne za ceno,70EUR, za to dobiš razne corbyje, od htc-ja pa sploh ni nič v tem segmentu.

Pesimist ::

Jaz tudi grem dans po eno 5230 verjetno. Za mati bo ze dovol. Za mene pa da malo probam kak toucscreen sploh deluje. Ker ce je taki ko na raznem Garmin nuvi 350. Te je to apfal produkt.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Pesimist ()

Bor H ::

Če mati pišejo smse na sistem "hudiča, kje je že R?" potem lahko mimo usekaš.

marley01 ::

Pozdravljeni poznavalci.

Kakšna je razlika med Nokio 5800navigation editim in 5230? glede na to pa pride 5230 70eurov, jaz pa sem dal na 5800 230 pred 4mesci?
Sem mimo brcnil... al je 5230 slabsi?

po hardwaru sta ista, če si kupil nokio 5800 predvsem zaradi navigacije in ne uporabljaš wlana, ti je vseeno za fotoaparat in videoklice, si se fejst zasral, saj sta telefona zelo podobna. No v paketu sicer tudi ni palčke, ter nima lučke. Sedaj je pa tak navigacija zastonj, za oba modela.

marley: poglej na gsm areno, načeloma je razlika v priloženi kartici, v kvaliteti kamere in v wifiju

Steinkauz ::

Checking Windows version ...
Windows version: Microsoft
Searching for JAF install location ...
Saved winscard.dll to: C:\Program Files (x86)\ODEON\JAF\winscard.dll
ERROR: Not supported Windows version

Am a je komu ratal zrihtat na windows 7 x64 tale jaf da menjam product code.

Oziroma ko probam potem zagnat jaf:
Can't load WinSCard.dll

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Steinkauz ()

Mislim da na x64 ne laufa, vsaj včasih vem da ni.

Steinkauz ::

A pizda. Bom jutr pr kolegu pol.

Ok telefon sem probo. SMSe se da kr fajn pisati. Drugace pa je ta telefon, ta sistem, ta toucscreen ekran za mene totalno "NO GO"
Enega bom sicer vseeno mel, tak da upam da so kapacitivni bolsi. Toti induktivni so mi "NO GO" vsaj z navezo Nokia symbian.

Kakšen argument? Ker glavna slabost je pomanjkanje multitucha in kao da so trši, še kej druzga problem?

Slidanje v imeniku je zakurac. Ker nemorem z prstom dobro slidat, ker se ensotavno pripika. Zato sem mogo obrnit prst pa delno z nohtom slidat. Tudi to se mi ne dopade, da moras pritiskat na ekran. Kaj je to steklo cez? Vsej po obcutku in obnasanju bi reko da.

Mam tudi garmina 350, kateri je pravtako induktivni in ima drugacno povrsino. Bolj mehko, skoraj ko neka folja. Da se pa cisto fajn slidat.

Jaz tak merim na HTC. Bodisi legend ali desire.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Pesimist ()

Ja, v imeniku je dost problem ker je slider dost ob robu, ampak to se navadiš. Se mi pa zdi da je, vsaj na 5800, dost mehek zaslon.

DamijanD ::

Steinkauz je izjavil:

Checking Windows version ...
Windows version: Microsoft
Searching for JAF install location ...
Saved winscard.dll to: C:\Program Files (x86)\ODEON\JAF\winscard.dll
ERROR: Not supported Windows version

Am a je komu ratal zrihtat na windows 7 x64 tale jaf da menjam product code.

Oziroma ko probam potem zagnat jaf:
Can't load WinSCard.dll

Poskusi nastavit, da ti laufa kot v XP sp3

Sej je kinetic scrolling, tak da ni problema s scrolanjem, niti v imeniku, je pa men osebno ekran čist zadovoljiv in ne vidim razlike z nokia 5800. Rabiš pa seveda nekaj časa, da se privadiš

ppeterlin ::

amacar je izjavil:

aja, martinceq, nism mislo kavelca za palčko, temveč en na zadnjem pokrovčku , ki se zatakne za rob.

Glede aplikacij, js v zadnjem času veliko uporabljam clicker (za upravljanje pc-ja preko wifija), flipfont (sicer je že staro, a sem dobil 40 fontov in je kr zanimivo menjat pisave)

Hojla!

