» »

Nakup računalnika - workstation

Nakup računalnika - workstation

JurcaG ::

Zdravo!
Verjetno se je ta tema pojavila na forumu že n-krat pa vseeno.
Do konca leta razmišljam o nakupu računalnika - workstation ipd. Računalnik uporabljam za grafični design. Uporabljam Adobe (indesign, photoshop) naenkrat.
razmišljal sem že o nastavljeni konfiguraciji - HP, DELL, Fujitsu-siemens ...
Rad pa bi da bi računalnik vseboval:
USB - vsaj 8
RAM - 4gb
HDD - najmanj 500gb
grafično z možnostjo priklopa 2 monitorjev
...
Mi lahko svetujete kaj naj vzamem in katero trgovino priporočate. Finance - okoli 1100€ (brez monitorjev ...). Večno bom hvaležen :)
Nihče ne ve vsega, tudi jaz ne
  • spremenil: JurcaG ()

bluefish ::

Načeloma dobiš spodobno stvar že za manj kot 1000€, pa vseeno.
Izberi si štirijedrnika, 2 x 2GB RAM-a, WD 640GB disk, grafične pa praktično vse podpirajo 2 x DVI priklop. Pri komponentah seveda izbiraj z mislijo na stabilnost in ne na navijanje.
Če se resnično določaš za že sestavljeno konfiguracijo omenjenih znamk, potem zna biti taka konfiguracija kar draga. V nasprotnem primeru pa niti ne.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bluefish ()

iskra ::

Načeloma imajo že vse nove plošče 4 USB porte zadaj in možnost priklopa še štirih na ploščo (priključek na ohišju).

Če planiraš imeti 4GB RAM in več, moraš imeti 64bit OS, sicer boš uporabljal samo 3GB.

Pred časom sem sestavljal workstation na AM2+ osnovi (želja stranke) - MDT izdeluje AMD only DDR2 RAM in pride 2x2GB 55€ nekje v Nemčiji. Tako bi si morda lahko privoščil celo 8GB. Takrat sem dal za Phenoma X4 9950, ASUS ploščo, Asus 3870 grafiko, WD 500 GB disk in 600W napajalnik okrog 800€. Morda sem še kaj izpustil, cena pa je bila tam nekje. Stranka je potrebovala PC za iste namene kot ti + Macromedia Flash in občasno kako 3D modeliranje (in kaka igra v prostem času).
Ajow! 5 metru drow ...
Če bi imel Ronaldinho izvenzakonskega sina, bi se klical Bastardinho.

JurcaG ::

Hvala vama za nasvete! Iskra mislim da imaš kar prav. A 4 mb RAM podpirajo Win XP a bom moral iti na VISTO! RAM mi je zelo pomemben ker bistveno pohitri računalnik!
Nihče ne ve vsega, tudi jaz ne

bluefish ::

Čim želiš koristiti 4GB RAM-a moraš uporabljati 64-bitni operacijski sistem - naj bo to XP ali pa Vista. Je pa Vista v 64-bitni zasnovi boljša.

iskra ::

Če že moraš imeti Windowse in to 64 bit, potem Vista.
Ajow! 5 metru drow ...
Če bi imel Ronaldinho izvenzakonskega sina, bi se klical Bastardinho.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Neutrudni Windows XP (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
39731812 (17546) oldguy
»

ne zazna 3 G ramov ampak 2558 zakaj ??

Oddelek: Pomoč in nasveti
282998 (2460) Zheegec
»

Malo pomoči glede PC za 1500€-1800€---lahko tudi manj

Oddelek: Kaj kupiti
231804 (1804) Pinzl
»

Kakšno računalniško konfiguracijo imate? (nasplošno vaš hardware) (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
937705 (6153) ialexxb
»

Dell za 4.600 evrov nudi računalnik za (interaktivno) zabavo - XPS 720 H2C

Oddelek: Novice / Modifikacije
365346 (3923) MrStein

Več podobnih tem