Forum » Mobilne tehnologije » Nokia 5800 XpressMusic
Nokia 5800 XpressMusic

siniša ::
za simobil pa nevem če to glih to drži, ker ma moja punca in mi je uspešno nadgradil, seveda ne takoj :) zdej pa ona ga je kupla prec k je vn pršu.... :)

bzp ::
Bor H: iz prve roke ti povem da sta se dve simobilovi 5800-ki čist lepo nadgradili tako na v31 pred časom, kot tudi na v40.

Mare3 ::
Bor H ne ovori neumnosti glede simobila, ker se nadgradi brez problema in ni zataknjen pri v21.
Zile: Vpisal sem svojo product code na tisti link ki si ga prilimal in mi napiše da je na voljo v40.
Zile: Vpisal sem svojo product code na tisti link ki si ga prilimal in mi napiše da je na voljo v40.

Bellzmet ::
Bor H: "mobitel na začetku prodajal in je vedno up to date". Jaz sem kupil mobitel na začetku in še nimam možnosti za v40.

Bor H ::
Kolk na začetku prodaje? Načeloma so prve pošiljke (mislim da je prišel 6.2.09 v prodajo) imel product code "balkan"
bzp in Mare3: preberita si to temo, 90% ljudi, ki "joka" da so se zataklni pri nadgradnjah je simobilovcev, dopuščam pa možnost da so vmes imeli kakšno pošiljko mobitelov brez vodafone crapa gor
bzp in Mare3: preberita si to temo, 90% ljudi, ki "joka" da so se zataklni pri nadgradnjah je simobilovcev, dopuščam pa možnost da so vmes imeli kakšno pošiljko mobitelov brez vodafone crapa gor

js osebno ::
Začetek aprila pa ni ravno začetek prodaje.
@ BOR H
Simobilov firmware je trenutno v31.0.08
@ Vsi ostali
Mobitel v času ekskluzivne prodaje telefona ni imel svoje produktne kode. Sedaj pa jo ima. Isto je z vsemi telefoni...
@ BOR H
Simobilov firmware je trenutno v31.0.08
@ Vsi ostali
Mobitel v času ekskluzivne prodaje telefona ni imel svoje produktne kode. Sedaj pa jo ima. Isto je z vsemi telefoni...

Že že, vendar morajo po zakonu vsak firmware testirati skupaj z omrežjem, da vidijo, če bi vse delovalo. Simobil pa prav tako čaka na Vodafone, da najprej naredi poseben firmware. In to traja kake 3 do 5 mesecev, vmes pa so tu že nove verzije...

bosti100 ::
Jaz imam telefon kupljen pri Simobilu (oktober 2009) in imam že približno tri tedne firmware v40.

ah jan, sej vem, poznam to zgodbo, za naše dobro to počnejo, še vedno sem dobil na mobitele update brez kakega posrednika vmes in še vedno je vse delal, je mogoče komu crknu Droid ob kakšnem upgrejdu? mogoče kak winmo phone, ko mu menjajo ROMe?
to je vse sam nategovanje folka, hočejo ti podturiti svoje ikonce in ti reklamo delat na TVOJEM telefonu (res da subvencioniranem) in so preleni, da bi vsaj poskrbeli, da imaš update na voljo v doglednem času
aja, majo pa cenej telefone..
to je vse sam nategovanje folka, hočejo ti podturiti svoje ikonce in ti reklamo delat na TVOJEM telefonu (res da subvencioniranem) in so preleni, da bi vsaj poskrbeli, da imaš update na voljo v doglednem času
aja, majo pa cenej telefone..

C_AGUILERA ::
a kdo kaj ve o popravku v41??
<333333 http://www.youtube.com/watch?v=wwCykGDEp7M&sns=fb

abl je v drugi temi vprašal:
odgovor je simpl: lahko, ali s PC suite ali s kakšnim namenskim programom, glede na to da uporabljaš prenosnik uporabi Joikuspot, najmanj problem, tudi brezplačna verzija pa je dovolj dobra
v tej smeri nimam pojma, zato bi prosil za pomoč.
Zanima me, če lahko uporabim svojo nokio 5800xpres music kot zunanji modem ( če lahko preko nje brskam po spletu po mojem prenosniku).
Če je možno, vas prosim za pomoč.
lp
odgovor je simpl: lahko, ali s PC suite ali s kakšnim namenskim programom, glede na to da uporabljaš prenosnik uporabi Joikuspot, najmanj problem, tudi brezplačna verzija pa je dovolj dobra