Včeraj sem si inštaliral Sailig Clicker, vendar pa ne najdem scripte za upravljanje MulticastTV-ja :S

Ima kdo to Scripto? Ker jo nikjer ne najdem ne na sailing.com ne na googlu...

LP

5er

Mare3 ::

Ali obstaja kakšen program za TV na mobitelu kot naprimer mobilna tv ampak ker sem pri simobilu tega ne morem imeti.

a se pri vam tudi to dogaja, da pri vklopu in izklopu kamere ostane proces še v ozadju?
V task managerju ni videti aplikacije kamere, ampak v programih za procese pa jo vidim in papa cca. dobra 2 MB rama. Sedaj ubijam tega in podobne procese kar ročno, da sprostim RAM. Studiram, da bi naredil na avto, npr. po 1 uri mi naj zapre določene procese.

martincek1 ::

Seveda, pa ne samo za kamero. Tudi imenik, sporočila, galerija itd...

Jaz sem uporabljal KillMe, vendar sem obupal, ker imam že drugo baterijo, pa mi zdrži 1 dan ob zmerni uporabi... Znova in znova ugotavljam kakšna kripa je telefon in že zbiram denar za HTCja..

xteakwondox ::

zanima me ali sploh misli pridet posodobitev v40 al ne ker bom moral prej zamenjat telefon kot bo ta popravek=)

Zamenjaj produktno kodo... baje da ne zgubiš garancije... poklič na teleray pa vpraš ;)

Kako žalostno, da ste tako boljazljivi in si ne upate/nočete zamenat product code......v40 je bil zuni že januarja....zdaj bo pa že april. AHHAHAHAHAHAHA >:D

hahahahahaha....fak kako mi se smeje.... bahaahaaaa;((;((

eni so res smešni glede čakanja na SW v SLO. Takrat ko bo v SLO na voljo ta različica bo po svetu že druga še boljša in mnogo več funkcij, popravkov, izboljšav hehe in spet bodo nesrečni hehe. začaran krog

martincek1 je izjavil:

Seveda, pa ne samo za kamero. Tudi imenik, sporočila, galerija itd...

Jaz sem uporabljal KillMe, vendar sem obupal, ker imam že drugo baterijo, pa mi zdrži 1 dan ob zmerni uporabi... Znova in znova ugotavljam kakšna kripa je telefon in že zbiram denar za HTCja..

sam tudi uporabljam killme in sem dodal vse te procese pod removable, tako da delam pogosto kar terminate all itd. Mi pa že gre to na živce, da moram vsake toliko časa preverjat prosti ram in ukrepat po potrebi.
bom pa dal še enega gor, ki skos preverja ram in določiš lahko procese, kateri avtomatično zapre po določenem času.

Zgodovina sprememb…

sej sn mislu zamenjat pa če negre na windows7 64bit =)=)

Vse se da, ČE SE HOČE :))

Mare3 ::

Ne sem kako vam lahko v ozadju delujejo ko zapirate kliknite možnosti in izhod v takem primeru ne deluje v ozadju nič, baterija pa zdrži do 4dni

Mare3 je izjavil:

Ne sem kako vam lahko v ozadju delujejo ko zapirate kliknite možnosti in izhod v takem primeru ne deluje v ozadju nič, baterija pa zdrži do 4dni

saj meni baterija tudi zdrži, no zaenkrat.

saj normalno da daš izhod, če ne ostane aplikacija v ozadju, to tak vidiš ko greš v taskman, ali držiš menu tipko en čas ali kakorkoli, ampak kljub zapiranju aplikacije, včasih ostanejo procesi v delovanju, kljub temu, da jih ne vidiš v prej omenjenem načinu. To pa vidiš z drugimi programi za cekiranje procesov itd. Opazis tudi zmanjšanje rama in greš preverit, kaj hudiča laufa, če pa nimaš nobene aplikacije v ozadju in pač vidiš te procese o katerih je govora.

marqo007 ::

xteakwondox je izjavil:

http://raymond-besttechnosof20082009201...
probaj s temlem... Meni je delalo na win7 gladko...

