Forum » Problemi človeštva » Kako si naredit zalogo za hude čase recesije?
Kako si naredit zalogo za hude čase recesije?
PacificBlue ::
@nebivedu
V bistvu govorim zase, ne vem kok imate drugi izkušnje s tem, ampak v teh letih ko kadim ganjo sem zbolel opazno manj,če je kakšen rahel prehlad, ki pa hitr izgine oziroma se ne razvije v kaj hujšega. Pa o tem mi govorijo tudi prijatelji.
Trpotec ima res več zdravilnih snovi..glede teh zdravilnih rastlin imajo na Rtvslo.si odlične članke..Domača lekarna..Heh kako sem se nasmejal ko sem našel to povezavo..marihuana odlična za migreno, zraven pa v članku piše narkotik ki povzroča HALUCINACIJE..pa kdo piše take bedarije?..
Drugače pa nebivedu, vidim da ste pripravljeni:)
Edit: Popravil link
V bistvu govorim zase, ne vem kok imate drugi izkušnje s tem, ampak v teh letih ko kadim ganjo sem zbolel opazno manj,če je kakšen rahel prehlad, ki pa hitr izgine oziroma se ne razvije v kaj hujšega. Pa o tem mi govorijo tudi prijatelji.
Trpotec ima res več zdravilnih snovi..glede teh zdravilnih rastlin imajo na Rtvslo.si odlične članke..Domača lekarna..Heh kako sem se nasmejal ko sem našel to povezavo..marihuana odlična za migreno, zraven pa v članku piše narkotik ki povzroča HALUCINACIJE..pa kdo piše take bedarije?..
I’m out.
:3
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PacificBlue ()
Pyr0Beast ::
Če kdo rabi lahko na kako stran shrani.si ali kam drugam obesim kake pdf datoteke ameriške vojske za preživetje v naravi z zelo malo opreme, kjer so opisane živali in rastline, ter katere so užitne in katere so strupene, ter pripravo rastlin in živali, ki so užitne.
Bi prosil, da.
Bi prosil, da.
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
krneki0001 ::
Pyrobeast, kam lahko odložim datoteko PDF dolgo 35Mb. Če jo zapakiram z zipom pride okol 23Mb, kar je še občutno prebeč za shrani.si
Lahko pa daš mail, pa ti na mail pošljem.
Bom kr tkole naredu, je najboljša varianta - vsega sup je 42Mb
http://isohunt.com/torrent_details/4240...
Takih manualov od vojske imam za par giga doma - tut za treninge - največ za snajperiste (od vseh rodov vojske - marinci, rangerji, specialne in posebne enote.... glavnem za vse, ki jih učijo preživetja v naravi, ko se morajo sami znajti na sovražnem ozemlju.
Lahko pa daš mail, pa ti na mail pošljem.
Bom kr tkole naredu, je najboljša varianta - vsega sup je 42Mb
http://isohunt.com/torrent_details/4240...
Takih manualov od vojske imam za par giga doma - tut za treninge - največ za snajperiste (od vseh rodov vojske - marinci, rangerji, specialne in posebne enote.... glavnem za vse, ki jih učijo preživetja v naravi, ko se morajo sami znajti na sovražnem ozemlju.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: krneki0001 ()
@nebivedu
Ne boš verjel, vendar je v zadnjem času v prodaji vse drugo kot "domačica". In večina, kar ni "domačica" je škropljeno z kakimi zadevami, ki povzročajo tudi halucinacije, tako da tisto kar je nekoč pri meni v gozdu rastlo ni bilo škropljeno, ostalim pa ne zaupam, ker vsak hoče bit zadet, ne pa da bi te stvari z mero jemal in pri tem užival - mene je "domačica" res sprostila in sem šel zelo pomirjen spat in sem se tudi naspal, kaj več pa od nje nisem opazil.
Ne boš verjel, vendar je v zadnjem času v prodaji vse drugo kot "domačica".
True. V bistvu je domačica zelo v manjšini,vsaj na moja opažanja.
In večina, kar ni "domačica" je škropljeno z kakimi zadevami, ki povzročajo tudi halucinacije, tako da tisto kar je nekoč pri meni v gozdu rastlo ni bilo škropljeno, ostalim pa ne zaupam, ker vsak hoče bit zadet, ne pa da bi te stvari z mero jemal in pri tem užival - mene je "domačica" res sprostila in sem šel zelo pomirjen spat in sem se tudi naspal, kaj več pa od nje nisem opazil.