DamijanD ::
Sem se naveličal čakat in bi rad zamenjal product code na telefonu - ampak vsi linki do tistih aplikacij, ki naj bi jih potreboval (JAF,...), ne delujejo. A mi lahko nekdo da link, kjer se dobi potreben SW za debranding

denabiker ::
C_AGUILERA je izjavil:
a kdo kaj ve o popravku v41??
a je že morda kdo kaj slišal o novih spremembah? Me zanima kaj bo dobrega

Zdej so nam dal tisto, kar je imela Nokia 5530 že ob izidu. Pa majo mir za ene par mesecev... 
EDIT: (da nebom še enega posta napisov)
@ DamijanD: fino =)

EDIT: (da nebom še enega posta napisov)
@ DamijanD: fino =)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: js osebno ()

nikec12 ::
mene pa zanima kva je fora s hekano verzijo 40 al pa z originalno 40???
jest man nokia-o 5800 rm-356 pa čakam na originalno 40 verzijo.
jest man nokia-o 5800 rm-356 pa čakam na originalno 40 verzijo.

nekej je da shekaš mobitel, torej spremeniš product code, to je čist simpl proces, načeloma ne vpliva na nič drugega kot nabor original jezikov pa kake operaterjeve neumnosti vn vržeš
druga varianta je pa hackan FW, ki ima že odstranjeno tečnarjenje s certifikati, novi FWji (v20 od N97 in v40 od 5800) namreč ne dopuščajo več HellOx odklepa
druga varianta je pa hackan FW, ki ima že odstranjeno tečnarjenje s certifikati, novi FWji (v20 od N97 in v40 od 5800) namreč ne dopuščajo več HellOx odklepa

Vprašal bi če kdo mogoče e kako naštimat da bo ura na začetnem zaslonu velika in ne v tistem kotu zgoraj majhna ampak nekako tako na sredini zaslona. Videl sem že da imajo v obliki stenske ure na začetnem zaslonu.

zaslon nokie n97, gDesk oziroma zaslon Symbian^3. Trenutno poteka izdelovanje Symbian^3 homescreena z idejo iz dailymobile foruma, pri projektu je zraven tudi stvaritelj homescreena za n97 (ime mu je Jakoo), projekt ima tudi omembo v wikiju na developer.symbian.org. Je pa homescreen zelo zapleten, zato bo treba malo počakati. Zadevo aktivno spremljam, in kot član Symbian Bugsquada lahko povem, da je Symbian 3 začetni zaslon perfekten.

bond007 ::
Ja kakšna možnost, da bo gdesk delal na 5800xm?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bond007 ()

FeniksX ::
Študiram , da si bom tole omislu.
Trenutno mam poskusno 7 dnevno dobo pa kr fajn deluje :P
https://www.wavesecure.com/
Trenutno mam poskusno 7 dnevno dobo pa kr fajn deluje :P
https://www.wavesecure.com/

jnce ::
Mogoče kdo ve, kje bi se dalo dobiti ohišje od Navigation Edition? Rad bi ga dal na mojo XM.

Gdes je preveč zapleten če bi rad sam štimal vsaj zame sem ga že sprobal in dal temo od HTC-ja pa mi ni preveč ušeč ker je ubistvu kot aplikacija in ne kot tema ali podobno

FeniksX ::
Waterboy, če je ščit na sliki še ne pomen da je antivirus .... mal dobr preber stran pa ti bo jasn ka je.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: FeniksX ()

kako imate narejeno zaklepanje / odklepanje telefona. Sam uporabljam mykeylock in sem si spremenil na druge tipke, ker mi tisti stranski gumb totalno neroden za uporabljat.

Ne vem kako ti je lahko neroden. Navadil sem se v enem dnevu zdaj že z eno roko odklepam in občutno hitreje kot pri ostalih telefonih :D Odklenem pa takole primem ga tako da je obrnjen navzgor in ga držim z palcem ter kazalcem, sredinca uporabim za poteg stranskega gumba. Za mene je način ki ga ima xm5800 za odklepanje eden boljših.

martincek1 ::
Nekateri ga mamo v etuiju in je precej priročneje tako, kot pa da bi s prstom rinil v tisto luknjo :D
PS: vsa čast tistim, ki ga imate brez katerekoli zaščite, da vam še deluje, ker vam verjetno še ni padl na tla :P
PS: vsa čast tistim, ki ga imate brez katerekoli zaščite, da vam še deluje, ker vam verjetno še ni padl na tla :P

amacar ::
kljub plastičnosti se kr dobro drži. Nimam etuija, pa je že parkrat padel na tla, bratranc mi ga je tudi s kakih 1.2m na tla vrgel, pa zaenkrat ok dela. Sicer mam en kavelc zlomljen na ohišju, ampak zaenkrat je ok.