Imam pa en problem pri telefonu. Na homescreenu namreč nikakor ne morem do imenika oz tipkovnice (številčnice) ne odpre mi nikakor... imel sem podoben problem že enkrat vendar mi je delalo če sem dal na temo začetnega zaslona na vrstico zaslona.
Kaj storiti?

hkrati pa mi tudi nobenih bližnjic do aplikacij ne pokaže na homescreenu...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: marqo007 ()

To je bug, ki se občasno pojavi ob vspostavitvi USB povezave preko računalnika.

- Hardreset
- brisanje filov, zaradi katerih homescreen "ne deluje" (pogooglaj, mislim pa da moraš pobrisati tole: 10275102.cre iz c:\private\10202BE9\persists\
- upgradanje na v40 s pomočjo spreminjanja produktne kode

lp ;)

aha hvala sem našel, to se je zgodilo ravno po upgradu na v40. Problem je v tem ker nimam shekane nokie in nemorem tega fajla pobrisat :/ hello ox pa ne dela za v40. hard reseta pa ne mislim delat ker nimam backupa pa nič...
Ali je še kak podoben način kot hello ox za to?

js osebno ::

xteakwondox je izjavil:

Za 64bit winse sem vodiču na ''mojem'' forumu dodal navodila. Produktno kodo se spreminja z JAF-om.
klik

Za brisanje fila uporabi x-plore, ki je že signan, ali pa si ga sam signaj.

Bellzmet ::

Kot diktafon sem si naložil Voice Recorder Touch od Offscreen Tchnologies Ltd. v1.0.

Pa sedaj nikjer ne najdem kam shranjuje posnete file? Priložen snemalnik se pa ugasne, ko grem ven iz snemanja se pravi ne neuporaben.

Mogoče še kakšen drug voice recorder?

lp

amacar je izjavil:

Za brisanje fila uporabi x-plore, ki je že signan, ali pa si ga sam signaj.

Že mam x-plore vendar brez hackanega telefona ne morem dostopat do private datotek.
http://www.ipmart-forum.com/showthread....
sem pa našel tale browser, ki je izgledal promising za unhacked phone samo pridemo spet na isto ker os enostavno ne dovoli dostopa.

Imam pa v40 unhacked. Škoda ker hello ox še ne podpira te verzije...

mene pa zanima, koliko vas do zdaj se ni uspelo posodobit na v40, pa cigav uporabnik ste (simobil, mobitel ..)??

meni ni uspelo sem mobitelov uporabnik=) pa sem probal zamenjat produktno pa negre=)

NoXy ::

Jaz imam telefon od simobila pa sem posodobil na v40, seveda sem zamenjal kodo.

Zanima me pa če se da kako zakleniti SMS-e, da bi moral kodo vpisati če bi jih želel videti.

how to lock sms on nokia 5800 klik

:)

NoXy ::

A misliš da nism prej pogledal na netu :D Sem iskal pa ni kaj kar bi delalo. Vsi programi so za 3rd edition symbian. Recimo ta Free SMS lock

bond007 ::

Active sms lock lepo dela, ampak je samo za smse, mmse ne zaklene ;(

js osebno ::

Aja, ko smo ravno pri smsih.
Je kdo našel Free iSMS 1.08 Buisness edition skrekano? ker ata gugl o tem ne ve nič. Aplikacija je pa nekako ''must-have''. Seveda pa zanjo ne bom dal 12 EUR, ker bo jutri gotovo že crackana. :8)

@NoXy: pod 1. rezultat ti najde delujočo aplikacijo za Nokio 5800, je pa verjetno tako kot pravi bond007, da ne zaklepa mms-e.

Ima mogoče kdo igro FUN CHESS? Izgleda zelo zanimivo, samo je nikjer ne najdem :)
««
61 / 81
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nokia E52 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
37486858 (44873) mailer
»

Nokia X6 firmware update

402710 (2132) krneki0001
»

HTC Tattoo - Simobil (strani: 1 2 3 4 5 )

24236813 (17968) errhec
»

Nokia E66/E71 (strani: 1 2 )

8011465 (5648) MrAs
»

[fork] GPS v telefonu ali Garmin - kaj je bolje (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7113173 (12414) bond007

Več podobnih tem