Glede halucinacij..to je res skoraj (ne)mogoče. V tem primeru bi mogel skaditi še in še, pa še takrat verjetn ne bi bilo kaj. Tista škropiva ne povzročajo halucinacij, sj vsebujejo samo vitamine,minerale..itd. Možno je,da se dobi kaj pošpricano z podganjim strupom, ampak po tistem sm glava boli.
Če pa iščeš zadevo za sprostitev(legalno) si pa lahko nabaviš Damiano..KLIK Priporočam!:)
I’m out.
Kje ti živiš, skunk ima precej večjo vsebnost THC-ja in je halucinogen, šprica se pa z vsem drugim, samo z vitamini in minerali ne. Par ljudi, ki jih poznam, je šprical z razredčenim heroinom.
Tear_DR0P ::
huh zdej ste pa mal zajadral iz preživetja :) m arihuano sicer lahko uporabljate kot zdravilo - dobro uspava in spodbuja tek, ampak v času pomanjkanja se česa takega ne boste lotili
@nebivedu - priročniki že obstajajo, samo problem je, ker jih ljudje ne berejo, ko bo kriza jih pa našli ne bodo. mi pa ni jasno, kako uspeš delat na banki, gozdu, vrtu, piščančji farmi in še kje drugje hkrati.
@nebivedu - priročniki že obstajajo, samo problem je, ker jih ljudje ne berejo, ko bo kriza jih pa našli ne bodo. mi pa ni jasno, kako uspeš delat na banki, gozdu, vrtu, piščančji farmi in še kje drugje hkrati.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain
Samuel Clemens aka Mark Twain
Vajenc ::
V bistvu govorim zase, ne vem kok imate drugi izkušnje s tem, ampak v teh letih ko kadim ganjo sem zbolel opazno manj,če je kakšen rahel prehlad, ki pa hitr izgine oziroma se ne razvije v kaj hujšega. Pa o tem mi govorijo tudi prijatelji.Ti se samo ne spomniš kdaj si bil nazadnje bolan;)
Bi pa bila ganđa fajna rastlinca za hude čase. Od raznih vrvi in drugih derivatov ganđe bi bil jasno najpomebnejši kajenje. Menda so se v Bosni cigareti prodajali za zlato.
TESKAn ::
V bistvu govorim zase, ne vem kok imate drugi izkušnje s tem, ampak v teh letih ko kadim ganjo...
Si ne morem kaj, da ne bi napisal - this explains a lot.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
Kje ti živiš, skunk ima precej večjo vsebnost THC-ja in je halucinogen, šprica se pa z vsem drugim, samo z vitamini in minerali ne. Par ljudi, ki jih poznam, je šprical z razredčenim heroinom.
Ma sj vem, da ima večjo vsebnost thcja, nekatere vrste skunka dosegajo celo višjo vsebnost thcja, kot hašiš.Će primerjaš recimo čase Woodstocka je takrat trava vsebovala okoli 1% thcja, danes pa vrste skunka že okoli 20% vsebnosti thcja.Pa poznam veliko "pridelovalcev" ganje, pa ti povem, da nobeden ne uporablja teh stvari za škropit o katerih praviš. S tem bi sam sebe pokopal(če bi želel kaj prodati). Se pa verjetno dogaja,ampak tist k to počne nima vseh kolesc v glavi.
Ti se samo ne spomniš kdaj si bil nazadnje bolan;)
Bi pa bila ganđa fajna rastlinca za hude čase. Od raznih vrvi in drugih derivatov ganđe bi bil jasno najpomebnejši kajenje. Menda so se v Bosni cigareti prodajali za zlato.
Heh, v bistvu res se ne spomnim kdaj sem bil natazadnje bolan, ker je precej dolgo tega nazaj. Ganđa bi bila že zdaj super rastlinica.(no sj je:)..ampak se premalo uporablja..primeri uporabe:
V bistvu govorim zase, ne vem kok imate drugi izkušnje s tem, ampak v teh letih ko kadim ganjo...
Si ne morem kaj, da ne bi napisal - this explains a lot.
Seveda, človeški možgani iščejo najbolj preproste rešitve, ki pa niso vedno pravilne.