martincek1 ::
No pol pa super! :) Sicer meni je padu po štengah(10m) in hvala bogu da sem mel etui :PP
O tistem kaveljčku pa brezzveze da debatiramo. Jaz imam polomljenega že drugega.
PS: Je kakšna nova aplikacija, res omembe vredna, za ta telefon(seveda nova, da se razumemo, ne take izprej 3 mesecev)? Gledam Android in me kar malo zamika, da bi prodal svojo plastiko :(
O tistem kaveljčku pa brezzveze da debatiramo. Jaz imam polomljenega že drugega.
PS: Je kakšna nova aplikacija, res omembe vredna, za ta telefon(seveda nova, da se razumemo, ne take izprej 3 mesecev)? Gledam Android in me kar malo zamika, da bi prodal svojo plastiko :(

Aplikacija: nič-več-beta Opera Mobile 10
Js osebno bom počakov na Symbian^3 oziroma ^4, bomo videli koliko časa se bo 5800 obdržala
Je pa pri meni slider za odklepanje že precej zguncan. Včasih ga malo serje...
Js osebno bom počakov na Symbian^3 oziroma ^4, bomo videli koliko časa se bo 5800 obdržala

Je pa pri meni slider za odklepanje že precej zguncan. Včasih ga malo serje...

WaterBoy ::
Se tudi vam je zgodilo če vam je po tleh padu da zvočnik malo čudno dela. Sm pol mal gor udaru in je bolš :)

Tomay ::
Meni je nekaj časa zvočnik čudno deloval, po nekaj padcih na tla pa se je "porihtalo".
Ne vidim razloga za etui, ker imam invisible shield. Eno leto je telefon zdržal in bo še eno, potem pa lahko grem po drugega. Potrošni material pač.
Ne vidim razloga za etui, ker imam invisible shield. Eno leto je telefon zdržal in bo še eno, potem pa lahko grem po drugega. Potrošni material pač.
Voodoo 4Ever

amacar ::
aja, martinceq, nism mislo kavelca za palčko, temveč en na zadnjem pokrovčku , ki se zatakne za rob.
Glede aplikacij, js v zadnjem času veliko uporabljam clicker (za upravljanje pc-ja preko wifija), flipfont (sicer je že staro, a sem dobil 40 fontov in je kr zanimivo menjat pisave)
Glede aplikacij, js v zadnjem času veliko uporabljam clicker (za upravljanje pc-ja preko wifija), flipfont (sicer je že staro, a sem dobil 40 fontov in je kr zanimivo menjat pisave)

tudi sama uporabljam flipfont..par dni. zanima me, kje dobim se vec fontov-pisav??

glede odklepanja telefona kateri so popularni programi?
poznam myKeyLock, nUnlock in SlideUnlock. Nunlock in SlideUnlock mi je kar fensi, ker je kot iphone.
Svetuje kdo kaj drugega.
poznam myKeyLock, nUnlock in SlideUnlock. Nunlock in SlideUnlock mi je kar fensi, ker je kot iphone.
Svetuje kdo kaj drugega.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: denabiker ()

Zgodovina sprememb…
- spremenila: C_AGUILERA ()

kateri programi so dobri za SMS pošiljat in da zanesljivo delajo na slovenska omrežja. Ali pa internetne strani? Najdi.si vem, da je OK, kaj pa ostalo?

T-Majo ::
Kako pa je z Nokio 5230? Pri Mobitel d.d. jo majo po super ceni za Džabest paket - 69 evrov.
Kolikor sem razumel, je razlika samo v fotoaparatu 3.2 led flash proti 2.0 MP in programski opremi. S tem da pri 5230 dobiš recimo dva pokrovčka za ohišje.
Kolikor sem razumel, je razlika samo v fotoaparatu 3.2 led flash proti 2.0 MP in programski opremi. S tem da pri 5230 dobiš recimo dva pokrovčka za ohišje.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nokia E52 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 86810 (44825) | mailer |
» | Nokia X6 firmware updateOddelek: Mobilne tehnologije | 2709 (2131) | krneki0001 |
» | HTC Tattoo - Simobil (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 36777 (17932) | errhec |
» | Nokia E66/E71 (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 11458 (5641) | MrAs |
» | [fork] GPS v telefonu ali Garmin - kaj je bolje (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 13146 (12387) | bond007 |