Čeprav podobne krize so se že dogajale in folk je preživel, me zanima kok bi država priskočila na pomoč(z hrano)..Bi bili deležni dolgih vrst in čakanja na kruh,meso..? Se bi dogajali kakšni neredi, ropanje trgovin..si predstavljate pohod več deset lačnih tipov z kiji v Mercator,Špar, Tuš?
I’m out.
huh zdej ste pa mal zajadral iz preživetja :) m arihuano sicer lahko uporabljate kot zdravilo - dobro uspava in spodbuja tek, ampak v času pomanjkanja se česa takega ne boste lotili
Služba je sedaj, ko ne plačujejo več nadur samo še 8 ur na dan + 24 urni support, če je kaj narobe. V službo pridem vsak v službo ob 6:30, potem ob 14:30 domov in delat doma. Piščančja farma je domena tastarga, jst samo občasno pomagam, če je kej več dela, v hosti pa se dela pozimi in zgodaj spomladi, ko ni sokov v rastlinju, in takrat ponavadi ne počneš drugega, ker je vse ali pod snegom, ali pa je zunaj premrzlo za početi karkoli drugega.
Pa če hočeš več stavri delat, si moraš čas dobro razporedit.
Pa še ena stvar - televizije ne gledam in mi ostane kr nekaj časa za druge zadeve.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: krneki0001 ()
gzibret ::
Torej, po mnenju PacificBlu-ja je treba za hude čase nujno narediti zalogo parih nafilanih sodov indijske konoplje
In seveda tudi zadostno zalogo tavelikih rizel
Vse je za neki dobr!
Torej, po mnenju PacificBlu-ja je treba za hude čase nujno narediti zalogo parih nafilanih sodov indijske konoplje
Haha, thats all you need.
I’m out.
Pivo ne zdrži dolgo, razen, če si ga sam variš. Vino tudi počasi rata kis, če ni v primernem prostoru in pravilno skladiščeno. Sadjevc je pa iz leta v leto boljši, viski in ostale podobne pijače tudi, tko da je boljš met sadjevc na zalogi.
Okapi ::
+ uporabiš ga lahko za razkužilo, včasih pa pride prav tudi to, da gori (recimo pri vlaganju sadja:)
O.
O.
Sadjevc je pa iz leta v leto boljši, viski in ostale podobne pijače tudi, tko da je boljš met sadjevc na zalogi.
Ravn danes smo naredili doma še 40 litrov jabolčnika( oz.pasteriliziran sok)..vsega skupaj imamo sedaj okoli 250 litrov tega jabolčnika..pa še ne enih 300 litrov tapravega sadjevca..za hude čase:)
I’m out.
a12 ::
Pri nas doma ima stari kurjo farmo. Okol 30 kur za jajca in do 150 piščancev na mesec za zakol. Od tega on praktično živi, ker je njegova plača v službi tam okoli 400 evrov. Z napajalniki pa mu je uspelo, da ima delo samo vsak drugi dan in vsako soboto je treba skidat gnoj - 2 šajtrgi odpeljemo in raztresemo po travniku. 150 piščancev prinese okoli 600 evrov čistega denarja na mesec, ko odšteješ krmila in strošek za elektriko. Imamo mašine za pucat perje, notranjost pa spucamo na roke. Krmil porabi 150 piščancev pa okoli 10 vreč v času od 3 dni starih piščetov (tok stare se kupi pri jati) pa do zakola. Za kure je pa ena vreča krmila (50kg) dovolj za cel mesec. Krmila pa kupuje pri kmetih - pšenico, rž, ječmen in koruzo. To zmelje in ima mešanico krmil. Cene pri kmetih so pa naravnost smešne.
Zdej pa razmišljamo, če bi še ene 2 do 3 prašiče mel, pa ene 5 do 6 ovc (naravna kosilnica, da ne bo treba dveh hektarjev vsake 2 do 3 tedne kosit. Pa par puranov, ker ti da en od 10 do 15kg mesa.
Vrt (u bistvu že njivo) imamo pa tam okol 150m dolgo in okol 8m široko, gor pa pridelamo večino čebule, česna in fižola za celo leto. "Idealno" je samo kadar je treba prekopat vse skupaj, vendar v času ko nebi mogel prov dost stvari kupit, bi najbrž tako njivo še razpotegnili na še enkrat večjo, če ne več. Sadnega drevja imamo ogromno, tak da za marmelado ni problema. Gozdov imamo dost, za kurjavo je tako poskrbljeno. V gozdu imaš še gobe, pa gozdne sadeže iz katerih lahko spet skuhaš marmelado.
Za gobe je meni prav smešno, ker čez jesen hodimo na Krk, kjer so domačini ali ribiči ali pa se ukvarjajo s turizmom, gob pa noben od njih ne nabira. Zadnja bera je bila 42kg samih jurčkov v sedmih urah (6 ljudi) in smo potem en cel dan kuhal, vlagal in pripravljal za zmrznit te gobe v treh gospodinjstvih.
Uglavnem, če hočeš in se malo potrudiš, se znajdeš brez problemov. Tudi če zmanjka mesa v trgovinah, še vedno postaviš past v gozdu - če ne bo golaž iz govedine, bo pa srnjin - dobra sta pa oba.
Pozdravljeni !
Kako pa oziroma s čim nastiljate kuram? S katerega konca pa ste?
;-) ::
Pri nas doma ima stari kurjo farmo. Okol 30 kur za jajca in do 150 piščancev na mesec za zakol. Od tega on praktično živi, ker je njegova plača v službi tam okoli 400 evrov. Z napajalniki pa mu je uspelo, da ima delo samo vsak drugi dan in vsako soboto je treba skidat gnoj - 2 šajtrgi odpeljemo in raztresemo po travniku. 150 piščancev prinese okoli 600 evrov čistega denarja na mesec, ko odšteješ krmila in strošek za elektriko. Imamo mašine za pucat perje, notranjost pa spucamo na roke. Krmil porabi 150 piščancev pa okoli 10 vreč v času od 3 dni starih piščetov (tok stare se kupi pri jati) pa do zakola. Za kure je pa ena vreča krmila (50kg) dovolj za cel mesec. Krmila pa kupuje pri kmetih - pšenico, rž, ječmen in koruzo. To zmelje in ima mešanico krmil. Cene pri kmetih so pa naravnost smešne.
Zdej pa razmišljamo, če bi še ene 2 do 3 prašiče mel, pa ene 5 do 6 ovc (naravna kosilnica, da ne bo treba dveh hektarjev vsake 2 do 3 tedne kosit. Pa par puranov, ker ti da en od 10 do 15kg mesa.
Vrt (u bistvu že njivo) imamo pa tam okol 150m dolgo in okol 8m široko, gor pa pridelamo večino čebule, česna in fižola za celo leto. "Idealno" je samo kadar je treba prekopat vse skupaj, vendar v času ko nebi mogel prov dost stvari kupit, bi najbrž tako njivo še razpotegnili na še enkrat večjo, če ne več. Sadnega drevja imamo ogromno, tak da za marmelado ni problema. Gozdov imamo dost, za kurjavo je tako poskrbljeno. V gozdu imaš še gobe, pa gozdne sadeže iz katerih lahko spet skuhaš marmelado.
Za gobe je meni prav smešno, ker čez jesen hodimo na Krk, kjer so domačini ali ribiči ali pa se ukvarjajo s turizmom, gob pa noben od njih ne nabira. Zadnja bera je bila 42kg samih jurčkov v sedmih urah (6 ljudi) in smo potem en cel dan kuhal, vlagal in pripravljal za zmrznit te gobe v treh gospodinjstvih.
Uglavnem, če hočeš in se malo potrudiš, se znajdeš brez problemov. Tudi če zmanjka mesa v trgovinah, še vedno postaviš past v gozdu - če ne bo golaž iz govedine, bo pa srnjin - dobra sta pa oba.
Nima od vsakega stari kurje farme pa štal da bi lahko mel kure, tud nimajo vsi par hektarjev obdelovalnih površin, gozda pa še manj. To pride v poštev samo na deželi.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Preperji norost ali je kaj na tem (strani: 1 2 3 4 … 24 25 26 27 )Oddelek: Loža | 215678 (18807) | WizzardOfOZ |
» | Kuharija,... oziroma kaj jeste? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 19400 (17104) | Unknown_001 |
» | Nakup kmetije za samooskrbo (strani: 1 2 3 )Oddelek: Problemi človeštva | 27120 (21358) | otago |
» | Količinski popusti v Mercatorju/Sparu/Tušu...Oddelek: Loža | 6640 (4800) | fosil |
» | OZN vidi žuželke kot možno rešitev za svetovno lakoto (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 62848 (56377) | enadvatri |